BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #626365 przez Majowka
hehe, dzieki! :kiss: :kiss: :kiss:

fajnie by bylo gdyby wyszla dziewczynka! chcialabym sie jeszcze pobawic barbi i bobaskami, malowac paznokcie, etc...
zazdroszcze mamusiom dziewczynek!!!!! :laugh: :laugh: :laugh:
my bedziemy walczyc do trzeciego bobasa o barbi, pozniej juz chyba pass...chociaz ja to bym mogla miec 10 lucaskow
kocham ta faze, uwielbiam sie nim zajmowac, bycie mama to rola stworzona dla mnie...nic wiecej mi nie potrzeba do szczescia.

AiF, ja tam mam duzo czasu...chodze co chwile po centrach, praktycznie jestem z lukim sama w domu, bo dziakowie odwiedzaja nas dosc rzadko (na razie), a Antonio pracuje do 20h, jedeyne co robi, to kapie go, przebiera w pizamke...ja gotuje kolacje, robie zakupy na caly miesiac, kupuje lucaskowi ciuchy, gotuje mu zupy, owoce, etc, usypiam, chodze do niego w nocy...wszystko!
Na pewno majac drugie dziecko musialabym mniej sie zajmowac lukim, to nie fajne...on jeszcze tak bardzo mnie potrzebuje...ale tyle dzieciaczkow chodzi do zlobka..jakos by sie to wszystko potoczylo. Najgorzej pewnie e spacerkami by bylo, pamietam jak Chlopek miala problem bo 2 takie maluchy trzeba do wozka a tylko jedna pare rak sie ma :laugh: :laugh: :laugh:

ME, w chodziku, dobrze. Chodzi otwiera szafki, frustruje sie jak sie nie moze ruszyc przez jakas przeszkode, dlugo nie wytrzyma, bo nie ma za bardzo gdzie dreptac...przybiega do mnie i lapie mnie za noge, wiec go wyciagam i przerywam prace domowe...taki gadget, zeby spokojnie wywiesic pranie, nic wiecej

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #626415 przez lusiamamanikosia
Olga - Ignaś super wyszedł w tej chusteczce :)
U nas ubieranie też masakra i myślałam że tylko my tak mamy ale widzę nie jestem sama i ze zmianą pieluszki też mamy problemy albo mi ucieka do pozycji raczkowania albo ryk :/
U nas wczoraj super dzień ... Moja babcia a prababcia Nikosia zrobiła nam niespodziankę a raczej Moja teściowa, bo była wczoraj z Moją babcią - która mieszka w domu opieki na badaniach w szpitalu bo czeka ją druga operacja na oko , przywiozła ją do nas na Kabaty :) i babcia i Nikoś byli bardzo zadowoleni :D zwłaszcza Moja babcia :) potem pojechaliśmy wszyscy odwieść babcię do domu i po tym pojechaliśmy na zakupy ... chciałam kupić Małemu czapkę z daszkiem ale nie było rozmiaru a bardzo mi na niej zależało, ale kupiłam z przeceny dwie bluzeczki i sweterek :P no i Teściowa kupiła mu basenik dmuchany i teraz musimy tylko kupić piłeczki i będzie zabawa :)

11 lata 8 miesiąc temu #626418 przez lusiamamanikosia
a to basenik :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #626419 przez lusiamamanikosia
a to zdjęcie z zakupów :)
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #626448 przez mama89muminka
Ok, jestem. Nie spodziewalam sie ze tak szybko sie sprawy roziwaza.

Nie mam sily na nic dzisiaj, a tu mam jeszcze isc do sklepu 3 km bo w naszym obok nie ma w ogole kaszki :dry: Chyba ze bedzie jakis bus to wsiade, do tego jeszcze ta senna pogoda, caly czas cos kropi, jest szaro i niefajnie.

Kupilismy Mironowi skorzana kurtke, wyglada w niej hardcoreowo, do tego czarne spodnie i trampki :) Bo to rockowy chlopak po rodziciach :D Tatus mu jeszcze kupil okularki przeciwsloneczne, ktorymi woli sie bawic niz nosic na nosku, ale lepiej zeby psol swoje niz taty prawdziwe, bo maz bez nich nie widzi :P A dziadek kupil mu bluze. Poszczescilo mu sie, jak zwykle z reszta. Nigdy nie ma wyprawy na zakupy bez kupienia czegos juniorowi.

Lusia witaj, przez ten caly moj chaos nie przywitalam sie z toba :)

Dziewczyny jak w Polsce z pogoda?

11 lata 8 miesiąc temu #626468 przez lusiamamanikosia
Cześć cześć m89m :) jak narazie w Warszawie pochmurno rano przez chwilę słonko wyszło ale teraz pełno chmur i nie jest za ciekawie oby się poprawiło.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #626483 przez Kamykowa84
Hejka :)
Olga Ignas juz jest opalony? :blink
Mamamuminka hehe to musisz wstawic fotke naszego rockowego bejbika :kiss:
Lusia juz pisalam na fb Nikolinek jaki zachwycony i bryka jak tygrysek :kiss: I zdrowka dla babci.
U nas pochmurno i padalo.A chcielismy na zakupy jechac.

11 lata 8 miesiąc temu #626500 przez lusiamamanikosia
Kamykowa84 oj tak mam prawdziwego skikającego Tygryska :D jeszcze dziś zamówimy mu piłeczki :) i dziękujemy za zdrówko :*
a ja się dziś fatalnie czuję , pogoda nie najlepsza ... do tego skończył mi się mój psikać na astmę i muszę się męczyć do 15.30 bo pójdę do lekarza po receptę ... a jeszcze muszę iść do sklepu i kupić jakiś aparat cyfrowy ... nie za drogi na jakieś wypady bo mojemu już stabilizacja obrazu pada na kilkanaście zdjęć rozmazanych jedno wychodzi dobre :/ a ja kocham robić zdjęcia :P jestem uzależniona heheh

11 lata 8 miesiąc temu #626519 przez Anna77
Szybko się przywitam, bo słyszę że Mati nie śpi. Odezwę się jeszcze jak uśnie.

Daria też jestem za tym, by jak nie ma gorączki to wychodzić. No chyba że jest paskudna pogoda, bo wtedy w końcu męczy się mama :lol:

Olga ale Ignaś zaszalał wczoraj z tym spaniem :ohmy: ale Ignaś słodki w tej chustce. Też moim chłopakom zakładałam :)

Krecik he he, jak tam polowanie na mąkę :unsure:

AiF pewnie że mata z puzzli nadaję się na wykładzinę. Tylko po co puzzle, jak już jest wykładzina :unsure:

Maksiu Ty to masz wesoło z tą rodzinką. Trzymaj się. Daj znać potem jak wyniki małego. Kurcze, no i zdrówka. Mam nadzieję że nic się nie rozwinie :kiss:

KM też mam takie podejście do spania. Spacer na spacerze, a spanie w łóżeczku. Jak śpi, to mogę coś porobić. A codo mrożenia, to polecam naklejanie na zamrożone obiadki karteczek z datami. Potem się zapomina :blink:

Majówka stajesz się dla mnie motywacją, do zaprzestania narzekań :woohoo: Choć ja też bardzo lubię to "mamowanie".

Lusia z Nikosia taki dorosły chłopaczek :)

11 lata 8 miesiąc temu #626553 przez Olga
Hej.

My pospalismy do 8.30,dziewczyny wczoraj dostały zrypki,to dzisiaj się rano cichutko zachowywały :silly: można jak się chce :blink: U nas niby też lekko pochmurno,ale myślę,że sie rozpogodzi :blink: Wózek mamy sprawny,więc spacerek obowiązkowy :silly: Ignaś wczoraj z dziećmi w piłkę grał do 19.30-oj zaczyna sie latanie :silly:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #626555 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 8 miesiąc temu #626574 przez krecik
kamyczka, dzięki, czasami mi się udaje coś takiego napisać;)

AiF, dobry pomysł zastawić, ale chyba przeroczystą ścianą, fotel to też dobry pomysł, ale niestety go nie mamy, jak się okazało krzesło i poduchy to nie są żadne przeszkody dla niego. A co do maty, my już składamy, z upodobaniem jdrywa puzle i wkłada do buzi, zresztą mata, ma tak 3x3m więc to dla dziecka żadem obszar

Maksiu, sa ludzie i są parapety. Napisz jak po wizycie;)

Olga, czyżby koniec z zasypianiem na rękach? jak Wam idzie? A Ignaś w chustce na głowie wygląda bombowo- tez go nie poznałam:)

Majówka, trzymam kciuki:) oj... u nas suszarka od ubrań, jest ulubioną zabawką zaraz po kablu od anteny;/ pranie musze rozwieszać w tajemnicy

KM to super, że zajada Twoje zupki, hih zapasy piękne!ja wczoraj małemu zrobiłam ogórkową i o dziwo wyszła taka dobra, że sama bym ją od biedy;)
u nas też spanie tylko w domku, ja też musze odpocząć po spacerku!

lusia, basenik wypasik, my tez musimy się zaopatrzyć na wakacje, bo już miejscówka zarezerwowana:D

m89m super, bardzo się ciesze, że u Ciebie spokój:) no to fotkę w nowej stylizacji poprosimy:)

Anna77, no mąka dotarła, ale pierwszy raz i ostatmi robiłam pierogi, nogi normalnie, chciały mi z d.. wyjść, robiłam na raty do 21, nawet nie miałam ochoty ich jeśc

Staś dzisiaj wlazł do pudła z zabawkami, są foty-wrzuce:)

a gdzie MM?Bidol też jeszcze nie wstała...

11 lata 8 miesiąc temu #626591 przez lusiamamanikosia
My mamy matę z puzzli i dość sporą i dla nas się dobrze sprawuje bo skoczek na nim stoi to Mały tak nie lupie o podłogę a i mata leży na wykładzinie u nas bo jak był koc to była masakra pełno okruchów na nim i co chwile trzeba było poprawiać , trzepać i się wkurzyłam i kupiłam małemu maty :) i Mały siedzi na niej wcina różne smakołyki i łatwiej się sprząta :) i Mąż ostatnio zrobił mu takie pudełko z tych puzzli i wsadził tam zabawki i Mały ma fajną zabawę jak je wyciąga :)
AniaiFilip - dziękujemy bardzo :) po mału trzeba kompletować zabawki na lato <puki jeszcze ceny są niskie> :D my jeszcze musimy kupić piaskownice - muszelkę :D
Krecik - czekamy na fotki :D

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #626610 przez bidol
Łoj łoj - jestem jestem.

Ja innym rytmem teraz chodzę. Odkąd Kamka zaczęła raczkować. Non stop chodzę i sprzątam. No i jeszcze to słonko za oknem. Więc spacer obowiązkowy i dzień przez palce ucieka.
A tyle jeszcze na działce do roboty. Tarasy pomyć, Altankę przygotować na grilowanie no i ogród posiać :ohmy: i to wszystko przed weekiem majowym :woohoo:

AF
- jeśli chcesz kuż kupić matę piankową - to z jednolitych elementów coś tego typu - no i duże - to zawsze mniej bałaganu

allegro.pl/mata-puzzle-piankowe-duze-i3161039165.html
allegro.pl/ludi-piankowe-puzzle-osmiokat...awa-i3171867772.html
allegro.pl/ludi-piankowe-puzzle-kwadraty...osc-i3171868092.html

choć nie gwarantuje że Filipek właśnie na nich będzie siedział. Kamila zawsze siada obok :lol:

Krecik - czekam na fotki :lol: Moja Kamilka do szkudnych nie należy. Kabelki owszem interesują ją, ale zawsze czymś jej odwrócę uwagę :lol:
Kwiatki -oooo to jest obiekt pożądania :lol: :lol:

Olga - Ignaś przecudny. Taki piękniutki :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: - Ja Sebkowi zakładałam chusteczki i Bandamki :lol:

Lusia
- śliczny Nikoś - a jaki szczęśliwy :lol: :lol: :lol: :kiss:

M89M - u Nas pogoda super. Mogło by tylko nie wiać :huh: Zaraz po śniadanku wyszłyśmy do altanki - :lol: cieplutko za wiatrem :lol: Mam nadzieję że sprawy poukładały się po Twojej myśli :lol:
A u Ciebie jaka pogoda??

Daners, Anszka, M_M, Chłopek, Agnesssa, Kejtin, Dana - :evil:

Olga - pobiłam chyba wczoraj Twój rekord - 4 godziny na spacerku :lol:

Majówka - krótkie spodenki :ohmy: :ohmy: łał ale super- już się doczekać nie mogę :lol: a ile stopni u Was??

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #626622 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka