- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Nie wiem czy już poruszaliście taki temat, bo mówiąc szczerze nie chce mi się czytać ponad 400 stron. Mianowicie chodzi o proszki do prania i płyny do płukania dla dzieci. Właśnie tak siedzę i dumam nad tym, które proszki i płyny są najlepsze dla noworodków. W przyszłym miesiącu będę musiała wszystkie zakupione rzeczy przeprać i nie wiem który wybrać. Zastanawiam się nad niemiecką chemią, bo jest o wiele lepsza od naszej polskiej. Czy któraś z Was używa niemieckich proszków dla dzieci, jeżeli tak to jaki polecacie. Niecały kilometr ode mnie jest hurtownia chemii niemieckiej. Chyba będę musiała się tam przejść i zobaczyć co mają w swojej ofercie.
Ja poprałam ciuszki w Lovelli,a tylko w niemieckim płynie płukałam i ślicznie pachną.Będę napewno kupować ten płyn,a proszek raczej zostawię ten w którym zaczęłam prać.
Ja też walczę z prawkiem,teraz w maju podejdę i jak nie zdam,to dopiero po porodzie zacznę,może do nowych przepisów mi się w końcu uda.
Dziewczyny jak ja się najadłam,mamusia zrobiła taką pyszną sałatkę wiosenną,że nie mogłam się opanować,kawałek karkóweczki i jedną kiełbaskę,bo kaszanki nie lubię.I jeszcze dwa kawałki babki.Chyba się nie ruszę.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Zresztą moja mama przyleci do mnie przed porodem ,więc moze ona mi przwiezie jakis dobry proszek. a co do niemieckich to zgadzam się,że są lepsze. Jak mieszkałam w polsce,to raz w miesiącu chodziłam z mama do duzego sklepu i na wage kupowałyśmy przeróżne proszki i płyny do mycia/prania niemieckie i pięknie pachniały
kafelka ja myślę,że już czas najwyższy na rozglądanie się.nie mowię,ze masz juz kupic,ale warto juz poogladac,poczytac..bo czas leci..
ja juz wozek mam wybrany i czekam na dostawe ,zebym juz nie myslala o tym. łózeczko i wanienke w tym tygodniu mam nadzieje kupie,bo juz ogladalam . Wole na miesiac przed porodem czekac juz w spokoju na Nasze malenstwo..no i dokupowac tylko ciuszki..ktorych i tak mam mega duzo..ale co tam
Olga a jaka w ogole u Was pogoda?
u mnie pada caly dzien z domu sie nie moge ruszyc no i tylko 9 stopni jest.
Fajnie,ze się objadłaś ! ja tam zjadlabym i kaszanke,bo uwielbiam. a takie jedzonko z grilla smakuje podwojnie pysznie ...w ogole grille są super;))
Anna bardzo ladny wózeczek no i oplacalo się ! )
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja mam juz wszystko poprane i poprasowane,nie zostawiam tego na później,bo nie dała bym rady z taką iloscią,a tak juz tylko czekam na Ignasia.
Dodam wam moje zdjęcie z grila,takie na sportowo,bo mi najwygodniej,zresztą to tylko na działeczce,to na luzie.Zobaczcie mój mega brzuszek ha ha.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
fajnie,ze u Was cieplo.to odpoczelas sobie na działeczce;)
jak sie malutki urodzi to tez sie poopalasz;) Ja tez taka bladziuchna jestem,a zawsze zjaraniec byłam. Teraz czasem kremami samoopalającymi troche się smaruję.
a ciężko Ci z takim sporym brzuszkiem?
w jakiej pozycji sypiasz?
bo ja nie mam az takiego,ale spac jest mi ciężko .na plecach odpada na bokach tak srednio..najlepiej jak siedze... no i plecy czasem mnie bolą. niby nie mam jakiegos duzego bzucha,ale skarpetki ciezko jest mi ubrac...mężem się wyręczam )
- kafelka0
- Wylogowany
- gaworzenie
Dużo czytałam, że dzidzia to już może się urodzić w każdym terminie, chociaż myślę, że moja urodzi się w lipcu, tak jak wypada termin.
Za wózkiem będę się za niedługo rozglądać i łóżeczkiem.
Ta pogoda mnie wykańcza. Dzidzię chyba też bo się mniej rusza, albo jej w tym cieple dobrze.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja łóżeczka wczoraj jeszcze w internecie ogladalam,ale zdecydowalam wybrac z mezem takie tradycyjne drewniane tylko z wbudowanym przewijakiem na łóżeczku.a do bujania i tak z fisher price'a cos mu fajnego kupimy.wiec hamaczek sobie odpuscimy.
moj Oli dzisiaj też jakos spokojny,chyba ostatnie dni go wykonczyly,bo calymi dniami wariowal i sie rozpychal a teraz odpoczywa.
mąż zawsze z nim rano rozmawia ,ze ma mame mocno kopać cały dzień,żeby mamusia się nie denerwowała,że jest cos nie tak
hehe bo ja to uwielbiam jak mnie mocno kopie
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dobrze,ze dobrze się czujesz i sprawnie wszystko mozesz robic;)))
to moja pierwsza ciąża i ogólnie dobrze ją przechodzę,gdyby nie to,ze musialam przyleciec tutaj do meza,to dalej bym pracowala .nawet do 9 miesiaca
ja malo przytylam ,ale zawsze mialam strasznie plaski brzuch..a teraz mimo,ze troszke zaokrąglony to dziwnie mi czasem ciężko
Podziwiam kobitki,ktore maja duuze brzuszki i wszystko super robią
no i ja od 2 tygodni mam straszną zgagę ;/
Olga moze juz duzo nie przytyjesz )
chłopek ale spory !!!!
maluszki rosną )
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
m m mam nadzieję,że aż tak dużo nie przybiorę,chociaż wiadomo,że w ostatnich miesiącach najwięcej się tyje.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nie ma co sie przejmowac jakimis glupimi opiniami
ale śliczny jest. pileczka
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
olga ja miałam 60 kg przed ciażą a teraz juz pewnie 71kg
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mam znajomą,która w 6 miesiącu przytyła 20kg już...
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
m m na te statystyki książkowe to ja nie zwracam uwagi,ja po 20 w każdej ciązy miałam,a koleżanka 30kg.Kiedyś u alergologa spotkałam taka mamusię,co tylko 4 kg.przytyła przez całą ciążę,ale maluszek też był malutki,niecałe 2 kg.