- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Ja siedzę z maseczką na twarzy, z którą wyglądam niestety lepiej niż bez niejKamyczka, slonecznie ale chlodno.. No ale nastroj odrazu sie poprawia jak za oknem niebieskie niebo a nie szaro
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Jaka pogoda u was,bo u mnie słonecznie,ale mroźnie.
martela89 ja mam takie samo zdanie i też jadłam wszystko od samego początku,tyle tylko,że moje młeko lubiły i lubią do tej pory.U mnie litr jest mało na dzień.
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja siedzę z maseczką na twarzy, z którą wyglądam niestety lepiej niż bez niej
Kamyczka - Rozbawiłaś mnie
Byłam na spacerku, chłodno, ale przyjemnie.
Też płacę za wszystkie badania, tylko te pierwsze najdroższe mi się udało zrobić gratis, bo byłam w szpitalu i mi porobili.
Na początku się zarzekałam, że płacę składki, więc w ciąży nie będę prywatnie chodzić, ale wyszło jak zawsze a do dwóch mi się nie chce chodzić, no i kto wtedy kartę ciąży prowadzi?
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anszka, ja też się zarzekałam,że w ciąży nie będę płacić za nic,ale przed zajściem w ciążę chodziłam kilka lat prywatnie do gin i byłam zadowolona, więc już w ciąży nie chciałam szukać nowego.Teraz za każdą wizytę płacę zawsze 100zł, więc aż tak dużo to nie jest.Gorzej,że muszę robić co chwilę wyniki na tsh,ft4 i ft3,za co też muszę płacić ,a moja lekarz rodzinna(też endokrynolog) rzadko daje mi je na nfz.Eh trzeba mieć dużo kasy,żeby się w tym kraju leczyć.Też płacę za wszystkie badania, tylko te pierwsze najdroższe mi się udało zrobić gratis, bo byłam w szpitalu i mi porobili.
Na początku się zarzekałam, że płacę składki, więc w ciąży nie będę prywatnie chodzić, ale wyszło jak zawsze a do dwóch mi się nie chce chodzić, no i kto wtedy kartę ciąży prowadzi?
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
a i pytałam sie o glukoze gin mi powiedział ze od tego roku jest 75g takie rozporządzenie wiec nie wiem czemu tu któraś ma 50g.
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
hej a ja dzisiaj wizyte mialam i wszytko ok, nastepna 4kwietnia no i usg 18 kwietnia niech to szybko leci
a i pytałam sie o glukoze gin mi powiedział ze od tego roku jest 75g takie rozporządzenie wiec nie wiem czemu tu któraś ma 50g.
Chłopek - to cudownie, wszystkim niech nam szybko czas do kolejnej wizyty leci
a o co chodzi z tym 75g i 50g, bo ja nie kumam
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chłopek, super,że ok z dzidzią. Ale szkoda,że do usg trzeba tyle czekać.hej a ja dzisiaj wizyte mialam i wszytko ok, nastepna 4kwietnia no i usg 18 kwietnia niech to szybko leci
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
.Eh trzeba mieć dużo kasy,żeby się w tym kraju leczyć.
Dokładnie! Już się przyzwyczaiłam do wizyt "przeglądowych" u stomatologa i ginekologa, ale dobrze byłoby nie chorować przewlekle, bo wtedy to dramat.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Czy to badanie glukozy,to każda mama musi mieć,bo ja jescze nie miałam,a w poprzednich ciążach też nic nie wypijałam do badania?
chlopek super,że wszystko w porządku,ja mam jutro połówkowe hura!!!!!
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olga - mój dzisiaj też szaleje, aż się zdrowo uśmiałam, teraz chyba śpi i czeka na jedzonko
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kamyczka i co zrobilas tą z zielonej glinki maseczkę?
ja mam ogólnie cerę problematyczną .... i przed ciążą dwa razy w tygodniu w aptece kupowalam tą maseczkę..taki proszek rozrabialam z minimalna ilością wody.. i po tej maseczece szybko wszystko się goiło... i byla taka gladka skóra... tylko,ze ciężko się zmywa.. no i swędzi jak sie ma ją nałożoną,ale to dobrze,bo sie goi
a co do placenia.ja tez chodze prywatnie i place 250zl za wizytę... a jak mialam polowkowe to 350płaciłam... a jak mialam usg genetyczne itp to tez 350 no i badania co miesiac..duzo kosztują... za ostatnie zaplacilam 180zł .... juz mysle jak to bedzie pod koniec ciąży.. chyba nie wyrobie na te wizyty.bo to co tydzien albo dwa sie chodzi na wizyty... masakra.
Dziewczyny
... teraz codziennie jak sie budze to jestem pelna wigoru.. nawet z chęcią wychodze z psem i robie porządki.. czego wczesniej mi sie nie chcialo. bo mialam lenia przez taką szaroburą pogodę... a ja mieszkam na 4 piętrze i nei mamy windy.wiec 3 razy dziennie z psem jak wychodzę , na jakies zakupy.. no i do pracy i z powrotem.. wiec sie nabiegam po tych schodach..ale zawsze sie smieje,ze spalam troche kalorii,wiec mniej mi w boczki pojdzie;)
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Też mam już teraz więcej energii i powiem Wam, że wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która jest w 7. tygodniu ciąży i czuje się beznadziejnie i tak sobie przypomniałam, jak mi wtedy też ciężko było. Mam nadzieję, że ją trochę pocieszyłam, że II trymestr jest o niebo lepszy
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
anszka wlasnie sie zastanawiam ile mam znowu kasy szykwoac na te badanie.