BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #323772 przez An83
Kamyczka, slonecznie ale chlodno.. No ale nastroj odrazu sie poprawia :) jak za oknem niebieskie niebo a nie szaro

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #323812 przez Kamyczka
An83 napisał:

Kamyczka, slonecznie ale chlodno.. No ale nastroj odrazu sie poprawia :) jak za oknem niebieskie niebo a nie szaro

Ja siedzę z maseczką na twarzy, z którą wyglądam niestety lepiej niż bez niej :(

12 lata 10 miesiąc temu #323876 przez Olga
Witam dziewczynki.
Jaka pogoda u was,bo u mnie słonecznie,ale mroźnie.

martela89 ja mam takie samo zdanie i też jadłam wszystko od samego początku,tyle tylko,że moje młeko lubiły i lubią do tej pory.U mnie litr jest mało na dzień.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #323911 przez anszka
Kamyczka napisał:

Ja siedzę z maseczką na twarzy, z którą wyglądam niestety lepiej niż bez niej :(

Kamyczka - Rozbawiłaś mnie :)

Byłam na spacerku, chłodno, ale przyjemnie.

Też płacę za wszystkie badania, tylko te pierwsze najdroższe mi się udało zrobić gratis, bo byłam w szpitalu i mi porobili.
Na początku się zarzekałam, że płacę składki, więc w ciąży nie będę prywatnie chodzić, ale wyszło jak zawsze :) a do dwóch mi się nie chce chodzić, no i kto wtedy kartę ciąży prowadzi?

12 lata 10 miesiąc temu #323918 przez Kamyczka
anszka napisał:

Też płacę za wszystkie badania, tylko te pierwsze najdroższe mi się udało zrobić gratis, bo byłam w szpitalu i mi porobili.
Na początku się zarzekałam, że płacę składki, więc w ciąży nie będę prywatnie chodzić, ale wyszło jak zawsze :) a do dwóch mi się nie chce chodzić, no i kto wtedy kartę ciąży prowadzi?

Anszka, ja też się zarzekałam,że w ciąży nie będę płacić za nic,ale przed zajściem w ciążę chodziłam kilka lat prywatnie do gin i byłam zadowolona, więc już w ciąży nie chciałam szukać nowego.Teraz za każdą wizytę płacę zawsze 100zł, więc aż tak dużo to nie jest.Gorzej,że muszę robić co chwilę wyniki na tsh,ft4 i ft3,za co też muszę płacić ,a moja lekarz rodzinna(też endokrynolog) rzadko daje mi je na nfz.Eh trzeba mieć dużo kasy,żeby się w tym kraju leczyć. :(

12 lata 10 miesiąc temu #323942 przez chłopek
hej a ja dzisiaj wizyte mialam i wszytko ok, nastepna 4kwietnia no i usg 18 kwietnia niech to szybko leci :)
a i pytałam sie o glukoze gin mi powiedział ze od tego roku jest 75g takie rozporządzenie wiec nie wiem czemu tu któraś ma 50g.

12 lata 10 miesiąc temu #323945 przez anszka
chłopek napisał:

hej a ja dzisiaj wizyte mialam i wszytko ok, nastepna 4kwietnia no i usg 18 kwietnia niech to szybko leci :)
a i pytałam sie o glukoze gin mi powiedział ze od tego roku jest 75g takie rozporządzenie wiec nie wiem czemu tu któraś ma 50g.

Chłopek - to cudownie, wszystkim niech nam szybko czas do kolejnej wizyty leci :)
a o co chodzi z tym 75g i 50g, bo ja nie kumam

12 lata 10 miesiąc temu #323946 przez Kamyczka
chłopek napisał:

Chłopek, super,że ok z dzidzią. :) Ale szkoda,że do usg trzeba tyle czekać.

12 lata 10 miesiąc temu #323947 przez chłopek
anszka bo glukoze ja mialam 75g do wypicia, a tu któraś pisała ze ma 50g i ja sie zapytałam lekarza powiedzial ze dawniej było ze 50g sie piło czekało godz i jak wynik był zły robiło sie 75g, a teraz pobiera sie krew pije 75g glukozy czeka 2 godz i pobiera sie krew. i takie rozporządzenie weszło, ze 75g glukozy sie pije

12 lata 10 miesiąc temu #323948 przez anszka
Kamyczka napisał:

.Eh trzeba mieć dużo kasy,żeby się w tym kraju leczyć. :(

Dokładnie! Już się przyzwyczaiłam do wizyt "przeglądowych" u stomatologa i ginekologa, ale dobrze byłoby nie chorować przewlekle, bo wtedy to dramat.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #323949 przez Olga
Dziewczyny,ale mój Ignaś szaleje,chyba jakimś piłkarzem będzie i sie tak naśmiałam,bo jak starsza córcia przychodzi i patrzy to on spokojny i wcale się nie rusza,a jak tylko sie odwróci to od raz,teraz to biedna stała w drugim pokoju i podglądała za futryny i tak to fajnie wyglądało.

Czy to badanie glukozy,to każda mama musi mieć,bo ja jescze nie miałam,a w poprzednich ciążach też nic nie wypijałam do badania?

chlopek super,że wszystko w porządku,ja mam jutro połówkowe hura!!!!!

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #323951 przez anszka
Chłopek - dzięki, teraz to już rozumiem :)
Olga - mój dzisiaj też szaleje, aż się zdrowo uśmiałam, teraz chyba śpi i czeka na jedzonko :)

12 lata 10 miesiąc temu #323952 przez mloda_mamuska
chlopek to uspokoiłaś mnie,bo myślałam,ze jak mam 75g to cos moze byc nie tak ;)

Kamyczka i co zrobilas tą z zielonej glinki maseczkę?
ja mam ogólnie cerę problematyczną .... i przed ciążą dwa razy w tygodniu w aptece kupowalam tą maseczkę..taki proszek rozrabialam z minimalna ilością wody.. i po tej maseczece szybko wszystko się goiło... i byla taka gladka skóra... tylko,ze ciężko się zmywa.. no i swędzi jak sie ma ją nałożoną,ale to dobrze,bo sie goi ;)

a co do placenia.ja tez chodze prywatnie i place 250zl za wizytę... a jak mialam polowkowe to 350płaciłam... a jak mialam usg genetyczne itp to tez 350 no i badania co miesiac..duzo kosztują... za ostatnie zaplacilam 180zł .... juz mysle jak to bedzie pod koniec ciąży.. chyba nie wyrobie na te wizyty.bo to co tydzien albo dwa sie chodzi na wizyty... masakra.

Dziewczyny
... teraz codziennie jak sie budze to jestem pelna wigoru.. nawet z chęcią wychodze z psem i robie porządki.. czego wczesniej mi sie nie chcialo. bo mialam lenia przez taką szaroburą pogodę... a ja mieszkam na 4 piętrze i nei mamy windy.wiec 3 razy dziennie z psem jak wychodzę , na jakies zakupy.. no i do pracy i z powrotem.. wiec sie nabiegam po tych schodach..ale zawsze sie smieje,ze spalam troche kalorii,wiec mniej mi w boczki pojdzie;)

12 lata 10 miesiąc temu #323954 przez anszka
M_M - a za tę glukozę to ile się płaci?
Też mam już teraz więcej energii i powiem Wam, że wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która jest w 7. tygodniu ciąży i czuje się beznadziejnie i tak sobie przypomniałam, jak mi wtedy też ciężko było. Mam nadzieję, że ją trochę pocieszyłam, że II trymestr jest o niebo lepszy :)

12 lata 10 miesiąc temu #323955 przez mloda_mamuska
anszka ja jeszcze jej nei kupilam.. bede ją robiła w przyszłym tygodniu,bo teraz mam na rano do pracy i nie dam rady zrobic. a to trzeba na czczo zrobic krew pozniej wypic glukoze i znowu isc na pobranie krwi. męczące,no ale jak mus to mus ;)

anszka wlasnie sie zastanawiam ile mam znowu kasy szykwoac na te badanie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka