BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #343451 przez kejtin
Ale pogoda ! no naprawde az chce sie zyc! :)

Przeczytalam w gazecie ze becikowe zmiany maja wejsc od przyszlego roku i ze w tym roku kazdy kto urodzi malenstwo to je dostanie :) Prawda to ? :) Byloby na pieluszki ;)

Ja sie dzis obudzilam z jakby wiekszym brzuszkiem :D On chyba w nocy rosnie ! :)
I dosc czesto odczuwam ruchy malenstwa.. pewnie jak juz wyjdzie na zewnatrz to da mi popalic :D

No truskawki o tej porze roku to rzadkosc by trafic na slodkie - ja mialam szczescie jak kupilam w realu w Jankach - no byly pycha ! ale takie opakowanie zdarzylo mi sie tylko raz...

Ze slodyczy ostatnio naszlo mnie na sliwki w czekoladzie :D łoo mamusiu ile ja bym mogla tego wchlonac :)) ale mam w domu "dozownik" w postaci męża który raz dziennie daje mi cukierka :D No wiecie co ? ; ) mam w domu "zomo" ; )

znalazlam sposob na siebie na nauke - ide nad jeziorko gdzie sa kaczuszki i jak patrze na wode to jakos ta wiedza mi lepiej wchodzi i nie zapominam po powrocie do domu :) Moze jest szansa ze te kolokwium zalicze :-)

Ja w szkole rodzenia dostalam wyprawke i jesli chodzi o butelki to mam cos takiego:
www.philips.pl/c/o-firmie-philips-avent/29670/cat/ tam jak wejdziecie w butelki do karmienia to mozna zobaczyc dokladnie co mają :) I są różne artykuly więc mysle ze przydatna stronka :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #343457 przez daners
anszka też słyszałam,że potem trzeba je w 90 wyprac i też tak zrobiłam :) zobaczymy jaki będzi eefekt aczkolwiek pare ciuszków i sliniaczki były chyba very very ubrudzone mozliwe że przetworzonym jedzonkiem wiec mocza sie w odplamiaczu jeszcze a potem beda czekały na kolejna dawke prania :)

a co do butelki to wysłucham jeszcze dośw. mamusiek :) i wtedy bede sie rozgladac... :)

Anszka fajnie,że juz jakis new ciuszek macie :) mnie ciesza takie slodziutkie malutkie ubraneczka:):):) jakbym miała fffful kasiurki to bym szalała :D
To pochwal sie co przyniósł Ci zajączek :);)

a czy wydawac bedzie sie tylko na dzieci to hmm zalezy od podejscia chyba ja przynajmniej tak niechce :)zeby to zle nie zabrzmialo ale mi tez zalezy by good wygladac:)wiec pól na pół :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 9 miesiąc temu #343468 przez anszka
Kejtin - truskawki to na razie moja jedyna zachcianka i smakują mi w każdej postaci - nawet dżemu, a i te z importu wciągam z ochotą, co to dopiero będzie w czerwcu :)
Też mam niekiedy zaburzenia koncentracji, zauważyłam, że jestem też gorszym kierowcą :angry:

Daners - a to Ty takie większe ciuszki już oprawiasz? Mnie właśnie te małe rzeczy przerażają, bo ja się ogólnie boję takich noworodków :) więc obejrzeliśmy te body, sprawdziliśmy, że dziecko mieści się na przedramieniu i schowałam je głęboko do szafy, będę je oglądać i się oswajać :) taki dzikus ze mnie :)
A jeśli chodzi o te wydatki, to ja miałam na myśli takie gadżety raczej - ja aparat, a mąż... konsolę :) na siebie na pewno będę wydawać, bo to dla dobra dziecka będzie :silly:

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #343485 przez Olga
Hej mamusie. :laugh:

W końcu bez trojana-hura!!!

Ja juz po jeździe,jakoś przeżyłam,ale do przyjemności ta wycieczka nie należała.W drodze powrotnej wstąpiłam do dziecięcego i cztery pieluszki tetrowe kupiłam,dwie białe i dwie kolorowe,a w aptece jeden smoczuś z Avent,zobaczymy czy nauczymy Ignasia ciągnąc dydusia.

daners a w czym odplamiałaś te ciuszki?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #343516 przez TruskawkowyKaprys
mloda_mamuska napisał:

TruskawkowyKaprys witaj :**

ja dopiero zaczelam kupowac wyprawke. mam termin na 2,4 lipca;)

a jaki masz wózek ?
i jesli masz juz wyprawke kupioną to podpowiedz proszę jakie kremy i balsamy trzeba?
bo ja to jestem zielona w tym wszystkim.
wiem,ze jakis do ciala ogólnie trzeba, do pupy , do kąpieli.i nie wiem co dalej.

Mam guinny speedi sx ale używany. Do pupci kupiony mam sudocrem, kupiłam jeszcze oliwke i krem na każdą pogodę. Balsam pewnie jeszcze jakiś kupie ale też nie wiem jakie są dobre. Do kąpieli mam płyn do mycia ciała i włosków z hipp. Zobaczymy czy nie będzie uczulał :)

12 lata 9 miesiąc temu #343520 przez TruskawkowyKaprys
Daria23 napisał:

witajcie mamusie ja jak zwykle pierwsza ale co tu robić o 7 rano jak spać nie można:)
Bidol- miałaś dobre wyniki ja miałam najpierw 92 a po dwóch godz 104 tak jak ty ale norma była do 120 wiec dobry wynik to był

TruskawkowyKaprys- witaj w śród nas:)ja jestem z okolic Nowego Tomyśla(WLKP)wiec daleko od gdańska... bede mamusią Tymoteuszka też mam dwa terminy na 26 lub 30 lipca zobaczymy który bedzie finiszem:):)
Co do wyprawki mam tylko łóżeczko materacyk kołderke pościel,przewijak no i pare ciuszków tak poza tym nic wiecej narazie.....a ty jak znosisz ciąże ogólnie?to twoje pierwsze dziecko?

Do mnie dzisiaj przyjeżdżaja koleżanki z moich stron wiec sie ciesze że ktoś mnie tu odwiedzi:):):):)

Tak to moje pierwsze dziecko. Ciąże dośc dobrze, nie miałam żadnych mdłości czy wymiotów. Tylko ostatnio coś coraz częściej boli mnie brzuch i biorę no spe a raz nawet byłam w szpitalu z tego powodu ale dostałam zastrzyk rozkurczowy i przeszło.

12 lata 9 miesiąc temu #343526 przez TruskawkowyKaprys
Dziękuję wam za miłe przywitanie :)
Córcia będzie miała na imię Lena a ja mam na imię Weronika :)
U was przewaga chłopców czy dziewczynek?

12 lata 9 miesiąc temu #343529 przez Olga
U nas przewaga chłopców,dlatego cieszymy się z każdej dziewczynki :laugh: :laugh: :laugh:
Ja już będę miała trzecie dziecko,mam dwie córcie (16 i 10 lat ).Teraz będzie synuś Ignaś.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 9 miesiąc temu #343539 przez anszka
Kejtin - 1000zł należy się każdemu, w niektórych gminach jest dodatkowa kasa (tzw. samorządowe becikowe), musiałabyś zadzwonić do urzędu i się dowiedzieć. Jest jeszcze trzecie becikowe, ale tylko wtedy, gdy są niskie dochody w rodzinie.

Olga - a jak Ty się dzisiaj czujesz? Nadal Cię boli? Podjęłaś decyzję w sprawie gondoli, kupujesz nową czy zostawiasz?

TruskawkowyKaprys
(TK - jeśli mogę sobie skracać?) - u nas prawie same chłopaki, więc każda kolejna dziewczynka wprowadza tu trochę równowagi :)
Jak pojawi się bidol, to Cię dopisze do naszej forumowej listy (prawda bidolku, że masz gdzieś aktualną listę? :))
A pościel i łóżeczko jakie masz? Bo my tu ciekawskie jesteśmy.

PS Nie było mnie przez tydzień, więc się nie pochwaliłam, że w końcu się odważyłam i włoski ścięłam :) wkrótce wrzucę Wam fotkę.

12 lata 9 miesiąc temu #343547 przez Olga
anszka wziełam wczoraj paracetamol o 18 i przed spaniem i dzisiaj rano jedna tabletę i jest o niebo lepiej (gin mi kazał brać,jak boli,ale ja jak nigdie nie musiałam z domu wychodzić,to nie brałam,męczyłam się ).Mogę w miarę stąpać,bo w poniedziałek nawet mowy nie było o chodzeniu.
Gondolę zostawiam na koniec zakupów,jak już wszystko kupimy co potrzebne i pomalujemy całe mieszkanie,to jak kasa będzie,to wymienię,a jak nie,to zostanie ta,bo zła nie jest i wszyscy mi się dziwią,że chcę inną.Zobaczymy pod koniec zakupów.Oststnio wanienkę kupiłam,więc z tych większych rzeczy to tylko materac został.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #343554 przez Kamyczka
Hej dziewczynki, byłam u gin i jestem załamana-mam nakaz leżenia-szyjka krótsza,dostałam luteinę dwa razy dziennie :( nie mam już na nic siły.Nie wiem,kto mi tak źle życzy-najpierw ta cukrzyca,a teraz to.Muszę za 2 tyg dogina na badanie kontrolne się zjawić.

12 lata 9 miesiąc temu #343558 przez Olga
Kamyczka witaj w klubie.Nie martw się,nie będzie tak źle-wytrzymamy.Mi też ciągle coś innego dolega np.dzisiaj czuję,że zaraz mi plomba wyleci i czeka nnie dentysta. :( :( :(

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #343559 przez bidol
Kamyczka - biedulko - nie łam się - wiem co czujesz- też miałam chwile załamania, ale wiesz że dla Dominisia wszystko :kiss: :kiss: Trzymaj się kochana :kiss: :kiss:

Anszka - ja już się wykurowałam. katar tylko został i gardło mnie piecze, ale poza tym jest ok. Brzuszek nie boli, ale tam na dole czuję się jakby mnie słoń nadepnął :dry:
Anszka - masz rację - zaraz poszukam listy :laugh:

Daria - za przesyłkę płaci się raz i jest taniej niż w sklepie- raczej :laugh:

Olga - odpoczywaj - nie przemęczaj się :kiss:

Daners - nie jest tak źle :laugh: tylko dwa kucia :laugh: musisz kiedyś pójść :laugh: co do butelki to ja chyba Avent kupię i to zaraz, bo różnie może być :silly:

Kejtin - trzymam kciuki za zaliczenie :laugh:

TK - zaraz Cię dopiszę do Nas :laugh:

An83 - syn (Nataniel) - 04.07.
Młoda_mamuska - syn(Oliwier)- 04.07
Necik - syn (Szymon) - 06.07

Bidol - córeczka (Kamilka) - 07.07
Saiko - syn (Szymek) - 14.07
Olga - syn (Ignas) - 25.07.
Kamyczka - syn (Dominik) - 25.07
Anszka - syn (Wojtuś) - 27.07
Anna77 - syn (Mateusz) - 7.07 (faktycznie będzie ok.23.06)
Daners - syn (Filip) - 23.07

Daria23 - syn (Tymoteusz) - 26-30.07
TruskawkowyKaprys - córeczka (Lena) - 27.06-01.07
Kejtin - córeczka(?) (Sara) - 25.07
.......
Chłopek - córeczka(?) (Kornelia) - 18.06
Majówka - syn (Lukas) - 17.08

12 lata 9 miesiąc temu #343562 przez TruskawkowyKaprys
Olga napisał:

U nas przewaga chłopców,dlatego cieszymy się z każdej dziewczynki :laugh: :laugh: :laugh:
Ja już będę miała trzecie dziecko,mam dwie córcie (16 i 10 lat ).Teraz będzie synuś Ignaś.

To gratuluje,że udał się chłopczyk :)

12 lata 9 miesiąc temu #343563 przez TruskawkowyKaprys
anszka napisał:

Kejtin - 1000zł należy się każdemu, w niektórych gminach jest dodatkowa kasa (tzw. samorządowe becikowe), musiałabyś zadzwonić do urzędu i się dowiedzieć. Jest jeszcze trzecie becikowe, ale tylko wtedy, gdy są niskie dochody w rodzinie.

Olga - a jak Ty się dzisiaj czujesz? Nadal Cię boli? Podjęłaś decyzję w sprawie gondoli, kupujesz nową czy zostawiasz?

TruskawkowyKaprys
(TK - jeśli mogę sobie skracać?) - u nas prawie same chłopaki, więc każda kolejna dziewczynka wprowadza tu trochę równowagi :)
Jak pojawi się bidol, to Cię dopisze do naszej forumowej listy (prawda bidolku, że masz gdzieś aktualną listę? :))
A pościel i łóżeczko jakie masz? Bo my tu ciekawskie jesteśmy.

PS Nie było mnie przez tydzień, więc się nie pochwaliłam, że w końcu się odważyłam i włoski ścięłam :) wkrótce wrzucę Wam fotkę.

Pewnie,że możecie skracac :)
Łóżeczko mam zwykłe drewniane( chociaż marzyłam o takim z kołyską) a pościele kupiłam 2. Jedną zieloną drugą fioletową ale również dostałam 3 od siostry,kuzynki i cioci więc mamy nadmiar pościeli :)

Któraś z was ma kupiony laktator? bo ja kompletnie nie wiem jaki kupic.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka