BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #352391 przez mloda_mamuska
Olga super,ze zadowolona jestes ;)
a ją się wkłada do normalnej wanny i tam myje maluszka czy jak ? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #352398 przez anszka
Piękna pogoda, wyleguję się na balkonie z książeczką :)
Jeśli chodzi o materacyk, to ja kupuję ten gryka-pianka-kokos, znajome mają i sobie chwalą.
A te z pianki lateksowej są dużo droższe.

12 lata 8 miesiąc temu #352401 przez bidol
hej dziewczynki

Ja już po spaserku z Sebkiem :) byliśmy na lodach i ja w lumpku i UWAGA - nic nie kupiłam Kamilce :laugh: Sebkowi kilka par spodenek i spodni :laugh:

Kamyczka - dobrze że się wrewszcie odezwałaś - bo już się martwiłam :huh: A wizytą się nie martw - już niewiele nam zostało - wiem że to przykre w taką pogodę się kisić w domu, ale czego się nie zrobi dla dzidziusia :)

Olga - wanienka śliczna - też się nad taką zastanawiałam, ale kupię chyba tylko taki leżaczek do wanny :)

M_M - łóżeczko super - bardzo mi się podoba i ma chyba taką funkcję dostawiania do łóżka rodziców??

Daria - daj znać :kiss:

Necik - znowu się nie odzywasz :angry: gdzie się podziewasz :unsure: :unsure: :kiss:

chłopek - ja specjalnie wózek taki kupiłam co nie da się nim bujać :laugh:

Anszka - a gdzie Cie ten brzuszek boli??

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #352402 przez Olga
m m ona jest normalna,maMożna ją do wanny włożyć,ale my mamy tylko kabinę,więc na stole będziemy kapac.Mi się tan hamaczek podoba,maluszek sobie będzie fajnie na nim leżał.

anszka materace ogólnie są drogie,nie patrzyłam jaka jest cena,bo kupimy dopiero w przyszłym mies.Jeszcze muszę się porozglądać.

bidol ja też nigdy nie bujałam w wózku,nawet do domu nie wnosiłam,tylko na korytarzu stał.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #352432 przez mloda_mamuska
bidolku tak,ma taka funkcję. będe licytowała używane,bo jest tak jakby podwójne od malutkiego-dla noworodka i maluszka do 6 miesiaca i większe takie się z niego robi.

strasznie mi się podoba,ale nowego bym nie kupiła,bo malutkie kosztuje 4 tysiące... :)

Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #352447 przez bidol
olga - ciekawe jakie teraz maluchy nam się dostaną :laugh: ja mam nadzieje że będzie tak grzeczna jak Sebek będąc bobasem :laugh:

M_M - b. fajne - a ta funkcja dostawiania super przydatna w nocy przy karmieniu :laugh: ale strasznie drogie - firma dla bogaczy :laugh: trzymam kciuki za licytacje. To na eBay- u jest??

a wiecie co ja sobie zrobiłam - popażyłam brzuszek tłuszczem - i te pęcherzyki mi już popękały i strasznie piecze :(

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #352450 przez mloda_mamuska
bidol na wozek wydam te 4tys.
ale na łóżeczko już tyle nie wydam...wolę wydać np.1tys zł. a resztę wydać na wanienke i urządzanie pokoiku,bo możliwe,ze bedziemy mieli dla malutkiego osobny pokoik ! :kiss: tak sie ciesze ;)

tutaj sa takie przepisy,że dla maluszka musi byc osobno pokój ;)

12 lata 8 miesiąc temu #352456 przez chłopek
hej własnie wrócilismy Ksawcio pobawił sie na placu zabaw wyjątkowo był otwarty i akurat była znajoma ze swoimi chłopakami

12 lata 8 miesiąc temu #352458 przez mloda_mamuska
chłopek to dobrze, ze nie jest takim samolubem malutkim ;) i bawi sie w innymi maluchami ;))

12 lata 8 miesiąc temu #352459 przez maksiu
Kochane wybaczcie ze dzis mnie nie bylo ale taka piekna pogoda u nas ze od rana z maksem na dworzu buszuje teraz go dopiero sciagnelismy do domu, zaraz go wykompie i spac poloze bo od rana nie spal:)
Ja sie niby dobrze czuje ale za to glowa mnie nawala jak niewiem nie mam sily na nic musze sie napic wody a jak mi nie pomoze to wezme apap
kurde prez ta pogode dalam malemu raz tylko syropek
Chyba sobie kupie ten masazer do glowy hehe

12 lata 8 miesiąc temu #352463 przez mloda_mamuska
bidolku jak Ty to sobie zrobiłaś? :ohmy:

mam nadzieje,ze nie bardzo? :(

moze posmaruj czyms?
nie wiem..ja tylko dwa razy sobie poparzyłam rękę i o ile dobrze pamiętam to chyba w masło szybko wkladałam..i bąbli nie miałam żadnych.
biedna...i akurat w takie miejsce... uwazaj na siebie kobieto!

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #352464 przez bidol
M_M - to super - czyli co znaleźliście już mieszkanie??ilu pokojowe?? Masz rację co do łóżeczka - mnie to aż ściska jak wchodzę na eBay i tam takie faje rzeczy śą. A do wózka mojego ile bajerów i części zamiennych. Szkoda tylko że przesyłka taka droga :dry:
M_M - kotlecika mężowi smażyłam i spadł mi z widelca napatelnię jak go chciałam przekręcić i prysneło mi na brzuszek :( ale da się wytrzymać - boję się tylko że śliwić mi się zacznie

Chłopek - ja też dziś się ołaziłam ;)

Maksiu - u nas też piękna pogoda

ja jutro mam ciężki dzień bo ten pogrzeb- ja nie idę ale 7 miesięcznej Emilki będę pilnować, a ona taka płaksiwa jest że nie wiem czy dam radę :dry:

jak myślicie który fajniejszy?
allegro.pl/show_item.php?item=2298709085...ff9b62fb8b71e1e483bb

tablica.pl/oferta/maxi-cosi-pebble-0-13-...B.html#d2787ff2;r:;s : :(

12 lata 8 miesiąc temu #352466 przez mloda_mamuska
bidol wg. mnie opcja nr 2 ;)
nie lubie czerwieni ;p

a co do mieszkania ,czekamy na 1tys euro z niemiec i wtedy będziemy mieli na kaucje,bo tutaj są w granicach 700funtów.wiec sie pokryje mniej wiecej.
a mieszkanie juz prawie znaleźliśmy.Ale nie możemy się zdecydować ,bo jest albo w tej okolicy,w której teraz jesteśmy na uboczu,cicho. takie duuze domki ,w ktorych są po 3 mieszkania i ogólnie jak na wsi jest bardzo cicho...

albo w centrum w bloku... mąż wolałby tutaj na uboczu,a ja wole hałas i miałabym gdzie spacerować po starówce i po sklepach :laugh: i wśród ludzi z maleńkim....a tutaj niby okey bo cisza i park jest,ale ja ni eprzepadam za takim mega spokojem i ciszą.czuje się nieswojo tak... ;)
pokoje 2 albo 3;)

jak sie wprowadzimy już to wtedy się pochwalę ;))

12 lata 8 miesiąc temu #352471 przez chłopek
bidol posmaruj sobie fenistilem mysle że mozna
ja w ciazy z ksawciem ciągle spie parzyłam o piec kaflowy, a dwa dni przed terminem przeciełam tak palca ze na założenie szwów jechałam
ja to sie dopiero w sobote ołaże :) z mamą

ten wrzosowy ładny

12 lata 8 miesiąc temu #352473 przez Olga
bidol nie wiem,który ładniejszy,ten pierwszy tak mi w oko jakoś wpadł,ale to sa takie same,tylko kolorystycznie się różnią tak? Ty uważaj trochę na siebie przy tych wysmażaniach. :(

m m fajnie,że już jesteście razem i będziecie sami mieszkać.Nie ma jak to samemu. :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka