- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
a kiedy wracasz do pracy?Kamyczka ma racje nie pomyślałam pod tym kontem ale faktycznie i nas na dzisiejszy nie byłoby stać na drugie dziecko może jakbym wróciła do pracy i potem bo teraz to cienko
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
lecę robic lasagne ))
- słoneczko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Szczęśliwa mamusia :)
jesli chodzi o porod to m_m ja rodzilam 16,5 h bez znieczulenia bo unas niedaja znieczulen, ale porodu niewspominam zle
- słoneczko
- Wylogowany
- gadatliwa
- Szczęśliwa mamusia :)
www.rodzice.pl/niemowle/zdrowie/Rady-na-zabkowanie.html
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a kolezanka rodzila jak ja prawie i porod trwal 2 dni prawie...polscy lekarze.... no ale wcale źle nie wspomina porodu;)
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja
Tak was czytam chyba kazda by z nas chciala miec corcie, ja mialam teraz taka cicha nadzieje ze jednak z blazeja zrobi sie kinia ale coz mowi sie trudno, wazne ze juz jest ok a kochany tak samo:)A moze za pare lat kto wie akurat sie uda nam i bedzie niunia:)
A co do porodow ja mialam bez znieczulenia ale takie porody jak mialam z maksem czy z blazej to moge za was wszystkie rodzic he he zartuje:)
Ja w koncu dostalam mejla ze mi tunike wyslali wiec jutro powinna byc
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
mi włosy wypadaja od miesiaca, zaczely jak tylko zaczela sie pierwsza miesiaczka mimo, ze biorę witaminy ale wypadały mi tez przed ciaza a przez cala ciaze bylo super i zaczęłam brać antykoncepcję miesiąc temu a kolejne dziecko za 2-3 lata pewnie
co do porodu ja pamietam, ze bolalo strasznie ale samego bólu już nie pamietam i wiem, ze kolejne to CC
Olga - dzieki za pocieszenie
Daria - ja używam 2 ale juz ostatnie opakowanie i przechodzimy na 3
MM - u mnie ważą golutkiego bez pampersa nie rozumiem jak mozna wazyć w pampersie, przeciez on i z kilogram potrafi ważyć
dziewczyny, czy dobrze rozumiem, ze dajecie juz w 4 m-cu malenstwom słoiczki i kaszki?
i czy Wasze maleństwa tez się tak ślinią? mojemu cieknie z pyska wkłada sobie piastki do buzi prawie cały czas
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Mi włosy nigdy nie wypadały i nie wypadają,a mam ich sporo
My cały czas 3 używamy i nie myślałam jeszcze o 4
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
saiko Ignaś już jadł marchewkę i jabłuszko,w tamtym tygodniu zaczęliśmy i bardzo mu smakuje
A skad wiedzialas ze juz czas i czy karmisz naturalnie czy butla?
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Wcale mnie nie ciagnie do przytulanek, czar seksu prysl niestety, nie ma czasu na depilacje Piersi jakies male, obwisle Brzuch tez wisi, ehhhhhh
Sprobowalismy juz 2 razy ...nic specjalnego....
Ta sytuacja na pewno sie poprawi, ale czuje, ze dopiero w przyszlym roku, serio
Odnosnie tabsow, to nie biore, zeby nie uruchamiac tego procesu odstawiania, dlugoletnich staranek o dzidziusia. Z doswiadczenia wiem, ze zeby zajsc nie mozna o tym myslec, wiec lepiej isc na zywiol, czekac na wpadke!
Gdyby sie teraz okazalo, Ze jestem w ciazy, baaaaardzo bym sie cieszyla! Ciaza to byl najpiekniejszy okres w moim zyciu! Bycie mama jest jeszcze wspanialsze, byc nia podwojnie to dopiero musi byc szczescie!
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Maksiu chyba niekazda chciala córcnie ;] ja chcialam syna od zawsze i imie mialam jakies 3 lata temu wymyslone hehehhe i mi sie trafilo
jejciu Wy juz na 4 powoli my dopiero od dwóch dni nosimy trójeczk
Wczoraj dałam kleiku do mleczka 90ml plus dwie miarki kleiku z mysla ze pospi dluzej iii co ii
Moja noc niezbyt..przespał 3 h i potem co pól godziny pobudka i od 4,15 Mój juz byl wyspany ;/ naszczescie zrobil sobie drzemke wlasnie wiec pije kawe bo ziewam niemołosiernie dzis
Majówka podziwiam podejscia ;p ja tam zawsze marzylam o jednym. Mojego pytajac czy by chcial drugie -powiedzial że mi odpowie za dwa lata ;p
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Wspominki porodowe, heh, ja tam się śmiałam, że już wieczorem po porodzie mogę drugie rodzić
Na tę chwilę też nie wiem, czy powiększymy jeszcze rodzinę. Zawsze myślałam, że zrobię wszystko, by nie mieć jedynaka, zwłaszcza, że po śmierci brata mam porównanie, ale w tej chwili jestem tak skupiona na synku, że nie myślę o drugim. Muszę zresztą wrócić do pracy, wisi nad nami kredyt, a opiekunki cenią się niemiłosiernie... Uważam jednak, że to niesprawiedliwe, że względy finansowe wpływają na poszerzenie rodziny i nie ma zagwarantowanej opieki nad kilkumiesięcznymi dziećmi, których mamy muszą wrócić do pracy.
To się z rana na politykę prorodzinną pożaliłam
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja w miarę wyspana - noc jak prawie każda 2 pobudki na karmienie ale wieczorem coś zasnąć nie chciał, może za dużo spał w dzień
no ja mam nadzieje, ze nie będę musiała szybko iść do pracy bo nawet nie wiem czy tu miałabym z kim zostawić małego