BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #344464 przez chłopek
hej my własnie wstalismy zaraz ide śniadanko robić, chciałam wam najpierw napisac, że u mnie był ZUS na kontrolę no ale tak gdzie był to mnie nie było:) bo ja tam nie mieszkam i pewnie dostane wezwanie zeby do nich jechać wyjaśnic sprawę ehh nie chce mi się tam jechać ale mozliwe że mama bedzie miec sprawe do załatwienia u nich i sie z nią zabiorę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #344465 przez anszka
Olga- miałaś mi napisać nazwę tego płynu do płukania.
Czyli nie muszę zwłaszcza nowych rzeczy prać w 90st.? Dobra wiadomość :)
Ja mam hemoglobinę 11,3 (norma od 11,2)
A jeśli chodzi o mocz, to sprawdź sobie, czy nie masz białka, glukozy, bilirubiny, leukocytów i erytrocytów w badaniu ogólnym (powinno być: ujemne).
W badaniu osadu sprawdź, czy masz jakieś leukocyty, nabłonki lub bakterie.

Daria - a jaki termometr wybrałaś, bo ja ostatnio trochę o tym czytałam i nie podjęłam decyzji :)

Kamyczka - my też w maju dopiero zaczniemy robić zakupy :) u nas nie leje, ale słonka brak.

Ja też właśnie mierzyłam swoje krągłości i mam 98 cm w pasie :)

12 lata 8 miesiąc temu #344467 przez Daria23
wiesz co Anszka tez myslałam o tym termometrze chciałam kupic taki do ucha czoła itp ale kolezanka która ma paro miesiecznego synka tez kupiła takie cuda a lekarz powiedział jej ze najlepiej jest mierzyć temp w pupie maluszka bo najdokładniejszy wynik jest wiec ja kupuje taki do pupci

12 lata 8 miesiąc temu #344468 przez chłopek
ja mam taki do ucha i do czoła i różne temp wychodzą

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344469 przez anszka
Ja planuję coś takiego:
www.lovi.pl/produkty,butelka_lovi_medical.html
lub:
www.lovi.pl/produkty,butelka_aktywne_ssanie.html

podobno nie oduczają odruchu ssania piersi, zobaczymy :)

No właśnie, termometry trochę kosztują, a okazuje się, że różnie mierzą, pewnie na początek też kupię do pupy, ale potem to chyba dzidek będzie się buntował, więc i tak będzie trzeba coś kupić.

12 lata 8 miesiąc temu #344471 przez chłopek
lovi są dobre siostra ich uzywa, ja chyba tez kupie a mam avent nowe i nie wiem co z nimi zrobie

12 lata 8 miesiąc temu #344477 przez Daria23
ja kupuje taką butelke allegro.pl/dr-browns-brown-s-butelka-sze...lka-i2255435541.html

też chciałam lovi ale koleżanka ma tą i wyobraźcie sobie ze jej synek nie miał ani razu kolki...bo inne butelki nie mają tej rurki w środku

12 lata 8 miesiąc temu #344488 przez bidol
Ale poszalałyście z rana :) :)

Ja dopiero wstałam :laugh:

Anna
- to w sumie wszystko masz :laugh:

M_M - z pieluszkami to faktycznie piękne, ale przepłaciłam. 3 szt = 21 zł a na allegro 3szt = 15 zł.

Daners - nie martw się ja też jeszcze tych pierdołków nie mam - dziś zamawiam na allegro (butelka, smoczek, nożyczki, tasiemka do smoczka, wkładki laktacyjne = 75 zł + koszty dostawy ok 10 zł. W sklepie będzie dużo drożej :dry:

Chłopek
- brzusio śliczny :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: i spory już :kiss: :kiss:

Daria
- zamelduj się jak paczka dojdzie :woohoo: tylko nie dźwigaj :ohmy:

Anszka - to nie pospałaś dzisiaj - jutro sobie odbijesz :woohoo:

Kamyczka - już lepiej się czujesz??? bo ostatnio tylko smutne buźki w Twoich postach widzę :( wiem że się martwisz, ale nie masz wpływu na to co będzie (prócz leżenia i łykania tabletek). :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Olga - to brzuszek spory - krąglutki - ja mam 98 cm. Hemoglobinę też mam na granicy i jeszcze jakieś tam wyniki na granicy - Zobaczymy co ginka powie :blink:
ja miałam Avent i byłam zadowolona - teraz też kupię Avent

12 lata 8 miesiąc temu #344492 przez chłopek
bidol mój Ksawcio nie chciał z avent jeść, i butelki stoją w szafce, a jeszcze nowe dostałam.
mam nadzieję że ZUS sie do mnie nie przyczepi jak do nich pojade

12 lata 8 miesiąc temu #344493 przez bidol
Chłopek - są dzieci które wcale nie lubią pić z butelki - szwagra mała już wszystkie miała i wszystkie smoczki i z żadnej nie pije.
A z tym ZUS em - to pierwsze słyszę żeby sprawdzali kobiety w ciąży. Jesteś na L4?

12 lata 8 miesiąc temu #344495 przez chłopek
bidol mój pije butelke, a avent ma za małe dziurki jak dla niego
tak na L4 jestem, i też jestem zdziwiona że przyszli, a przyjechali pod adres zameldowania z dowodu a ja mieszkam gdzie indziej ale nie mam mozliwosci zameldowania tu i nie wiem co oni stwierdzą i czy sie nie przyczepią,

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344497 przez Olga
anszka u nas na targu przyjeżdża taka kobitka i ma stoisko z niemieckimi rzeczami,ja pracoałam trochę w niemczech i zawsze uważałam,że mają dobre kosmetyki itp.Kupiłam płyn Softlant Wiich$Mild Sensitiv,1 litr 10 zł.Ślicznie pachnie,będę go kupować,chyba że małego uczuli.
Sprawdziłam wyniki i chyba są dobre.

bidol a nie podała byś mi aukcji tych duperelek,może też bym zamówiła? A jakie wkładki laktacyjne wziełaś,masz jakieś sprawdzone,bo niedawno używałaś,a ja to 10 lat temu? Co myslisz o tych wielorazowego użytku,teraz widziałam,że takie są?A jakie pieluszki kupowałyście kolorowe-tetrowe?Ja w sklepie dałam 6zł za sztukę,takie w samochodziki i misie,wziełam tylko 2 i 2 białe,po chyba one nie będą potrzebne w dużych ilościach no nie?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344501 przez anszka
Olga - dzięki, też mam taki sklepik, gdzie prosto z DE można kupić, a ja uwielbiam niemieckie proszki itp., dlatego tak dopytuję :)

Bidol - niestety kontrole ciężarnych często się zdarzają :(

Chłopek - zawsze możesz powiedzieć, że byłaś u męża, mamy czy tam teściowej, bo w tym czasie w domu nie miał się Tobą kto opiekować. podobno działa :) i raczej nie kwestionują zwolnień ciężarnych, bo im strach nie pozwala.

PS Ja do zwolnień lekarskich podaję adres zamieszkania, a nie zameldowania (tak nawet nakazują nowe druki, by podać miejsce pobytu w czasie choroby, bo to nawet nie musi być miejsce zamieszkania), więc na przyszłość może poproś lekarza, by wpisał Ci adres, pod którym przebywasz.

12 lata 8 miesiąc temu #344503 przez chłopek
anszka no mogła bym tak powiedziec tyle że mój bezmyslny brat powiedzial ze ja mieszkam gdzie indziej, wiec lipa ale naściemniam ze z babcia mieszkam tymczasowo bo dziadek umarł a przy babci ktos musi być moze przejdzie

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #344515 przez bidol
Olga - ja u tego gościa kupiłam i takie wkładki - nie wiem czy są dobre, ale przekonało mnie że na noc- więc chyba chłonne :)
allegro.pl/babyono-nocne-wkladki-krazki-...hit-i2264695996.html
ale pieluszek chyba nie ma.
ale ten gościo ma jeszcze dużo tych pierdułek
allegro.pl/pieluchy-pieluszki-tetrowe-3s...0cm-i2236452864.html
a na te pieluszki się zdecydowałam bo śliczne są, a latem to w wózeczku będę Niunie nimi nawet przykrywać :laugh:

Chłopek - ale jazda z tym ZUS em - nie myślałam że takie szopki będą :huh:

dziewczyny Majówka na fb do mnie napisała i przekazuję dalej :laugh:

czesc dziewczyny!
Wczoraj bylismy w Gdansku i mam juz pierwsze ubranka! :)
Ze wszystkich sklepow, ktore tam odwiedzilysmy z mama najbardziej spodobal mi sie mothercare, slicznosci maja!

U mnie juz 22 tydzien!

Zostalo tylka kilka dni z rodzinka. W poniedzialek juz lece i odezwe sie we wtorek na forum.

Pozdrawiam Was serdecznie!
Buziaki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka