BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353548 przez Anna77
mm powiem tak,im mniej tym lepiej. Generalnie ja nie kupuję podgrzewacza. Będę karmić piersią, a ściągnięte mleczko można w butelce podgrzać w garnku z wodą. Może później kiedy będę podgrzewać słoiczki, to się zastanowię. Jeśli chodzi o laktator, to mam Aventu ręczny - sprawdził się przy poprzednim dziecku. Do niego mam jedną butelkę. Na początek na pewno więcej nie będę potrzebować. Do tego pojemniczki Aventu też do przechowywania mleka i kupię jeszcze woreczki do mrożenia. Smoczki kupiłam dwa. Wanienkę mam najzwyklejszą na świecie. Po dwójce dzieci już wiem, że część "sprzętów" po prostu jest nieużywana, więc szkoda zachodu. Aaaaa, śliczniutkie to podwieszane łóżeczko, tylko jak mały zacznie się przekręcać, to chyba już nie bardzo będzie się sprawdzać. Jakby co, pytaj.

A tak poza tym, poszłam sobie do kościółka na 18, a potem na 1,5 godzinki na działkę. Wystarczyło. Jutro chyba zrezygnuję z porannej wyprawy na działkę, bo zakładałam, że wcześnie wstanę żeby przed tym skwarem pojechać i szybko wrócić. Ale jak ma być tak jak dzisiaj, albo jeszcze goręcej, to musiałabym wyjechać z domu o 6 rano, żeby maks. o 9.30 być z powrotem. Bez sensu. Jutro odpoczywanie.

Idę do wanny, wrócę jeszcze do Was :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #353573 przez mloda_mamuska
ewelinda piekna córcia !!

a ile wazyła i mierzyła jak się urodziła ?
a nacinali Ci krocze? bądź sama pękłaś?

bo ja teraz w Anglii jestem i tutaj będę rodziła i czytałam,że tutaj rzadko nacinają,nie to co w polsce. ;)

Dżasta więc witamy ;))

ja wlasnie chyba wybiorę tą firmę tommee cenowo tutaj jest tak samo jak avent. Tylko nie wiem czy od razu kupie wszystko ,czy tylko butelki i do podgrzewania i sterylizator. bo o tym do ściągania się zastanawiam,czy mi sie przyda no i czy ręczny czy elektryczny..ale zawsze mozna to dokupic jak juz urodzę.a teraz najwazniejsze trzeba nabywac. łóżeczka jeszcze nie mamyy,wanienki... no i innych peirdólek;)

Anna mam pytanie ;)
po co te woreczki do mrozenia mleka ??? jak się odciągnie swój pokarm to można go zamrozic??
i co później z nim robicie? odmrazacie i jest dobry taki dla maluszka?

ja właśnie rozamwialam prawie 2 godzinki z rodzicami i tak mi się zatęskniło do Polski ;)
zobaczyłam mojego piesia niedobrego i dowiedziałam się,że żółw uciekła wczoraj z awkarium i schowal sie pod szafę do moich butów wlazł a wszyscy go pół dnia szukali ;))

12 lata 8 miesiąc temu #353574 przez Anna77
Wróciłam.... ale cisza. No to w takim razie dobranoc i do jutra :)

12 lata 8 miesiąc temu #353576 przez ewelinda83
mloda_mamuska co do karmienia piersia to z poczatku mialam duze problemy :( cyce po ok 4 dniach od nawalu pokarmu byly wielkie jak arbuzy i strasznie bolaly, dostalam tez przy tym goraczki, bez laktatora sie nie obeszlo ( elektryczny tomme tippe ) mialam tez problem z sutkami, ktore strasznie bolaly co utrudnialo mi karmienie ale tu niezastapione sa nakladki ( mam jakies najzwyklejsze i z Avent, i te i te spelniaja swoja role :blink: )

butelki rowniez polecam tomme tippe ;)

12 lata 8 miesiąc temu #353579 przez kafelka0
bidol mój brzusio ma pełno rozstępów, chociaż smaruję i oliwkuję ile się da. Na piersiach też już mam i na prawym udzie. Okropnie to wygląda, ale cóż taka natura moja. Dermaroller pójdzie w ruch po ciąży i karmieniu.
A córeczka to będzie Natalka. Jak urodzi się w terminie to wyjdzie do ludzi 23.07. Lwica, tak jak ja :D Mam nadzieję że nie będzie uparta po mamusi.

daners ogólnie to przed ciążą miałam lekką nadwagę. Dużo przytyłam w I trymestrze. Teraz żałuję że nie miałam nudności, bo ponoć się tak nie tyje. Po miesiącu jak się dowiedziałam o cukrzycy to schudłam 3 kg. Przynajmniej się zdrowo odżywiam. Tak to dziennie 2 lody włoskie, jakieś słodkie ciacho, albo drożdzówka była. Teraz zastępuję to warzywami a w szczególności pomidorami i ogórkami zielonymi. Owsianka to u mnie rarytas :P

Słodkich snów Wam życzę :*

12 lata 8 miesiąc temu #353580 przez Anna77
mm pokarm możesz oczywiście zamrozić. Temperatura -18 stopni i można chyba pół roku przechowywać - ale sprawdź, bo tak z pamięci piszę. Potem rozmrażasz w temperaturze pokojowej, podgrzewasz ciut i gotowe:) A i sterylizatora nie kupuję, bo tradycyjnie będę gotować wszystko w garnku = sterylizować :) Też słyszałam dobre opinie o tommee tippee, ale że dostałam ten sprawdzony laktator Aventu, to tego się trzymam. Odnośnie nakładek na brodawki pisałam całkiem niedawno. Bez nich sobie nie wyobrażam początków, ale zdania są podzielone.

No dobra, teraz to już naprawdę spadam, dobranoc raz jeszcze !

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353582 przez mloda_mamuska
Anna jakos wlasnie tak mi dzwinieto wygladalo ,zeby mrozic mleczko;) mój mąż stweirdził,że jak bede miala za duzo mleka to on sobie wypije :lol: :lol: :lol:
ale jak można mrozic to super,teraz tylko ciekawe czy bede miala mleczko...bo poki co nic mi nie leci..i żadnej siary nie miałam... :(
no ale mam nadzieje,ze jak urodze to pojawi się.

ewelinda no te nakładki sobie kupię,a ten laktator elektryczny drogi jest i jak juz urodze i bedzie potrzebny to mozna podjechac i kupić. bo bez sensu jest kupować,żeby leżał i sie marnował :)
u nas to 5 minut i kilka duzych sklepów z artykułami dla maluszkow,wiec problemu z doostaniem tego nie bedzie ;)
a maść bepanthen juz mam kupioną. podobno dobra jest na sutki dodatkowo z tego względu,że nawet jak jeszcze troche tej maści bedzie i bobasek z pokarmem ją whlonie to nic malutkiemu się nie stanie ;)

Dobranoc Dziewczyny,do jutra ;*

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353583 przez ewelinda83
mnie akurat nacinali ale ze bylam znieczulona od pasa w dol to nic nie czulam ;) pozniej czulam troche dyskomfort :dry: szwy odpadly po 1,5 tyg. a teraz miesiac po jest juz wszystko zagojone :blink:

co do laktatora to masz racje, moze tobie nie byc potrzebny a w anglii to i w tesco go dostaniesz :silly: ten moj to tez nie jest moj tylko mojej siostry :side: ale u mnie byl niezbedny przez ten nawal mleka :huh:

na piersi polecam tez masc Lansinoh - HPA LANOLIN tej masci nie trzeba zmywac przed karmieniem

u mnie tez przed porodem nie leciala siara, dopiero dostalam po porodzie ( na porodowce juz karmialam corcie :) ) tak wiec nic sie nie martw :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353598 przez chłopek
hej dziewczynki wczoraj nie wstawiłam zdjećia bo pokłuciłam sie z moim i poszłam spać :( on oczywiscie stwierdziła ze głupi ta sukienka

dzisiaj idziemy na komunie wie cały dzien mnie nie bedzie odezwę sie moze wieczorkiem buzka
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #353603 przez Anna77
Dzień Dobry Mamuśki. Pościelę łóżko, zjem śniadanko i zaczynam kolejny dzień.

mm nie martw się siarą. To samo przyjdzie w odpowiednim momencie, a często już po porodzie :)

chłopek sukienka śliczna. Udanego dnia na tej komunii.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353604 przez daners
witam w niedzielny ładny poraneczek :)

Chlopek eech Ci faceci sie wogole nie znaja najwazniejsze ze Tobie pasuje :)
zycze udanej niedzieli :)

kafelka oooo termin mamy ten sam :):) mówisz lwica moj bedzie lew ;p haha albo raczek jesli wyjsc bedzie chcial szybciej :):)
a z rozstepami to czasem genetycznie albo tak to juz jest, Ja niemam oby sie nie pojawiły aczkolwiek zaniedbuje troche kremowanie wiec pewnie potem bede do siebie miec pretensje ;/
U mnie chyba podobno jak u Ciebie pierwszy trymestr-obrzarstwo bez nudnosci wiec wszystko ładnie smakowało a teraz ostatnie trzy miechy jem zdrowo i tylko zdrowo :)

Anna niewiedzialam ze mleko mozna mrozic heee dobre tez rozwiazanie :)

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu #353605 przez chłopek
faceci to wogóle są dziwni, oni to by najchętniej w jednych spodniach, butach koszuli wszedzie chodzili

12 lata 8 miesiąc temu #353606 przez daners
hehehe chlopek jakbym słyszalal mojego... jemu nic nie potrzeba haha

12 lata 8 miesiąc temu #353608 przez chłopek
no mojemu tez a później rano biega ze nie ma z w czym isc

12 lata 8 miesiąc temu #353609 przez daners
no wiec dobrze ze maja takie dobre zonki jak my:D i kupujemy im cichaczem ubrania a potem sie ciesza ze maja fajne cos hahaah moj tak ma przynajmniej ;p

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka