BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #351816 przez Daria23
no wiec Daners po urodzeniu jestem zdana na siebie bo mieszkam z moim Michałem i jego tata (teściu jest tylko w weekendy bo jezdzi w delegacje) a moi rodzice mieszkaja 50 km od nas i pracuja takze jak juz to bedziemy widywac sie jak do tej pory w weekendy....nie wiem jak to bedzie te pierwsze kompiele itp wogole te pierwsze dni mnie przerazaja w tym domu samemu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #351818 przez maksiu
Daria23 napisał:

no wiec Daners po urodzeniu jestem zdana na siebie bo mieszkam z moim Michałem i jego tata (teściu jest tylko w weekendy bo jezdzi w delegacje) a moi rodzice mieszkaja 50 km od nas i pracuja takze jak juz to bedziemy widywac sie jak do tej pory w weekendy....nie wiem jak to bedzie te pierwsze kompiele itp wogole te pierwsze dni mnie przerazaja w tym domu samemu

laska ja tak samo zdana na siebiee
jej znowu mi dusznoo

mamusie zajrze do was rankiem
nie naskropbcie za duzo dzis juz nie mam sily
ide sie polozyc maluch tak sie ulozyl ze az mi zeladek gniecie

12 lata 8 miesiąc temu #351819 przez chłopek
daria a mama nie ma jak wolnego wziasc zeby ci chociaz pomóc kilka dni

12 lata 8 miesiąc temu #351822 przez daners
własnie o tym pomyslalam Daria jejciu zdana tylko na siebie :) całymi dniami sama z maluszkiem i noce - kurde ciezko . Moj pracuje na 3zmiany wiec mam nadzieje ze bede mogla na niego liczyc jak bedzie w domciu ;] zreszta rodzine tez mam blisko...oby jednak niewpadali za czesto z pomoca;)haha wkoncu sama musze to ogarnac

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu #351823 przez Daria23
Maksiu ale ty juz wiesz jak z mała dzidzia sie obchodzić to twoje drugie dziecko a ja pierwszy raz bede miała na rekach takie małe dziecko

12 lata 8 miesiąc temu #351825 przez Daria23
Chłopek mama pracuje na dwa etaty wiec wiesz nie wiem jak to bedzie....kurcze no chyba jakoś dam rade co:(

12 lata 8 miesiąc temu #351833 przez Daria23
Ja laseczki uciekam moj Men wrócił z pracy buziaczki i miłej nocy do jutra

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #351836 przez mloda_mamuska
Daria biedna..współczuję Ci...
ja też jestem tutaj sama,mąż pracuje,ale sam zdecydował,że jak będę rodziła to chce wziąć urlop no i rodzice z siostrą przylecą do mnie,żeby mi pomóc na początku,bo ja też nigdy nie opiekowałam się takim maluszkiem.

a mąż po urlopie będzie pracował od 15 do 1 w nocy i stwierdził,że jak będzie wracał z pracy to będzie opiekował się maleństwem,żebym mogła się przespać ;)

Dziewczyny odważyłam się i obejrzałam kilka filmików na youtubie z porodu ,ale z porodu w wodzie.. jakos wczesniej bałam sie ogladac porody .. ale jakos te w wodzie wyglądają całkiem,całkiem. ;)
na jednym kobieta sporo się męczyła...a kilka innych to wyglądały dobrze... Mam nadzieje,ze u mnie tez jakoś pójdzie..
a pytanko do kobiet,ktore urodzily..Jak juz zobaczylyscie maluszki to poplakalyscie się?
ja to chyba się zaryczę ze szczęścia;)

Dziewczyny tutaj nie robią lewatywy ... a mozna samemu jakos zrobic sobie w domu?

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #351840 przez daners
napewno kobitki damy rade ogarnac maluszka jego humory jak i cała otoczke z nim zwiazanaa>:)

mnie tez jakos dzis sen bierze...zaraz chyba do wyrka skocze a co tam :)
oj w takim razie zycze milusich snów

Bidol widzialas jak sie dzis udzielałam :d hahahahahaa

dobranoc juz pisze :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu #351869 przez Majowka
Czesc dziewczyny,

Mialam byc na plazy....ale tak sie rozpadalo, ze do tej pory pada :ohmy:
Okropna mamy tu poode.
Pojechalismy do centrum i kupilismy malutkiemu jedno sliczne ubranko, z tych mniejszych na 1mieiac (56cm) wezme je do szpitala :)
Wybralismy kolor scian, niestety nie mozna zrobic pasow, tak jak chcialam, bo 2 sciany maja wciecia, wiec kiepsko by to wygladalo, malujemy na niebiesko....boje sie tego koloru, ale chyba zaryzykuje....

Kamyczka jeszcze nie dala znac?
M-M fotki do schrupania!

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #351871 przez mloda_mamuska
Majowka a w jakim koloze ubranko kupliscie?

ja w pryszlym tygodniu mam nadzieje,ze cos kupie .juz mam sporo tego,ale od prawie miesiąca nic nie kupilam! a z mężem to już w ogóle tylko raz dwa ubranka kupilismy,bo on utaj w anglii siedzial a ja w polsce.wiec on mi przysylal pieniazki a ja kupowalam sama albo ze znajomymi,mamuśką.

Majowka
to Cię pocieszę,że u nas od samego rana też ciągle pada..
aaa ..i liczę na zdjęcie ścian jak juz pomalujecie ;))

12 lata 8 miesiąc temu #351879 przez chłopek
m_m bedziesz sie musiałą dowiedziec co do lewatywy ja nie wiem ja nie mialam robionej nie robili w szpialu

12 lata 8 miesiąc temu #351884 przez Majowka
Kupilismy cienkiego bawelnianego pajacyka niebieskiego z bialymi paseczkam, rozpinany z przodu, slodki strasznie :) i do tego czapeczke z tego samego materialu.

No ja teraz nie wytrzymalabym kilku dni bez kupienia czegos, ale tyle tego jest, Ze sie sobie nie dziwie :laugh:

Fotke na pewno wstawie, ale jak juz beda mebelki, Bo tak to bedzie chyba dosc surowo... :(

12 lata 8 miesiąc temu #351894 przez mloda_mamuska
Majowka a to łóżeczko drewniane biale bedziesz miala? :)

Dziewczyny te turstyczne łóżeczka są bezpieczne dla dziecka? bo jakos mało stabilnie wyglądają.wiem,ze maluszek nie bedzie w nim nie wiadomo jak wariował,ale chcę mieć pewność,że bedzie tam bezpieczny,a nie ,ze łóżeczko moze sie wywrócić jak maly sie bedzie ruszał.

12 lata 8 miesiąc temu #351902 przez Majowka
Tak, wszystko biale i z ikea :laugh: Lozeczko, szafa, komoda, chaislong, polki, etc nawet materac tam kupie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka