BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #323443 przez chłopek
my pewnie jak sie dowiemy jaka płec to bedziemy myśłec o imieniu dla chłopca

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #323446 przez mloda_mamuska
kamyczka,chłopek a jakie macie imiona przygotowane? ;)

ja właśnie robię zapiekankę, ziemniaczki,mięsko,warzywka,sos,ser żółty.. jeszcze z godzina do podania..u mnie je sie obiadzik ok. 19..bo mama zawsze tak przychodzila z pracy... i tak sie nauczylismy jesc;) Ale ja juz swoj brzuszek napelnilam zupka .. ale oczywiscie swojej zapiekanki nie opuszczę :) Tym bardziej,ze tak ladnie mi pachnei w kuchni ;)

Ogladacie "julię "?

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #323449 przez Olga
Ja już jestem,poszłam na próżno do weterynarza,w sobotę rano muszę iść jeszcze raz,bo nie było tego lekarza co trzeba i taką rundkę zrobiłam,z jednego końca miasteczka na drugi,ale dobrze mi to zrobiło.Odwiedziłam taż koleżankę przy okazji,bo jak siedzę w domu,to mi się nie chce wychodzić.Ja to faktycznie ciągle w biegu,ale tak to jest nawet przy tak dużych dzieciach,chyba jeszcze więcej obowiązków niż przy maluszkach.Muszę wam się pochalić,o 16 moja córka miała egazmin na bierzmowanie i zdała bez problemu,już 7 min.później było po wszystkim,a miała 200 pytań do nauczenia plus różne modlitwy.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #323450 przez mloda_mamuska
Olga gratuluje zdolnej córci ;)

12 lata 10 miesiąc temu #323451 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

kamyczka,chłopek a jakie macie imiona przygotowane? ;)

Ogladacie "julię "?

Mąż wybrał dla chłopca-Dominik.A ja dla dziewczynki-się waham między Igą,Adrianą,Kariną a Polą.
Ja oglądam "Klan" :blink: a "Julię" w soboty się staram oglądać powtórki.
A Wy już na 100% zdecydowaliście się na Oliwiera?

12 lata 10 miesiąc temu #323452 przez Olga
Dzieci mają teraz tyle nauki,jak ja chodziłam do szkoły,to było jakoś lżej,a teraz tych różnych dodatkowych zajęć i w ogóle-szok!!!!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #323453 przez Kamyczka
Olga napisał:

Ja już jestem,poszłam na próżno do weterynarza,w sobotę rano muszę iść jeszcze raz,bo nie było tego lekarza co trzeba i taką rundkę zrobiłam,z jednego końca miasteczka na drugi,ale dobrze mi to zrobiło.Odwiedziłam taż koleżankę przy okazji,bo jak siedzę w domu,to mi się nie chce wychodzić.Ja to faktycznie ciągle w biegu,ale tak to jest nawet przy tak dużych dzieciach,chyba jeszcze więcej obowiązków niż przy maluszkach.Muszę wam się pochalić,o 16 moja córka miała egazmin na bierzmowanie i zdała bez problemu,już 7 min.później było po wszystkim,a miała 200 pytań do nauczenia plus różne modlitwy.

Olga, ja już Ci pisałam,że masz wszechstronnie uzdolnione córcie.Gratuluję jeszcze raz!

12 lata 10 miesiąc temu #323456 przez chłopek
m_m ja mam Kornelia dla córki i napewno tak bęzie jak sie okaże że dziewczynka

12 lata 10 miesiąc temu #323457 przez Kamyczka
chłopek napisał:

m_m ja mam Kornelia dla córki i napewno tak bęzie jak sie okaże że dziewczynka

U bratowej męża przy porodzie okazało się,że zamiast córci-jest syn.I z Kornelii zrobił się Kornel :blink:

12 lata 10 miesiąc temu #323458 przez chłopek
no ja sie śmiej że u nas bedzie Kornel

12 lata 10 miesiąc temu #323460 przez mloda_mamuska
Kamyczka bardzo ładne imionka :)

u nas raczej bylaby wiktoria.. wiki.. bo męż zawsze chciał miec córcie o takim imieniu ;p ..ale bedzie synek.i ustalilismy,ze to ja wybieram imie dla synka a on dla córci..ale moje propozycje na poczatku jemu nie odpowiadały.bo np. Igor bardzo źle mu sie kojarzyl... Ksawery tez nie chciał, Marcel tez mu nie odpowiadało.... Wiec yszło na to,ze razem wybieralismy no i póki co stanęło na Oliwierku ;) Mysle ,ze na 90% tak zostanie ;)

a dominik tez bardzo ladne ;)

chłopek .. i kornelia i kornel oryginalnie i bardzo fajnie ;)

12 lata 10 miesiąc temu #323469 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Kamyczka bardzo ładne imionka :)

u nas raczej bylaby wiktoria.. wiki.. bo męż zawsze chciał miec córcie o takim imieniu ;p ..ale bedzie synek.i ustalilismy,ze to ja wybieram imie dla synka a on dla córci..ale moje propozycje na poczatku jemu nie odpowiadały.bo np. Igor bardzo źle mu sie kojarzyl... Ksawery tez nie chciał, Marcel tez mu nie odpowiadało.... Wiec yszło na to,ze razem wybieralismy no i póki co stanęło na Oliwierku ;) Mysle ,ze na 90% tak zostanie ;)

a dominik tez bardzo ladne ;)

chłopek .. i kornelia i kornel oryginalnie i bardzo fajnie ;)

Mi też się podoba Wiktoria, a mężowi nawet bardziej.Za to próbuje za wszelką cenę mi obrzydzić imię Pola, bo mu się nie podoba :( właśnie wymyślił rym:"Pola chodź na jabola".Faceci są jak dzieci...

12 lata 10 miesiąc temu #323473 przez mloda_mamuska
Kamyczka..mój też czasem zachowuje sie jak głupi dzieciak...i takie rymy są też w jego typie... i jak chcialam bardzo igora to tez wymyslal takie glupoty,zeby mi obrzydzić to imie ;pp

No niestety musimy im to wybaczyć.... że zdarza im sie byc bardzo niedojrzałymi... i wręcz dziecinnymi.
Ja z moim wlasnie sie poklocilam ;p
jak jestesmy daleko od siebie to czesto się kłócimy.a ja jestesmy razem.to rzadko:(

na odleglosc chyba gorzej jest sie godzić... no ale jeszcze troche to potrwa niestety.
a juz mam dosyc tej rozłąki .

12 lata 10 miesiąc temu #323475 przez daners
dziewczyny ja mam wizyte 8 marca :)a potem skierowanie na badanie 3czy4D chyba połowkowe sie to zwie? z mezem :D bede ciekawa reakcji :) bo bardzo chce poczuc jak kopie a on nic... smieje sie że "starego" nie chce kopac a mamusie z checia :)...wiadomo mamusia jest najwazniejsza :)a to tylko znak...

Anszka wiec trzymam kciuki za debiut kulinarny.Pochwal sie jak wyszla :)

Uważacie,że te turystyczne lózeczka sa dobre? mnie sie kojarza z brakiem stabilnosci i tym że ono takei miekkie :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 10 miesiąc temu #323477 przez saiko
anszka napisał:

Saiko - ja brałam ślub w zeszłym roku i byłam załamana tymi cenami, ale wkurzały mnie też te panny młode, które tę spiralę nakręcają (np. rezerwacja sali, zespołu, fotografa dwa lata przed ślubem i inne dziwactwa).

no wlasnie, ja nie bede miala orkiestry, zdjecia bedzie robil znajomy, ktory nie jest fortografem ale umie i ma dobry aparat, kamerzysty miec nie bede, zaproszenia zrobilismy sami i wydrukowalismy za darmo po znajomości, umalowa chcialam sie sama ale kolezanka wlasnie konczy kurs makijazu wiec mnie umaluje, a wszystko co mam czyli kosciol, sala (restauracja) załatwione w ciagu ostatniego miesiaca czyli 3 m-ce przed uroczystoscia :D

Kamyczka napisał:

Dziewczynki, mam pytanko:strasznie mi skrościło twarz,po prostu nigdy nie miałam takich syfów na twarzy :( a wiem,że nic nie można stosować będąc w ciąży :( i szkoda mi kasy na wizytę u dermatologa,kótry mi powie,że nic mi nie przepisze i że to pewnie przejdzie mi po ciąży :( czy wy też macie taki problem?

mi tez sie strasznie pogorszyla, non stop coś wyskakuje albo na czole albo na brodzie

Olga - gratuluje uzdolnonych córeczek

u mnie jednak wszystko ok, bylam w pracy zaniesc zwolnienie i potem u ginki, posluchalysmy tetna i łobuziak nam uciakał od mikrofonu ;) powiedziala, ze takie spadki aktywności sa normalne. Przepisała mi tez żelazo bo zauwazyla, ze mam coraz gorsze wyniki.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka