BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 9 miesiąc temu #344294 przez Olga
bidol zobaczysz z czasem ile samych butów potrzebne jest dla dziewczynki,bo i sportowe różnego rodzaju,jak i japonki,sandałki,półbuciki,baletki itd.Ja się z butmi nie mieszczę,zimowe wynoszę zapakowane do piwnicy,ale jak przyniosę wiosenne i letnie,to głowa boli,aż szkoda nie raz je wydawać,bo nie zdążą zniszczyć.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu #344328 przez Anna77
wow, ale szalejecie! Jeden dzień, a znowu tyle nadrabiania.

Miałam dzisiaj wizytę i na szczęście wszystko jest w porządku! Maluch rośnie i wszystko ok. Szyjka też w porządku, więc póki co mogę sobie normalnie funkcjonować.

Co do prania. Piorę w Jelpie - sprawdził mi się 14 lat temu przy najstarszym, przy młodszym też, więc nie widzę powodu by zmieniać. Płynu do płukania nie używam dla takich maluszków. Aaaa i już nie piorę w 90 stopniach. Przy trzecim chyba przechodzi, he he.

Dzisiaj w P-niu paskudna pogoda. Cały dzień siąpi deszcz, tak jakoś zimno i nieprzyjemnie. Wczoraj za to było pięknie i ciepło - szkoda że tak krótko :(

12 lata 9 miesiąc temu #344335 przez bidol
Olga - nie strasz :blink: ja juz dzisiaj myślałam że szału dostanę :blink: tyle tego :woohoo:

Anna - cieszę się strasznie, że Mateuszek zdrowy :laugh: :laugh: :laugh: Masz już wszystko??

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #344349 przez Anna77
bidol jeśli chodzi o ciuszki, to tak - poprane i poprasowane. Pieluchy tetrowe i flanelowe, pościele też. Łóżeczko i wózek jest. Został mi materacyk i prześcieradła. Mam też laktator (bo będę karmić piersią, ale jak będę miała tak dużo pokarmu jak zwykle, to bez tego nie dam rady), kupiłam smoczki. Poza tym zostały pierdołki do pielęgnacji, kąpieli, jakieś drobiazgi apteczne itd.. W sumie to niby wszystko jest, ale przez to że zostało dużo drobiazgów, to coś nie mogę się zebrać. Chyba najlepiej będzie pojechać w jedno miejsce i kupić wszystko za jednym razem.

12 lata 9 miesiąc temu #344351 przez mloda_mamuska
chlopek te z kokardka fajniejsze ! :)) (spodnie)

a brzusio juz spory ;)))

bidol sliczna sukienusia :kiss:

a ja tez pieluszki kupilam ze wzorki,ale w samochody ! :))

Dla dziewczynek jest wiecej pierdółek...no i sukienusie :kiss:

właśnie zamowilam synusiowi dresik adidasa :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #344375 przez daners
halo halo Daria zaspałas :):):) niemożliwe dzis pierwsza tu jestem :)

dziewczyny widze,że szalejecie z ubrankami :D
Bidol sukienusia superowa. Chyba zaczełam sie martwic/stresować bo ja oprócz ubranek ktore dostałam i tych co pare kupiłam niemam nic aa wozek lozeczko posciel jest ale kolezanki pytaja juz czy mam butelki srodki do pielegnacji pieluszki a jaa nic .... chyba pora spisac najwazniejsze akcesoria ktorych wkrotce musze poszukac :)

Olga super masz pomocne te córeczki- fajnie,że ciesza sie na przyjscie Ignasia i sa takie pomocne w przygotowaniach :)

m_M - dresik mowisz :D fajnie będzie zapewne fajniusio sie prezentował :)

chłopek tez mnie bardziej podobaja sie te z kokardka :D wiec miłych łowów.

Daria przyszła juz przesyłka :D

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu #344381 przez mloda_mamuska
Hej Dziewczyny ;)

ja tez juz nie spie.
ogladam DDTVN ale nic ciekawego nie ma ;/

12 lata 8 miesiąc temu #344401 przez Daria23
Dzień dobry:)
Witaj Daners - tak dzis pospałam ale przez to ze sie zle czuje od wczoraj cos jakos musze siedziec w domku zeby mnie na powarznie przeziebienie nie chwyciło...
Daners ty sie nie martw ze nic nie masz pamietaj ze ja tez nie mam:):)zawszw nie jestes sama:):):) przesyłka jeszcze nie przyszła ale gosciu wczoraj napisał na emaila ze paczka wysłana i dzisiaj bedzie dostawa:):):)juz cała latam:)

12 lata 8 miesiąc temu #344407 przez daners
a tu słoneczko za oknem a Ty w domciu..no ale fakt lepiej żebys sie nie rozchorowała zreszta dzis pewnie dzien przy oknie- wyczekujac Pana kuriera :D hehe
Pochwal sie koniecznie :)
Daria wiec niebawem chyba musimy sie wziasc do robienia listy i fruu na zakupy :)

m_m tez zerkam na tvn i jak narazie nic special... wiec przelanczam sobie na muze jak cos fajnego leci :D

12 lata 8 miesiąc temu #344418 przez anszka
Cześć babeczki :)
I ja dzisiaj trochę wcześniej, bo mnie telefon obudził :angry:
Bidol - hehe, widzę, że szalejesz na zakupach, też słyszałam, że te pieluchy ze Smyka są urocze. Sukienusia przesłodka :)
Olga- ja nie mogłam zostać chrzestną bez bierzmowania, u nas chrzestnym będzie brat męża (szaleje już z radości), a chrzestną moja kuzynka (no chyba że zajdzie do tego czasu w ciążę).
Anna - super, że z synusiem wszystko dobrze, ładnie już okupiona jesteś :)
Chłopek - bardzo ładne te spodnie, też wzięłabym czarne.
Daria - raportuj potem, czy jesteś zadowolona z przesyłki.
Daners - Ty się nie zamartwiaj, bo ja mam tylko body :silly:
M_M - jak Twoje nogi? bolą, puchną jeszcze?
Kamyczka - pytałaś o wyniki - wszystko ok, przeciwciał nie ma, hemoglobina na skraju, ale w normie :)

Miłego dnia, ja się chyba wezmę za jakieś sprzątanie.

12 lata 8 miesiąc temu #344433 przez Daria23
Daners u kogo jest słoneczko u tego jest u mnie znowu same chmury i nic poza tym:(:(:(
a tak poza tym to znalazłam sobie zajecie do łóżka:)- kupiłam sobie zeszyt i bede przepisywać zeszyt z przepisami bo ten stary juz taki styrany że hej:)

12 lata 8 miesiąc temu #344443 przez daners
Daria raptem wczoraj tez o tym myslalam,że musze sie wziasc za przepisywanie bo wiekszosc przepisów mam na osobnych kartkach a lepiej miec to w jednym zeszyciku ale dzis jednak mam lenia :)
Prasowanie zostawiam na pozniejsza pore a teraz czytam o wyprawce kosmetykach i takich tam innnych :)

Anszka to ufff uspokoiłas mnie ;) no ale niezmienia to faktu,iż bedzie trzeba wkrotce za t sie wziazc by potem nie łazic po sklepach i sie meczyc bo wiadomo brzuch rosnie :):P

12 lata 8 miesiąc temu #344448 przez Kamyczka
Hej dziewuszki,u nas dziś leje od rana :(
Anszka,Daria,Daners Ja też nie mam prawie nic dla synka,a teraz nawet szukać nie mam jak :( łóżeczko zamówię w maju,a wózek też chciałam kupić pod koniec maja.
Bidol,śliczna sukieneczka :)
Młoda mamuśka, a gdzie zamówiłaś dresiki?Bo mąż chce kupić synusiowi,a u nas w sklepach takich malutkich nie mają,więc mamy tylko skarpetki.

12 lata 8 miesiąc temu #344449 przez Daria23
no ja teraz moze w weekend kupie butelke, smoczek, termometr, aspirator do noska, i grzebyszek ze szczoteczką:) takie pierdołki

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344454 przez Olga
Witam was mamusie.

Ja nie wytrzymałam i poszłam z rana po wyniki i są chyba w porządku,hemoglobina nie spadła od ostatnich badań-11 mam.Nie wiem jak z moczem,bo nie umiem rozczytywać tych badań.

U mnie dzisiaj zimno jak diabli,wczoraj takie słoneczko bylo,a dzisiaj lipa.
Pranie w pralce juz czeka i prasowanie jeszcze z wczoraja,wypije kawkę i się biorę.Zmierzyłam sobie brzusio i nic się nie ruszyło-102 cm.

Anna77 bardzo się cieszę,że z Twoim maluszkiem jest wszystko ok.Ja też nie bawię się w pranie w 90 stopniach,to mija z każdym następnym dzieckiem.A pampersy już też masz,bo zastanawiam się ile tych najmniejszych kupić?

m m mi też już od paru dni zaczęły nogi i ręce puchnąć,może nie tak mocno,ale w poniedziałek rano jak wstałam,to nie mogłam zdjąć pierścionków,jak zdjęłam to cały dzień miałam po nich ślad i już nie zakładam,a adidasy dzisiaj zauważyłam,że już mnie cisną,więc muszę chodzić w tych baletkch co sobie kupiła o numer większe niż normalnie noszę.

bidol nie straszę Cię ha ha,tylko widząc takie samo podejście do zakupów dzieciom,to aż się boję o Ciebie.Jestem taka sama. :laugh:

chlopek mi też się bardziej podobają te spodnie z kokardą.

Daria czekamy na wiadomości odnosnie przesyłki-czy zadowolona jesteś.

Dziewczyny doradźcie mi jaką butelkę kupić,taką dla najmłodszych,bo będę uczyła na siłę maluszka uczyć pić z butelki,bo nie zamierzam całe dnie spędzać z nim przy piersi,niech się wszyscy w rodzinie zaangażują,smoczek mam jeden z Aventu,jestem w tym zielona,bo moje pnnice nie miały pojęcia jak ciągnie się coś takiego.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka