- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zniechecilam sie troche przez te problemy z wejsciem i coraz rzadziej probowalam wchodzic az w ogole przrstalam, a dzis tak z glupia wlaczylam i poki co dziala ale mam inny problem spalil nam sie zasilacz od laptopa, bateria padla i moge pisac tylko przez smartfona dlatego trudniej, mniej wygodnie bo jak pisze to nie moge wrocic do tego co Wy pisalyscie tylko pisac na to co pamietam..
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
An83, super,że jesteś co u ciebie nowego?Byłaś już na połówkowym?Hej
Zniechecilam sie troche przez te problemy z wejsciem i coraz rzadziej probowalam wchodzic az w ogole przrstalam, a dzis tak z glupia wlaczylam i poki co dziala ale mam inny problem spalil nam sie zasilacz od laptopa, bateria padla i moge pisac tylko przez smartfona dlatego trudniej, mniej wygodnie bo jak pisze to nie moge wrocic do tego co Wy pisalyscie tylko pisac na to co pamietam..
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
daner normalna wizzyte mam, z usg pewnie dopiero w 30 tygodniu
saiko ja miałam fotografa razem z kamerzysta za 1tys i jestem zadowolona siostra miała za 2tys i beznadzijea no ale teść jej załatwiał
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczyny co myslicie o uzywanych ciuszkach i wózkach dla maluszków?
ja mam duuuzo nowych.ale znajome mi podrzucają ciuszki po ich synkach i sie zastanawiam czy brać
Chyba się zdecyduję.. kilka jest naprawdę ładnych i w swietnym stanie.
chlopek ja tam sama będę załatwiala sobie wszystko na weselicho.. nie lubię jak ktoś mi się wtrąca... bo często nie trafia się w moj gust a glupio powiedzieć teściom: przepraszam,ale Wasza orkiestra jest do bani;p
Dlatego jak bede cos planowala to ich od razu uprzedzę,że sama wybiorę wszystko na ślub.
Jak matka mojego męża 'zmuszala-nakłaniała' Nas na koscielny to mowila,ze ona ma jakiegos tam znajomego to moze nam pyknac kilka zdjec. ona ma jakas tam sale to mozna tam zrobic. ona ma znajomego w orkiestrze jakiejs wiec moze byc.. irytowalo mnie to. Bo to moj ślub! a nie Jej...... no ale kazdy ma Swoje zdanie. jakby miala lepszy gust to moze i by mi tak nie przeszkadzalo jej wtracanie sie.
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pewnie,że brać-jak masz okazję!Ja ak będzie chłopiec-też dostanę ubranka od bratowej męża.Dzieci tak szybko rosną...An moze jakis tanszy da sie kupic na all ? zasilacz albo baterie? współczuję .
Dziewczyny co myslicie o uzywanych ciuszkach i wózkach dla maluszków?
ja mam duuuzo nowych.ale znajome mi podrzucają ciuszki po ich synkach i sie zastanawiam czy brać
Chyba się zdecyduję.. kilka jest naprawdę ładnych i w swietnym stanie.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
An83, na to nie ma reguły.Zarówno mąż jak i ja ważyliśmy 2800 przy narodzinach , a teraz z nas kolosy!Super,że rośnie i jest zdrowy Gratuluję!A to było usg w 3d/4d?Bylam u gin w poniedzialek wszystko dobrze, synek wazy 623!! Wg wszelkicj info jake znalazlam teraz w 23 tyg dziecko osiaga do 450 a on juz ponad 600! ciesze sie ale tez boje ze bede rodzic tak duze dziecko ..ja sama urodzilam sie z waga 4400kg.. A moj maz choc teraz wyrosniety z niego chlop to urodzil sie z waga 2900 kg
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a ja na swój ślub wszytko sama załatwialam tesciowa mi orkiestre chciala załatwic ta co byla u szwagierki ja sie nie zgodziłam całe szczescie
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moj tez zawsze jak jestem na usg i np. dowiaduje sie,ze wazy 430 i potem porownuje z danymi w internecie ..i moj synus tez zawsze wiecej wazy ..Ale ginekolog mi pokazuje zawsze taką tabelkę i zawsze mały mieści się w normie.nie wazy ani za duzo ani za mało..wiec sie nie martwię
Gorzej bedzie jak juz bede w 8,9 i bedzie wlasnei wazyl kolo 4 to wtedy mozna sie martwic..jak to bedzie w porodem
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do problemow z zelazem to ja mam anemie od poczatku ciazy, mimo ze biore przepisane zelazo w sumie 400% zalecanej dawki to co badanie zelazo dalej slabe, od poczatku ciazy bylm na luteinie i duphastonie w koncu d. Skonczylam tydz temu a luteiny biore ost opakowanie cieszylam sie ze koniec lekow a okazalo sie ze mam infekcje pecherza no i to zelazo dalej kiepsko i dostalam jeszcze silniejsze: tardyferon. Furagin na pecherz i kalipoz czyli potas choc to mam w normie. W nast tyg bad obciazemia glukoza, fuuuu czy ktoras z Was juz miala to?
M_m wlasnie tak chyba zrobimy z tym zasilaczem alemaz uwazs ze to tez problem z ta bateria wrenetrzna i trzeba oddac do serwisu, jutro zanosze
Pisalyscie o slubach ja jestem 3,5 roku po slubie (16.08.08) a znam meza juz 9 lat z czego jako para przed slubem 4 lata zareczylimy sie po 8 msc bycia razem (wczesniej prawie rok "kumplowania" sie bo nie dzialaly na mnie zaloty mojego meza a slub po 4 dopiero bo trzeba bylo skonczyc studia potem zarobic,, odlozyc na slub..
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
an ja juz miałam glukoze. a ile masz 75g?
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
My zarobilismy na wesele za granica ale tez robilimy takie normalne nie wydalismy duzo. Za to moja siostra odkladala SAMA bo jek facet raz mial pracr raz jej nie mial i tylko ona odkladala i zrobila wesele i slub za 10 tys na ok 50 osob, bardzo tanio, fotografa mieli kolege siostry szwagra i ona w ramach czesci prezentu dla nich jemu cos tam odpalila, zdjecia lepsze niz nasze od "profesjonalistow", suknie jej tesciowa uszyla.. Material wyniosl ok 300 zl, bukiety- ja placilam 160 za moj, ona 50 za dwa malutkie bo nie powiedxiala ze slubne jeden ja mialam jako swiadek drugi taki sam ona, skromne ale nie brzydkie. Buty.. Przypadkiem znalazla kremowe (bo szla w sukni kremowej nie bialej) w koszykach z tanimi rzeczami w tesco czy cerfurze na ciuchach za.. 5zl!!! I nic nie obtarly mowila ze bardzo wygodne, proste na malej szpilce, lekko jajowate noski, wcale nie kiczowate jak niektore takie rzeczy na takich koszylowych wyprzedazach. Naprawde bardzo wiele rzeczy udalo im sie taniej i mozna tak
oczywiscie, a ajak dzis powiedzialam znajomym w pracy, ze ja najchetniej to sukienke z jakies sieciowki typu H&M za max 500-700zł to sie oburzyły, że tak nie mozna. Oczywicie, ze mozna. Chciałabym jakąś ładną prostą sukenkę z jednolitego materiału kupić a potem doszyć jakies ozdoby ewentualnie, żeby ja troszkę zmienić
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
każdy robi po swojemu!
chlopek.właśnie! to tylko przyblizona waga. kuzynce mowili,ze jej córa waży 3.600 a wazyla 4.700 ! wiec duza pomyłka... i kazali jej urodzić samej,bo przeciez nie ma tak duzego dziecka,zeby sama nie urodzila..i po 15 godzinach męczarni zrobili jej cesarkę... a brzuch w ostatnich dniach i godzinach to juz miala w kazdym miejscu popękany...
An ja teraz mam zrobić tą glukozę....i boje sie ją robic,bo moj organizm-teraz-w ciazy w ogole niczego slodkiego nei przyjmuje..po malutkim ciasteczku zaraz mnie strasznie mdli... a jak wypije ta glukozę..to chyba zwymiotuję ;P slyszalam od znajomych ze podobno strasznie niedobre to i slodkie bleee... ale mój gin. mi powiedział,że mogę dodac pół cytryny do tego ) wiec na pewno z tego skorzystam!
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa