BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #693931 przez Anna77
Hej Kobitki, tak na szybko. Nie wiem jak to jest, ale nawet jak nie mam czasu, to myślę jak tu choć na chwilkę wejść. Zła jestem sama na siebie, ze nie mam czasu jak zawsze, by odpisywać.

Zaraz znikam w kuchni. Idę piec jabłecznik, babeczki i robić obiad. Chłopaków wysłałam na działkę, żeby mi się nikt nie kręcił pod nogami. Na obiad przyjdzie Kamil z dziewczyną i będę mi pomagać. A w sumie dmuchać balony. Musimy jeszcze rozłożyć duży stół, bo imprezka roczkowa będzie na stojąco, pomyć wszystkie naczynia. Wczoraj sprzątałam, a dzisiaj ciąg dalszy. Jutro zostaną ostatki, odbiór torta, rozłożenie talerzy i po prostu przybranie stołu.

No a na dodatek, żeby nie było zbyt różowo, Mateusz ma katar. Oczywiście mnie nie ominęło i też jestem zakatarzona i taka jakaś nieswoja.

Miłego weekendu :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #694010 przez mloda_mamuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #694019 przez km
hej dziewczyny mały padł, tatuś montuje blokady do szafek w kuchni, bo już mam dosyć sprzatania po małym wszystkiego, a ja mam chwile czasu. Dzisiaj wybieramy się na grila :)

mm jak u nas jest tak z 15 stopni i deszcz albo wiaterek, to ja ubieram body krótkie na to cienka bluzeczka z długim rękawem i bluza i jeansy . czapki nie ubieram a kórtke ortalionową jak temp. spada poniżej 14 stopni. zawsze patrze jaki ma mały kark jak bardzo ciepły to jest mu za ciepło i wtedy zdejmuje bluze. Może się wydać że za cienko ale jakoś się jeszcze nie przeziębił od takiego ubierania więc jest chyba ok. MM byłaś ostatnio w clarksie? bo są extra wyprzedaże butków dziecięcych , ja chyba o te pojade dzsija kupić www.clarks.co.uk/p/20354126 i to są właśnie do pierwszych kroczków :) byłam ostatnio w clarksie zmierzyć małemu stópke i ma rozmiar 4 , aż się zdziwiłam że ma już taki rozmiar

Ja już wczoraj kupiłąm na urodzinki kacpra balony, talerzyki i inne duperele, robimy imprezke w ogródku , upieke ten sam tort co tydzien temu mężowi ( kokosowy) . Bedzie w sumie 8 dzieci :) :) Kacperek od chrzestnego zazyczył sobie piaskownice drewnianą.

11 lata 6 miesiąc temu #694027 przez mloda_mamuska
km piaskownica,super!!! ;)))) a co do butow bylam ,ale nie dalo sie zmierzyc ;p maly byl w zlym humorze, zreszta takie tlumy tak byly,ciezko sie oddychalo a jeszcze wszyscy z dzieciakami, moze teraz będzie już luźniej , moze faktycznie podjadę,przeceny duze!:)

11 lata 6 miesiąc temu #694095 przez mama89muminka
Hej

Agnessa superprezent, chybasciagne od ciebie prezent na dzien ojca (u nas jest w listopadzie) :D

ME mam nadzieje, ze wyjazd wypali, fajnie jakbys sobie troche wypoczela.

Anna ty to dajesz czadu, dobrze, ze masz chociaz troche pomocy :) Udanej imprezki

M_M no 4 kilosy w jedna, pozniej caly market obeszlam i spowrotem 4 kilosy. To jeszcze nic, jak bylam mlodsza i w lepszej formie to 8km w jedna, zeszlam cale miasto i znowu 8 do domu :D Teraz juz nie mam tyle sily na takie spacery :dry: U nas pogoda srednia, niby nie pada, ale szaro jest, pomimo 20 stopni.. A jak u was? Ja ubieram mlodego roznie, jak mowisz ze wieje to mozesz go ubrac cieplej, chociaz kurtki bym nie zakladala, w koncu lato jest. Chyba, ze jest zimno to mozesz zalozyc. Ja zawsze przed wyjsciem wychodze na balkon i sprawdzam czy jest zimno czy cieplo, wiatrem sie nie przejmuje :)

km haha skad ja znam to grzebanie po szafkach, szufladach.. Ja juz dawno zalozylam blokady, chcemy jeszcze bramke kupic, ale to sie okarze w praniu czy sie uda :) Milego grillowania

No i dzisiaj znowu wrocilam z zakupuw, w sumie nic ciekawego nie kupilam, poza ubraniem na urodzinki, cukrowego dzidziusia na tort i troche innych produktow do pieczenia. A i balony tez kupilam, zeby nie bylo :D Tylko czapeczek urodzinowych nie moge nigdzie znalesc. A swieczki jedynki wszystkie wykupione, w jednym sklepie znalazlam, ale rozowe :dry: Mase marcepanowa znalazlam juz barwiona, ale wstrzymam sie z kupnem, bo mam jeszcze czas :)

Miro coraz lepiej sobie radzi ze staniem bez trzymania, wczoraj tak sie zapomnial ze sie nie podtrzymuje i zaczal skakac :D I super radzi sobie z "chodzeniem", co troszke daje po 2-3 kroczki, nadziwic sie nie moge, jak szybko sie tego nauczyl :) Jak mi sie uda zrobic jakas fotke (co nie jest latwe, bo sie trasznie kreci i wychodza rozmazane) to wam sie pochwale ;) Teraz spadam, przebrac juniora, zjesc cos i odpoczac :)

11 lata 6 miesiąc temu #694140 przez Daria23
Hej Kochane:)Wracam wkońcu do was:)Koleżanka z dzidzią odjechała i wkońcu będe mogła tutaj zaglądać-bo jak była koleżanka to głupio mi było siedzieć na necie.
Strasznie się za wami stęskniłam:)

Anna-jak tam przed jutrzejszą imprezką>?Nasz roczek za tydzień my robimy grila na świeżym powietrzu mam nadzieje że nam pogoda dopisze:)

Chłopek-wszystkiego najlepszego z okazji pierwszych urodzin Sebusia:)

Bidol-jak tam u was?

My na roczek kupujemy małemu pchacza jakiegoś.Wogóle musze jeszcze zamówić tort itp.Ale sama nie wierze że to już rok minął:)

Agnessa-super pomysł i super prezent z tymi koszulkami swoją drogą mały bardzo podobny do tatusia:)

11 lata 6 miesiąc temu #694370 przez daners
Dobry wieczorek mamulinki :)

buziaczki dla wszystkich siolenizzancików :)
wogole az ciezko mi uwierzyc że juz prawie roczek minol... jak z bicza strzelulil :) oby nastepne tak super mijały :)

U nas Filip bawi sie sam zazwyczaj uff;] rzuca sobie pokrywke i biega za nia albo teraz ma etap przytulania tuli misia:)a zabawy we dwoje/troje to Lubi jak czytamu mu ksiazeczki :) oraz turlamy pileczke ;] tylko mu mowimy przynies pilke albo ksiazeczke to idzie po to czai baze :) hehe

zeby wychodza dalej ;] nastepny sie juz przebil czwarty w sumie i ten jeden nieszczesny ciemny nie przebity ;/

dobra jednak ide na relaksa do wanny wiec babeczki milego wieczorka ;]

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

11 lata 6 miesiąc temu #694401 przez km
my już wróciliśmy z grila, mały był mega padnięty, bo spał tylko rano od 11 do 12;30 więc siedzeniu w gosciach do 21 to ujuż dla niego za długo. Przed południem pojechalismy szybko do centrum i kupiłam Kacprowi w sklepie disneya buciki do chodzenia po domku, takkie cienkie ciapki. :)

daners ty sie chyba pytałaś kiedys o czarnego zęba, mielsiśmy to samo z pierwszą górną jedynką. Miałam już małego zapisywać do dentysty bo się przestraszyłam że to próchnica, a wtedy trzebaby było położyć specjalny preparat żeby nie przeszła na kolejne żeby. Ale na szczęście okazało się że to krwiak się zrobił. Czytałam że jak długo wychodzi ząbek to może się właśnie krwiaczek zrobić. Jak się już pokazał ząbek to już był bielusieńki. Także nie przejmuj się pewnie u Filipka jest to samo.

11 lata 6 miesiąc temu #694577 przez km
hej widze że ja dzisiaj chyba pierwszy raz pierwsza jestem :) mały śpi więc mam chwile by coś skrobnąć :silly: właśnie wróciliśmy z targu, niestety nie połaziliśmy długo bo Kacper już był mega padnięty, a moje dziecko nie potrafi zasnąć i spać w wózku :angry: . Po obiedzie pewnie pojedziemy nad jeziorko. tylko że tak wieje że łeb urywa :angry: , no albo do jakiś znajomych :) Miłego dnia

11 lata 6 miesiąc temu #694634 przez krecik
hej

nawet nie dam rady odpisać...u nas ok, zostaje na tydzień z małym u rodziców i będę offline:(

odrazu mnóstwo buziaków dla wszystkich roczniaków, a rodzicom udanych imprez:)

miłego!

11 lata 6 miesiąc temu #694677 przez daners
Km ratujesz mi zycie ta wiadomoscia :) bo jutro mialam sie wybrac wlasnie do Pani doktor to dziwnie to wyglada czarne cus :) wiec moze faktycznie to krwiaczek ...oby szybko mu wyszedl ;]

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

11 lata 6 miesiąc temu #694684 przez maksiumama
Hejka wieki nas tu nie bylo i widze ze jakos nas nikt tu nie pamieta:(
dla wszystkich tych szybkich lipcowych soelnizantow spoznione 100 latek

U nas bez zmian caly czas wojny z mezem ,i juz szczerze sie zastanawiam nad rozwodem,
Z Blazejem bylam w olsztytnie wazy 8200 ale pani dr mowila ze ta waga jest oki bo on duzosie rusza i to co zje to spala mierzy73cm i nie mamy jeszce zebow ale ida nam naraz dwie dolne jedynki.samodzielnie jemy, wstajemy przy wszystkim i chodzimy ale zeby sie puscic to niechce,i super raczkuje. Postaram sie co nie co odpisac, i dodam fotki z wczorajszej imprezy :)

kamyczka domi bomba kawaler jak 102:)
olgamoj babel jakis czas juz lata na majteczkach tykko kurde w chlodne dni mam wiecej prania ;)

No i babel sie obudzil i nie doczytalam
zdjecia postaram sie dodac potem wstawie chociaz dwa z tortem i prezentem od cioci

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #694711 przez saiko

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 6 miesiąc temu #694761 przez Majowka
Dziewczyny, ja tylko na moment, pozniej sie rozpisze, dzis zobaczylam 2kreseczki na tescie!!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 6 miesiąc temu #694762 przez saiko
Majowka napisał:

Dziewczyny, ja tylko na moment, pozniej sie rozpisze, dzis zobaczylam 2kreseczki na tescie!!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!

GRATULACJE :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka