BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 2 miesiąc temu #453851 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

Kamyczka ma racje nie pomyślałam pod tym kontem ale faktycznie i nas na dzisiejszy nie byłoby stać na drugie dziecko może jakbym wróciła do pracy i potem bo teraz to cienko

a kiedy wracasz do pracy?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #453852 przez Daria23
Kamyczka-pojęcia nie mam może za 3lata nie mam co z małym zroić więc zostaje w domu

12 lata 2 miesiąc temu #453860 przez Olga
Ja też bez znieczulenia i chociaż szybko to poszło,to już bym nie chciała nigdy rodzić.A wychowanie małego dziecka to jest pikuś w porównaniu z dziećmi już chodzącymi do szkoły,więc w tych czasach wykształcić dziecko to trzeba nieźle kombinować ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #453869 przez mloda_mamuska
Daria ja bym te 16 godzin nie dala chyba rady bez znieczulenia ;p pamietam ze jak przyjechalam do szpitala to dowiedzialam sie,ze jak na 6cm rozwarcia to mam bardzo silne bole... no i do 10 cm to juz 16 godzin trwalo ; /

lecę robic lasagne ;)))

12 lata 2 miesiąc temu #453940 przez słoneczko
czesc dziewczyny, umnie masakra , maly jeszcze przeziebiony, marudzi, niespi w nocy ani w dzien, musze byc caly czas przy nim bo placze :( teraz go wykapalam i zasnal mam nadzieje ze pospi bo w dzien nic niespal, a moj jest w pracy na 12 h :(

jesli chodzi o porod to m_m ja rodzilam 16,5 h bez znieczulenia bo unas niedaja znieczulen, ale porodu niewspominam zle :)

12 lata 2 miesiąc temu #453980 przez słoneczko
bidolku tu masz artkul o zabkowaniu , twoja Kamilka napewno zabkuje, przeczytaj

www.rodzice.pl/niemowle/zdrowie/Rady-na-zabkowanie.html

12 lata 2 miesiąc temu #454083 przez mloda_mamuska
sloneczko bo sa wlasnie rozne porody i rozne bol kobiety znosza i maja... znaojma rodzila 6 godzin,ale tez miala bardzo bolesny..myslala,ze zejdzie z tego świata;P i ma tylko jedno dziecko i po tym porodzie nei chce wiecej a mly ma 3 lata/
a kolezanka rodzila jak ja prawie i porod trwal 2 dni prawie...polscy lekarze.... no ale wcale źle nie wspomina porodu;)

12 lata 2 miesiąc temu #454086 przez maksiu
Hejka wieczorkiem:)
Tak was czytam chyba kazda by z nas chciala miec corcie, ja mialam teraz taka cicha nadzieje ze jednak z blazeja zrobi sie kinia ale coz mowi sie trudno, wazne ze juz jest ok a kochany tak samo:)A moze za pare lat kto wie akurat sie uda nam i bedzie niunia:)
A co do porodow ja mialam bez znieczulenia ale takie porody jak mialam z maksem czy z blazej to moge za was wszystkie rodzic he he zartuje:)
Ja w koncu dostalam mejla ze mi tunike wyslali wiec jutro powinna byc

12 lata 2 miesiąc temu #454102 przez saiko
sloneczko - karmie glownie piersia, czasem tylko dokarmiam jak mu nie starcza lub nei ma mnie w domu.

mi włosy wypadaja od miesiaca, zaczely jak tylko zaczela sie pierwsza miesiaczka mimo, ze biorę witaminy ale wypadały mi tez przed ciaza a przez cala ciaze bylo super :( i zaczęłam brać antykoncepcję miesiąc temu a kolejne dziecko za 2-3 lata pewnie
co do porodu ja pamietam, ze bolalo strasznie ale samego bólu już nie pamietam i wiem, ze kolejne to CC

Olga - dzieki za pocieszenie :)

Daria - ja używam 2 :) ale juz ostatnie opakowanie i przechodzimy na 3

MM - u mnie ważą golutkiego bez pampersa :) nie rozumiem jak mozna wazyć w pampersie, przeciez on i z kilogram potrafi ważyć ;)

dziewczyny, czy dobrze rozumiem, ze dajecie juz w 4 m-cu malenstwom słoiczki i kaszki?

i czy Wasze maleństwa tez się tak ślinią? mojemu cieknie z pyska ;) wkłada sobie piastki do buzi prawie cały czas

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #454212 przez Olga
saiko Ignaś już jadł marchewkę i jabłuszko,w tamtym tygodniu zaczęliśmy i bardzo mu smakuje :) i też się strasznie ślini,ale ząbków nie wyczekuję,bo pamiętam,że córki od 2 mies.się śliniły,a miały 9 jak wyszedł im pierwszy kiełolek :lol:

Mi włosy nigdy nie wypadały i nie wypadają,a mam ich sporo :)
My cały czas 3 używamy i nie myślałam jeszcze o 4 ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 2 miesiąc temu #454247 przez saiko
Olga napisał:

saiko Ignaś już jadł marchewkę i jabłuszko,w tamtym tygodniu zaczęliśmy i bardzo mu smakuje :)

A skad wiedzialas ze juz czas i czy karmisz naturalnie czy butla?

12 lata 2 miesiąc temu #454281 przez Majowka
Nie zebysmy sie jakos starali :laugh: :laugh: :laugh: wrecz przeciwnie, spimy w oddzielnych pokojach, mimo iz lucasek juz u siebie :laugh: :laugh: :laugh: Nie przeszkadza mi to, wrecz namawiam miska zeby to kontynulowac
Wcale mnie nie ciagnie do przytulanek, czar seksu prysl niestety, nie ma czasu na depilacje :( Piersi jakies male, obwisle :( Brzuch tez wisi, ehhhhhh
Sprobowalismy juz 2 razy :laugh: ...nic specjalnego....
Ta sytuacja na pewno sie poprawi, ale czuje, ze dopiero w przyszlym roku, serio :laugh:
Odnosnie tabsow, to nie biore, zeby nie uruchamiac tego procesu odstawiania, dlugoletnich staranek o dzidziusia. Z doswiadczenia wiem, ze zeby zajsc nie mozna o tym myslec, wiec lepiej isc na zywiol, czekac na wpadke!
Gdyby sie teraz okazalo, Ze jestem w ciazy, baaaaardzo bym sie cieszyla! Ciaza to byl najpiekniejszy okres w moim zyciu! Bycie mama jest jeszcze wspanialsze, byc nia podwojnie to dopiero musi byc szczescie!

12 lata 2 miesiąc temu #454301 przez daners
ojej widze na wspominanaki porodowe Was wzielo ;/ grr 12 h męczarni jak sobie wspomne ooch

Maksiu chyba niekazda chciala córcnie ;] ja chcialam syna od zawsze :):) i imie mialam jakies 3 lata temu wymyslone hehehhe i mi sie trafilo :)

jejciu Wy juz na 4 powoli my dopiero od dwóch dni nosimy trójeczk :D

Wczoraj dałam kleiku do mleczka 90ml plus dwie miarki kleiku z mysla ze pospi dluzej iii co ii
Moja noc niezbyt..przespał 3 h i potem co pól godziny pobudka i od 4,15 Mój juz byl wyspany ;/ naszczescie zrobil sobie drzemke wlasnie :) wiec pije kawe bo ziewam niemołosiernie dzis :)

Majówka podziwiam podejscia ;p ja tam zawsze marzylam o jednym. Mojego pytajac czy by chcial drugie -powiedzial że mi odpowie za dwa lata ;p

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 2 miesiąc temu #454318 przez anszka
Cześć mamcie :)
Wspominki porodowe, heh, ja tam się śmiałam, że już wieczorem po porodzie mogę drugie rodzić :laugh:
Na tę chwilę też nie wiem, czy powiększymy jeszcze rodzinę. Zawsze myślałam, że zrobię wszystko, by nie mieć jedynaka, zwłaszcza, że po śmierci brata mam porównanie, ale w tej chwili jestem tak skupiona na synku, że nie myślę o drugim. Muszę zresztą wrócić do pracy, wisi nad nami kredyt, a opiekunki cenią się niemiłosiernie... Uważam jednak, że to niesprawiedliwe, że względy finansowe wpływają na poszerzenie rodziny i nie ma zagwarantowanej opieki nad kilkumiesięcznymi dziećmi, których mamy muszą wrócić do pracy.
To się z rana na politykę prorodzinną pożaliłam :silly:

12 lata 2 miesiąc temu #454359 przez saiko
cześć Dziewczynki

ja w miarę wyspana - noc jak prawie każda 2 pobudki na karmienie ale wieczorem coś zasnąć nie chciał, może za dużo spał w dzień

no ja mam nadzieje, ze nie będę musiała szybko iść do pracy bo nawet nie wiem czy tu miałabym z kim zostawić małego

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka