BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 6 miesiąc temu #690719 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
na duzej poduszce,jak na malej spal to wiercil sie i kręcil,marudzil a jak poloze go na duzej,grubej to lepiej mu sie spi.

u Nas poki co slonko,moze w koncu sie rozpogodzi i wyjdziemy w szortach na spacerek ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #690782 przez krecik
hej
dziewczyny, zamelduje się tylko szybciutko, my już wróciliśmy co prawda nie do domu, ale do teściów, ale o dziwo czuje się jak w domu.
Podróż masakratyczna: 2 godziny jazdy, godzina stania, godzina jazdy, godzina stania, trzy godziny jazdy (!), godzina przerwy... jechaliśmy 12 godzin, na 10 min przed domem Staś włączył syrenkę i musieliśmy znowu mieć przerwe...

teraz dorrwał u Babci taką dużą starą lale ( ona też jest masakratyczna) i ją obraca, ale jest spokój:D

aaaa z nowości pojawiły się nowe ząbki, nadal nam brakuje dolnej dwójki, a idą mu trzonowe:D

buziaki dla Wszystkich!

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #690835 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #690859 przez Kamykowa84

11 lata 6 miesiąc temu #690977 przez mama89muminka
Hejka

Majowka super, tylko mi sie to jakos nie widzi, maz nie przepada za Polska i polskimi tradycjami, a ja za finskimi :P Dobralismy sie co... Ja myslalam zrobic na jakies 50-60, a maz na 30 ale musialabym wtedy wyeliminowac kilka kuzynow, ciotek i nie bylo by wtedy fair. Nie wiem jeszcze jak to bedzie, nie mam w ogole weny do tego teraz :dry: Super, ze znalazlas taniego fotografa, oby z reszta tez ci sie udalo :)

Sloneczko ja rozumiem, jak musisz odpoczac to odpoczywaj, oszedzaj sie kochana, bedziemy tesknic :kiss: I sto latekdla Pawelka, jezeli cie jeszcze nie bedzie :kiss: :kiss: :kiss:

Kamyczka tak tez podejrzewalam, tym bardziej drogo bedzie, jezeli w palacu... :dry: Super ze Dominik robi postepy, zobaczysz, ze po jakimsczasie bedzie pil tylko mm.

M_M tak w pl, bo cywilny mielismy w Finladnii i czas na odwet. Jak juz pisalam zawsze chcialam w palacu w Kurozwekach miec wesele (kaplica tez jest udostepniana) ale to koszt 200 zl na glowe :dry: Menu jest w to wliczne, organizacja, itd. Koszty dodatkowe to muzyka, kwiaty, alkohol... Cos mnie ponosi jak patrze na to wszystko. Fotograf moze mi sie uda tanio zalatwic, bo siostry kolega robi ladne zdjecia (przynajmniej probowal z Mironem ;) chwala muza to, ze nie wyszlo zle). No to sie wybawicie z celebrytami :D Jak pogode bedziecie miec fajna to o tyle dobrze :)

Krecik z dziecmi juz tak jest, trzeba sie z tym liczyc, ze bedzie sie jechac z wiekszoscia przerw niz jazda :) Wow, trzonowe juz, gratki dla Stasia!

AF gratulacje dla Filipka, widzisz jak inne dzieci moga zmotywowac szkraba do chodzenia :lol: Miro jak na razie nie chce chodzic za rece, jak go bierzemy to sie wygina, zeby zobaczyc mame czy tate i sie brechta... :dry:

Dzisiaj Miro obudzil nas o 6 znowu i plakal dopoki tatus nie zwrocil na niego uwagi :dry: Jak J wstal to i Miro przestal ryczec. Teraz ma pierwsza drzemke, nie wiem czy i ja sie nie zdrzemne przy nim, bo padam na twarz...

Dziewczyny, kiedy planujecie przyzwyczajac maluchy do normalnego mleka? Ja wyczytalam, ze po roku juz niektorzy daja, ale chyba zaczne za jakies kilka miesiecy. Bo i tak z mm 2 trzeba bedzie przejsc na 3, ktore sa (przynajmniej u nas) niczym innym jak napojem mlecznym, a nie mlekiem modyfikowanym. Samajuz nie wiem, glupieje z tym wszystkim.

Miro znudzil sie juz pchaniem wozka, wzial sie za krzeselko, wiec jak nie ma krzesla przy laptopie, to znaczy, ze Miro gdzies powedrowal ;)

11 lata 6 miesiąc temu #691044 przez mloda_mamuska

11 lata 6 miesiąc temu #691073 przez mama89muminka
Tyle sie napisalam i skasowalo... :angry:
m_m moj maz taki madry i 2 miesiace temu dawal u swojej babci zwykle mleko, ja sie balam ze jakiegos uczulenia dostanie, ale tez mu nic nie bylo. Niech najpierw skonczy roczek, bede spokojniejsza ;)
U nas tak samo, J. sie uwzial na koscielny i przyjecie dla mojej rodziny itd, ale ja nie za bardzo teraz chce. Myslalam o tym zanim Miro sie urodzil, teraz mi sie nie chce i tyle :P Przegapil ten magiczny moment ;D
Biedny pajaczek :D

11 lata 6 miesiąc temu #691167 przez Anna77
Hej Dziewczynki :) Coś nie mogę się wstrzelić z wolną chwilką, żeby Wam poodpisywać, a już zaczyna mi tego brakować. Czytam oczywiście cały czas. Mateusz jest bardzo absorbujący. Dzisiaj wszystkie chłopaki mam w domu. Kuba stwierdził że nie idzie do przedszkola, bo dzisiaj znowu leje potwornie. Kamil nie ma lekcji, ani treningu.

DZISIAJ MATEUSZ KOŃCZY ROCZEK !!!!

Nie wierzę, że to tak szybko zleciało. Chętnie przeniosłabym się do tamtych dni. To był magiczny czas. Czasem rozmyślając o chwilach narodzin moich dzieci i tych pierwszych dnia i tygodniach, chętnie bym to powtórzyła. Tylko kiedy za chwilę słyszę płacz, krzyk, biadolenia i widzę lecący z nosa katar i już przyczajony kaszel, to bardzo szybko schodzę z powrotem na ziemię.

W niedzielę imprezka i jak nie będzie padało, to w piatek wyrzucam chłopaków z domu, bo tylko wtedy z wszystkim się spokojnie uwinę. Tortu jednak nie piekę - zamówiłam gruszkowy. Upiekę jabłecznik (mam jeszcze dwa duże słoiki mamusiowego musu jabłkowego z działkowych jabłek) i zrobię kruche babeczki z kremem z bitej śmietany i białej czekolady z truskawkami.

Słoneczko :kiss: :kiss: :kiss:

Bidol już zaklepałam i zamówiłam. Piorun był ostatnią złą "rzeczą". Trzymaj się Kochana :kiss:

Lusia gdzie kupiłaś sukienkę / spódnicę :unsure:

Majówka tak mi się ostatnio przypomniało: Jak Twoje zabiegi laserowe :unsure: Pięknie będziecie mieli na tej Waszej multi imprezie!!!

AiF całuski dla Filipka :kiss: :kiss: :kiss:

M89M przytulaki dla Mira - troszkę spóźnione, za to baaardzo gorące :kiss: :kiss: :kiss: !!!

Kamyczka Was też przeoczyłam chyba, więc teraz przesyłam moc uścisków :kiss: :kiss: :kiss: !!!

Już sama nie wiem co dalej. Dla wszystkich dzieciaczków, o których zapomniałam przesyłam mnóstwo buziaków ode mnie i Matiego :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #691189 przez mama89muminka
Anna sto lat Mateuszku! :kiss: :kiss: Sliczny awatarek :) Moze to i dobrze, ze nie pieczesz tortu, o tyle prazy z glowy masz. Ja bede jednak robic, ale tylko torta, kawe (niewiem skad, bo maz potlukl ekspres, ale damy rade) i do domu. A tych swoich chlopakow moze tak zupelnie nie wyrzucaj, moze ci sie ktorys przydac ;)

11 lata 6 miesiąc temu #691255 przez lusiamamanikosia
Anna Gratulacje i dużo buziaczków dla Mateuszka z okazji roczku :*:*:*:* i poprosimy o jakieś ładne zdjęcie z dziś :D
a sukienkę/spódnicę kupiłam na bazarku teraz dużo ich jest w sprzedaży :)

My już po spacerku :) zimno dziś :(

co do ślubu też bym chciała kościelny suknia weselicho ale cóź to wydatek 30-50 tys ;/ jak na nas za dużo :( i chyba bym jednak wolała kasę przeznaczyć na Małego chyba że się wygra w totka :D ale po marzyć sobie można :D

11 lata 6 miesiąc temu #691280 przez Majowka
Anna, 100 lat dla Mateuszka! Gratuluje Wam serdecznie!!!!

Moje zabiegi, Botox rewelacja, zmarszki nie ma, nie moge juz zrobic tej zmarszczki! Oby dzialalo jak najdluzej!
Usuwalam tez laserem pekniete zylki, sladu po nich nie ma....
No I wypelnienia zmarszczek kwasami, to polecila dermatolog, ale roznicy nie widze...no moze ta okrutna nad czolem jest plytsza!
Teraz wybielam zeby, aby w piatek wstawic nowa jedynke, moja jest krzywa, wiec czas najwyzszy sie za to wziasc!

AiF, gratuluje pierwszych kroczkow!

11 lata 6 miesiąc temu #691329 przez Kamykowa84

11 lata 6 miesiąc temu #691348 przez mama89muminka
Majowka no to teraz bedziesz wygladac jak licealistka, gladka i odmlodzona :D

Miro przeszedl dzisiaj 2 kroczki sam!!! I to w bok :P Ledwo sam stoi a tu taka niespodziewajka :D

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #691356 przez Daria23
Hej Kochane witam się i ja:):):) Jej tak długo mnie tu nie było tak sie stęskniłam:)U nas ostatnio nie jest za wesoło Tymka coś opentało...wszystko załatwia krzykiem naprawde zachowuje się jak takie rozieszczone dziecko które nie może czegoś dostać:(Nie raz już nie mam sił na niego...

Mam do was pytanie ważne bo Tymek nie ma gorączki nic go nie boli ale od 4 dni ma takie luźne żółte kupki.Robi je nawet 5 razy dziennie...Nie wiem co robić bo wyaje mi się że to od ząbków bo czuje ze jeden kiełek mu chyba wychodzi bo ma opuchnięte.Czy wasze dzieci podczas ząbkowania też takie kupy robią?Czy idzie jakoś ulżyć dzieciaczkowi?bo dupke już też ma opszczypaną:(

Anna- Gratulujemy Mateuszkowi jego ierwszego roczku:)Dużo zdrówka i buziaczków:*:*:*:*
Anna ale przeleciało:)

U mnie teraz jest na Tydzień koleżanka z 8 mies córeczką:)Jej jaka ta mała jest grzeczna do Tymka to jest dzień do nocy :) Takie dzieci jak ona mogłabym mieć nawet trzy:)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #691412 przez Majowka
:laugh: :laugh: :laugh: Nie zartujcie sobie Ze. Mnie, nie mam tylko zmarszki ktora robila Ze mnie babe jage.
Ktoras z was ma te pionowe zmarszczki miedzy brwiami?..... Jesli tak to na pewno wie o czym mowie :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka