BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #344635 przez anszka
U mnie pada :(
Daria - dobrze, że masz alternatywę.
Chłopek - hehe, teściowa taka mądra jakby miała usg w oczach :)

Miłego weekendu dziewczynki, niech nam słonko zaświeci. W poniedziałek postaram się nadrobić :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #344638 przez Kamyczka
anszka napisał:

U mnie pada :(
Daria - dobrze, że masz alternatywę.
Chłopek - hehe, teściowa taka mądra jakby miała usg w oczach :)

Miłego weekendu dziewczynki, niech nam słonko zaświeci. W poniedziałek postaram się nadrobić :silly:

U nas wychodzi słońce :) Miłego weekendu Anszka!!! :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu #344639 przez chłopek
anszka to bylo dobre ale sie uśmiałam. u mnie słoneczko caly dzien i fajnie ciepło jest

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344676 przez Anna77
anszka obkupiona to za dużo powiedziane. Prawie nic nie kupuję - poza kilkoma parami skarpetek, jakimiś maleńkim spodenkami, ale to raczej kaprys niż konieczność. Wszystko dostałam, a raczej do mnie wróciło zataczając wieeeelkie koło :)

Jeśli chodzi o pieluchy Pampers. Polecam aptekę Dbam o Zdrowie www.doz.pl/program/p1-Programy_dbam_o_zdrowie - zapiszcie się do programu dla mamy i maleństwa. Właśnie jest promocja na pampersy i z kartą wychodzi super tanio. Zresztą ja dużo u nich zamawiam (nawet szczepionki dla dzieci zdarzały się) - nie przysyłają do domu, tylko odbiera się we wskazanej aptece. Sprawdźcie sobie.

U nas znowu tak jakoś chłodno, szaro i nieprzyjemnie :(

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344683 przez bidol
Anna - dzięki :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: już się zapisałam.
Ja dzisiaj mnustwo kasy przepuściłam przez internet ( wyprawka dla Kamilki i kilka par spodni dla Sebka - bo ze wszystkiego powyrastał i buty dla niego ) więc za apteczne rzeczy wezmę się jutro :kiss: :kiss:

Chłopek - a co z wózkiem ???

dziewczyny ja przed chwilą weszłam na forum BabyBoom z ciekawości i tam jest tyle mam że szok. Myślałam że my skrobiemy dużo ale one biją nas na głowę - mają ponad 700 stron :ohmy: Szukałam tam TK - bo coś dawno jej u nas nie było :(

mąż ma dzisiaj wychodne :dry: ja straszna zazdrośnica jestem ;) i za każdym razem (a rzadko się to zdarza) siedzę i zastanawiam się co robi ;)

12 lata 8 miesiąc temu #344702 przez chłopek
bidol a kuzynk sie nie odezwala wesele miala swoje to jej glowy nie zawracam,a le raczej kupie dostawke zobaczy sie, bo planujemy Ksawciowi na dzien dziecka kupić autko na akumulator.
ja dzisiaj tez jestem sama z Ksawciem mąż na fuchę pojechal

12 lata 8 miesiąc temu #344703 przez Kamyczka
Dzięki Anna77 za link :)
Bidol,ja to kiedyś byłam zazdrośnica-okrutnica :silly: a teraz jestem tylko lekko zazdrosna :blink:

12 lata 8 miesiąc temu #344705 przez chłopek
ale mój synek sie robi samodzielny :)

12 lata 8 miesiąc temu #344706 przez mloda_mamuska
bidol nie martw się.pewnie mąż myśli o Tobie i maluszku;)

Olga
ja ostatnio kupilam wkladki laktacyjne i czytam wlasnie,ze sa wielorazowe. jest tam zalaczona siateczka w ktora sie wklada i w tym pierze.

anszka ciągle mam spuchnięte. chcialam sobie jakies baleriny kupić,ale wszystkie mnie obcierają i ranią ;/ chyba juz tak bede miala do porodu ..

Kamyczka
ja na allegro znalazlam sliczny ;) .ale to tylko jedna sztuka była.a reszta taka nieciekawa jest.
Mam nadzieje,ze jak juz polece do Męża do Anglii w przyszłym tygodniu to tam jeszcze nakupie sporo ;)
No i na zagranicznych stronach jest duzo sportowych maleńkich pięknych ciuszków;)
ja nie mam konta na paypal,wiec sama nie zamawiam,dopiero z mężem jak bede t będziemy zamawiali ;) bo tam na tych stronach zagranicznych zazwyczaj przez paypal się płaci ;)

Dziewczyny jak Wam nie pozwalali w szpitalu nosic nawet tych siateczkowych majtek,to Wam krew nie leciała?
bo sie nasłuchałam,że po porodzie,to strasznie sie krwawi..

Dziewczyny czy ktoras z Was ma krem na rozstepy z Musteli ?

Ja czekam na poniedzialek ,zeby pojsc do dentysty,bo te zęby to już mnie wykańczają...
Ostatnio tak plakałam i przez cały dzien 4 apapy zjadlam,później miałam wyrzuty sumienia,ze przez te apapy coś moze zaszkodzić malemu... i staram sie nie jesc ich w ogole..ale wtedy to umierałam,tak mnie rwało...
Mam nadzieje,ze to nic nie zaszkodzilo Oliwierkowi.

12 lata 8 miesiąc temu #344709 przez chłopek
m_m jak leżysz to podkłady masz pod pupą i bez majtek leżysz no a do toalety to majtki te siateczkowe tak było tak gdzie ja rodziłam

12 lata 8 miesiąc temu #344712 przez Kamyczka
chłopek napisał:

m_m jak leżysz to podkłady masz pod pupą i bez majtek leżysz no a do toalety to majtki te siateczkowe tak było tak gdzie ja rodziłam

A ile takich podkładów trzeba kupić i tych majtasów?

12 lata 8 miesiąc temu #344715 przez chłopek
chyba tych majtek w opakowaniu jest 4, i starczy a podkłady z 4 chyba tez starcza

12 lata 8 miesiąc temu #344725 przez Olga
kamyczka tak jak chlopek mówi,lepiej kup te siateczkowe,ja pamiętam jak z Mariką leżałam po porodzie to nie było takich w aptekach i jak się szło do toalety,to się tak udami trzymało takie wkłedy ze szpitala,z ligniny i sie szło jak chineczki ha ha.Trochę trwało dojście do toalety,z młodszą już było o niebo lepiej.

Skończyłam dopiero prasowanie,dzisiaj sama prasowałam to parę godzin to trwało,jescze jutro trochę i prawie do końca dobijam,oczywiście tych do 3 mies.bo reszta jest schowana.

m m ja właśnie chyba się też zdecyduję na te wielorazowe,bo przez 2 lata karmienia w moim przypadku to strasznie dużo idzie tych jednorazowych.Paczkę kupię jednorazówek do szpitala,żebym tam się nie bawiła w pranie ha ha.Ciekawe jak one się sprawdzą.Z Mariką to miałam tyle pokarmu,że wna noc to wkładałam w stanik pieluchę tetrową i nie raz rano się budziłam z całą koszula mokrą.

chlopek,a co tam ciekawego zrobił Twój synuś? Jakiś nowy krok w dorosłość?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #344736 przez chłopek
olga ostatnio sam je i sie kłóci jak nie chce mu pozwolić, zreszta taka mądrala sie zrobiła z niego, buty ostatnio sam zakłada, a dzisiaj skarpetki próbował ubrac ale mu nie wyszło

12 lata 8 miesiąc temu #344741 przez Olga
chlopek mały facet się z niego robi,ja uwielbiam dzieci tak do 2-2,5 latek,są takie śmieszne,bo później to się mądrale robią,chociaż nie wszystkie.Jeszcze dużo będziesz miała takich fajnych sytuacji,teraz się dopiero zacznie. :laugh: :laugh: :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka