BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #452629 przez słoneczko
Daria - a ile dałas tej herbatki malemu?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #452634 przez Daria23
Ja ją troszke rozrobiłam z wodą bo to nowość to wiesz i wlałam 70ml herbatki i 50ml wody więc wyszło 120 jutro juz mniej wody dam i tak codziennie aż samą herbatke podam

12 lata 2 miesiąc temu #452650 przez Kamyczka
Maksiu ucałuj słodziaka :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #452759 przez Olga
Kamyczka Ignaś też się 2 razy w nocy do cyca budzi tzn.na śnie ciągnie o 23-24 i tak o 4-5,ale napewno im wystarcza,dzieci na cycu raczej tak mają,nie wytrzymają tyle,co na butli :) Zresztą dzieci w drugim mies.mają taki kryzyc cycowy i nerwy pokazują

Słoneczko zobacz sobie na tej stronie,jest dużo takich soczkówhttp://hipp.dodomku.pl/salon_hipp/kategoria/3586/mleko-0.html

Maksiu Błażejek jest cudowny :kiss: ;)

Wiecie,że jezcze jestem głucha,juz prawie tydzień i nic mi nie mija,już mnie głowa od tego boli,nie wiem,czy mi to kiedyś minie :unsure: Jestem załamana :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #452779 przez słoneczko
olga dzieki a za przesyłke sie płaci bo niemoge sie doczytac?

12 lata 2 miesiąc temu #452780 przez słoneczko
olga - a próbowałas wstrzymywac oddech ?

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #452797 przez Majowka
Czesc dziewczyny,
Ja jestem! Czytam was na bierzaco!

My juz po krotkim urlopie. Bylo naprawde super! Lucas byl bardzo grzeczny. Nabralam takiej ochoty na kolejne takie wakacje.
Mimo Ze mielismy lozeczko w hotelu (dostawiaja jak sie poprosi) mowy nie bylo zeby go tam klasc, poniewaz dali nam to niskie, turystyczne. Kregoslup by mi wysiad, gdybym go miala co chwile tam wkladac, wyciagac...
Od przyjazdu, czyli od pon spi w swoim lozeczku w swoim pokoju!!!!!!!!!!!!!!!!
Zadnych zmian nie ma :laugh: Budzi sie tak jak zawsze okolo 4h, pozniej 7h na karmienie. Budzi mnie pojekiwaniem, ale glos ma donosny wiec mnie wybudza. Karmie go wladam spowrotem, smoka plus pielucha I zasypia :) wspaniale to! Oby tak dalej!

U nas juz zrobilo sie zimniej, akurat dzisiaj 24 stopnie, ale mieszkanie juz sie wyziebilo I mamy okolo 21 stopni, 60-70 proc wilgotnosci :(
Tak, to prawda....wilgotnosc zima w Portugalii to koszmar...podgrzewamy mu wiec pokoik do 23 stopni.
Lezy teraz pod kocykami, ale zamierzam mu kupic spiworek.

Bylismy dzis razem na zakupach. Kupilam kilka ciuszkow. Takie mega fajne bozonarodzeniowe spiochy, czerwone z mikolajem plus czapka, na 67cm, akurat beda dobre na switeczne nocki! Lucas teraz mierzy 62-63 cm, wiec kupuje juz te na 67...mimo, Ze teraz sa troszke za duze, w grudniu beda w sam raz.

Odnosnie postepow, to juz sie pieknie smieje, gaworzy, unosi glowke lezac na brzuszku, zaczyna reagowac na zabawki, ale jeszcze daleko mu do Waszych pociech z tym brykaniem na matach, obracaniem, etc.

Zaraz wstawie fotke!

Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #452802 przez Olga
słoneczko napisał:

olga dzieki a za przesyłke sie płaci bo niemoge sie doczytac?

Powyżej 120 jest za darmo,a tak coś tam jest,ja będę sobie zamawiać większą ilośc,bo u mnie te słoiczki będą szły,to się opłaca :) a ja mam tak mocno zatkane,bylam u laryngologa w czwartek,zrobił mi plukankę,ale w jednym uchu nie było nic,a właśnie na to nic nie słyszę.Wkraplam antybiotyk,ale czyję,że roba mi z niego leci i głowa mnie boli,a na dodatek od jakiejś godz.mam juz 37 tem.nie wiem,co jest z tymi uszami.Może to w głowie coś się dzieje?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #452838 przez słoneczko
majówka - ale ten twój kawaler jest słodki, przesliczny :) super ze miałas udany urlop :) tylko pozazdroscic? karmisz piersia czy butelka?

12 lata 2 miesiąc temu #452839 przez słoneczko
olga - a moze cie przewiało?

12 lata 2 miesiąc temu #452851 przez Majowka
Dzieki Sloneczko!
Butelka, juz od ponad miesiaca!

12 lata 2 miesiąc temu #452889 przez bidol
Słoneczko- zobaczysz Pawełek wyrosnie i za jakis czas bedzieci sie z tego smieli :)

Maksiu - Błażejek superaśny - wyglada na niezłego łobuza :)

Majóweczko - czyli chłopak Ci dorasta ;) tylko patrzec jak dziewczyny zacznie sprowadzac :) A wyglada booooosko !!!!!!

Olga- a sprobuj nagrzac to ucho.Ja mam własnie zapalenie ucha i boli strasznie i tez nic na nie nie słysze
Ale nagrzalam sobie troszke taka lampa i jest troszke lepiej. A jak nie pomoze to idz koniecznie do lekarza. Słuch to nie przelewki!!!

Ania- trzymamy !!!!!!!!!!!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #452894 przez saiko
Cześć dziewczyny,

strasznie dawno nie byłam tutaj, nie czytałam co u Was chociaz nie powiem - jestem strasznie ciekawa jak sie macie i jak się czują Wasze pociechy.

U mnie całkiem dobrze, mały rośnie, na drugim szczepieniu dzień przed skończeniem 3 m-cy wazył 6400 :)
dopadła nas ciemieniucha, ale staram się z nią radzić
Póki co żadne z nas nie chorowało poza u mnie i mężą malutkimi przeziębieniami.
Czasem dokarmiam małego z butli bebilonem Pepti bo ma czasem takie fazy że nie chce cyca, lub mu nie wystarcza, lub jak mam dłuższe jazdy czy zjazd w szkole.

mamy gorszy problem - mały ma alergię na siedzenie (na leżaczku) i leżenie w łóżeczku
musimy go nosić cały dzień, jak tylko nie śpi. Stanie w miejscu czy siedzenie nie wchodzi w grę - momentami tak płacze że aż się o niego boję. Nie wiemy juz co mamy robić, bolą nas kręgosłupy :( Macie może pomysł co robić?

Szymek nie lubi tez leżeć na brzuchu co mnie martwi bo nie ćwiczy tak jak powinien, wytrzymuje max 2-3 minuty i w ryk, nawet nie wiem czy potrafi podnosić głowę tak jak powinien i co w takim razie z raczkowaniem itd :(

Chłopek - właśnie przeczytałam Twoją wiadomość.

Przepraszam jeśli faktycznie się o nas martwiłyście. Jesteśmy zaganiani, zaczęła mi się szkoła, kontynuuje kurs na prawo jazdy, chyba kupujemy dom (stary przedwojenny z 26 arami sadu) :D, babcia od wczoraj poszła już do pracy - oj dobrze nam było z nią cały czas w domu.

Majówka - super Lucas ubrany pod pokoik :)

Szymulant nasz:

Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #452897 przez maksiu
Hej dzieki kochane, ale ja sie licho czuje masakra jaks glowa tak mnie boli z tylu az mam goraco, a co najlepsze to tak mi sie kreci ze jak wstane to malo sie nie przewracam, jeszcze maks caly dzien nie spal i nie zamierza isc spac ja widze masakra jaks

12 lata 2 miesiąc temu #452906 przez Daria23
dziewczyny powiedzcie ile waża wasze dzieciaczki?bo Tymek waży 6,600 i tak sie zastanawiam czy to dobra waga na ten wiek???

Olga-biedna ty współczuje bardzo niestety nie mam żadnej złotej rady bo nigdy odpukać mnie ucho nie bolało...
Majówka-ale ty cudeńko urodziłas:)

saiko=nie mam pojęcia co ci poradzić ja od poczatku Tymka wcale nie nosiłam i sie nie domaga teraz tego ale staraj sie małego na leżąco zagadywać rozbawiać itp ja zawsze tak robie z Tymkiem

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka