BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #332370 przez chłopek
cześć Anna ja właśnie wstałam zaraz śniadanko i kakao. później dom trzeba ogarnąć a o 14 jade na zakupy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #332376 przez Daria23
Hej dziewczyny nazywam się Daria jestem tu nowa i tak jak wy mam urodzić swojego synusia w lipcu:) termin mam na 26-30...pozdrawiam:)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332380 przez bidol
Doberek

Ja już dom ogarnęłam, pranie nastawiłam, śniadanie zjadłami teraz Sebkowi wciskam, bo został dziś w domu, bo Jędrula pojechał w delegacje.

Pogodaj jak pod psem :( a miała do mnie kuleżanka przyjechać, ale w taką pogodę, nie miała bym serca ją ganiać autobusami. Może jutro ;)

A jak Wam minął poranek??

ja w nocy spać nie mogłam, ciśnienie mi chyba skoczyło :blink:

Chłopek - jak biodro??

Anna - a jak Ty sobie radzisz z tą Twoją łobuzerką :laugh:

Majówka - lepiej powiedz mi czy wyprawkę już skompletowałaś?

M_M - powiedz jak rąsia? boli??

Daria - WITAJ I ROZGASZCZAJ SIĘ U NAS :kiss: :kiss: :kiss:
kurcze - kolejny chłopak ;) czyli nadal jesteśmy rodzynką :silly: :woohoo:

12 lata 9 miesiąc temu #332382 przez chłopek
bidol dzisiaj dobrze nie boli

12 lata 9 miesiąc temu #332389 przez Daria23
Dziewczyny chodzicie już może do szkoły rodzenia?a jeśli nie to kiedy macie zamiar iść?ja myślałam o przełomie maja czerwca co myślicie?

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332392 przez Anna77
bidol z łobuzerią w ogóle nie ma kłopotu. Starszy to już duży gość (przerósł mnie o kilka cm) i poza wiecznym gadaniem, że ma coś zrobić - sam zajmuje się sobą. Zresztą więcej go nie ma w domu,niż jest. Szkoła, treningi i jakoś leci. A młodszy jest kochanym dzieckiem. Rano mąż odprowadza go do przedszkola, a nawet jak czasem zostanie w domu, to też jest super.
Chyba najwięcej roboty mam z tym naj, najstarszym, he he. Zmieniał pracę i od stycznia jesteśmy razem w domu :angry: (na szczęście od 1 kwietnia to się zmieni). Wierzcie mi, że wszyscy razem w wakacje, to super pomysł. Ale co za dużo, to niezdrowo.

A odnośnie szkoły rodzenia - w pierwszej ciąży nie chodziłam. A w drugiej i w tej wiedziałam, że będzie cc i nie czuję potrzeby.

12 lata 9 miesiąc temu #332397 przez Daria23
Rozumiem...a ogólnie jak sie czujesz? kiedy lekarz powiedział ci o cesarskim cięciu?wybacz że tak wypytuje ale to moje pierwsze dziecko i mało o tym wszystkim wiem...mi lekarz ow. że mam zbyt krótką szyjke macicy i nie mogę dźwigać itp..ale pewnie poród bede mieć naturalny

12 lata 9 miesiąc temu #332399 przez bidol
Daria - to moja druga ciąża - w pierwszej chodziłam, ale teraz chyba nie będę - będe miała indywidualne spotkania z położną, która będzie później przy porodzie. Maj - czerwiec mówisz :huh: a nie za późno troszkę ;)

A poza tym jak się czujesz? i jakie imie wybrałaś dla synka? to dopiszemy Cię do naszej listy mamuś :woohoo:

Anna - ja też mam w domu takie duuuuże dziecko, a nawet dwa :woohoo: bo męża i Tetę i faktycznie z całej trójki synek najgrzeczniejszy :blink: :woohoo: :woohoo:
A Ty faktycznie wolisz jak mąż jest w delegacji?? bo mój dziś wyjechał i mimo że jestem na niego obrażona to już tęsknie. :S

12 lata 9 miesiąc temu #332405 przez Kamyczka
bidol napisał:

Kamyczka - tyle że ja taka laska nie jestem jak one - Ty to tak :cheer: a ja :(

Bidol no ja też nie, no co Ty!
Witajcie dziewuszki,ja wstałam dziś wcześniej nie wiedzieć czemu :( u nas deszcz... :(

12 lata 9 miesiąc temu #332406 przez Daria23
Moj synuś bedzie miał naimie Tymek:) a co don czucia się to czuje sie super naprawde od początku nie miałam żadnych dolegliwości jedynie po\ baardzo długim spacrze odczuwam lekki ból kręgosłupa... co do szkoły rodzenia tak mi poradziła pani ze szkoły napisałam jej emaila i tak odp może lepiej że tak pozno bo bede miała świerzą wiedzę odnośnie porodu itp...

Bidol piszesz że to twoja druga ciąza a pierwsze dziecko rodziłaś naturalnie?

12 lata 9 miesiąc temu #332410 przez Anna77
bidol on po prostu nie chodził do pracy od początku stycznia wcale.

No nic, słoneczko wyszło. Posadzą kilka bratków pod balkonem - będzie kolorowo :)

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #332412 przez Kamyczka
mloda_mamuska napisał:

Ja dzisiaj dziewczyny miala przykrą sytuację :(

poszłam na spacer z moim malym psiakiem... i jakis inny zauwazyl mojego wiekszy... i rzucał sie do mojego.a moj niby maly,ale tez jest bardzo agresywny..wiec trzymalam mojeo blisko nogi a tamtego lekko kopalam;p..ale nic mu nie zrobilam..zeby zjeżdżał,bo sie rzucał do mojego... no i moj.zamiasta tamtego psa ugryźć to w szalu ugryzł mnie..i to tak mi wbij kła,że aż ręki chwilowo nie czulam.a potem okropny ból.. przez godzine reka nie moglam ruszac..... teraz tylko dziura mi zostala i krew ... wiem,ze nie chcial,ale bolało strasznie... :(

Młoda mamuśka, to fatalnie,kurde :( a głęboka rana?współczuję....dawaj znaki jak to wygląda.

12 lata 9 miesiąc temu #332414 przez Kamyczka
Daria23 napisał:

Hej dziewczyny nazywam się Daria jestem tu nowa i tak jak wy mam urodzić swojego synusia w lipcu:) termin mam na 26-30...pozdrawiam:)

Witaj Daria :) O, masz termin blisko mojego :blink: Jak się czujesz?

12 lata 9 miesiąc temu #332417 przez Daria23
witaj kamyczka:) bardzo dobrze się czuje nie moge narzekać:) a ty jak tam?to twoja pierwsza ciąża?

12 lata 9 miesiąc temu #332421 przez chłopek
ja w pierszej ciązy nie chodziłam do szkoły rodzenia i teraz też nie będe zresztą nie mam jak teraz chodzic

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka