BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #323481 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Kamyczka..mój też czasem zachowuje sie jak głupi dzieciak...i takie rymy są też w jego typie... i jak chcialam bardzo igora to tez wymyslal takie glupoty,zeby mi obrzydzić to imie ;pp

No niestety musimy im to wybaczyć.... że zdarza im sie byc bardzo niedojrzałymi... i wręcz dziecinnymi.
Ja z moim wlasnie sie poklocilam ;p
jak jestesmy daleko od siebie to czesto się kłócimy.a ja jestesmy razem.to rzadko:(

na odleglosc chyba gorzej jest sie godzić... no ale jeszcze troche to potrwa niestety.
a juz mam dosyc tej rozłąki .

Wierzę Ci, ja też się ze swoim pokłócę czasem o głupotę,ale zaraz biegnę się przytulic, bo szkoda czasu na fochy.Ja tylko na początku naszego bycia razem-miałam dłuższe rozstania-jak mąż był w szkółce policyjnej, ale starał się przyjeżdżać na weekendy,więc tak tego nie odczuwałam-ale racja że wtedy się częściej kłócilismy :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #323483 przez mloda_mamuska
Daners ja juz sama nie wiem jakie kupie łóżeczko.
Ogladalam ostatnio te turystyczne..i fajnie sie prezentują ;) Ale nie wiem czy nei kupie takiego klasycznego drewnianego. zobacze jeszcze. ;)

12 lata 10 miesiąc temu #323487 przez Kamyczka
daners napisał:

dziewczyny ja mam wizyte 8 marca :)a potem skierowanie na badanie 3czy4D chyba połowkowe sie to zwie? z mezem :D bede ciekawa reakcji :) bo bardzo chce poczuc jak kopie a on nic... smieje sie że "starego" nie chce kopac a mamusie z checia :)...wiadomo mamusia jest najwazniejsza :)a to tylko znak...

Anszka wiec trzymam kciuki za debiut kulinarny.Pochwal sie jak wyszla :)

Uważacie,że te turystyczne lózeczka sa dobre? mnie sie kojarza z brakiem stabilnosci i tym że ono takei miekkie :)

Ooo masz wizytę w dzień kobiet :laugh: super!mnie dzidziol tez kopie,a jak mąż chce poczuc to dzidzia się uspokaja-mąż twierdzi,że dziecko już się boi "starego" :blink:
Co do łóżek, to ja preferuję tradycyjne-drewniane i za takim się rozglądam :)

12 lata 10 miesiąc temu #323491 przez Kamyczka
saiko napisał:

u mnie jednak wszystko ok, bylam w pracy zaniesc zwolnienie i potem u ginki, posluchalysmy tetna i łobuziak nam uciakał od mikrofonu ;) powiedziala, ze takie spadki aktywności sa normalne. Przepisała mi tez żelazo bo zauwazyla, ze mam coraz gorsze wyniki.

To dobrze,że się uspokoiłaś i z dzidzią jest w porządku :) ale dbaj o siebie kochana-jedz mięsko-tam jest sporo żelaza.

12 lata 10 miesiąc temu #323493 przez mloda_mamuska
Kamyczka My teraz sie zobaczymy..no wlasnie.. trudno powiedzieć.moze za miesiąc a moze ze 3 :(

On mieszka u swoich znajomych... takiego piotrka i gośki.. ta gośka to taka wiecie... ubiera się jak dziw.......ka ;PPP nie jest jakas ladna,ale lubi eksponowac swoj duzy biust i dupsko :angry:

UFAM swojemu mężowi,ale wiem,ze ona lubi z nim przebywac... i denerwuje mnie to.
Tym bardziej,ze kiedys skarżyła się Mojemu mężowi,ze Ona ma ochote na seks ..a jej facet w ogóle..... :dry: :dry: :dry:
Glupia.

Wolałabym,zeby mieszkał sam... :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #323494 przez daners
Kamyczka no to dzidziolki nasze wiedza komu maja pokazywac uczucia(kopniecia) :)no ale milo by bylo wiedziec jakie faceci maja odczucia od kopniaczka :)pewnie przyjdzie i na to pora...

Kamyczka ja tez jestem za drewnianym
Dzis bylismy na spacerze wstąpilismy by pooglądać wózki i lóżeczka :) ale nic fajnego nieznalazlam jesli chodzi o wozek.. bo to taki malutki sklepik wiec malo znane firmy byly:)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 10 miesiąc temu #323497 przez chłopek
daners ja mam wizyte jutro:)
a co do łóżeczek turystycnych to ja mam takie i drewniane w turystycznym dobrze sie dziecko huśta:)

12 lata 10 miesiąc temu #323498 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

On mieszka u swoich znajomych... takiego piotrka i gośki.. ta gośka to taka wiecie... ubiera się jak dziw.......ka ;PPP nie jest jakas ladna,ale lubi eksponowac swoj duzy biust i dupsko :angry:

UFAM swojemu mężowi,ale wiem,ze ona lubi z nim przebywac... i denerwuje mnie to.
Tym bardziej,ze kiedys skarżyła się Mojemu mężowi,ze Ona ma ochote na seks ..a jej facet w ogóle..... :dry: :dry: :dry:
Glupia.

Wolałabym,zeby mieszkał sam... :lol:

O szok, też nie lubię takich "lasek",w ogóle wszelkiego narzucania się przez kobiety facetom-głównie tym już zajętym. To powinno by karalne!A twój mąż jest przystojny, podoba się kobietom?Też byłam o swojego zazdrosna, jak był na szkółce, a tam w akademikach były też laski.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #323499 przez mloda_mamuska
saiko daj o siebie! ;)
i łykaj żelazo. ;)
Świetnymi źródłami żelaza są owoce morza oraz nasiona, orzechy, niestety mogą być źródłem alergii i mogą zawierać szkodliwą rtęć. Z bardziej popularnych pokarmów należy wymienić czerwone mięso (steki wołowe), warzywa (szpinak, szparagi, buraki, pomidory, marchewki, groszek, fasola), owoce (brzoskwinie, morele) oraz produkty pełnoziarniste jak chleb pełnoziarnisty, owsianka itp.

daners u mnie w mieście są 3 sklepy z takimi wózkami,łóżeczkami itp dla maluszków,ale tez nic ciekawego tam nie znalazłam . Jak juz zdecyduje,ze zostane w polsce,to na pewno pojadę do większego miasta i tam się rozejrzę ;)

Kamyczka no ''niestety'' przystojny ;P i jest bardzoo miły dla każdego :angry:
Wiem ze jest mi wierny... ale irytuje mnie,ze ta goska spedza z nim wiecej czasu niż ja... :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #323501 przez Kamyczka
daners napisał:

Kamyczka no to dzidziolki nasze wiedza komu maja pokazywac uczucia(kopniecia) :)no ale milo by bylo wiedziec jakie faceci maja odczucia od kopniaczka :)pewnie przyjdzie i na to pora...

Ale mój maluszek teraz szaleje..hehehe :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #323503 przez chłopek
m_m w ciąży nie powinno się jeść owoców morza

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #323504 przez anszka
Olga - zdolne i zdrowe dzieci to marzenie każdej z nas :) gratulacje!

m_m - pogodzicie się szybciutko, ja z moim w zeszłym tyg. nie chciałam rozmawiać i cierpliwie czekałam aż przeprosi za swoje dziecinne zachowanie ;)

daners - będę dopiero w piątek gotować, na pewno zdam relację

Kamyczka - w Tobie nadzieja na przełamanie fali lipcowych chłopaków, choć ja obstawiam chłopaczka :blink: ja z cerą nie mam problemów, ale znajome, które miały twierdzą, że żadne specyfiki nie pomagają, jedynie ... poród rozwiązuje problem, zatem cierpliwości życzę :laugh:

Saiko - dobrze, że z maluchem wszystko dobrze. Popieram decyzję o samodzielnej i tańszej organizacji, my na samym początku zamówiliśmy fotografa za ponad 3 tys., a potem to przemyślałam, że i tak tych zdjęć nie będziemy kiedyś oglądać (wiadomo -dzieci ważniejsze :)), więc znalazłam za 500 zł i nie narzekam.

Chłopek - u Ciebie obstawiam dziewuszkę :)

12 lata 10 miesiąc temu #323505 przez daners
chlopek fajnie Ci ja musze jeszcze poczekac na swoja...do czwartku :)
chlopek a taka normalna wizyte czy to jakies połówkowe choc widzac że jestes juz w 25 to chyba normal :)

Kamyczka mojego tez coraz czesciej czuje . Dzis byl kopniak gigant aż sie usmialam :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 10 miesiąc temu #323507 przez Kamyczka
anszka napisał:

Kamyczka - w Tobie nadzieja na przełamanie fali lipcowych chłopaków, choć ja obstawiam chłopaczka :blink: ja z cerą nie mam problemów, ale znajome, które miały twierdzą, że żadne specyfiki nie pomagają, jedynie ... poród rozwiązuje problem, zatem cierpliwości życzę :laugh:

Anszka, to mnie teraz pocieszyłaś :(

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #323511 przez mloda_mamuska
chlopek :
To, że ryby są zdrowe, wiedzą wszyscy. Jednak nie wszystkie rodzaje ryb i owoców morza powinny być spożywane przez kobiety w ciąży. Ciężarnym odradza się jedzenie dużych ryb, takich jak tuńczyk, rekin, miecznik i makrela królewska, ponieważ duże ryby zawierają toksyczną rtęć. Rtęć jest szkodliwa zarówno dla kobiety, jak i płodu. 

Toksyczne działanie rtęci polega na uszkodzeniu błon biologicznych, a także na łączeniu się z białkami w organizmie, co negatywnie wpływa na jego funkcjonowanie. Także surowe owoce morza powinny zniknąć z diety ciężarnej. Surowe mięczaki i inne owoce morza mogą spowodować zarażenie infekcjami bakteryjnymi i zatrucia pokarmowe. Spożywanie surowych owoców morza może przyczynić się także do zarażenia tasiemcem.

surowych nie mozna. ;)

ja ginekologa sie pytalam ,to powiedzial,ze moge krewetki sobie zjeść. wiadomo ,ze je usmazylam .no i kupuje z dobrych firm a nie najtansze niewiadomo gdzie.. ;)

anszka
... no mam nadzieje,ze jeszcze dzisiaj sie pogodzimy ;)
bardzo Go kocham . ale ciagle jest mi przykro,ze nie ma Go przy mnie teraz.. w ciąży.. akurat teraz kiedy go naprawdę potrzebuję..Jego wsparcia...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka