BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #451318 przez daners
chlopek ja mam bebilon hehe to najwyrazniej zatrzymalam sie jeszcze w 3 miesiacu hehe bo podaje 120 nadal :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #451330 przez chłopek
daners no twoj ma jeszcze miesiace:) a mój juz niedługo 4

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451332 przez daners
to tez fakt ;] ale jesli domagał by sie to cóz.. :)

a w nocy je 90 :)

Chcialam dzis podac mu na noc ten kleik ale zapomnialam kupic smoczek dwojke bo pewnie przez ten co mam teraz to by ciezko lecialo ;/

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu #451389 przez Anna77
My też dzisiaj odnotowaliśmy małe zwycięstwo. B wziął ze sobą na działkę moje mleczko - 140 ml i Mateusz po długim spaniu wypił całą butlę :lol: Baaardzo się cieszę, bo przynajmniej jestem spokojniejsza przed jutrzejszym dniem.

No i mam już dwie porcje po 180ml ściągniętego mojego mleczka w lodówce i jeszcze dwie w zamrażarce, no i do tego jest Nan. Damy radę. Do szpitala na wszelki wypadek biorę laktator. A mój mąż jest po prostu super i chyba wygrałam w totka. Podkreślone zdanie napisał mój mąż właśnie :lol: :lol: :lol: - zostawiłam otwarty komputer w trakcie pisania do Was, co skrzętnie wykorzystał - stwierdziłam że zostawię. A co tam, niech ma :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #451400 przez Anna77
Dobra, trzymajcie kciuki jutro :ohmy: Idę spać, dobranoc :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #451415 przez Olga
Anna jutro będę trzymała za was kciuki z całych sił,wiem,że wszystko będzie dobrze zobaczysz :) ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #451420 przez Majowka
Dziewczyny,
Odnosnie tych mililitrow sie jeszcze wtrace, bo to nie powinno sie patrzec na miesiace tylko na wage dziecka.
Ja nie wiem czy to tylko na tych tutejszych opakowaniach jest napisane czy moze nie zwrocilyscie uwagi. Miesiace to tylko orientacja... Wagowo na mojej puszce Lucas powinien wypijac juz 200 ml...
Ale to glownie zalezy od dziecka, dlatego pediatra powiedzial juz dawno zeby mu podawac 150ml, a on sam zadecyduje ile ma wypic.

12 lata 2 miesiąc temu #451445 przez Daria23
hej Lale witam się po weekendzie:)
Jeśli chodzi o mleczko Olga ja podaje 150-160 ml ale jak np jest przerwa np 5 godz bo bylismy na spacerku albo spał to nawet robie 180 i nieraz wypije ale nie zawsze ja nie patrze na opakowanie tylko na apetyt Tymka...

My dzisiaj idziemy na szczepienie na 10:(:(:(przeraża mnie to bo ja za miekka jestem na takie widoki:(

Anna-trzymam kciuki mocno!!!!
Olga-mój Tymek po Nan robił zbite zielone kupki:(i bardzo się męczył ale każde dziecko jest inne widzisz Annie i niektórym służy te mleko

12 lata 2 miesiąc temu #451456 przez chłopek
hej ja na poczatku podawałam Ksawciowi nan bolał go brzzuch później bebiko nie najadał sie, gerber był dobry i bebilon teraz daje

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451472 przez bidol
Hej dziweczynki - witam się po pięknym wekendzie :lol: :kiss:

M_M - kochana - widzę że Daria i dziewczyny już Ci odpowiedziały :laugh: - i tak moim zdaniem - Oliwierek je OK - Jak sobie obliczałam to właśnie co 3h dziecko powinno jeść :laugh:

Olga
- ale Ignaś dużżżżży :ohmy: i le waży??
Zuh chłopak - :lol:

Słoneczko - a co się działo Pawełkowi??On wygląda na zdrowego chłopa :kiss: no i wielgaśny jest :ohmy: :lol: Kamilce już lepiej :) ma jeszcze katarek i kaszek, ale i tak jest o niebo lepiej :) A Wy macie już tego ząbka??

bo my też taką plamkę mamy (2-jka) ale lekarz stwierdził ze to nie zabek :huh: już sama nie wiem :dry:

Nataleczka - super że Wam herbatka w nocy wystarczy. Mi pediatra też tak kazała robić - ale u Nas to ewidentnie głóg :dry: herbatka nie wystarcza ;)

Ja mam pojemnik taki jak Majóweczka i w termosie ciepłą wodę - trzymam to w sypialni, bo kuchnie mam na dole - i tylko wlewam wodę i wsypuję odmierzoną porcję :laugh:
Co do trzymania przygotowanego mleka to w szpitalu mi mówili że do 4 godzin można - wiem że na opakowaniu zawsze pisze że do godziny - więc zdziwiło mnie co powiedzieli w szpitalu.

ale Wam fajnie - szczepienia o czasie - my to nie wiem kiedy teraz zaszczepimy Kamile - :(

Maksiu - widzę że sama z tymi zaległymi szczepieniami nie zostałam :huh: Ciotką się nie przejmuj. I na przyszłość palcem nie kiwnij. Jak nie umie dosenić dobrego człowieka to niech żałiuje :angry:

M_M - ja na kolacje ostatnimi czasy dla Mojego Jędruli nic nie robię :angry: on pizze zamawia, albo kupuje coś na wynos- bo zarobiona jestem i z niczym się nie wyrabiam - co 2 dzień do kontroli z Kamilutkiem i z Sebą co raz jakieś schizy. A mój mąż co dzień to później wraca- a to w delegacj jest (znaczy wraca do domu co dziennie, ale jest w innym mieście i wraca wieczorem dopiero do domu)a w sobotę był u Mojego brata pomagał mu w różnych tam podłączeniach - bo właśnie wybudowali dom i chcą się wprowadzać a napieprzyli tyle bajerów że Sam się teraz w tym wszystkim gubi :silly:

Sandra - hahahahahahaha ale ja tam lubie zaskakiwac swojego męża ;P również w kuchni ;P

Kamyczka - ale Twój Dominiś ????

Daners - my mamy nosidełko- takie - www.google.pl/imgres?q=red+castle&hl=pl&...t:429,r:16,s:0,i:116 - i jest super - Kamilka uwielbia w nim być i zaraz usypia :laugh:

Ania
- hahahahahahahaha - a niech się chłop cieszy :lol: :lol: :lol: :lol:

to jak byłam na staraczkach była taka @nulka i któraś dziewczyna pomyliła się ni napisała analka- hahaha - mój Jędrula kontem oka to zobaczył i jak tylko poszłam do łazienki przewertował kilka stron na forum bo myślał że my "o takich ciekawych tematach rozmawiamy" hahahhahaa :lol: :lol: :lol:

Ania trzymam mocno kciuki za Kubusia - :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: jestem z Tobą myślami :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

a to my na wczorajszym spacerku

i Kamilutek Mój słodki
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #451494 przez Kamyczka
Witajcie mamusie :)
Anna trzymam kciuki,będzie dobrze!!! :kiss: :kiss: :kiss:
Bidolek ślicznie wyglądacie,ale masz fajną czuprynkę a Kamilka w kapturku jaka raaperka:-) analka hahahah ale się uśmiałam :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #451520 przez maksiu
Bidolku fotki bombowe, a ty wg nie mialas szczepien??
No i prosze za nas tez trzymac kciuki, bo jedziuemy znowu do olsztyna, do poradmi zakaznych bo ammy jeszcvze wyznaczona wizyte ze szpitala, lece sie pomalowacm, tak po cichu licze ze moze tunika by mi przyszla dzis ale bym gyla zadowolona jak bym ja juz miala. tylko wygladam na listonosza lub kuriera musze zlukac czym ma byc dostarczona heee
Aco do sdztucznego mleka o moj maly pewnie by tolerowal bebiko bo takie mu w szpitalu dawali jak mojegfo bylo za malo oki zmykam po malu bo to juz taka godzina

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451594 przez Daria23
No my już w domku oj ta moja mała Iskierka jak cierpiała:(najgorsze było ukłócie w nożke -strasznie przy tym płakał:(a teraz Bidulek kochany śpi ze zmęczenia ciekawe czy mu najdzie gorączka -ostatnio nie miał...

Bidol-jeny jak wy ślicznie wyglądacie w tych barwach jesieni:)śliczne zdjęcia a Kamilka do schrupania poprostu:):)
Anna-Trzymamy kciuki!!!
Maksiu -a za ciebie też dzisiaj:)

12 lata 2 miesiąc temu #451621 przez mloda_mamuska
hej, u nas dzisiaj pada :( i w ogóle zimno bardzo.

ja juz po kawce i sniadanku. kanapeczka z kurczakiem ,serem zoltym i szpinakiem zjedzona,zaraz bede robila amciu dla malego;)

sloneczko mi pediatra powiedzial,zebym tylko woda morska duzo psikala i jak bedzie wyciekal katar to mialam sciagac fridą. nic innego nie kazal uzywac. powiedzial,ze u nas tylko nosek mocno zaatakowany byl nizej nie poszlo na szczescie;)

daners
a jaka macie spacerowke?:)

Kamyczka dziekujemy ,Wy tez super a Twojego Dominisia to tak uwielbiam :kiss: :lol:

bidol
ale Ty śliczna jesteś!! Taka odpicowana mamuśka ! :lol: :kiss:

Kamilka piękna jak z reklamy ! :kiss:

hahahahha oj Ty analka ;DDD hahhahahahaa

Anna
trzymamy kciuki! ;) ;)

12 lata 2 miesiąc temu #451722 przez bidol
dzięki dziewczynki :kiss: :kiss:

pisałam do Ani - i operacja Kubusia jutro dopiero :( biedactwa jeszcze cały dzień stresu :( :( :( :(

WSZYSTKIE TRZYMAMY KCIUKI - :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Maksiu - trzymam również za Błażejka :kiss: :kiss: :kiss: nie my jedno zaległe mamy :dry:

Daria
- oby było ok po szczepieniu :kiss: :kiss: :kiss:

Kamyczka
- Twój dominiś to mógłby szampon do włosów reklamować ;) :lol:

M_M - u Nas też zimno- a w przyszłym tygodniu zapowiadają już śnieg :angry:
i i wcale taka super nie jestem - odciełam utuczone partie ciała :lol: żeby na zdjęciu się zmieścic :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka