BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451056 przez Anna77
Cześć Dziewczyny. Wczoraj kompletnie nie miałam nawet kiedy zajrzeć do Was. Kupiliśmy nowe autko, potem jeszcze cotygodniowe zakupy, zrobienie sałatki, jakiegoś szybkiego masełka czosnkowo-ziółkowego i do znajomych. Siedzieliśmy chyba do 1 w nocy. Dzieciaki bawiły się, Mateusz poszedł spać standardowo ok.19 (tyle że bez kąpania) w wózku. Jadł jak w domku o 23. Potem tylko o .... sama nie wiem, mogła być 2 lub 3. No i obudził się na jedzonko po 6 i to był koniec jego spania. Ale za to wieczór udał się wyśmienicie.

Od nocy u nas była straszliwa mgła, normalnie widoczność 50, a czasem 100 m maksymalnie :ohmy: Jakby ktoś mleko wylał. Ci znajomi mieszkają za P-niem i myślałam że w mieście będzie lepiej, ale nic z tego. Zaczęła się podnosić dopiero między 10 a 11, ale i tak dzień jest taki .... dymno-szary :huh: . Kamil pewnie dopiero za chwilę wróci po treningu, a B z Kubą i Mateuszem pojechali na działkę z butelką mojego ściągniętego mleczka. Piękny czas. Zdążyłam zrobić sobie wosk na nogach i pomalować stópki :cheer: :laugh: :cheer: :laugh:

Olga dzielny Ignaś ;) Super że wypił, mogę sobie wyobrazić, że mały kamień spadł Ci z serca i spokojnie będziesz mogła zostawić go z babcią :) No i ja też pajacyki ubieram tylko do spania, choć na szczepienie to fajny pomysł. Ostatnio nawet spakowałam wszystkie śpioszki, bo mimo że miałam plan mu ubierać, bo mi się podobają, to i tak Mati non stop "chodzi" w spodniach :P Szkoda miejsca w szafce.

MM odnośnie mleczka, to pamiętam jak Kuba pił jak skończył rok i zawsze było tak, że mleko modyfikowane można przygotowywać tylko bezpośrednio niemal przed podaniem. Chyba raczej nie można go przechowywać tak długo wymieszanego. Chyba że coś się zmieniło :S
A co do krzesełka... Fajnie gdyby miało regulowane pochylenie siedzonka, łatwy do zdemontowania stolik, szelki/pasy do przypięcia Maluszka. Myślę że fajnie jak ma regulowaną wysokość, tak żeby dziecko mogło siedzieć przy dużym stole, ale i przy ławie z kawką :) Ale w sumie, to takie jak pokazała Daria były od zawsze i są wieczne :) Więc chyba nie ma co przesadzać z bajerami :)

Maksiu przyłączam się Kochana. Nie bierz nic do siebie i bagatelizuj (żeby nie napisać olewaj!). Nie zmienisz jej raczej niestety.

Jestem straszliwie niewyspana. Jutro czeka nas ciężki dzień, rano jadę z Kubą do szpitala na operację tej jego zaćmy. Im bliżej, tym bardziej się denerwuję :pinch:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #451090 przez słoneczko
Daria - mój wogole niemiał zaparc, nic mu niebyło. ja kupiłam kleik ryzowy i jets ok

dziewczyny powiedźcie jak wasze maluchy były przeziebione to miały kaszelek czy tylko katarek?

Maksiu - wiem cos o tym co piszesz,mialam podobny problem, to była masakra, ale powiem ci nie przejmuj sie, zreszta osoby starsze tak maja, szukaj byle zaczepki zeby tylko dopiec, ale to co ona mówi to wypusc "drugim uchem" i zapomnij bo niewarto sie przejmowac.

12 lata 2 miesiąc temu #451092 przez mloda_mamuska
sloneczko u nas w 4 dzien do katarku dolaczyl kaszel,ale w 8 dniu zaczelo przechodzic i jedno i drugie ;)

12 lata 2 miesiąc temu #451097 przez słoneczko
m_ m a cl podawalas małemu? mi pediatra kazala dawac wapn, juvit c i nasivin soft.

12 lata 2 miesiąc temu #451100 przez daners
Heeeej ;]

my juz ze spacerku ;] dzis pierwszy dzien w spacerówce:) bo innej opcji niebylo by wyjsc ;/ niepodoba mi sie to ale.... Ogólnie chyba lepiej mu bylo bo spacerek zaliczony ;]
teraz juz spi,,na noc :):)

słoneczko
moj tez jak byl przeziebiony prócz kataru mial kaszelek . na kaszelek przepisano mi syropek prawoslazowy czy jakis taki ;] a na katar woda morska,nasivin wapno i wit c wiec chyba standardowo widze ze kazdy zazywa :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu #451111 przez chłopek
olga ale ci dobrze ze Ignaś mleczko je inne jak twoje, a ja sie musze męczyc z odciąganiem

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451112 przez Kamyczka
Hejka mamusie :)
My też po spacerku :) super było ruszyć pupę :)
Maksiu nie przejmuj się w ogole,starsi ludzie tak mają,nie trac nerwów swoich na to,przytulam :kiss:
Anna będę trzymała kciuki za operację synka,mój maż też miał operację na oko w tym roku,ma poważną chorobę oczu :( i tez czeka nas przeszczzep rogówki,jestem z Tobą,trzymajcie się ciepło :kiss: :kiss: :kiss:
Olga super,ze mały daję radę i ty będziesz mogła wyjść :)
Daners już w spacerówce?
MM ależ piękni jestescie cała Trójka( zdjątka na fb super!)
Anszka gdzie się podziewasz?

12 lata 2 miesiąc temu #451148 przez chłopek
moja kuzynka miała przeszczepianą rogówkę juz 2 razy i dopiero sie przeszczep teraz przyjął

12 lata 2 miesiąc temu #451151 przez Kamyczka
chłopek napisał:

moja kuzynka miała przeszczepianą rogówkę juz 2 razy i dopiero sie przeszczep teraz przyjął

masakra jest z tym przeszczepem,kolejki :( :( :( a wzrok najważniejszy jest przecież

12 lata 2 miesiąc temu #451166 przez chłopek
no tak ona miała wybite oko i dlatego mała przeszczep

12 lata 2 miesiąc temu #451267 przez daners
Kamyczka bo Fifi sie zbuntował i nieche lezec w gondolce,wrzask rzuca sie itd Jutro ide kupic podusie moze pomoze bo wiem że zimno idzie i niechce w spacerówce...a i tez niemam zamiaru nieruszac sie juz wogole z domu;/
maz zamówil nosidelko moze to tez bedzie jakies rozwiazanie w razie w ;]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451297 przez Olga
My dzisiaj byliśmy z moją mamą u babci Ignasia uzgodnić co będziemy na chrzciny robić,bo będemy właśnie u nich wyprawiać-nie ma kasy na lokal :( A Ignaś jak wytrąbila 100 tego mleczka o 13 i po godzinie trochę dopił cycola,to dopiero po 18 zjadł marchewke i ok.18.30 porządnie cycolka.Piękną przerwę sobie zrobił :) Jeżeli będzie tolerował to mleczko,to będę bardzo szczęśliwa,ale zobaczymy co z kupkami będzie :) Dzisiaj już drugi dzień znów nie robi :( A marchewkę jak mu Marika dawała,to jak się spóźniała,to się darł-tak mu smakowała :lol:

Powiedzcie,ile mogę mu zrobić tego mleczka najwięcej?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #451300 przez chłopek
no u nas zadne mleko nie pasuje Sebkowi tylko mamusi najlepsze

12 lata 2 miesiąc temu #451305 przez daners
Olga a niemasz na opakowaniu? u nas pisze 120 ale widac na forum że reguły niema... bo skoro sie nie najada to i 150 któraś dawała ;]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #451309 przez chłopek
4 miesiace to 150 ml 6 porcji na dobę tak na Bebilonie pisze

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka