- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Dzięki dziś dzień czekolady, a ja nie mogę jej zjeśća dziękuje Kamyczka:) i smacznego wam życzę
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Olga- luteina to progesteron - hormon potrzebny do utrzymania ciąży.
Kamyczka - ja też brałam dwie - rano i wieczorem, odleżałam swoje i dałam radę, choć stres przyznaję, że tego nie ułatwia, musisz się oswoić z nową sytuacją i będzie dobrze a - jak sama widzisz - ze skracającą się szyjką coraz więcej kobiet ma kłopoty.
Daria - miłego wypadu, mnie też się często nie chce wychodzić z domu, ale potem już jest fajnie
Bidol - a różowe ciuszki też już masz?
M_M -też nie przepadam za spaniem na lewym boku, zasypiam tak, ale budzę się zawsze na prawym
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hej Anszka,a Twoja szyjka jest "dobrej" długości?Kamyczka - ja też brałam dwie - rano i wieczorem, odleżałam swoje i dałam radę, choć stres przyznaję, że tego nie ułatwia, musisz się oswoić z nową sytuacją i będzie dobrze a - jak sama widzisz - ze skracającą się szyjką coraz więcej kobiet ma kłopoty.
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
ja też pospałam - ostatnie wysypianie się
Anszka - o dziwo mam mnustwo różowych ciuszków- a osobiście różowego nie znoszę ale jak znajduję coś nie różowego to się bardzo bardzo cieszę - ostatnio kupiłam zieloną tuniczkę w groszki i znalazłam leginsy z H&M ale jansy - super, typu większość sukieneczek różowa już powoli rozglądam się za kiecką na chrzciny
Kamyczka - nie martw się - poleżysz troszkę i się polepszy - leżenie naprawdę może wiele zdziałać Jak masz balkon to wystaw leżak weź kocyk i lapka i leżakuj na balkonie- czas szybciej płynie
Co do leków to ja od samego początku brałam duphaston x3 i dodatkowo luteinę x2 magnez x3 i nospę x3. W sumie ok 11 tabletek dziennie + witaminy
U nas taka piękna pogoda że zaraz wybywam na spacerek ok 20 stopni chyba
A dziewczyny - wyczytałam taki news - jak martwicie się że dzidzia się nie rusza wypijcie coś zimnego. Dzidek powinien zareagować. Na Kamilkę to działa
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hejka Bidol,to sporo tego brałaś ja staram się leżeć,tylko wstaję jeść i do toalety.Mąż mi pomaga,jak wróci z pracy to zrobi obiad,jest kochany.Kamyczka - nie martw się - poleżysz troszkę i się polepszy - leżenie naprawdę może wiele zdziałać Jak masz balkon to wystaw leżak weź kocyk i lapka i leżakuj na balkonie- czas szybciej płynie
Co do leków to ja od samego początku brałam duphaston x3 i dodatkowo luteinę x2 magnez x3 i nospę x3. W sumie ok 11 tabletek dziennie + witaminy
U nas taka piękna pogoda że zaraz wybywam na spacerek ok 20 stopni chyba
A dziewczyny - wyczytałam taki news - jak martwicie się że dzidzia się nie rusza wypijcie coś zimnego. Dzidek powinien zareagować. Na Kamilkę to działa
U nas pogoda niezbyt ciekawa,spore zachmurzenie
Anszka,super-że u Ciebie z szyjką ok.W pon masz badanie i usg?To luteinę brałaś na podtrzymanie?
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kamyczka - brałam, bo na początku ciąży miałam plamienie i leżałam w szpitalu, więc profilaktycznie dostałam na cały pierwszy trymestr. A progesteron to naturalny hormon, więc luteinka może tylko pomóc
Dobrze, że mąż jest kochany, mój też miał okazję udowodnić, że fajny z niego facet czyli są jakieś plusy
W poniedziałek mam usg i badanie, już się nie mogę doczekać
U mnie niebo zachmurzone, ale chyba po 13 pójdę się przejść i odbiorę wyniki badań, bo jestem ciekawa wyniku hemoglobiny.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Ja już po wynikach,byłam z rana,mam nadziję,że będą w miarę,zwłaszcza hemoglobina,bo co wyniki,to mam słabszą.To ja na tą moją szyjkę nic nie brałam,może dlatego,że na jednej wizycie było wszystko dobrze,a po tyg.już potrzebny był krążek,a nie leki.Mi wtedy gin.powiedzial,że mam bardzo cieniutką szyjkę,nie krótką i nie wiem,czy to jest to samo,tylko inaczej powiedziane,czy całkiem inne schorzenie.Biorę tylko magnez x 2,no-spe brałam przed krążkiem przez tydzień,teraz już mi nie kazał i witaminy.Dzisiaj nie brałam paracetamolu i jakoś doszłam na szpital,później do mamy na śniadanko ( bo prawie do 9 na czczo) i do domku.Jak będzie ból w miarę znośny,to nie będę brała paracetamolu,tylko jak już będzie taki nie do wytrzymania.Nie lubię brać leków,jak można wytrzymać.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
ja dzisiaj cos sie zle czyje słabo mi i jakos ciezko oddychac, przed wczoraj wymiotowałam musiałam sie od Ksawcia zarazić
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak się najadłam,że nie mam siły się podnieść.Mamusia mi narobiła kopytek z miąskiem i kiszona kapustką.Uwielbiam.
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Idę wywiesić pierwszą partię prania,na razie białe,jeszcze trzy kupki uszykowane,ale końca jeszcze nie widać.