BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #352129 przez daners
Daria ja tez powoli uciekam bo czas sie ubrac wogole hehe
wiec dziewuszki miłego przedpołudnia :):))

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #352138 przez Olga
Ja też mam problem,bo nie wiem nawet jaki jest kolor tej gondoli,żeby dokupić parasolkę i torbę.Oryginalnych nie mogę znaleźć,więc tez będzie ciężko coś dokupić.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #352143 przez Daria23
nic dziewczynki ja tez uciekam do później papa

12 lata 8 miesiąc temu #352147 przez bidol
ja parasolkę czrną mam mieć - zawsze pasuje - ale uważajcie na te uniwersalne. Naprawdę potrafią być kiepskie :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #352160 przez mloda_mamuska
Olga u mnie w ogóle tak nie przyjmują ... to i tak macie dobrze... kiedys bolal mnie mocno ząb i kazali mi przyjść z samego rana i powiedzieli,ze jakby ktos z kolejki sie wykruszyl to mnie przyjma i siedzialam od 7 do 17 i nie przyjeli mnie... ja tam ryczalam z bólu.. u mnie trzeba sie zapisac i czekac 2,3 miesiace na swoja wizyte i mozna tylko max . 2 wizyty sobie umówić... dlatego lecze prywatnie,bo panstwowo to chyba po urodzeniu bym zdążyla 4 zęby wyleczyć.a prywatnie wiadomo płacisz i są mili, przyjmują na drugi dzien ...
i dorze leczą.

Daria no szykuj się ! i daj znać po albo wklej zdjecie pazurkow ;)

12 lata 8 miesiąc temu #352161 przez Olga
Ja dzisiaj czekam na kuriera z wanienką dla Ignasia i kilka przesyłek z poczty.Nie mogę się doczekać. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #352166 przez chłopek
ja dla Ksawcia nie miałam parasolki no ale jakos nie była potrzebna a teraz sie zastanawiam bo to pełnia lata bedzie ale myśle ze w głebokim wózku nie bedzie tak raziło, a zreszta musze uniwersalna kupić bo do mojego wózka nie ma orginalnych parasolek

12 lata 8 miesiąc temu #352183 przez Anna77
tak mi się właśnie przypomniało. Z tą parasolką faktycznie było tak, że niby można ją przypiąć do każdej rączki, ale jak chciało się ją wygiąć, to wypadała. A takie gumki, który były na tym "imadełku", które przyczepiało się do rurki wózka bez przerwy się przemieszczały.

Tym razem dostałam parasolkę w gratisie do wózka, więc problemu nie będę miała :)

A co do magnezu. Chyba już nie wytrzymam i sobie kupię, bo dzisiaj znowu wszystko mnie w nocy bolało.

12 lata 8 miesiąc temu #352196 przez Kamyczka
Hej dziewczynki,ale się rozpisałyście :) czytałam parę ładnych minut :blink:
A więc jestem :blink:
Wczoraj miałam niezbyt udany dzień,więc się nie odzywałam,sorrki.
Byłam w tej poradni,zeszło mi tak 3 godziny,bo nigdzie nie przepuszczą kobiety ciężarnej,a nawet próbują się przed nią wbić w kolejkę :( byłam u dietetyczki i diabetologa,muszę mierzyć cukier 4 razy dziennie jak dotąd plus 2 razy w tyg-w nocy :( masakra jakaś ma zjadać pięć-sześć posilków dziennie i troszkę zmienić mój sposób odżywiania rano.Inaczej starszyli insuliną,więc złapałam doła.Co dwa tyg czeka mnie wizyta w tej poradni :(
A potem byłam u ginekologa,szyjka bez zmian,nadal leżakowanie :( umęczyłam się wczoraj okrutnie tym staniem w kolejkach i jeszcze pokłóciłam się z mężem :( więc ogólnie lipa
Dzięki,że tzrymałyście za mnie kciuki :kiss:
Daners,fajny wózek,ja nadal nie wiem jaki kupimy.Ty też na wizytę dziś?
Daria,czekamy na info o gin i pazurkach.Ja kupiłam wczoraj miętowy lakier-śliczny,poluję na koralowy jeszcze :blink:
Bidol,współczuję z powodu śmierci ojca szwagierki,przykro mi :( ale nie martw się,bo dzidzi szkodzi.
Olga,ząbki wyleczone?Jak córcia z egzaminami?
MM jak Twoje ząbki?Jak sobie radzisz w UK?
U nas dziś pięknie :lol:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #352199 przez mloda_mamuska
Olga a jaka wanienke kupiłaś ?:)

ja jeszcze przed zakupem jestem. W polsce były fajne za 160zł i żałuję,że nie kupiłam,była z wbudowanym termometrem i taka wysoka była i miała pojemniczki i tą rurkę do spuszczenia wody... ja mam wiecznie lodowate ręce,czy lato,czy zima..więc taki termometr to dla mnie byłaby dobra rzecz,chociaż mój tato znawca wychowania maluszków twierdzi,że wystarczy łokieć i można wyzuć dobrą temperaturę ,ale jakoś moja babcia zawsze(podobno) za ciepłą nam wlewała... więc wolę nie ryzykowac;)

ale mi mąż pyszne śniadanko zrobił... :kiss:
takie okrągłe wysokie małe placuszki,ciasto jak nalesniki,ale grubośc koło 3,4 cm z dżemem malinowym,a na chwilę później organiczny ciemny chlebek z pastą z krewetek... :laugh:

Kamyczka super,ze jesteś :*
jakos sobie radzę, siedzę w domu i się nudzę.Pogoda kiepska,ale jakoś jest . Co dwa dni wychodzę i jeżdże załatwiam z mężem sprawy albo na zakupy no i w centrum handlowym duzym byłam i fajnieeeee było ;)
Jakos powoli sie oswajam ;)
chociaz doskwiera mi siedzenie w domu,bo nie jestem przyzwyczajona.

Dobra lecę do miasta,później do Was wroce i będę nadrabiała ;*

12 lata 8 miesiąc temu #352222 przez Anna77
Kamyczka dobrze że jesteś. Nie martw się, wiele z mam przechodzi cukrzycę ciążową. Dasz radę :) Poza tym masz grupę wsparcia!!

Zaraz zabieram się za sprzątanie, potem dokończę obiadek i pójdę na spacerek po Kubę do przedszkola. Pewnie się jeszcze pojawię.

12 lata 8 miesiąc temu #352227 przez Kamyczka
Anna77 napisał:

Kamyczka dobrze że jesteś. Nie martw się, wiele z mam przechodzi cukrzycę ciążową. Dasz radę :) Poza tym masz grupę wsparcia!!

Zaraz zabieram się za sprzątanie, potem dokończę obiadek i pójdę na spacerek po Kubę do przedszkola. Pewnie się jeszcze pojawię.

Anna77,dzięki :kiss: Ty to demon "ruchu" jesteś :blink:

12 lata 8 miesiąc temu #352239 przez Anna77
oj tam, oj tam, niemal każda tu co chwilę piszę, że wstała, posprzątała itd.. Nic nadzwyczajnego. A mi się nazbierało, więc czas zabrać się do roboty. Poza tym ja mam samych lewusów w tym temacie w domu niestety. Córki brak - nawet za trzecim razem się nie udało - więc w sumie to jestem i będę sama na tym froncie. Muszę mocno popracować nad moim Młodszym i tym w brzuszku, żeby chociaż z nich mieć jakiś pożytek, bo na Starszego to już nie mam co liczyć niestety.

12 lata 8 miesiąc temu #352244 przez anszka
Hej mamusie :)
miałam kiepską noc, bo od trzech dni znowu boli mnie brzuch po prawej stronie, nie mogłam znaleźć optymalnej pozycji, ale nad ranem sobie odbiłam i spałam do 11 :) dla mnie te godziny pobudki są szokujące, bo nawet w dzieciństwie tyle nie spałam :)

Kamyczka - martwiłyśmy się o Ciebie :kiss: pamiętaj, że brak nowych złych wieści to też dobre wiadomości, ważne, że się nie pogorszyło. A z dietką i leżakowaniem dasz sobie radę, zostały niecałe trzy miesiące.
Bidol - przykro mi z powodu śmierci w rodzinie :(
M_M - jakie królewskie śniadanko, ho ho, pozazdrościć.
Daria, Daners - trzymam kciukasy za wizytę.
Majówka - białe mebelki bardzo mi się podobają, my kupiliśmy mieszkanie z wbudowaną szafą w pokoiku małego, więc by nam nie pasowały.
Olga, chłopek - moim zdaniem to skurcze Braxtona-Hicksa, macica urządza sobie trening, położne w szkółce mówiły, że w trzecim trymestrze to norma, ale oczywiście nie jestem lekarzem, więc lepiej o tym przy okazji powiedzieć.
Miałam coś jeszcze napisać, ale zapomniałam, więc wybaczcie ;)

Zazdroszczę Wam dziewczyny, że możecie zostać z maluszkami po macierzyńskim, ja muszę wrócić do pracy, choć chciałabym ten moment przesunąć choćby do ukończenia przez maluszka roku.

U nas piękna pogoda, może przejdę się na powolny spacer, o ile brzusio mi na to pozwoli

12 lata 8 miesiąc temu #352249 przez Majowka
Czesc dziewczyny!

Kamyczka, no nareszcie. Powiem Ci, ze tez bym sie zagotowala, gdyby tak mnie potraktowano w tych kolejkach. Tu jest zupelnie inaczej... Bardziej zwraca sie uwage. Pamietam taka sytuacje w Gdansku na lotnisku...kolejka do check-inu, wiec ustawilam sie z boczku i pokazuje na brzusio tej ktora obslugiwala business class, ona nic, myslalam, ze nie zauwazyla, a jak tylko byla moja kolej, zapytala o tydzien ciazy...bylam w szoku :(
Tu w Lizbonie w 5min lotnisko przeszlam, bez pokazywania czy mowienia, sa bardziej wyczuleni.
Kurcze szkoda ze z ta szyjka jeszcze nie dobrze :( :kiss:
A cukrzycy tez sie boje, juz niedlugo moje badanie! :ohmy: Ciekawe jak wyjdzie...

Daria, daj znac po Ginku, na pewno wszystko dobrze! Trzymam kciuki

Odnosnie siedzenia z malym w domku, to my na razie planujemy rok, pozniej bede musiala czegos poszukac, bo tu ciezko o prace, wiec dlugie przerwy bez nie sa wskazane :(

Ja mam dzisiaj busy dzien, lece na zakupy spozywka, pozniej obiad z kolezanka i od razu na kawke do drugiej :laugh: Paa

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka