- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Majówka ma rację tyle razy się na szybko czyta i potem tak wychodzi. Mam nadzieję że się nie gniewasz
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurcze tylko takie łóżko na piętrze chyba nie jest bezpieczne dla takiego Twójka bo mi chodzi o to że ja bym chciała kupić takie łóżko już na teraz. A tę na piętrze mają jakieś barierki? No i chciałabym żeby tymi mógł sam z niego schodzić i do nas przychodzić już sama nie wiem jakie. Bo chyba chyba w takim pojedynczym nie zmieszcze się z nim żeby go uśpić
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olga zmierzylam mojego z ciekawosci i ma 87 wiec Ignas wysoki men bedzie
AiF ale ochrzan sie dostal...coponiktorym hehehe tez sie poczulam...
moj dziewczyny ma duza nozke ;] mierzylam cm i ma 15cm w szoku jestem bo az tak szybko by rosla nozka hmm latem mial 13,5
kombinezon mam na 92 wiec chyba przetrwamy ;] ale moze cos zobacze uzywanego w razie "W"
JUZ NIE WSPOMNE O BUTACH LOL;;]
Daria no naprawde ciekawy przypadek z tego Twojego Tymusia ;] boi sie sam czy woli byc blisko was ale czemu wariuje w nocy
lozko tylko takie widzialasm,a przynajmniej o takim bede myslec niebawem
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Dzisiaj miałam latany dzień ha ha Do południa spokojnie,wstaliśmy o 10.15 i bawiliśmy się do 14,a jak mały zasnął,to została z nim Olga,a ja z Mariką na zakupy szybkie,bo jutro obie na połowinki lecimy,a ja butów nie miałam i Marika jeszcze baletki na przebranie chciała i takie jeszcze duperelki ale mam stresa przed jutrzejszym dniem
daners,ale to łóżeczko fajne-też kiedyś małemu podobne kupię Ignaś też ma chyba duża nóżkę-13 cm to on miał w wakacje i z ciekawości jutro mu zmierzę,ale buty zimowe ma rozm 24 a nóżka dzieciom rośnie skokowo,więc potrafi pół roku stać w miejscu i potem nagle z cm do przodu
AiF i co znalazłaś trochę śniegu dla Filipka,czy nic Szkoda by było,żeby wam minął cały pobyt bez sniegu pewnie macie napięty grafik,jeszcze parę dni wam zostało
daria ja nie pomogę,bo już dawno w dziecięcych mebelkach nie siedziałam.Ja najpierw dla Mariki miałam taki fotel rozkładany i on był razem z meblami,tak fajnie wmontowany,a po przeprowadzce kupiliśmy im dwa pojedyncze łózka,z miejscem na pościel,ale tam mamy pozapychane ciuchami,a pościel zaścielają ładnie i przykrywają kapą.Olga miała 3 latka jak zaczęła spać na takim łóżku,już całkiem sama
Anna super,że w końcu jeteś ale wy macie fajnie z tym Kołobrzegiem mam tylko nadzieję,że Olga w tym roku dostanie w jakimś letnim terminie do sanatorium,to dłużej sobie posiedzimy tam i poprosimy zdjęcia chłopaków-bo Mateuszek,to na pewno się zmienił
majówka mam trzecie dziecko,ale z tego powodu,że ja lubię jak tv jest włączony,to u nas często chodzi,a już na pewno po południu,jak tata jest w domu,bo on to kinomaniak wiem,że to nie dobrze,ale moje dzieciaczki uwielbiają bajki,Olga do tej pory ogląda,Ignaś już za nią tak samo.Marika jak była mała,to był szał na video,więc jej nagrywałam bajki,ale wiadomo,nie było tego tyle,co teraz.Ignaś budzi się i od razu woła "tratrak",więc bajeczkę z wiatrakiem muszę mu włączyć,on ogląda,ja dosypiam ha ha Do jedzenia nie ogląda,bo je zawsze w kuchni w krzesełku,ale np.lubi bujać się i wtedy albo bajka,albo jakaś myzyczka z dzieciaczkami w roli głównej musi być i gratulacje dla Lukaska,pomalutku będzie tak gadał,że będziecie tęsknić,za tymi dniami.kiedy był małomówny ha ha.Oj ja tak ma,codziennie wieczorami ha ha.
bidol co to się zrobiło tej Kamilce-oby tylko samo jej to minęło biedna z tymi chorobami
Nad dniem babci i dziadka jakoś teraz nie myślę-miała byś antyrama ze zdjęciami wnuków,ale nie wywołałam zdjęć,więc na szybko coś mojej mamie i dziadkowi kupię-tamtym drugim nie zamierzam,bo oni o Ignasiu nie pamiętają,mały nawet ich nie zna
Mój synek dzisiaj zasnął sam w łóżeczku( z misiem którego z Mariką nazwał Jaś). Rafał boi się,że mu znów spadnie z łóżka,bo ostatnio tatuś zasypiał szybciej od syna,więc zdecydował,że dzisiaj zasypia w łóżeczku.Nie wiem ile to trwało,bo bałam się wejść,żeby go w razie co nie rozbudzić,ale teraz jak weszłam,to każdy w swoim łóżku,więc było ok.
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Wiesz dlaczego bo codziennie jak go usypiam u nas i odkładam do jego pokoju to w nocy wydaje mi się że taki szok przeżywa i potem płacze mocno itp wolałabym go usypiać u niego w pokoju na jego łóżku żeby jakoś bezpieczniej się poczuł w tym pokoju. A jakie to te łóżko z pojemnikiem? Bo nie kojarze jakie to
Mi sie wydaje ze wystarczy tylko fotel, czy jakies krzeslo w pokoju dziecka. Bo niby powinno sie odkladac do lozeczka I ewentualnie usiasc poczekac, lub wychodzic, wracac, uspokajac I znowu wychodzic, az sie uspokoi I zasnie.....
Taka teoria, ale wiele moich znajomych osiagnelo sukces....
....ja tam nie jestem gotowa na taka strategie....boli mnie ten rozpaczliwy placz....ale jakos sobie radze z odkladaniem do lozeczka...
Lucas sie w nim dobrze czuje I czesto woli byc odlozony niz mi lezec w ramionach...W srodku nocy oczywiscie, nie przy usypianiu.
Ostatnie dwie noce, wybudza sie krzyczac, jakby mial koszmary...ide do niego, wystarczy tylko pogaskac I wracam.
Po wypitym mleku, nawet rozbudzony, odkladam do lozeczka I wychodze....tylko tak srednio 5 razy chodze w nocy....
AiF, U mnie inna sytuacja niz u Darii, Bo Lucas spi, tylko nagle budzi sie z placzem, ale szybciutko zasypia znowu. Idzie spac pozno. A z drzemek go wybudzam, wiec nie czuje Ze nie jest zmeczony....cos innego jest na rzeczy....nie wiem co....
Nie wiem jak z tym u Was, ale u nas zmiana pieluchy to mega zadanie. Czasami idziemy dwoje
Tak sie wierci, wykreca...jejku! Kiedy mu to minie!!!
Wasze dzieciaczki spia z poduszka w nocy????? Ja sie tak zastanawiam czy moze to pomoc w nocy....Bo Lucas caly czas na plasko, przykryty kocem, ale I tak rzadko, Bo nie lubi byc przykrywany
Olga, dzieki!
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja już po fryzjerze-obcięłam się na krótko ha ha jak za czasów szkoły średniej
AiF idę z Mariką jako opiekunka Marika ma taką klasę,że mamuśki nie chciały się zgodzić,żeby dzieciaki szły z osobami towarzyszącymi.Ja,jeszcze jedna mama i jeden tata na wywiadówce głosowaliśmy,za osobami towarzyszącymi a że są jeszcze 4 klasy,to jednak większość chciała tak jak ja jak przyszło co do czego,to nie było chętnych rodziców do pilnowania dzieci,więc rada nie rada,zgłosiłam się,bo tylko czekałam,jak co niektóre matki się odezwą,że miech idą Ci,co chcieli z osobami więc tak wyszło,że będę się bawić,a od nas z klasy idzie jeszcze jeden tatuś i to jest mój gin który mi prowadził ciążę z Ignasiem mam nadzieję,że będzie fajnie
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
AiF to czekamy na fotki ;] ale tak to jest z dziecmi nieusiedza....a Twoj Fifek to juz wogole
co do lozka pokazalam jakie mi wyskoczylo;] wiec niewiem czy to moj typ ;] hahahaha
Olga czekam na fotosy Fryzurki i podczas zabawy ;]
Bylam w tesco i kupilam sniegowce z wyprzedazy Olga numer 23 ;] palec mi wchodzi wiec chyba wystarcza co sadzicie czy jednak 24 a tam juz wejda dwa hmmmm to chyba juz za duzo co? bo przecA nie bede zas nowych kupowac
Majowka my od ho ho spimy z podusia;] jakos mi szkoda bylo go ze lezy tak na plasko .
Kmykowa a ty gdzie hmmmm pewnie wińsko sączysz hmmm
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Af - wiesz no tak bywa. Ja kiedys podobnie reagowlam ale juz mi przeszlo.
Np z ostatnich dni napisalam ze wielce prawdopodobne ze Kama bedzie miala zabieg pod narkoza i tylko Dari i Olga to zauwazyly
Spoko nie mam do nikogo żalu - no tak bywa ze gdzies sie pominie ha ha
Co do sesji to mam nadzieje i licze na to ze nas zasypiesz zdjeciamo i to nie tylko Filipka ale i Waszymo bo baaaardzo ciekawa jestem jak wygladasz
Daria - bardzo Cie przepraszam ale calkiem nie mialam kiedy wybacz mi a wlasnie ja mam na mysli takie jal wstawialy AF i Daners z wysuwanym materacem jak dla mnie super rozwiazanie bo za jakis czas to moze byc super schowek na zabawki a barierke zawsze mozna dokupic
Co do usypiania to ja jestem bardzo konsekwentna zaczela bym od drzemki dziennej i kladla go w lozeczku i wychodzila. Moze plakac i godzinie. Na mnie to nie robi wrażenia predzej czy pozniej sie nauczy musi widziec ze sie nie ugniesz.
Wiem zolza jestem ale jak tylko widze ze Kama chce mi wejsc na glowe robie wszystko aby jej okazac ze to jej sie nie uda. Najmniejsze potkniecie i zaczyna sie wyczuwanie drugiej osoby i wchodzenie na glowe
Majowka - podziwiam Cie ! Masz tyle wyrozumialosci co do poduszek to mu od malego Kama czesto chorowala i katar ja blokowal i musiala miec poduszke
Olga - no koniecznie fota !!!!!obiecaj !!!! Ignas strasznie duzy jest !!!! Mamy kombinezon tej samej firmy i ten sam rozmiar i jest na Kame o wiele za duzy
Udanwj zabawy. Pilnuj mlodziez bo bedziesz za mame chrzestna chodzic
Daria - a pamietasz jak mi sie kiedys wydawało ze Ty mnie nie lubisz a Tobie ze ja ciebie hahahahaha
Km- hmm to ty czy Af pidalas?? 5 to jest 21 a nie 22 chyba
Ale macie imprezek i Kacperel tez duzy bardzo jest
Co do nocnikowania to slyszalam gdzies ze czesto bywa tak ze dzieci zaraz po 2 roku zycia same wolaja pomaga tez jak dziecko widzi jak sie samemu robi na sedes ochydne.- wiem - alw dziala
Daners - ze ile ma tej stopy???? O boze to Kama 21 dopiero nosi !! Tez fuze chlop Ci rosnie hahaha:) ja mysle.ze zimy juz bardzo nie bedzie. Juz prawie luty i w marcu juz moze bedzie wiosennie
My bylismy u tesciow na imieninach - henia Kama dala do wiwatu ale bylo ok
- AniaiFilip
- Wylogowany
- gadatliwa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ledwo żywa,ale jestem ów prawie bez przerw,na nogi chodzić nie mogę ha ha Było super,od lat tak się nie bawiłam-młodzież zachowała się świetnie,z małymi wyjątkami ( były trzy pary,które dużo nie brakowało,a by sex na sali uprawiali ha ha,ale panienki gorsze są od chłopaków-naprawdę ). Nikt się nie popił tak,żeby trzeba było interweniować,ale butelki było słychać pod stołami ha ha.Odbyła się na sali też jedna 18-nastka Zespół bardzo fajny,młodzi ludzie,ale grali bosko Już się piszę na studniówkę,jeżeli się załapię,to mogę iść z zamkniętymi oczyma Zdjęcia będą ,bo fotograf latał z aparatem i film też,ja nawet nie brałam swojego Teraz się obżeram plackami,bo tyle przywieźliśmy,a tam oczywiście zjadłam tylko dwa kawałki