- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Anszka - no dałam dziś czadu z zakupami- ale radochy mi to przyspożyło co nie miara.
Jutro mam nadzieję że będzie ładna pogoda to pójdziemy z Sebą na spacer
Ja już mam multum ciuszków dla niuni, ale jakoś brak mi takiego zauroczenia i nasycenia tymi ciuszkami
Kamyczka - w kwietniu nie wytrzymała bym
a ja jak już szukałam gondoli dla Olgi to natrafiłam na taką taniutką (pomimo że najnowszy model) do mojego wózka i tak się zastanawiam czy jej nie kupię
tablica.pl/oferta/gondola-gondolka-quinny-IDuCiD.html
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wzieła bym go ale mam już wózek
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chłopek - ja wiem że tylko i tak na część zimy starczy - bo mało która jest taka duża żeby wystarczyła na 7 miesięcy - z resztą później (większość) dzieci nie chcą leżeć
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
Hej dziewczynki
ja dopiero Was nadrobiłam
Olga - leżakuj grzecznie
Anszka - cieszę się że Wojtuś zdrowy - moja Kamilka w tym samym tygodniu warzyła 529g - aż się boję co to za babol będzie
:
No cos Ty Bidol sama mi ostatnio pisalas jak pochwalilam sie ze moj taki duzy, ze wcale przy porodzie taki nie musi byc, ze to nawet zadna regula ze teraz duzy pozniej tez bedzie taki..
Jesli kogos to interesuje, w sumie przewaznie nie, ale napisze bo chce dobrze doradzic- wlasnie dzis w szkole rodzenia babka mowola o skurczach - jesli sie ma potas i magnez w normie a mimo to sa skurcze, tak jak ja mam od ponad tygodnia, to znaczy ze jest ucisk. Problemem nie jest niedobor.
O biodrach tez bylo, ze czesto wyskakuja na tym etapie z panewki stawowek przez to ze brzuch ciazy a kobieta przybiera ten "kaczy" chód
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olga, bidol - może przy drugim będzie mi ławiej z tymi zakupami, czy może w pierwszej ciąży już też tak miałyście?
An - dobre rady zawsze w cenie
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
bidol patrz tablica.pl/oferta/wozek-maxi-cosi-quinny-IDQ64H.html#9e6e5e44\
wzieła bym go ale mam już wózek
Chłopek - hehe - miałam to był nasz pierwszy wózek - wiele zalet, ale i sporo wad.
Do póki używaliśmy gondoli i fotelika- było super ( lekko się prowadzi, bardzo zwrotny i ma hamulec ręczny), ale jak przesiedliśmy się na spacerówkę to była tragedia Spacerówka nie ma osobnego stelaża i skomplikowanie się ją montuje. nie da się jej pionowo ustawić - chodzi mi o oparcie ( jest tylko taka pozycja pół leżąca i leżąca) nie ma opcji - przekładania siedziska przodem lub tyłem do kierunku jazdy - jest bardzo duża (Seba się w niej topił) i jest mało przyjemna w dotyku - taka twarda - grama gąbki tam nie ma.
Twój wózek na 100% jest o niebo lepszy
An - u mnie tak było - że nie norma bo Seba miał być duży a urodził się mały - ale to taki chyba wyjątek od reguły - bo łożysko już jakiś czas obumierało i nie odrzywiało maluszka. Fakt- lekarz może się też pomylić. Ale ja porównywałam USG szwagierki z moim ( ten sam tydzień ciąży - 22) i jej niunia warzyła 550 g a moja 529 g - i jej mała jak się urodziła to warzyła 4 kg.Więc może jednak coś w tym jest A Twój maluch jakoś dużo warzy? co?
a i za rady odnośnie skórczów- dzięki mi na szczęście magnez pomaga
Anszka - oj niebieski też ładny, ale czerwony to taki przyszłościowy - i dla chłopca i dla dziewczynki się nada
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ok rozumiem ze nie jestem "atrakcyjna" rozmowczynia bo nie potrafie slodzic na zawolanie, za to jesli cos mi sie podoba mowie szczerze, w innym przypadku sie nie wypowoadam. Ale szczerosc nie jest nigdy dobrze widziana moze dlatego nie odnajduje sie tu ani nie jestem zauwazana.. Tak jak reszta osob ktore zrezygnowaly z tego forum..
Nic mnie tu nie trzyma wiec moglamzniknac jak reszta bez tlumaczen ale to zdzwiwienie "czemu tyle osob sie wykruszylo?" spowodowlo ze wyjasnilam czemu.. Kamyczka, Saiko, Anszka, Chlopek, m_m dzieki za normalna rozmowe, taka jaka lubie bez slodzenia sobie na sile tylko szczerze, jesli bylo milo to ze szczerosci a nie checi przypodobania sie.
Powodzenia dla wszystkich
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
ja z reszta tez w miare rzadko sie odzywam, ale staram sie czytac
ale nidelugo, za tydzien, dwa raczej juz nei bede wchodzic bo w zyciu mi sie troche zawirowalo, opuszczamy mieszkanko i emigrujemy pomieszkac do tesciow i to w trybie niemal natychmiastowym. Narzeczony nie zarabia a za mieszkanie płacimy ok 2tys miesiacznie wiec chcemy wyrobic sie do konca marca. Pozatym przygotowania do ślubu są wlasnie tam a teściowa zaraz po ślubie idzie na operacje wyciecia macicy bo ma jakies guzki. A nei wiem jak tam z internetem bedzie, pozatym bede miala inne rzeczy do robienia niz przesiadywanie na formum i codzienne 'nadrabianie' kilku stron
Milo bylo momentami, i pewenie sie czasem odezwe.
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja i Saiko (Saiko - sorki że Cię w to mieszam)jesteśmy na tym forum od dawna (na lipcówkach od pierwszej strony) i to nie tylko na tym wątku, ale i na innym. Ja dziewczyny wielokrotnie wzywałam do powrotu. jak dłużej kogoś nie widzę to proszę żeby się odezwał. Pisze wiadomości prywatne np do limonady kalki i debory - w sumie do wszystkich dziewczyn które kiedyś były na forum - żeby dały znak życia. To nie jest tak że kogoś ignoruję lub nie lubię - po prostu nie wszystkie tematy mnie interesują i to chyba normalne. Każdy ma inny punkt widzenia.
Czemu masz do mnie taki szczegulny żal też nie wiem. Zawsze starałam się odpisywać na Twoje posty które w jakiś sposób mnie dotyczayły.