- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- kejtin
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Przeczytalam w gazecie ze becikowe zmiany maja wejsc od przyszlego roku i ze w tym roku kazdy kto urodzi malenstwo to je dostanie Prawda to ? Byloby na pieluszki
Ja sie dzis obudzilam z jakby wiekszym brzuszkiem On chyba w nocy rosnie !
I dosc czesto odczuwam ruchy malenstwa.. pewnie jak juz wyjdzie na zewnatrz to da mi popalic
No truskawki o tej porze roku to rzadkosc by trafic na slodkie - ja mialam szczescie jak kupilam w realu w Jankach - no byly pycha ! ale takie opakowanie zdarzylo mi sie tylko raz...
Ze slodyczy ostatnio naszlo mnie na sliwki w czekoladzie łoo mamusiu ile ja bym mogla tego wchlonac ) ale mam w domu "dozownik" w postaci męża który raz dziennie daje mi cukierka No wiecie co ? ; ) mam w domu "zomo" ; )
znalazlam sposob na siebie na nauke - ide nad jeziorko gdzie sa kaczuszki i jak patrze na wode to jakos ta wiedza mi lepiej wchodzi i nie zapominam po powrocie do domu Moze jest szansa ze te kolokwium zalicze
Ja w szkole rodzenia dostalam wyprawke i jesli chodzi o butelki to mam cos takiego:
www.philips.pl/c/o-firmie-philips-avent/29670/cat/ tam jak wejdziecie w butelki do karmienia to mozna zobaczyc dokladnie co mają I są różne artykuly więc mysle ze przydatna stronka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a co do butelki to wysłucham jeszcze dośw. mamusiek i wtedy bede sie rozgladac...
Anszka fajnie,że juz jakis new ciuszek macie mnie ciesza takie slodziutkie malutkie ubraneczka:) jakbym miała fffful kasiurki to bym szalała
To pochwal sie co przyniósł Ci zajączek
a czy wydawac bedzie sie tylko na dzieci to hmm zalezy od podejscia chyba ja przynajmniej tak niechce :)zeby to zle nie zabrzmialo ale mi tez zalezy by good wygladac:)wiec pól na pół
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Też mam niekiedy zaburzenia koncentracji, zauważyłam, że jestem też gorszym kierowcą
Daners - a to Ty takie większe ciuszki już oprawiasz? Mnie właśnie te małe rzeczy przerażają, bo ja się ogólnie boję takich noworodków więc obejrzeliśmy te body, sprawdziliśmy, że dziecko mieści się na przedramieniu i schowałam je głęboko do szafy, będę je oglądać i się oswajać taki dzikus ze mnie
A jeśli chodzi o te wydatki, to ja miałam na myśli takie gadżety raczej - ja aparat, a mąż... konsolę na siebie na pewno będę wydawać, bo to dla dobra dziecka będzie
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
W końcu bez trojana-hura!!!
Ja juz po jeździe,jakoś przeżyłam,ale do przyjemności ta wycieczka nie należała.W drodze powrotnej wstąpiłam do dziecięcego i cztery pieluszki tetrowe kupiłam,dwie białe i dwie kolorowe,a w aptece jeden smoczuś z Avent,zobaczymy czy nauczymy Ignasia ciągnąc dydusia.
daners a w czym odplamiałaś te ciuszki?
- TruskawkowyKaprys
- Wylogowany
- gaworzenie
TruskawkowyKaprys witaj :**
ja dopiero zaczelam kupowac wyprawke. mam termin na 2,4 lipca;)
a jaki masz wózek ?
i jesli masz juz wyprawke kupioną to podpowiedz proszę jakie kremy i balsamy trzeba?
bo ja to jestem zielona w tym wszystkim.
wiem,ze jakis do ciala ogólnie trzeba, do pupy , do kąpieli.i nie wiem co dalej.
Mam guinny speedi sx ale używany. Do pupci kupiony mam sudocrem, kupiłam jeszcze oliwke i krem na każdą pogodę. Balsam pewnie jeszcze jakiś kupie ale też nie wiem jakie są dobre. Do kąpieli mam płyn do mycia ciała i włosków z hipp. Zobaczymy czy nie będzie uczulał
- TruskawkowyKaprys
- Wylogowany
- gaworzenie
witajcie mamusie ja jak zwykle pierwsza ale co tu robić o 7 rano jak spać nie można:)
Bidol- miałaś dobre wyniki ja miałam najpierw 92 a po dwóch godz 104 tak jak ty ale norma była do 120 wiec dobry wynik to był
TruskawkowyKaprys- witaj w śród nas:)ja jestem z okolic Nowego Tomyśla(WLKP)wiec daleko od gdańska... bede mamusią Tymoteuszka też mam dwa terminy na 26 lub 30 lipca zobaczymy który bedzie finiszem:)
Co do wyprawki mam tylko łóżeczko materacyk kołderke pościel,przewijak no i pare ciuszków tak poza tym nic wiecej narazie.....a ty jak znosisz ciąże ogólnie?to twoje pierwsze dziecko?
Do mnie dzisiaj przyjeżdżaja koleżanki z moich stron wiec sie ciesze że ktoś mnie tu odwiedzi:)
Tak to moje pierwsze dziecko. Ciąże dośc dobrze, nie miałam żadnych mdłości czy wymiotów. Tylko ostatnio coś coraz częściej boli mnie brzuch i biorę no spe a raz nawet byłam w szpitalu z tego powodu ale dostałam zastrzyk rozkurczowy i przeszło.
- TruskawkowyKaprys
- Wylogowany
- gaworzenie
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja już będę miała trzecie dziecko,mam dwie córcie (16 i 10 lat ).Teraz będzie synuś Ignaś.
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Olga - a jak Ty się dzisiaj czujesz? Nadal Cię boli? Podjęłaś decyzję w sprawie gondoli, kupujesz nową czy zostawiasz?
TruskawkowyKaprys (TK - jeśli mogę sobie skracać?) - u nas prawie same chłopaki, więc każda kolejna dziewczynka wprowadza tu trochę równowagi
Jak pojawi się bidol, to Cię dopisze do naszej forumowej listy (prawda bidolku, że masz gdzieś aktualną listę? )
A pościel i łóżeczko jakie masz? Bo my tu ciekawskie jesteśmy.
PS Nie było mnie przez tydzień, więc się nie pochwaliłam, że w końcu się odważyłam i włoski ścięłam wkrótce wrzucę Wam fotkę.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gondolę zostawiam na koniec zakupów,jak już wszystko kupimy co potrzebne i pomalujemy całe mieszkanie,to jak kasa będzie,to wymienię,a jak nie,to zostanie ta,bo zła nie jest i wszyscy mi się dziwią,że chcę inną.Zobaczymy pod koniec zakupów.Oststnio wanienkę kupiłam,więc z tych większych rzeczy to tylko materac został.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Anszka - ja już się wykurowałam. katar tylko został i gardło mnie piecze, ale poza tym jest ok. Brzuszek nie boli, ale tam na dole czuję się jakby mnie słoń nadepnął
Anszka - masz rację - zaraz poszukam listy
Daria - za przesyłkę płaci się raz i jest taniej niż w sklepie- raczej
Olga - odpoczywaj - nie przemęczaj się
Daners - nie jest tak źle tylko dwa kucia musisz kiedyś pójść co do butelki to ja chyba Avent kupię i to zaraz, bo różnie może być
Kejtin - trzymam kciuki za zaliczenie
TK - zaraz Cię dopiszę do Nas
An83 - syn (Nataniel) - 04.07.
Młoda_mamuska - syn(Oliwier)- 04.07
Necik - syn (Szymon) - 06.07
Bidol - córeczka (Kamilka) - 07.07
Saiko - syn (Szymek) - 14.07
Olga - syn (Ignas) - 25.07.
Kamyczka - syn (Dominik) - 25.07
Anszka - syn (Wojtuś) - 27.07
Anna77 - syn (Mateusz) - 7.07 (faktycznie będzie ok.23.06)
Daners - syn (Filip) - 23.07
Daria23 - syn (Tymoteusz) - 26-30.07
TruskawkowyKaprys - córeczka (Lena) - 27.06-01.07
Kejtin - córeczka(?) (Sara) - 25.07
.......
Chłopek - córeczka(?) (Kornelia) - 18.06
Majówka - syn (Lukas) - 17.08
- TruskawkowyKaprys
- Wylogowany
- gaworzenie
- TruskawkowyKaprys
- Wylogowany
- gaworzenie
Kejtin - 1000zł należy się każdemu, w niektórych gminach jest dodatkowa kasa (tzw. samorządowe becikowe), musiałabyś zadzwonić do urzędu i się dowiedzieć. Jest jeszcze trzecie becikowe, ale tylko wtedy, gdy są niskie dochody w rodzinie.
Olga - a jak Ty się dzisiaj czujesz? Nadal Cię boli? Podjęłaś decyzję w sprawie gondoli, kupujesz nową czy zostawiasz?
TruskawkowyKaprys (TK - jeśli mogę sobie skracać?) - u nas prawie same chłopaki, więc każda kolejna dziewczynka wprowadza tu trochę równowagi
Jak pojawi się bidol, to Cię dopisze do naszej forumowej listy (prawda bidolku, że masz gdzieś aktualną listę? )
A pościel i łóżeczko jakie masz? Bo my tu ciekawskie jesteśmy.
PS Nie było mnie przez tydzień, więc się nie pochwaliłam, że w końcu się odważyłam i włoski ścięłam wkrótce wrzucę Wam fotkę.
Pewnie,że możecie skracac
Łóżeczko mam zwykłe drewniane( chociaż marzyłam o takim z kołyską) a pościele kupiłam 2. Jedną zieloną drugą fioletową ale również dostałam 3 od siostry,kuzynki i cioci więc mamy nadmiar pościeli
Któraś z was ma kupiony laktator? bo ja kompletnie nie wiem jaki kupic.