- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- daners
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
wiec dziewuszki miłego przedpołudnia )
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
- Daria23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tymuś- jesteś naszym całym światem!!!:*:*:*
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
i dorze leczą.
Daria no szykuj się ! i daj znać po albo wklej zdjecie pazurkow
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Tym razem dostałam parasolkę w gratisie do wózka, więc problemu nie będę miała
A co do magnezu. Chyba już nie wytrzymam i sobie kupię, bo dzisiaj znowu wszystko mnie w nocy bolało.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
A więc jestem
Wczoraj miałam niezbyt udany dzień,więc się nie odzywałam,sorrki.
Byłam w tej poradni,zeszło mi tak 3 godziny,bo nigdzie nie przepuszczą kobiety ciężarnej,a nawet próbują się przed nią wbić w kolejkę byłam u dietetyczki i diabetologa,muszę mierzyć cukier 4 razy dziennie jak dotąd plus 2 razy w tyg-w nocy masakra jakaś ma zjadać pięć-sześć posilków dziennie i troszkę zmienić mój sposób odżywiania rano.Inaczej starszyli insuliną,więc złapałam doła.Co dwa tyg czeka mnie wizyta w tej poradni
A potem byłam u ginekologa,szyjka bez zmian,nadal leżakowanie umęczyłam się wczoraj okrutnie tym staniem w kolejkach i jeszcze pokłóciłam się z mężem więc ogólnie lipa
Dzięki,że tzrymałyście za mnie kciuki
Daners,fajny wózek,ja nadal nie wiem jaki kupimy.Ty też na wizytę dziś?
Daria,czekamy na info o gin i pazurkach.Ja kupiłam wczoraj miętowy lakier-śliczny,poluję na koralowy jeszcze
Bidol,współczuję z powodu śmierci ojca szwagierki,przykro mi ale nie martw się,bo dzidzi szkodzi.
Olga,ząbki wyleczone?Jak córcia z egzaminami?
MM jak Twoje ząbki?Jak sobie radzisz w UK?
U nas dziś pięknie
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja jeszcze przed zakupem jestem. W polsce były fajne za 160zł i żałuję,że nie kupiłam,była z wbudowanym termometrem i taka wysoka była i miała pojemniczki i tą rurkę do spuszczenia wody... ja mam wiecznie lodowate ręce,czy lato,czy zima..więc taki termometr to dla mnie byłaby dobra rzecz,chociaż mój tato znawca wychowania maluszków twierdzi,że wystarczy łokieć i można wyzuć dobrą temperaturę ,ale jakoś moja babcia zawsze(podobno) za ciepłą nam wlewała... więc wolę nie ryzykowac;)
ale mi mąż pyszne śniadanko zrobił...
takie okrągłe wysokie małe placuszki,ciasto jak nalesniki,ale grubośc koło 3,4 cm z dżemem malinowym,a na chwilę później organiczny ciemny chlebek z pastą z krewetek...
Kamyczka super,ze jesteś :*
jakos sobie radzę, siedzę w domu i się nudzę.Pogoda kiepska,ale jakoś jest . Co dwa dni wychodzę i jeżdże załatwiam z mężem sprawy albo na zakupy no i w centrum handlowym duzym byłam i fajnieeeee było
Jakos powoli sie oswajam
chociaz doskwiera mi siedzenie w domu,bo nie jestem przyzwyczajona.
Dobra lecę do miasta,później do Was wroce i będę nadrabiała ;*
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zaraz zabieram się za sprzątanie, potem dokończę obiadek i pójdę na spacerek po Kubę do przedszkola. Pewnie się jeszcze pojawię.
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
Anna77,dzięki Ty to demon "ruchu" jesteśKamyczka dobrze że jesteś. Nie martw się, wiele z mam przechodzi cukrzycę ciążową. Dasz radę Poza tym masz grupę wsparcia!!
Zaraz zabieram się za sprzątanie, potem dokończę obiadek i pójdę na spacerek po Kubę do przedszkola. Pewnie się jeszcze pojawię.
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
miałam kiepską noc, bo od trzech dni znowu boli mnie brzuch po prawej stronie, nie mogłam znaleźć optymalnej pozycji, ale nad ranem sobie odbiłam i spałam do 11 dla mnie te godziny pobudki są szokujące, bo nawet w dzieciństwie tyle nie spałam
Kamyczka - martwiłyśmy się o Ciebie pamiętaj, że brak nowych złych wieści to też dobre wiadomości, ważne, że się nie pogorszyło. A z dietką i leżakowaniem dasz sobie radę, zostały niecałe trzy miesiące.
Bidol - przykro mi z powodu śmierci w rodzinie
M_M - jakie królewskie śniadanko, ho ho, pozazdrościć.
Daria, Daners - trzymam kciukasy za wizytę.
Majówka - białe mebelki bardzo mi się podobają, my kupiliśmy mieszkanie z wbudowaną szafą w pokoiku małego, więc by nam nie pasowały.
Olga, chłopek - moim zdaniem to skurcze Braxtona-Hicksa, macica urządza sobie trening, położne w szkółce mówiły, że w trzecim trymestrze to norma, ale oczywiście nie jestem lekarzem, więc lepiej o tym przy okazji powiedzieć.
Miałam coś jeszcze napisać, ale zapomniałam, więc wybaczcie
Zazdroszczę Wam dziewczyny, że możecie zostać z maluszkami po macierzyńskim, ja muszę wrócić do pracy, choć chciałabym ten moment przesunąć choćby do ukończenia przez maluszka roku.
U nas piękna pogoda, może przejdę się na powolny spacer, o ile brzusio mi na to pozwoli
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Kamyczka, no nareszcie. Powiem Ci, ze tez bym sie zagotowala, gdyby tak mnie potraktowano w tych kolejkach. Tu jest zupelnie inaczej... Bardziej zwraca sie uwage. Pamietam taka sytuacje w Gdansku na lotnisku...kolejka do check-inu, wiec ustawilam sie z boczku i pokazuje na brzusio tej ktora obslugiwala business class, ona nic, myslalam, ze nie zauwazyla, a jak tylko byla moja kolej, zapytala o tydzien ciazy...bylam w szoku
Tu w Lizbonie w 5min lotnisko przeszlam, bez pokazywania czy mowienia, sa bardziej wyczuleni.
Kurcze szkoda ze z ta szyjka jeszcze nie dobrze
A cukrzycy tez sie boje, juz niedlugo moje badanie! Ciekawe jak wyjdzie...
Daria, daj znac po Ginku, na pewno wszystko dobrze! Trzymam kciuki
Odnosnie siedzenia z malym w domku, to my na razie planujemy rok, pozniej bede musiala czegos poszukac, bo tu ciezko o prace, wiec dlugie przerwy bez nie sa wskazane
Ja mam dzisiaj busy dzien, lece na zakupy spozywka, pozniej obiad z kolezanka i od razu na kawke do drugiej Paa