BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353386 przez kafelka0
Majowka Kupiłam pajacyki w rozmiarach 62 oraz 68.
Anna77 Zobaczymy czy moja bokserka urodzi się w terminie, może wyskoczy szybciej albo później.
Coś czuję, że te lato będzie gorące, bo chodzę w ciąży hehehe. I będzie choćby na złość.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353388 przez Olga
Jestem z siebie bardzo dumna,udało mi się zrobić francuski manicure u stóp i to bez większego wysilku,a myślałam,że nie dam już rady ha ha.Idę później na placyk zabaw z koleżanką i jej synusiem i chyba już japonki założę,co tu się kisić w pełnych butach.
Klatkę schodawą już umyłam,bo moje córcie mnie dzisiaj nie wyręczą jak wrócą na bank padnięte z tej wycieczki.Trochę się dzisiaj narobiłam. :)

Spotkałam rano koleżankę,ktora też miała założony krążek już od 24 tyg.i się wystraszyłam,bo jej to się wrosło i polożna nie mogła wyjąć,zadzwonili po jej lekarza prowadzącego i z ogromną iłą jakoś wyjął,ale ona mówi,że poród to pikuś w porównaniu z tym krążkiem.Trochę mam stracha. :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu #353390 przez mloda_mamuska
www.ebay.co.uk/itm/Summer-Infant-Deluxe-...dcd54#ht_2080wt_1159

dziewczyny co sądzicie tej wanience?
ona jest z takim malutkim prysznicem :lol:
ale nie wiem czy taki prysznic nie wystarczy maluszka??
szukałam tej z termometrem wbudowanym,ale nie ma jej,ale mąż mnie pocieszył,że kupimy osbno ten termometr,zebym mogla sobie zmeirzyć temp.wody ...bo ja to jestem panikara i będę sie bała,ze za gorącą albo za chłodną malutkiemu wlałam... ;))

12 lata 8 miesiąc temu #353391 przez Olga
m m fajna ta wanienka,jak dla dorosłego tak wyglada,a na jakiej zasadzie działa ten prysznić,nie widzialam nigdy takiej.Ta co ja kupiłam ma właśnie termometr wbudowany na dnie.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353394 przez mloda_mamuska
:silly: Olga tak jak na zdjeciach jest pokazane , tam na samym dole. :silly:

to z boku koło wanny chyba ma jakas pompkę czy coś takiego,ze ta woda lecki z tego malutkiego prysznica . fajna jest,ale nie wiem czy takie malenstwo nie bałoby się tego;)

12 lata 8 miesiąc temu #353396 przez Olga
m m nie umiem Ci powiedziec,czy maluszek będzie sie bał,bo zazwyczaj to się tylko dziecko tak delikatnie polewa,ale mozliwe,że ten prysznic leci bardzo delikatnie i mały jak się od poczatku przyzwyczai,to nie będzie sie bał.I na pewno jest funkcja,że można nie używać tego prysznica.

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353400 przez mloda_mamuska
Olga pewnie tak .;)

najwyzej jak sie oliwierkowi nie spodoba to nie bedziemy tego uzywac ;)
tak myslę i mysle i chyba na tą jednak zdecyduje ;)
mój mąż zawsze jak go pytam o zdanie to twierdzi,ze te moje udziwniane i kolorowe rzeczy z super dodatkami sa dla mnie a nie dla małego bo mały i tak tego nie będzie pamiętał :angry:
takiego mam męża........... no ale dobrze,ze to i tak ja zawsze mam ostatnei zdanie i kupuje to ,co ja chcę :lol:
jedyne co uwielbia oglądać,wybierać najpiekniejsze i chwalić to śliczne ciuszki :lol: no i czeka aż mały będzie miał rok ,dwa i bedzie mógl mu kupowac super zabawki :laugh:

Olga
a jakimis plynami/mydełkiem czy czyms sie go myje?? i głowkę czym myć? są szamponiki jakieś takie ?

Teraz to juz nie bedzie tyle do czytanie,bo w Polsce coraz ładniejsza pogoda,to mozecie wychodzic na całe dnie a ja z zazdrości wcinam ciepłe kakao ,bo nic innego mi nei zostało jak Wam zazdroscić :(

12 lata 8 miesiąc temu #353403 przez daners
m-m spojrzałam na wanienkie i ja tam wybieram model normalny bez udziwnien ;] niewiem czy potem bedzie Ci sie chciala bawic w mycie tego pojemnicza rurki przepłukac ;] zreszta wiecej miejsca chyba zajmuje :) moje zdanie...

m_m moj tez dzis w pracy cały dzien wiec bede tu kisic:)

Nabrałam energi posprzatałam jedynie mycie podłog zostalo ale to wieczorem ;]
upiekłam chlebek mezowi i robie sernik dietetyczny ciekawe czy wyjdzie bo to moj debiut :D
a teraz deser truuuskawki :D

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 8 miesiąc temu #353405 przez kafelka0
daners mmmmm...... taki deser z truskawek, albo sernik.... ale mi smak robisz. Niestety nie mogę takich cudów jeść. Mam cukrzycę ciążową. Dieta, dieta i jeszcze raz dieta i 4 raz dziennie glukometr idzie w ruch. Owoców nie mogę tylko same warzywa, a takie ciacho z miłą chęcią bym zjadła. Mam nadzieję że po ciąży będę się mogła pozwolić na takie rarytasy.

12 lata 8 miesiąc temu #353406 przez mloda_mamuska
daners w ciąży i sernik dietetyczny???

ja ostatnio jadłam,ale malo dietetyczny,bo pianką na górze,ale pyszny był. ale szczerze to sama jeszcze sernika nie robiłam.
Trzymam kciuki i daj znać czy wyszedł ;))

u Nas dzisiaj obiadzik robi męża kolega,bo nie brał nadgodzin i został w domciu,więc robi swoje popisowe danie :lol: hehe... naleśniki nadziewane mięskiem i warzywami z sosem..podobno są niezłe ;D
jeśli smakuję jak MacWrap to pewnie będę chciała częściej :laugh:
w macu zawsze na szybko bierzemy z mężem,bo to dobre danie,które nawet zapycha;)

12 lata 8 miesiąc temu #353408 przez daners
Kafelka0 - no to rygor masz, pewnie duzo kg nadprogramowych niebedziesz miala :) taki plus :)
a jakie imie wybraliscie dla brzuszkowej boksereczki :)

m_m to ciekawe czy kolega faktycznie zrobi że palce lizac ;] jak milo przynajmniej niemusisz robic obiadku ;]

dietetyczny to dla mezula bo jest na diecie a niech tez ma cos z zycia haha wkrotce ma urodziny wiec probuje mu jakies ciacho zrobic by mu przykro niebylo jak inni beda wcinac inne rarytaski ;] zrezzta dietetyczny mi tez nei zaszkodzi ;D

12 lata 8 miesiąc temu #353410 przez bidol
Olga - nom :laugh: Jeszcze ok 8 tygodni :ohmy: to już prawie :ohmy:

M_M - zazdroszczę tych chodników, choć do tych w Polsce już się przyzwyczaiłam :silly: cieszę się że u Ciebie ładna pogoda - u Nas to jakiś armagedon - strasznie gorąco B)
Co do bólu krocza to i mnie bolało po ...., mi się wydaje że na tym etapie ciąży to chba normalne, zwłaszcza po...., bo więcej krwi tam napływa i wszystko jest bardziej opuchnięte i wrażliwe :( Wanienka - wypasiona :laugh:

Kafelka - to bardzo się cieszę :laugh: powiedz coś więcej o sobie i brzuszku - to wpiszę Cię na Naszą listę :laugh: Zakupki powiadasz :S to pasujesz na Nasze forum :laugh: Co do cukrzycy - to współczuję bardzo - z naszego grona Kamyczka jeszcze ma cukrzycę - To się będziecie wzajemnie wspierać :laugh:

Ewelinda - też jestem tego zdania że wózek b.ważna rzecz :laugh: choć ten x-lander o którym pisałyśmy jest nowością i ma spacerówkę tyłem i przodem :laugh:

Majówka
- aż wierzyć się nie chce że Ty w Portugalii mieszkasz :silly:

Anna - ja się roztapiam chyba - u Nas też strasznie gorąco B)

Daners - no niby po drodze nie mam, ale może Męża niciągnę to pojedziemy. DZIĘKUJĘ :kiss: :kiss:

Olga - co do puchnięcia nóg- to wczoraj jakaś masakra była - Byłam w japonkach i zrobił mi się pryszcz między dużym palcem a resztą - boli :(

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #353412 przez mloda_mamuska
daners no to biedny mężulek ... to miło,że wspierasz go i próbujesz dogadzać w miarę możliwości ;)

dziewczyny zapowiada się coś ciekawe na wieczór w telewizji ??
bo umrę z nudów,ta znajomą,z którą mieszkam znowu jakas obrażona....
facet kupił jej pyszne lody carte dor ..a ona je wyrzuciłaa .... :unsure:
co drugi dzien ma jakies takie fochy ... nie wiem moze to ta ciąża tak na nią działa,ale jak tak bedzie przez najbliższe 7 miesięcy to ja współczuję jej facetowi...
stara się jej dogadzać.od kiedy przyjechałam i mąż mi kupuje dużo owoców to tamten swojej tez bierze czasem jakies truskawki czy inne owocki,a ona wiecznie obrażona... od kiedy tu są,czyli 6 miesięcy wyszla z domu ze 3 razy tylko :huh:
na zakupy nawet z nimi nie wychodzi... nigdzie... śmieci nei wychodzi wyrzucic...normalnie cale dnie w domu na kanapie pod kocem... a podono od kiedy zaszła w ciążę(3mieisace temu),to juz w ogole nawet obiadow nie robi,nic... dla mnie to takie STRASZNE... no ale co poradzic..

Dziewczyny a co myslicie o tych butelkach i innych rzeczach z tej firmy
www.ceneo.pl/1766696
??? bo myślę nad Aventem i nad tym tommee tippee.

bidol STO LAT z okazji rocznicy ślubu ;))

12 lata 8 miesiąc temu #353414 przez bidol
An83 - syn (Nataniel) - 04.07.
Młoda_mamuska - syn(Oliwier)- 04.07
Necik - syn (Szymon) - 06.07

Bidol - córeczka (Kamilka) - 07.07
Saiko - syn (Szymek) - 14.07
Olga - syn (Ignas) - 25.07.
Kamyczka - syn (Dominik) - 25.07
Anszka - syn (Wojtuś) - 27.07
Anna77 - syn (Mateusz) - 7.07 (faktycznie będzie ok.23.06)
Daners - syn (Filip) - 23.07

Daria23 - syn (Tymoteusz) - 26-30.07
TruskawkowyKaprys - córeczka (Lena) - 27.06-01.07
Kejtin - córeczka(?) (Sara) - 25.07
Maksiu - ( ??? ) (Kinga lub Błażej) - 15.07
......
Chłopek - syn (???) - 18.06
Majówka - syn (Lukas) - 17.08

to nasza lista
Kafelka - dawaj znaka - to Cię wpiszę :laugh:

M_M - ja już Aventa kupiłam - ale te podobno też są dobre

12 lata 8 miesiąc temu #353415 przez daners
m_m mnie sie osobiscie podobaja te tomme tippe ale dostałam cały kompel z wyparzzaczem z aventu wiec nie marudze ;]
ale chyba to dwie dobre firmy :) te tommi maja te rurke chyba antykolkowa :)
mezulek wcale nie biedny;p na dobre mu to wyjdzie bo miesien piwny mu sie zrobil wiec niech zadba o kondycje bo potem kto bedzie latał z Filipkiem i gral w pile ;]

no własnie co robic wieczorem hmm
ja zaraz zabieram sie za lekkie podrasowanie tuniczki tzn tu podszyc tu zalozyc by pasowalo na moj brzusio :) a potem dzien "pieknosc" ;) olejowanie wlosów malowanie pazurków maseczki itd ..czasami lubie taki dzien :):):)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka