BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #353788 przez mloda_mamuska
chłopek no i się skończyło. Fajnie,że trochę sie poprawili...mam nadzieje,ze dotrzymają słowa i będą chodzić do szkoły i chociaż trochę pomagać rodzicom.

Dżasta
to Twoje pierwsze dziecko ? ;))
jaki macie wózek ? witaj w klubie mam,które dobrze się czują ;))
no i czekamy na zdjęcie brzuszka :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353793 przez bidol
Olga - ja też wszystko mam poprane i poprasowane :) lato jest dla mnie męczące i do tego prasowanie tych maleństw - załamka, więc wolałam zrobić to wcześniej - jak będzie jeszcze chłodno i jak jeszcze na chodzie jestem. Ja nie lubię mieć wszystkiego na ostatnią chwilę ;) Fotelik doszedł?? Brzusio śliczny :kiss: :kiss: mój całkiem inny - bardziej szpiczasty :laugh:
Olga napisał:

Mały śmieszek,sliczny jest.J to nie mogę jakoś uwierzyć,że będę mama chłopczyka,jakoś dopiero po porodzie jak zobacze pitolka,to będę pewna ha ha. :laugh:

hahahahahaha - to tak jak ja dziewczynkę :ohmy: :laugh:

Chłopek
- brzusio śliczny :kiss: i faktycznie masz Go nisko już -Ja mam jeszcze troszkę wyżej, albo mi się tylko wydaje :huh:
Ksawcio - kawał chłopa - i do Ciebie chyba podobny :laugh:

M_M - to mało przytyłaś :) pogoda u Nas taka że lepiej żebyś nie wiedziała :silly:

u Nas na 100% dziewczyna - już dwuch lekarzy potwierdziło i na zdjęciu nic nie dynda :silly:

Anna - kalendarz super :laugh: dodaję do ulubionych :laugh: A co do szykownia wszystkiego dla dzidziów - to widzę że mamy weteranki podchodzą do sprawy poważnie i podejście podobne mamy :laugh:

M_M - dzieci leniwe, bo rodzice nie wychowali i nie wymagali :dry: a teraz nie radzą sobie. U mnie w domu była dyscyplina - nie bicie choć od Ojca czasem się oberwało jak przeskrobałam coś na maxa - ale do rodzica był szacunek, a teraz... :dry:

Dzasta
- podaj jeszcze termin porodu :laugh: Czyli mieszkasz w norwegii :laugh: mój brat w czerwcu na wakacje jedzie - bo ślicznie tam u Was :cheer: :cheer:

An83 - syn (Nataniel) - 04.07.
Młoda_mamuska - syn(Oliwier)- 04.07
Necik - syn (Szymon) - 06.07

Bidol - córeczka (Kamilka) - 07.07
Saiko - syn (Szymek) - 14.07
Olga - syn (Ignas) - 25.07.
Kamyczka - syn (Dominik) - 25.07
Anszka - syn (Wojtuś) - 27.07
Anna77 - syn (Mateusz) - 7.07 (faktycznie będzie ok.23.06)
Daners - syn (Filip) - 23.07

Daria23 - syn (Tymoteusz) - 26-30.07
TruskawkowyKaprys - córeczka (Lena) - 27.06-01.07
Kejtin - córeczka(?) (Sara) - 25.07
Maksiu - ( ??? ) (Kinga lub Błażej) - 15.07
Kafelka0 - córeczka (Natalia) - 23.07
Dżasta - córeczka (Maja) - 20.07

......
Chłopek - syn (???) - 18.06
Majówka - syn (Lukas) - 17.08

dziewczyny a jak znosicie upały?? ja tragicznie :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #353799 przez mloda_mamuska
bidol ...ja chce znosic te Wasze upały... :dry:

12 lata 8 miesiąc temu #353800 przez chłopek
bidol dzisiaj na komunii mówili ze do męza podobny,
ja od samego poczatku nisko brzuch miałam tak mi sie wydaje

12 lata 8 miesiąc temu #353804 przez Olga
bidol fotelik jutro pewnie dojdzie,no bynajmniej bardzo bym chciała,bo nie mogę się doczekać.
Cieszę się,że już mam wszystko porobione i pokupowane,bo jak bym miała teraz to robić,to ciężko by było.Ja tez nie lubię czekać na ostatnią chwilę,zresztą róznie może być i co wtedy,kto mi by to kupił,ja muszę wszystko mieć po swojemu.
Gorączki na razie jako tako,ale na dluższa metę nie wiem,czy wyrobię.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #353815 przez Dżasta
Tak to moje pierwsze dziecko, i bardzo nie moge sie juz doczekac... tak bym chciala juz juz przytulic, wysciskac i wycalowac. Maja czasami jest bardzo rozbrykana, ale ja uwielbiam te jej figle.

Wozek kupilismy polskiej firmy "Tako" i mysle ze bede z niego zadowolona.
O taki: www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=394
Tylko moj ma wiecej czarnych dodatkow, srebrny a nie czarny stelaz i wieksze kola,mo i nosidelko do samochodu oczywiscie tez jest :)

Bidol termin porodu mam na 20 lipca :)

Ja tez bardzo chcialabym juz ubranka poprac i poprasowac, choc prasowania ogolnie nie znosze, ale takie malutkie, slodkie ubranka... juz nie moge sie doczekac :)ale niestety nie mam jeszcze komodyna ubranka imusz esie wstrzymac jeszcze jakis czac.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52504 [/url]

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52499 [/url]

12 lata 8 miesiąc temu #353820 przez kafelka0
chłopek ja się nie znam bo to moja pierwsza ciąża, ale moja mama mi ciągle powtarza, że mam nisko brzuszek

Dżasta fajny ten wózek wybrałaś. Ja dziś oglądałam trochę na allegro, ale nic mi się nie podoba. Chyba to będzie mój największy problem. Dziewczyny już mnie namawiały żebym się rozglądała i ich posłuchałam. Łóżeczko mniej więcej już wiem które mi się podoba i fotelik samochodowy.

Spadam już się wykąpać i spać.
Dobrych i słodkich snów Wam życzę :)

12 lata 8 miesiąc temu #353821 przez mloda_mamuska
kafelka a jakie łóżeczko Ci sie podoba?
bo ja tez na zadne ni emoge sie zdecydowac.. :dry:
dobranoc ;*

ja podobbno też mam nisko brzuszek,ale nie wiem co to znaczy.

dżasta ja też mogłabym już wycałować,wytulić maluszka :kiss:

a wszyscy mi powtarzają,żebym korzystała z ostatnich wolnych i spokojnych dni , bo pozniej zatęsknię za spokojem...ale jak to bedzie to sie zobaczy ;)
mój mąż bardzo rwie się do opiekowania maleńkim ,więc jeśli będę potrzebowała godzinkę wolną,to myślę,że da się zrobić ;)

12 lata 8 miesiąc temu #353822 przez kafelka0
m m allegro.pl/lozeczko-zyrafka-mis-materac-...ari-i2280372995.html myślę nad którymś z tych. Fajnie, bo w zestawie jest materac.

12 lata 8 miesiąc temu #353831 przez Dżasta
Kafelka a ja wlasnie dosc szybko wybralam wozek, troche mi w tym wyborze pomoglo to ze kolezanka ma bardzo podobny i mialamokazje sprawdzic jak sie go prowadzi i wogole przetestowac troche i wszystko mi w nim odpowiada. Z reszta ja uwazam ze nie ma co wydawac nie wiadomo ile kasy, bo i tak chyba wiekszosc mam dosc szybko kupuje te male parasolki. Ale mimo wszystko wybralam taki zeby byl wygodny zarowno dla nas jak i dla najbardziej zainteresowanej Maji :D

Lozeczko tez juz kupilismy i zdecydowalismy sie na turystyczne. Wiele zalet ma takie lozeczko, miedzy innymi to ze bardzo szybko sie je sklada i rozklada :) Moj ma juz mnie mnie dosc bo ja moglabym patrzec bez konca na te wszystkie rzeczy i co chwila musze w tym lozeczku sprawdzic cos nowego, a on musi je rozkladac :P Dokupilam oczywiscie dodatkowy matarac do niego.

Bidol tak mieszkam w norwegii i to prawda co mowisz, pieknie tu jest. Choc do tych dlugich i zimnych zim chyba nigdy sie nie przyzwyczaje. Ja jestem straszny zmarzlak i nawet teraz kiedy jest juz w miare cieplo to siedze pod kocem w domu :P

12 lata 8 miesiąc temu #353833 przez Dżasta
Kafelka sliczne te lozeczka. Wlasnie zastanwialam sie miedzy tymi a turystycznymi i stanelo na tym drugim, ale te sa cudne. Wlasnie gdybym miala troche wiecej miejsca w domu to chyba wolalabym miec standardowe drewniane lozeczko. Ale moje tez jest sliczne i chyba bedzie troche dluzej sluzylo.

12 lata 8 miesiąc temu #353841 przez Kamyczka
Witajcie dziewczynki :)
Chłopek jaki piekny okrągły brzusio :kiss: i Ksawcio to mega słodziak :)
Olga,śliczna piłeczka ten twój brzusio i nie widać u Ciebie nadprogramowych kg tylko brzusio :)
MM jak sobie radzisz w UK?
Dziewczynki,gdzie zdjątka waszych brzusiów?
Witaj Dzasta u nas :)
Kafelka ja też mam cukrzycę ciążową :(
Gdzie Daria?
Bidol,jaa w sob tylko wylazłam i masakra z tymi upałami!!!

12 lata 8 miesiąc temu #353849 przez Olga
Idę spać dziewczynki,bo jestm zmęczona po tym gorącym dniu.Do jutra.Kolorowych snów. :blink:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #353851 przez mloda_mamuska
kafelka bardzo fajne te łóżeczko ;)
ja na ebay'u znalazlam podobne,ale mąż kręcil nosem..

Dżasta ja siedze w Anglii i też jestem zmarźluchem ... i tęsknię za Polską wiosną.bo tutaj wiosna jest deszczowa :dry:
a ja kocham ciepło... Twój mąż jest polakiem ?:)

Kamyczka jak Twój dzień minął?
jakos sobie radzę. podoba mi się bardziej niż w Niemczech.no i nie muszę słuchać tego okropnego niemieckiego;) tylko angielski,który na początku brzmi inaczej niż ten ze szkoły ;)
ale powoli oswajam się,w urzędzie z babeczką rozmawiałam bardzo miłą i mąż był ze mną jako tłumacz,ale sama sbie poradziłam a on tylko żartował..jak np. pani pytała czy to moj pierwszy mąż,to jak ja powiedziałam,że tak to mąż dodawał od siebie ,że ma nadzieje,ze pierwszy..i ostatni. albo jak pytała czy to jego bedzie,to tez śmiał się,że 'oby nie urodziło się ciemne,bo uwielbiam takie' :lol: takze... służył jako rozweselacz ;)
tęsknię za rodziną,ale nie jest bardzo źle ;)) gdyby była ładna pogoda to byłoby w ogóle super...wszędzie początki są trudne,ale daje radę.Mąż mi ciągle powtarza,ze o wszystko się zatroszczy a ja mam odpoczywać i się nie denerwować.... ale jak juz pisałam wcześniej troszkę męczy mnie to 'odpoczywanie' bo mam wrazenie,ze jak tak bede leżała i nic nie robiła to po miesiacu przytyje z 10kg ..jakoś wolę biegać,coś załatwiać,pracować..no ale jak mąż kazał tak robię.jako przykładna żona :silly:
Myślałam,że bedzie mi cięzej i gorzej z oswojeniem się ,miejscem,tęsknotą..ale Oliwierek codziennie kopie i mnie pociesza i wiem,ze to dla Niego to wszystko i to On już jest Najważniejszy nie mama ;)

12 lata 8 miesiąc temu #353873 przez daners
hej kobitki :)
brzuszki sliczniusie macie :)

Dziewczyny czy wasze maluszki codziennie daja o sobie znac? bo ja sie zaczynam martwic drugi dzien nic sie nie dzieje/zadnych kopniaków anic nic ;/

Kafelka ja mam to łóżeczko i Daria tez sie na taki model skusila :)
ładnie sie prezentuja :D

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka