BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu #353416 przez mloda_mamuska
daners a to Ty Mężowi wymysliłaś diete ? :P
:silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu #353418 przez bidol
ciekawa jestem co za Dżasta - Nas podgląda :unsure:

12 lata 8 miesiąc temu #353421 przez chłopek
hej mamuski :) ja u mamy siedzę byłam na zakupach i kupiłam sukienke wieczorem wrzucę zdjecie. u nas upał masakra jakaś,jutro na tej komunii to nie wytrzymam :( młody sie dzisiaj kokosi oczywiscie lepsze kopanie.
bidol a my mamy takie autko pożyczone od szwagierki i musimy oddac bo jej dziewczyn 7- 5 lat chca z powrotem, coś pomyślimy moze od chrzestnej cos dostanie

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353422 przez mloda_mamuska
bidol no ciekawe :lol:

czytalam o tych dwóch firmach,ktore wczesniej podalam i chcialam sbie pomieszać rzeczy z tych dwóch marek,np podgrzewacz z tommee a butelki z aventu,ale czytałam,ze butelki mogą nie pasować itp i lepiej juz wszystko- pojemniczki,podgrzewacz, sterylizator,butelki kupic z jednej firmy. najpierw byłam przekonana do aventu,bo duzo znajomych ma i chwalą sobie,ale czytałam,ze podgrzeewacz wlasnei z aventu jest taki sobie,bo albo grzeje za bardzo albo za słabo...że trzeba utrafić i yciagnac w dobrym momencie,bo moze byc za gorace...a o tym tommee czytałam,ze bardzo dobre są i fajnie podgrzewaja.Sama juz nie wiem :huh:
trudny i drogi wybór :unsure:
muszę to przemyśleć,bo niedlugo bdziemy musieli kupic.

a ja znowu mam mega zgagę :(
wypiłam mleko,kakao,zjadłam rennie i dalej nic ..

chłopek jak ja Wam zazdroszcze tej pogody upalnej :(

no to bede czekala na zdjecie sukienusi ;))

fajnie,ze maluszek kopie! mojj tez juz od rana wariuje,teraz juz nie muszę męża budzić,bo Oliwierek to robi :lol:
mąż zawsze śpi z ręką na moim brzusiu,a jak mały mocno kopie to mąż szybko się wybudza;)

12 lata 8 miesiąc temu #353423 przez chłopek
m_m spróbuj migdały zjeść

12 lata 8 miesiąc temu #353425 przez bidol
chłopek - sukienka :ohmy: przecież Ty nie lubisz sukienek :silly:

M_M - ja podgrzewacza nie będę raczej używać - więc wybór prostrzy miałam i tańszy :silly: mam Avent :) tommee też dobra firma, ale swagierce się miarka z butelki zmyła już po kilku myciach - kupiła drugą butelkę i jest ok :)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353428 przez mloda_mamuska
chłopek nie mam..jutro bede musiala kupic :(
nie mam żadnego sklepu blisko niestety,a mąż z pracy wraca o 2 w nocy ,więc juz tez wszystko bedzie pozamykane ;/

jakos musze wytrzymac to.

bidol
.a co kupiłaś w ogóle z tych rzeczy?
bo ja nie wiem co mam kupic.
na pewno 2 butelki małe, sterylizator,smoczki dalej nie wiem... nie bedziesz ściągała mleka ,żeby podgrzać ? czy jak bedziesz podgrzewała?
no i LAKTATOR . kupujecie ? jeśli tak to ręczny czy elektryczny ?
bo sama nie wiem :huh:

Dziewczyny wiem,ze Was dzisiaj zamęczam tymi linkami..ale mam kolejny i kolejne pytanie :woohoo:
myślicie,ze dobry jest taki termometr smoczku i ten drugi ?

www.mamasandpapas.com/product-philips-av...et/879275000/type-i/

bo kiedys kupilam sobie taki termoemtr do ust wkładany i pokazywal kompletnie inną temperaturę niż taki tradycyjny.

12 lata 8 miesiąc temu #353433 przez ewelinda83
bidol ja sie wypowiadalam o tym wozku allegro.pl/wozek-x-lander-x-t-zestaw-gwa...tis-i2302174236.html
ten twoj jest nowoscia wiec moze bedzie sie spisywal na medal :) radze jednak dobrze potestowac poki mozna :silly:

12 lata 8 miesiąc temu #353436 przez daners
m_m wsumie na diecie bylismy razem kiedys ale ze ja teraz niemoge to jemu gotuje w okreslony sposob a zdarza sie ze i ja sama podjadam te produkty :) dobrze mu idzie :) przynajmniej lepsze nawyki beda niz tooona chipsów piwsko i Bóg wie co jeszcze....

i co zwiała ta co nas podglądała :):):):)

co do termometrów slyszalam jednak ze te w smoczku albo te do ucha sa niezbyt precyzyjne ja tam wybieram normalny elektroniczny ;p siora mi doradzila bo te o ktorych pisze sie jej nie spisały wiec chyba zaryzykuje...

dziewczyny ale sie wkurzyłam niedosc ze brzuch przeszkadza wyciaglam maszyne z wielkim trudem tuniczki do poprawek a tu zonk maszyna sie popsula i mi potargala bluzeczki ;/ grrrrr

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353438 przez mloda_mamuska
ewelinda nie kojarzę,jeśli pisałaś to wybacz..jakis czas nie sledziłam forum,bo ostatnio przyleciałam do anglii i tydzien przed wyjazdem szykowalam sie i nie zagladalam tak systematycznie..ale mam pytanko ;) Jak przebiegl Twój poród ?
jaką masz wanienkę? jaką polecasz? ;)
jak karmienie piersią? boli?? ;))

daners co to za dietka?
zrezygnwaliście z tlustego i chemii ? czy jakas konkretna??

ja przed ciążą ciągle się odchudzałam,ale bz zadnej diety konkretnej. Ograniczylam slodycze do minimum,chemię też. za to uwielbiałam jeść gotowane warzywa i mięso na parze... rodzice nawet kupili mi taką dużą maszynę właśnie do gotowania na parze i ryż tam gotowałam i wwarzywka z przyprawami...moja mama po operacji miala miec taka dietę,ale nie smakowalo jej;p...ale dla mnie pycha .no i warzywa gotowane na parze tracą znacznie mniej wartości niż takie gotowane w wodzie ;)

ale byłam uzależniona od napojów energetycznych ...i z nich nie rezygnowałam.... i w ciąży to właśnie ich najbardziej mi brakowało ;)
no i czasem alkoholu,bo z mężem lubilismy wieczorkiem zrobić romantyczną kolację z alkoholem... a teraz taka abstynencja,ze szok :huh: hehe ... :)

12 lata 8 miesiąc temu #353447 przez Olga
My byliśmy u mojej mamuśki na rybkach,bo mój mężus dzisiaj ładnie złowił,oczywiście ja ich nie jadłam,bo nie lubię dłubać przy nich.Miałam isc z kolezanką na placyk,ale mi się nie chce.Moje córcie zadowolone z wycieczki,ale zmęczone upałem,tylko dzieci to mają tyle siły,że mała lata już koło bloku,a duża wzięła prysznic i też w trase ruszyła. :laugh:

m m ja nie kupuję podgrzewacza,bo nigdy mi nie był potrzebny,więc szkoda kasy.Nawet zastanawiam się,czy odciągacz mi będzie w ogóle do czegoś potrzebny.

bidol ja też juz kursuję w japonkach,ale właśnie nie wiem,co mnie tak uwierają,one były takie wygodne.Sandalki sobie zamówilam,ciekawe jak będą służyły. :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #353448 przez maksiu
Hejka mamusie przepraszam ze mnie nie ma ale nie mam nawey jak na koma zajrzec maks od 8 rana na dworzu nawet sniadania nie chcial jesc tylko polecial a ja staralam sie unikac slonca a i tak sie spalilam
cale ramiona mam popalone wale kremu ile wlezie na nie bo nie wyrabiam

12 lata 8 miesiąc temu #353451 przez mloda_mamuska
Olga to córy jak takie aktywne pewnie dobrze spią :))
Ty powinnas kobitko jesc duzo ryb !
ja jakos brzydzę się czyścić ryby,ale jeść uwielbiam :lol:

12 lata 8 miesiąc temu #353454 przez maksiu
Olga bys sie podzielila takimi rybkam,i smazonymi ahh az mi pachnie

12 lata 8 miesiąc temu #353455 przez maksiu
Olga twoje to twoje sa starsze a moj maks jak wstanie o 7 to najlepiej zeby na dwor isc, dzis to mowie wam sniadanie w biegu jadl i caly dzien na dworzu fakt ze w dziebn go polozylam sac bo nie wyrabial , ale teraz ma tyle energi ze my dorosli to pikusie przy nim ale jak mi pio 20 usnie to do rana spokoj

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka