BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #353458 przez mloda_mamuska
maksiu to zawsze plus ;) ze jak sie wyszaleje w dzien to w nocy spokojnie i dobrze pośpi do rana ;)

Dziewczyny slyszalyscie wczoraj w DDTVN co mówiła Pazura? że jak była w ciąży to paparazzi tak ich gnębili,że urodziła znerwicowane dziecko,że 7 minut tylko przesypiała ich mała.. masakra.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #353460 przez Olga
Dzieci sąniezniszczalne,ale odkąd zrobilo siś tk ciepło,to apetytu wcale nie mają.Olga nawet rano przed wycieczką śniadania nie chciała ześć,ale na slodkie jest zawsze ochota.

Tych ryb to mam dosyć,mężuś tylko łowi i wydaje,bo ja mu ich nie zrobię,a on też ma dwie lewe ręce do pichcenia,dlatego zalapał sie u mojej mamusi.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #353461 przez maksiu
Olga napisał:

Dzieci sąniezniszczalne,ale odkąd zrobilo siś tk ciepło,to apetytu wcale nie mają.Olga nawet rano przed wycieczką śniadania nie chciała ześć,ale na slodkie jest zawsze ochota.

Tych ryb to mam dosyć,mężuś tylko łowi i wydaje,bo ja mu ich nie zrobię,a on też ma dwie lewe ręce do pichcenia,dlatego zalapał sie u mojej mamusi.

Oj tak zgadza sie ale powiem ci szczerze ze i moj zbytnio na to ochoty nie ma to musi byc ze on cos tam slodkie podje ale za to pije a pije, dzis poszly mi 2 dzbanki wody z cytryna plus do tego co mial w swoim malym 0.5 litrowym bo te moje to duyze

12 lata 8 miesiąc temu #353465 przez mloda_mamuska
Olga no to kiepsko z tymi rybkami ;)

a dzieci są naprawdę niezniszczalne..kiedys opiekowałam się 3 kuzynostwa... i po jednym całym dniu nogi to mi w tyłek za przeproszeniem wchodziły :silly:

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353468 przez mloda_mamuska
www.hippins.co.uk/popup_image.php/pID/104 Dziewczyny co myslicie o takim łóżeczku ?
pewnie nie wystarczy na długo,ale chyba do 6 miesiacy wytrzyma?
sama nie wiem juz jakie łóżeczko,te stokke mi sie podoaja,ale mężowi nie bardzo. no i strasznie drogie są.ciągle czatuję na aukcjach,ale póki co to nawet używaną idą za tyle co nowe.

aa i to moze służyć jako łóżeczk? Czy tylko jako kołyska?

12 lata 8 miesiąc temu #353472 przez Olga
m m fajny bajer,mi się bardzo podoba,ale to na pewno tylko do kilku miesięcy,zanim nie zacznie się podnosić,a to każde dziecko robi w rożnym okresie.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #353474 przez maksiu
Mm a moze kup jakies lepsze lozeczko turystyczne fakt ze to cie pewnie taniej uczyni a i wystracza na dluzej to raz a dwa zabierzesz go wszedzie to co wyslalas jes nawet nawet ale jak dziecko juz zaczyna siadac to pewnie strasznie wywrotme

Tu masz cos takiego np
allegro.pl/lozeczko-turystyczne-baby-cen...ate-i2299616585.html
lub drewniane ale cos takiego np
allegro.pl/2-w-1-lozeczko-tapczanik-140x...amc-i2278281930.html
a tu masz cala wyprawke
allegro.pl/arus-wyprawka-lozeczko-miod-o...-el-i2278243916.html

ja bym wolala cos takie niz tamten ale ro rtlkoi moje zdanie

12 lata 8 miesiąc temu #353475 przez mloda_mamuska
maksiu to drugie calkiem fajne. :)

Sama juz nie wiem ...za dużo tego wszystkiego. no ten hamaczek kosztuje chyba 150funtów z kołderką.

a takie tradycyjne drewniane z wbudowanym drewnianym przewijakiem kosztują kolo 130funtów.

12 lata 8 miesiąc temu #353479 przez maksiu
mloda_mamuska napisał:

maksiu to drugie calkiem fajne. :)

Sama juz nie wiem ...za dużo tego wszystkiego. no ten hamaczek kosztuje chyba 150funtów z kołderką.

a takie tradycyjne drewniane z wbudowanym drewnianym przewijakiem kosztują kolo 130funtów.

kochana na funtach to ja sie nie znam :P

12 lata 8 miesiąc temu #353480 przez Majowka
Czesc dziewczyny,

My dopiero co wrocilismy z poszukiwan karniszy, bez karniszy :laugh: no ale za to kontakty nowe kupilismy :)

Dzisiaj robie w domku kolacje na 7osob, wiec zabiegana troche jestem, na szczescie miesko juz w piekarniku, wiec tylko salatki mi zostaly.

M-M, swietna kolyska, ale faktycznie, na dlugo nie starczy... :( A wanienka tez super, tylko ja tez stawiam na szybkosc i praktycznosc. Wiem, ze sa bobaski co nie lubia kapieli i caly czas placza, wiec trzeba szybciutko umyc i uciszyc, bez czasu na zabawe z woda :(
Termometra do wanienki nie kupuje, bo niedawno sprawilam sobie dosc drogi termometr kulinarny, wiec wykorzystam do kapieli i sprawdzania temperaturki mleczka i zupek :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353481 przez mloda_mamuska
maksiu funt stoi około 5zł.
czyli 130 funtów to ok. 650 zł

Majowka to dzisiaj kolacja dla znajomych ??
A tak się zastanawiałam gdzie się podziewasz :( :(
to życzę udanego wieczoru ! ;)
a jak się czujesz?? maluszek kopie ?:)

a cóż za termometr kupiłas? ja nigdy nie używałam w kuchni :huh: więc się nie znam ;p

12 lata 8 miesiąc temu #353485 przez maksiu
majowka udanego wieczoru:)

mi to juz sie spac chce nie mam sily a jeszcze sie umyc

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353486 przez Majowka
Tak, misiek zaprosil swojego trenera z zona. Nie znam ich jeszcze, wiec zeby nie bylo zbyt dretwo doprosilismy jeszcze jedna pare z 5-latkiem :)

Lukinia caly czas podskakuje, jak cos smacznego przekasze, wiec wszystko dobrze chyba, juz w poniedzialek bedzie wizyta, wiec sie wszystkiego dowiemy. Ja sie czuje swietnie, ale oszczedzam sie jak moge, wiec przystawki i deser to juz gotowce z supermarketu, po co sie niepotrzebnie przemeczac :)
Dzieki dziewczyny, Wam rowniez!
Lece do kuchni!
Poznym wieczorem tu zajrze! Paa

12 lata 8 miesiąc temu #353514 przez ewelinda83
mloda_mamuska ja rodzilam w Irlandii z Epiduralem, ktory polecam :) w szpitalu bylam od 3 rano ze skurczami co 7 min, ok 6 skurcze byly juz mocne i co 4-2 min. niestety mialam male rozwarcie wiec akcja sie wydluzyla, wody odeszly mi dopiero ok 14 :(
jednak po 10 rano dostalam Epidural i czekalam na dalszy postep, juz bez boli :)
corcia urodzila sie o 19.15, parlam ok 30 min. nie potrzebne byly kleszcze ani proznociag dalam rade sama :silly:

wanienke mam taka
allegro.pl/wanienka-duza-100cm-kaczuszka...ska-i2310235393.html

12 lata 8 miesiąc temu #353534 przez Dżasta
Witam wszystkie mamusie :)
:) Sorki z gory ze tak perfidnie was podczytywalam :P ale brak czasu uniemozliwil mi pisanie z wami. Ale teraz pracuje coraz mniej a juz niedlugo wogole ide na odpoczynek wiec chetnie do was dolacze :)

MM ty zastanawialas sie na butelkami... ja slyszlam duzo dobrych opinii o butelkach tomme tippe i takie wlasnie kupilam, dwie male w tym jedna jest z ta rurka w srodku ktora mierzy temperature mleczka i jedna juz wieksza na pozniej, i z tej tez firmy kupilam laktator razem z pojemnikiem do sterylizacjii. Moja siostra ma te butelki i sobie chwali, a i rzeczywiscie jej synek nie mial wiekszych problemow z kolkami.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52504 [/url]

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52499 [/url]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka