BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 1 miesiąc temu #480254 przez anunia
mama89muminka napisał:

To moze te dziewczyny, ktore maja starsze dzieciatka cos nam doradza, ja mam pierwsze i tez nie jestem wszystkiego pewna czy dobrze robie z tym karmieniem.

Jak małemu nic nie ma to dobrze robisz ,ważne żeby wprowadzać stopniowo ....takie me zdanie ;)

Uciekam do łóżeczka ...dobranoc mamusie :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #480257 przez kejtin
Saiko a na jakiej uczelni ? :) bo ja tez w wawie, w SAN :) i informatyka nie jest mi obca :-)

12 lata 1 miesiąc temu #480288 przez daners
Witam w niedzielny poraneczek:)
mamusie pewnie odsypiaja ;] hehe

dziewczyny ktora miala ksiazke tzn e booka zwiazanego z dziecmi z wychowaniem itd?była tu mowa o tym.. chyba mi sie przyda posluchac:) bo ostatnie czasy Fifi niepotrafi zasnac sam...wczoraj meczylismy sie od ok 17 do 20;/ wieczny krzyk..dzis zaparzylam sobie meliske ;] bo wczoraj "wyszlam z siebie"poraz pierwszy... :)

a co do karmienia m89m to chyba poszalas tyle jednego dnia dac :)

ja daje narazie tylko deserek merchewke z jabłuszkiem, soczek i jarzynowa jadł..
a na noc owszem dodaje kaszki ....wczoraj nowa malinowa i za chiny sie jej niechycil cala noc niejadl ... wiec chyba to nie jego smak.A kaszki daje tylko na 120 mleczka prawie 2 miareczki;]

Milej niedzieli

Olga Igans niezły kawaler w tym garniaku:) super że impra sie udala i po co sie tyle stresowac bylo:)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 1 miesiąc temu #480298 przez Kamyczka
hejka mamusie :blink:
Olga super,że się udało,Ignaś cudny i elegancki :kiss: i ma ładną mamusię :blink:
Mój Dominik nie moze zrobić kupki juz 4 dzien :( :( :( pierwszy raz taka sytuacja :( :( :( :(

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #480303 przez saiko
Kamyczka napisał:

hejka mamusie :blink:
Olga super,że się udało,Ignaś cudny i elegancki :kiss: i ma ładną mamusię :blink:
Mój Dominik nie moze zrobić kupki juz 4 dzien :( :( :( pierwszy raz taka sytuacja :( :( :( :(

Ja na taka ewentualnosc mam czopki dla malego, zeby sie nie meczyl
Ale Szymek ostatnio robi i po 2 dziennie

Kentlin- pisalam- ewsie :) zajecia mam niedaleko Zerania

Rano ogladalam filmik z malym na komorce i juz za nim tesknie :)

12 lata 1 miesiąc temu #480315 przez mloda_mamuska
hej u nas nocka nawet nawet ;)

maly troche przeziębiony. ma katar i kaszel. we wtorek idziemy z nim do lekarza albo jutro
w nocy sie toche meczyl przez to.
ale poa tym ok.

Olga Ignas cudny :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #480325 przez chłopek
daners ja mam na pdf jezyk niemowlat

12 lata 1 miesiąc temu #480366 przez mloda_mamuska
Kamyczka u nas polecaja-lekarze sok pomaranczowy 1:2 z woda. pomaga ,bo dawalismy Oliwierkowi ;)
albo rób z Nim cwiczenia-podnos mu wysoko nozki w strony główki tak albo rowerek rob. u Nas to pomaga jak maly nie moze;)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #480371 przez mama89muminka
Hej, co za okropna noc, Miro nie spal prawie caly czas, zasnal dopiero o 3.30 rano :dry: Pozniej budzil sie dosc czesto, jak go raz karmilam to chyba zasnelam i obudzilam sie 2 godziny poniej, cale lozko zalane bylo mlekiem , bo butelka sie przewrocila, a mlody jakgdyby nigdy nic lezy sobie i patrzy sie na mame, jak spi i nie daje mu butli do buzi :angry:

Wysiadam dzisiaj, nie mam na nic sily, a tu jeszcze do sklepu trzeba isc...

Dzisiaj moj nocny marek skonczyl 4. miesiac :kiss:

daners wiem, przesadzilam troche z tym karmieniem. U nas nie ma tych proszkowanych kaszek ani mleka, sa gotowe do podgrzania w mikrofali albo pod ciepla woda (przynajmniej mam spokoj z przygotowywaniem ich :P ). Mojemu malinowa tez nie podchodzi ;)

kamyczka Miro nie mogl robic kupy codziennie przez 2 miesiace po szczepionce przeciw rotawirusom, robil tak srednio co 3-4 dni. Od tygodnia robi czesciej ale tez zdarza sie ze ma problemy.

12 lata 1 miesiąc temu #480392 przez Olga
Hej dziewczynki.Przywitam się tylko,bo zaraz idę się szykować na obiadek do teściowej,zostało tylke jedzenia po chrzcinach,że trzeba to opanować.Ignaś dzisiaj odsypial prawie do 10 :)

Podpowiedzcie mi,co mogę małemu kupić za jego pieniązki,krzesełko do karmienia to wiem,ale co jeszcze :unsure:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 miesiąc temu #480401 przez mama89muminka
Olga, ja kupilam Mironkowi taki dzienniczek niemowlaka, nie wiem czy takie sa w Polsce, zapisujesz tam informacje np. jak sie czulas w ciazy, jakie byly pierwsze slowa po porodzie skierowane do malucha, co inni mowili o malenstwie, co sie wydarzylo w kraju i na swiecie w dniu urodzin, jak dziecko spalo, jadlo, pierwsze swieta, slowa, wycieczka za granice itp. Tego typu rzeczy zapisuje sie (w zaleznosci od ksiazki) do max. 6 roku zycia. Mozna tez wklejac zdjecia, drzewo genealogiczne, wsio. Moim zdaniem super sprawa. Ale jak mowie musialabys sie zorientowac czy w Polsce w ogole cos takiego jest bo ja nie mam pojecia.

12 lata 1 miesiąc temu #480404 przez Olga
m89m mamy juz taki album,ja wszystkim moim dzieciaczkom takie zakladam,kupiłam małemu jak się urodził.Teraz bym chciała mu kupić coś nie wiem z zabawek czy sama nie wiem,zebrał prawie 1500zl na chrzciny i to sa jego pieniążki,więc chcę mu coś kupić. :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 1 miesiąc temu #480409 przez mama89muminka
To moze wplac na konto, bedzie mial jak bedzie starszy, sam moze zadecyduje na co je wyda,moze bedzie mialjakas pasje, ktora bedzie chcial realizowac, jakis instrument muzyczny, sprzet do spotru? kto wie ;)

12 lata 1 miesiąc temu #480470 przez martadam23
haloo :D czy u was tez taka pogoda okropna??
Julian zaszalał :D śpi... jak zabity :)
biedny marudzi bo ida mu ząbki a maści żadne żele nie pomagają .... jedyne ukojenie w moich palcach jak je wcina ;) albo w swoich maleńkich paluszkach :)

wróciliśmy z wyprawy od rodziców i załatwilismy wstęnie chrzest Julka na święta :) wstępnie bo musimy dowieźć pozwolenie z naszej tu parafii < śmieszne bo jak pisałam i dzowniłam do znajomego ks w parafii rodzinnej nie powiedział że trzeba a pytałam się chyba z 10 razy !! no cóż... nie douczony jednak ten mój znajomy ks;Phaha >

a co u was???":))|

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 1 miesiąc temu #480471 przez mloda_mamuska
Olga to ładnie Ignas dostał na chrzest ;) Sama nie wiem na co bym wydała.wiadomo,ze to Jego pieniazki i cos dla Niego to musi byc ,ale co . nie mam w ogole pomysłu;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka