BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #323956 przez chłopek
olga ja w 24tygodniu robiłam glukoze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #323958 przez mloda_mamuska
chłopek a ile placilas?

12 lata 10 miesiąc temu #323959 przez Olga
Ja też w tym trymestrze czuję się super-pełna energii i zapału do wszystkiego.W szafkach u dziewczynek codziennie robię takie porządki,że połowę ciuchów im wyrzuciłam i tym sposobem zwolniła się jedna szafka,która odziedziczył już Ignaś,niestety po włożeniu jego ciuszków z pięciu półek została jedna wolna.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #323963 przez mloda_mamuska
Olga ja mam tak samo czuje sie jak po mocnej kawie ;D

a jak Wasze maluszki kopią?
moj kopie..ale tak nisko go czuję..bardzo nisko..nie wiem czy to ok.. bede musiala teraz ginekologa sie spytac.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #323965 przez chłopek
m_m mój tteż nisko kopie, czasem wydaje mi sie ze to normalnie
a za glukoze nie płaciłam bo chodze na NFZ ale sprawdzałam cenik i u nas w laboratorium ok 30zl kosztuje

12 lata 10 miesiąc temu #323968 przez mloda_mamuska
chopek uff nie jestem sama ;))

a macie tak,ze czesto widac Was żyły tak strasznie?
mi na piersiach i ostatnio na brzuchu duzo zyl widac...

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #323969 przez Olga
Mój kopie bardzo mocno tak na wysokości pępka,raz z jednej strony raz z drugiej,ale zdarza się też bardzo nisko,tylko wtedy nie jest to takie miłe odczucie,czasami przekładam się wtedy na bok,bo na wznak tak jakoś jakby ciągnęło coś.

chlopek ja też na kasę chorych chodzę,w ciązy jeszcze na badania nawet grosza nie wydałam,ciekawe czy jutro weźmie ode mnie za usg,bo ostatnio nie chciał,ale teraz bym się głupio czuła.

m m z tymi widocznymi żyłami to też normalne w ciąży,nie przejmuj się.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #323972 przez mloda_mamuska
Olga oo to dobrze...

ide robic obiadzik. :)))

12 lata 10 miesiąc temu #323981 przez bidol
Olga - mój Seba litre dziennie mleka wypija :blush: jak jedziemy na zakupy to cały karton kupujemy (12 szt) :woohoo: :woohoo: :woohoo:

Już nie wiem kto zaczął ten temat, z opłatami za badania, ale ja w tej ciąży się wymądrzyłam i nic nie płacę :) Tj, za wizyte u ginki i wszelkie badania jedynie za USG płacę.
Zrobiłam się mega oszczędna - aż to do mnie nie podobne B)

A jutro mam USG połówkowe :laugh: i też się zastanawiam nad 3/4d bo to 100 zł więcej kosztuje :dry: Ale ze mnie skrobi d**a B)

Chłopek- super że wszystko ok :lol: :lol: :lol: :lol:

M_M - ale dużo płacisz za wizyty :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: pomyśl ile byś tych cudnych ciuszków kupiła przez te 9 miesięcy :blink: :blink: :blink: ale masz racje zdrowie mamusi i dzidzi ponad wszystko :woohoo: :woohoo: :woohoo:

A co do kopniaczków to mnie maluch też bardzo nisko kopie - tak na wysokości lini majtek - i faktycznie mało to przyjemne ;) ale mam nadzieję że się może jakś podniesie :cheer:

a ja już dzisiaj kupiłam łóżeczko :) :) :) :) :) :)

12 lata 10 miesiąc temu #323985 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Kamyczka i co zrobilas tą z zielonej glinki maseczkę?
ja mam ogólnie cerę problematyczną .... i przed ciążą dwa razy w tygodniu w aptece kupowalam tą maseczkę..taki proszek rozrabialam z minimalna ilością wody.. i po tej maseczece szybko wszystko się goiło... i byla taka gladka skóra... tylko,ze ciężko się zmywa.. no i swędzi jak sie ma ją nałożoną,ale to dobrze,bo sie goi ;)

Młoda mamuśka,ja zrobiłam maseczkę z linii perfekta mama-ale z białą glinką,ale musze kupic tą twoją skoro działa.A jak się nazywa?

12 lata 10 miesiąc temu #323987 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Olga ja mam tak samo czuje sie jak po mocnej kawie ;D

a jak Wasze maluszki kopią?
moj kopie..ale tak nisko go czuję..bardzo nisko..nie wiem czy to ok.. bede musiala teraz ginekologa sie spytac.

Mój dziś tak szaleje,że jestem w szoku :cheer: i różnie tak go czuję,ale więcej razy tak nisko właśnie.

12 lata 10 miesiąc temu #323988 przez mloda_mamuska
Kamyczka idziesz do apteki i mowisz,ze chcesz kupic maseczke z zielonej glinki ;)

bidol
jakie kupilas ?:)))

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #323991 przez Olga
bidol właśnie,jakie łóżeczko kupiłaś? My jednak na razie nie kupujemy,to co mam jest w niezłym stanie i ma szyfladę,więc nie bedę traciła pieniędzy,bo wiem,że mały i tak w nim nie będzie spał.Chyba,że mi zrobi niespodziankę,to będę bardzo szczęśliwa.

Co do mleka,to moja młodsza też tak piła jak Twój Seba,też litr dziennie nie raz było mało,jakoś od roku trochę mniej pije,ale przetwory mleczne pod każdą postacią lubi.My też zawsze karton bierzemy w biedronce,ale nie zawsze starcza na cały tydzień.Ja też bardzo lubię mleko.

12 lata 10 miesiąc temu #323993 przez mloda_mamuska
ja jak ogladalam te turystyczne w sklepach to takie fajne slodkie sie wydają :silly:

no ale zobaczymy jakie kupimy. Wazne zeby bylo praktyczne . ;)

12 lata 10 miesiąc temu #323994 przez bidol
M_M - takie jak wcześnie pokazywałam Graco, ale brązowe z taką seledynową krateczką :laugh: :laugh:

a i z nudów przeglądałam wózki na allegro i z czystym sumieniem mogę ten polecić
allegro.pl/show_item.php?item=2174553484...ff8bd2d8f4e849d8f130

ja mam taki sam z fisher price ale czarno beżowy i niestety bez gondoli( i nigdzie nie mogę dokupić), bo bym nim śmigała, ale super się prowadzi - dosłownie jednym palcem.
Dostaliśmy od znajomych z UK ale ja już miałam buzz i używałam na zmianę :woohoo:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka