BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353694 przez Olga
kafelka0 napisał:

Nie wiem czy już poruszaliście taki temat, bo mówiąc szczerze nie chce mi się czytać ponad 400 stron. Mianowicie chodzi o proszki do prania i płyny do płukania dla dzieci. Właśnie tak siedzę i dumam nad tym, które proszki i płyny są najlepsze dla noworodków. W przyszłym miesiącu będę musiała wszystkie zakupione rzeczy przeprać i nie wiem który wybrać. Zastanawiam się nad niemiecką chemią, bo jest o wiele lepsza od naszej polskiej. Czy któraś z Was używa niemieckich proszków dla dzieci, jeżeli tak to jaki polecacie. Niecały kilometr ode mnie jest hurtownia chemii niemieckiej. Chyba będę musiała się tam przejść i zobaczyć co mają w swojej ofercie.

Ja poprałam ciuszki w Lovelli,a tylko w niemieckim płynie płukałam i ślicznie pachną.Będę napewno kupować ten płyn,a proszek raczej zostawię ten w którym zaczęłam prać.
Ja też walczę z prawkiem,teraz w maju podejdę i jak nie zdam,to dopiero po porodzie zacznę,może do nowych przepisów mi się w końcu uda. :)

Dziewczyny jak ja się najadłam,mamusia zrobiła taką pyszną sałatkę wiosenną,że nie mogłam się opanować,kawałek karkóweczki i jedną kiełbaskę,bo kaszanki nie lubię.I jeszcze dwa kawałki babki.Chyba się nie ruszę. :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #353698 przez mloda_mamuska
kafelka a za miesiac to nie za szybko na pranie ? ja to jeszcze polowy rzeczy nie mam.ani komody ani nic,więc nie piorę jeszcze,ale slyszalam,ze lovela jest dobra. Ja tutaj w anglii bede szukała właśnie czegos sprawdzonego i dobrego,a nie nowosci albo taniości :laugh:

Zresztą moja mama przyleci do mnie przed porodem ,więc moze ona mi przwiezie jakis dobry proszek. a co do niemieckich to zgadzam się,że są lepsze. Jak mieszkałam w polsce,to raz w miesiącu chodziłam z mama do duzego sklepu i na wage kupowałyśmy przeróżne proszki i płyny do mycia/prania niemieckie i pięknie pachniały ;)

kafelka
ja myślę,że już czas najwyższy na rozglądanie się.nie mowię,ze masz juz kupic,ale warto juz poogladac,poczytac..bo czas leci.. :)
ja juz wozek mam wybrany i czekam na dostawe ,zebym juz nie myslala o tym. łózeczko i wanienke w tym tygodniu mam nadzieje kupie,bo juz ogladalam . Wole na miesiac przed porodem czekac juz w spokoju na Nasze malenstwo..no i dokupowac tylko ciuszki..ktorych i tak mam mega duzo..ale co tam ;)

Olga
a jaka w ogole u Was pogoda?
u mnie pada caly dzien z domu sie nie moge ruszyc :( no i tylko 9 stopni jest.

Fajnie,ze się objadłaś ! ja tam zjadlabym i kaszanke,bo uwielbiam. a takie jedzonko z grilla smakuje podwojnie pysznie ...w ogole grille są super;))

Anna
bardzo ladny wózeczek no i oplacalo się ! ;))

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353703 przez Olga
m m u nas lato,moja Marika z moją siostrą się opałały,to zjarane takie,a ja tylko z zazdrościa patrzyłam,bo też zawsze leżałam z nimi. :(

Ja mam juz wszystko poprane i poprasowane,nie zostawiam tego na później,bo nie dała bym rady z taką iloscią,a tak juz tylko czekam na Ignasia.

Dodam wam moje zdjęcie z grila,takie na sportowo,bo mi najwygodniej,zresztą to tylko na działeczce,to na luzie.Zobaczcie mój mega brzuszek ha ha.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu #353704 przez mloda_mamuska
Olga jaki duzy sliczny brzusioooo ;)) Ignaś rośnie jak na drożdżach !
fajnie,ze u Was cieplo.to odpoczelas sobie na działeczce;)
jak sie malutki urodzi to tez sie poopalasz;) Ja tez taka bladziuchna jestem,a zawsze zjaraniec byłam. Teraz czasem kremami samoopalającymi troche się smaruję.
a ciężko Ci z takim sporym brzuszkiem?
w jakiej pozycji sypiasz?
bo ja nie mam az takiego,ale spac jest mi ciężko .na plecach odpada na bokach tak srednio..najlepiej jak siedze... no i plecy czasem mnie bolą. niby nie mam jakiegos duzego bzucha,ale skarpetki ciezko jest mi ubrac...mężem się wyręczam ;))

12 lata 8 miesiąc temu #353705 przez kafelka0
mloda_mamuska ja już komodę mam. Mojego eksmitowałam do innej szafy :P
Dużo czytałam, że dzidzia to już może się urodzić w każdym terminie, chociaż myślę, że moja urodzi się w lipcu, tak jak wypada termin.
Za wózkiem będę się za niedługo rozglądać i łóżeczkiem.
Ta pogoda mnie wykańcza. Dzidzię chyba też bo się mniej rusza, albo jej w tym cieple dobrze.

12 lata 8 miesiąc temu #353707 przez mloda_mamuska
kafelka ja tez sie nasluchalam,ale mysle ,ze Oliwierek przyjdzie w miare w terminie. Tym bardziej,ze teraz niczym sie nie stresuje,malo sie ruszam...mam nadzieje,ze na dniach sie rozpogodzi i bede mogla hodzic na spacery.. ;)

ja łóżeczka wczoraj jeszcze w internecie ogladalam,ale zdecydowalam wybrac z mezem takie tradycyjne drewniane tylko z wbudowanym przewijakiem na łóżeczku.a do bujania i tak z fisher price'a cos mu fajnego kupimy.wiec hamaczek sobie odpuscimy.

moj Oli dzisiaj też jakos spokojny,chyba ostatnie dni go wykonczyly,bo calymi dniami wariowal i sie rozpychal a teraz odpoczywa. ;)
mąż zawsze z nim rano rozmawia ,ze ma mame mocno kopać cały dzień,żeby mamusia się nie denerwowała,że jest cos nie tak ;)
hehe bo ja to uwielbiam jak mnie mocno kopie :kiss:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353708 przez Olga
m m powiem Ci,że jestem sprawniejsza niż w ciąży z Olgą,bo teraz to mam duży brzuch,ale przytyłam tylko 6kg,a z Olgą to ogólnie byłam strasznie wielka,w tym mies.to pewnie miałam coś koło 15kg.na plusie.Wczoraj malowałam sobie francuski manicure u stóp i bez problemu,podłogi myję.tylko odkurzam na kolanach,bo coś za mocno się męczę.Ze spaniem żadnych problemów,śpię na obu bokach i przekręcam się kilka razy w ciągu nocy,gorzej jest ze wstawaniem w nocy do ubikacji,ale daje radę.Plecy mnie wcale nie bolą,gdyby nie fakt,że mam krążek,to jest ok.Jestem ciekawa,jak mój brzusiu będzie wyglądał na koniec ciąży. :laugh:

12 lata 8 miesiąc temu #353709 przez chłopek
my juz po komunii, ale sie wymęczyłam młody tylko się napinał
to mój brzuszek z dzisiaj ( miałam dodać zdjęcie w sukience ale nie miał mi kto zdjecia zrobic dodaje tylko takie )
Załączniki:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353710 przez mloda_mamuska
Olga hehe no to Ignas w niczym Ci nie przeszkadza ;)
dobrze,ze dobrze się czujesz i sprawnie wszystko mozesz robic;)))

to moja pierwsza ciąża i ogólnie dobrze ją przechodzę,gdyby nie to,ze musialam przyleciec tutaj do meza,to dalej bym pracowala .nawet do 9 miesiaca ;)
ja malo przytylam ,ale zawsze mialam strasznie plaski brzuch..a teraz mimo,ze troszke zaokrąglony to dziwnie mi czasem ciężko ;)
Podziwiam kobitki,ktore maja duuze brzuszki i wszystko super robią ;)
no i ja od 2 tygodni mam straszną zgagę ;/

Olga moze juz duzo nie przytyjesz ;))

chłopek
ale spory !!!! :kiss:
maluszki rosną ;))

12 lata 8 miesiąc temu #353711 przez chłopek
m_m no dzisiaj znowu uszłyszałam ze moze bliźniaki mam

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353712 przez Olga
chlopek super brzusio i wielkością coś jak mój ha ha,tylko Ty ogólnie szczuplejsza jesteś,a ja to już przed ciążą trochę nadwagi miałam.Po 30-tce to już mi ciężko coś zrzucić.

m m mam nadzieję,że aż tak dużo nie przybiorę,chociaż wiadomo,że w ostatnich miesiącach najwięcej się tyje.

12 lata 8 miesiąc temu #353714 przez mloda_mamuska
chłopek oj bez przesady ;))
nie ma co sie przejmowac jakimis glupimi opiniami ;)

ale śliczny jest. pileczka ;)

12 lata 8 miesiąc temu #353716 przez chłopek
m_m moja szwagierka podobno ma mieć córeczkę a ma taka piłeczkę jak ja przy Ksawciu.
olga ja miałam 60 kg przed ciażą a teraz juz pewnie 71kg

12 lata 8 miesiąc temu #353717 przez mloda_mamuska
chłopek to nie tak dużo ,ja 8kg ;) tyle,ze podobno mało po mnie widać. najwiecej w piersi mi poszlo.. a w ksiazkach piszą,żeprawidłowo powinno się prztyć ok 13kg ;)

mam znajomą,która w 6 miesiącu przytyła 20kg już... :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #353722 przez Olga
chlopek to ja tyle przed zajsciem ważyłam.

m m na te statystyki książkowe to ja nie zwracam uwagi,ja po 20 w każdej ciązy miałam,a koleżanka 30kg.Kiedyś u alergologa spotkałam taka mamusię,co tylko 4 kg.przytyła przez całą ciążę,ale maluszek też był malutki,niecałe 2 kg.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka