BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #352024 przez bidol
u mnie pogoda śliczna. a co do planów, to przyszykuję coś na obiad ogarnę dom i pójdę wcześniej odebrać Sebka z przedszkola - na plac zabaw mamy iść :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #352025 przez Daria23
Tego ci zazdroszcze że masz dziecko możesz sie nim zająć isc na plac zabaw ja całymi dniami siedze sama w domu wczoraj mój Michał wrocił z pracy o 20:30 czasem juz na łeb mozna dostać:( dobrze ze niedługo juz bede miała sie kim zająć:)
Bidol a ty wracasz potem do pracy po macierzyńskim?

12 lata 8 miesiąc temu #352028 przez bidol
Ja uwielbiam siedzieć w domu sama :) tak mi się w tej ciąży zrobiło. Jak Seba miał by zostać w domu to bym chyba zwariowała.
Nie - ja zostaje na wychowawcze w domku.
u mnie jest inna sytuacja - 2 dzieci - i w dodatku mała pewnie będzie często chorować bo Seba znosi chorubska z przedszkola. Druga sprawa to to że to pewnie (nie mówię napewno) Moje ostatnie dziecko i chcę się nacieszyć dzieciństwem Moich dzieci. Z Sebkiem do 2 roku byłam w domu i bardzo sie z tego ciesze.
Trzecia sprawa -to mamy dobrą sytuację finansową.

A Ty??

12 lata 8 miesiąc temu #352042 przez Daria23
Ja też zostaje na wychowawczym z tego wzgledu ze nie miałabym co zrobić z dzidzia a jeśli miałabym wynająć opiekunke to po odliczeniu opiekunki paliwa (bo mam do pracy 25 km) to zostałoby mi z wypłaty jakies 300 zł takze nie opłaca mi sie wogole wrac do pracy

12 lata 8 miesiąc temu #352045 przez daners
hej piekne :)
Fajnie Wam,że zostajecie w domciu na wychowawczym ja niestety po macierzynskim fruu do roboty... a szkoda bo dzidzia jeszcze taki mały bedzie a juz będzie trzeba kombinowac gdzie go podrzucac :)

wogole dzis tez sie nie wyspałam;/ wciaz sie budzilam jejciu jakies dziwne sny mi sie snily i nad ranem skurcz z łydce aaaajć wiec wstac trzebabylo sie pomasowac :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu #352051 przez bidol
Ja mogła bym małą do żłobka dać - i bez problemu przyjmą, bo Sebek do tego samego przedszkola chodzi, ale więcej bym w domu siediała niż w pracy - Sebek jest dość chorowity, a Kamilka też na 100% będzie znosiła choroby.
A w dodatku - jak mamy pracować do 67 roku życia - bez względu na to czy zaczeło się pracę w wieku 20 czy 30 lat - to co mi zależy :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #352052 przez Daria23
o Daners już na nogach:)a bierzesz jakis magnez żeby tych skurczów nie mieć? jak tam juz sie nie mozesz pewnie doczekac 12:)?

12 lata 8 miesiąc temu #352055 przez chłopek
hej ja nie spie od 6, o 8 uspałąm Ksawcia zjadłam śniadanie i teraz siedze zamiast coś robić :)
ja też zostaję na wychowawczym, bo mnie nie stać na opiekunkę i to w dodatku do dwójki dzieci bo Ksawcia nie mam gdzie dać a na przedszkole za mały jest

12 lata 8 miesiąc temu #352057 przez Daria23
Bidol ja mam do najbliższego żłobka 20 km a jeszcze byłby problem z odbieraniem dziecka bo ja bym chodziła na dwie zmiany a moj michał roznie pracuje widzisz raz do 16 a raz do 20 wiec nie ma szans

12 lata 8 miesiąc temu #352061 przez daners
Daria wczoraj zrobilam szczegołowa analize odnosnie magnezu i dzis sobei kupie by mnie nie łapały te skurcze :) no zaniedługo bede przezywac :D

dziewczyny czy parasolki do wózków sa uniwersalne tzn chodzi mi o ten zaczep na rurke? bo ja mam taka nie okrągła tylko jajowata rure i czy te parasolki da sie zaczepic czy trzeba szukac specialnej ? wie ktos :):)))

12 lata 8 miesiąc temu #352066 przez Daria23
oj Daners ja nie mam wózka to i parasolki nie mam:):):)
A mój magnez kosztuje 7 zł za paczke a ja biore 6 tabl dziennie wiec musi byc bezpieczny:)

12 lata 8 miesiąc temu #352069 przez chłopek
ja mam magnez i lezy w szafce :) wogóle go nie biorę bo mi po nim niedobrze

12 lata 8 miesiąc temu #352073 przez daners
Daria chyba magnez jak magnez :) cos napewno mi doradza ..moze pomoze.
chlopek ty nie pijasz ja musze sprobowac moze pomoze na te skurcze bo to bolesne stany ;)

Daria ale typ juz masz wozka zapewne hmm :)

12 lata 8 miesiąc temu #352076 przez Daria23
tzn jako tako nie mam jeszcze jakos nie lubie chodzic i patrzyc za czyms na co nie mam w danej chwili kasy dlatego beda pieniazki to bedzie szukanie ale podoba mi sie pare wózków napewno chce na 4 kołach nie na 3 podobaja mi sie te zrobione na stary styl(bez skretnych kół) ale zobaczymy co mi wpanie w oko to to kupie,.
a ty daners juz masz?a jak tak to jaki?

12 lata 8 miesiąc temu #352082 przez mloda_mamuska
Witam Mamusie ;)

u Nas (tfu tfu nie chce zapeszać ) ładna pogoda,nie pada i w miarę słonko jest.Całe szczęście,bo za 2 godzinki jedziemy do centrum sprawy złatwiać.

Daria hehe ja też właśnie ciesze się,że już niedługo będę miała kim się zająć ,bo tez siedze w domciu i się nudzę.

ja ciągle mówiłam,że chciałabym szybko wrocic do pracy ,ale od kilku dni myślę,że nie będę potrafiła rozstać się z Oliwierkiem ,bo pewnie będę przewrazliwiona na jego punkcie ;)

daners
ja tez nie pomoge z tą parasolką,do mojego będę kupowała osobno ale z zestawu kupię,nie bede kombinowała z innymi. bo czytalam,ze inne średnio się trzymają. ale nie znam się.

KAMYCZKA where are you?? martwimy się!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka