BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #450664 przez maksiu
Hejka Nie chce mi sie was dokladnie czytac ale widze ze rozmowa dotyczaca jedzenia tak szybko sie nie zle rozwinela ja podtrzymuje zdanie innych dziewczyn , bo sama wiem co prechodze z maksem, jak byl maly trzymalam sie reguly ze jesli piers tylko to do 6 miesiaca bez niczego innego i mam w domu nie jadka musze mu wymyslac jedzenie podtykac pod nos bo inaczej sam nie za wola je jak kurka:)za to powioedzialam ze temu nie za duzo ale jak np wczoraj dalam na czubku lyzeczki jabluszka z ogrodka swojego nie pryskanego bez nawozu czy to wielki grzech?? Dzis np gotuje muj marchewke i tez dam troszke, nie kupuje jakis warzyw z nawozem gdyz wszystko mamy swoje ziemniaczki marchewke jablka pietruszke seler wiec napewno nic mu nie bedzie jak ciut sprobuje, dzis np az sie trazsl za chrupkami i zjadl jedna i wiem ze nic mu nie bedzie bo ostatnio jadl troszke mniej i nic nie bylo.

A ja musze sie pochwalic bo w czwratek zakupilam sobie taka o to tunioke w kolorku capucino
allegro.pl/9-sukienka-dekolt-woda-dl-24h-i2696022790.html
mam nadzieje ze w poniedzialek dojdzie juz do mnie :)

U nas dzis super pogoda sloneczko jak normalnie lato iekawe o ktorej moj m wroci z pracy moze uda mi sie go wyciagnac z dzieciakami na spacer do lasu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #450670 przez Olga
maksiu super ta tuniczka,tylko to nie na moja figurę ha ha :laugh: ale ty jesteś laska,to będziesz super wygladała :)
Chyba przy każdy kolejnym dziecku nabiera się trochę innych doświadczeń i inaczej się wychowuje(dla mnie o wiele lżej niż przy pierwszym) :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #450682 przez Majowka
M-M, nie mozna tyle trzymac mleczka. Najwyzej 1h w lodowce po wymieszaniu z woda....I to juz jest max.
Ja robie tak jak Daria. W czajniku elektrycznym mam przegotowana wode, mleko w proszku odmierzone w porcjach I w nocy tylko na kilka sekund wlanczam czajnik, przesypuje pojemniczek I mieszam.
Na zewnatrz zabieram butelki z goraca woda w termo torbie I pojemnik z odmierzonymi porcjami proszku.

Jezeli Lucas nie wypija wszystkiego, czasami ponad polowe zostawia (ja mu robie od dawna 150ml) to od razu wylewam do zlewu.

Ja mam taki:
www.google.com/search?q=pojemnik+na+mlek...|26;d|r1HXm7bvt5Z4sM :

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #450702 przez daners
hej dziewczyny bardzo interesujacy temat :) jak dla mnie ;]

Ja również wieczorem zagotowuje wode i bach do termosu a zimna pozostaje w czajniczku i potem rach ciach i mleczko gotowe;] Zakupilam taki malutki i w torbie ja ide na spacer zawsze nosze plus pojemniczek z odmierzonymi porcjami mleczka ;]by spacerki byly dłuższe...

M-m na opakowaniach mleka pisze że do godziny mozna przetrzymac mleczko a Ty az 6 ;] hehe niezle...

Moj Fifi mije 120 ale własnie w nocu tragedia Budzi sie czasto co dwie co trzy h i chce pic.Owsze czasem oszukuje herbatka i pospi jakas godzinke;]

Musze chyba dzis sprobowac z tym kleikiem na noc bo ilez w nocy mozna jesc ;p hehe
Tylko moj męzus chce ksiazkowo i robi problemy ;) hehe.

tez myslalam nad zmiana mleka bo ten bebilon jakis lekki sie wydaje ;] mniej tresciwy...

Majówka tez mam taki pojemik na mleczko :) ja tez zawsze resztki nie dopite do zlewu

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #450708 przez mloda_mamuska
Majowka ja tez resztki zawsze wylewam. to znaczy wylewalam. czasami to oliwierek zjadal 20 ml a teszta do wylania a teraz nie ma resztek ;))

daners no ja pare razy do 6 trzymalam w lodowce i nic nie bylo ;p
no ale teraz bede znowu robila jak keidys,ze wode z czajnika najpierw zagotuje a pozniej lekko tylko podgotuje ;)
robilam tak i szybko bylo,ale pozniej ktos mi powiedzial,ze nie mozna drugi raz podgrzewac tej wody ;/
co do meza to moj tez ksiazkowo ;/

Dziewczyny Oliwierek mocno zezuje :( :( :( :(

DZIEWCZYNY na co zwracac uwage przy zakupie krzeselka do karmienia?

12 lata 2 miesiąc temu #450739 przez słoneczko
daria - ja daje kleik ryzowy z bobvita , pediatra kazala mi go dawac zeby mały był bardziej najedzony

m_m bylismy na echo serca i maly ma kiepski przepływ krwi w lewej komorze :(

teraz jest przeziebiony i ma katarek :(

ja tez wczesniej przegotowuje wode i pozniej tylko ja podgrzewam

12 lata 2 miesiąc temu #450770 przez Daria23
Maksiu-fajna ta tuniczka chyba sama sobie ją zamówie:):)

A my mamy w poniedziałek szczepienie:(:( dziewczyny jak ubieracie maluszki na szczepienia?macie moze jakiś myk żeby łatwiej poszło rozbieranie?bo ja zawsze długie body itp i później mały już jest zły za same rozbieranie:)

Majówka-jak tam Lukas sie miewa?dawno fotki nie widziałam jego popraw się tu nam:)

12 lata 2 miesiąc temu #450772 przez słoneczko
daria tego kleiku tylko łyzke stołowa do mleka

12 lata 2 miesiąc temu #450778 przez Daria23
Słoneczko-a nie zatwardza ten kleik ani nic tak??bo są też kukurydziany i chyba owsiany kleik też

12 lata 2 miesiąc temu #450788 przez mloda_mamuska
Daria ja zawsze wkladam Małemu body takie: zeby mial odkryte nozki no i na to zazwyczaj dres..spodnie na gumce sciagam i juz odkryte uda ;) do lekarza nie ma co cudowac pelno sweterkow na milion guziczków i spodni w kancik z 2 rozporkami i 3 guzikami..... do lekarza ma byc wygodnie ,przede wszystkim ;)
ja tam z Oliwierem nie mam problemu,bo nie jęczy jak go ubieram czy rozbieram,ale po co sie meczyc z rozpinaniem czy zapinaniem ? ja wole jak najszybciej wyjsc z tego miejsca torut :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #450794 przez Daria23
M_m-ja tez na sportowo ubieram:) ale jak jest ukłócie w rączke to niestety trzeba rozebrać:)jeny aż sie boje tego szczepienia Tymek tak płakał na pierwszym:(teraz pewnie będzie jeszcze gorzej:(

12 lata 2 miesiąc temu #450803 przez mloda_mamuska
Daria u nas na poczekalni juz babki rozbieraja.ale u nas tylko do body sie rozbiera..no i u nas jak teraz bedą 3 wklucia 5w1, penunokoki i meningokoki to tez tylko do body ,bo to 3 w nozki ,nie bedzie w rączkę. a smoka mu dajesz jak Go rozbierasz?

12 lata 2 miesiąc temu #450833 przez Olga
Ja jak byłam ostatnio na szczepieniu,to kilka mam były z maluszkami w pajacu,to pewnie łatwo im wtedy ubrać,ale ja na wyjście nie zakładam pajacyków,tylko do spania :) Kurde Ignaś od 16 nie spał,bo się u babci na działeczce wyspał i myślałam,że się tak około 18 zdrzemnie,a on nie,tylko od razu po kąpieli o 19 poszedł spać i nie wiem,czy się jeszcze nie obudzi :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #450838 przez chłopek
ja zawsze do szczepienia jak ide to pajac zeby szybko było ubrac,
mój nie lubi jak mu sie czapke ubiera no masakra wtedy jest jak by dziecku krzywde robil

12 lata 2 miesiąc temu #450853 przez maksiu
He ja sie narazie nie wypowiem co do szczepien bo zadnego nie mielismy, do wody do mleka te ni sie nie odzywam bo mamy cyca:)
Mi jakos dzis powolnie ta sobota zleciala bylam z malym na dworzu to jak po 15 wrocilismy tak spal do prawie 18 jak m wrocil z pracy to sie pobudzil bo i czas na kompanie byla, tewraz lezy w leaczku io sie denerwuje bo rozmaiwa z krolikiem i slimskiem a oni nic nie mowia

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka