- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- martela89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jestem szczęśliwą mamą Vanesski :)
To super przyjemny ból,jak już zobaczysz malucha
Ja nie chodziłam wcale w dresach bo ich nie mam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a co do dresów..mąż ostatnio chciał mi kupić jakies nike czy cos.ale nigdy nie chodzilam w dresach..i zeby juz nie marudzil,to wybrałam bluzę różową nike i legginsy do kompletu ;p.. heheeh jakos nie wyobrazam sobie,ze mialabym chodzi w dresach.. aseksualne to dla mnie ;pp niektore kobiety podobaja mi sie w dresach ale sama nie nosilabym )
- martela89
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jestem szczęśliwą mamą Vanesski :)
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
No i problem mamy bo, naprawde nie wiem jak ustawic te 4 sztuki mebli za maly pokoik!
Jakos sie zmieszcza, ale zeby bylo funkcjonalnie, to nie wiem....
Najpierw problem z farba byl, teraz to masz Ci los!
M-M, nie boj sie porodu, slyszalam ze bol jest silny, ale przychodzi falami....wiec wiesz w trakcie najgorszego momentu, ze zaraz minie i znowu bedzie chwilka spokoju Tak mi tlumaczyly dziewczyny
Potem, jak zobaczysz Olivierka, to zapomnisz o tych ciezkich bolach i bedziesz wniebowzieta! Mowie Ci!
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a co do mebelków.nie mozecie jednego wstawic do Was albo mniej kupic?
musisz w pokoiku tez miec miejsce,jakbys chciala małego na rączkach ponosic.oczywiscie mozesz też gdzie indziej go ponosic,ale wiesz...dobrze by było,żeby jakos minimalnie mozna bylo pochodzic po pokoiku ))
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Starszy wybył na jakiś turniej. B z Kubą pojechali na szermierkę, więc mam chwilkę. Strasznie się u nas ochłodziło, ale to mi akurat nie przeszkadza. Żadnych planów na dzisiaj nie mam, co mnie cieszy, bo cały tydzień biegałam dzień w dzień. Coś pewnie posprzątam w domku, może jakiś spacerek i tyle.
Miłego Dnia!
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Olga - fotelik super - podoba mi się dla dziewczynek kiepskie kolory są Ja sporo szpinaku jem na hemoglobinę i wyczytałam że kivi pomaga - więc też będę się objadać
M_M - na morfologię lekarz dopiero mi powie w poniedziałek
Co do kikutka to Sebek miał taki klips i kikutek szybko mu odpadł ale stracha przy oczyszczani miałam
Moje marzenie - laserowa depilacja ale zawsze szkoda mi kasy
Co do chusteczek - to szkoda kasy będzie lato - wystarczy że na chwilkę potrzymasz w dłoni - Sebkowi to nie przeszkadzało
Nakładki na sutki - lipa - ja miałam strasznie pocharatane przez Sebka bo za himalaje nie umiał złapać i siostra mi te nakładki kupiła - i było jeszcze gożej
A ząb - współczuję ale Oliwierek z Ciebie wapnia ciągnie
Agnesssa - ja ostatnio jechałam żółtkiem ( to taki nasze busiki) i nawet przez myśl mi nie przeszło żeby mi ktoś nie ustąpił choć powiem szczerze że to gówniarstwo - dzisiejsza młodzież jest okropna - żedna nawet nie spojżała - dopiero kobietka ok 40 lat wstała. A faceci to już szkoda słów - Ale żeby w sklepie to raczej nikt mi nie ustępuje w kolejce - jeszcze się wpychają przed
Cieszę się żę zakupy udane
Anna - no mnie wciągneło już myślę co by tu jeszcze kupić i zasadzić
KAMYCZKA - odezwij się
- anszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Ależ się ochłodziło, szkoda tylko, że słonka nie ma.
Ja dzisiaj na jakieś zakupki wyskoczę, ogarnę chatkę i jakieś wielkie gotowanie sobie urządzimy
M_M - w czasie porodu kobieta jest pod wpływem hormonów, które pomagają przetrwać ten ból, zauważ, że nigdy nie słyszy się o kobietach, które umarły z bólu, więc i Ty dasz radę. Biologicznie rzecz biorąc, jesteś w doskonałym wieku na poród naturalny Będzie dobrze
Bidol - ogrodniczką zostajesz to powodzenia, ja mam ograniczone pole do popisu (może to i dobrze )
Chłopek - miłego weekendu i nie stresuj się zbytnio, bo nie możesz, a wiesz jak to z dziadami jest
Olga - ja bardzo cenię takie kobiety, które odważnie podejmują decyzję i rezygnują z toksycznych związków, choć domyślam się, że nie było lekko. Na szczęście szala się przeważyła i możesz cieszyć się nową rodziną
Ja też się boję alkoholizmu, choć negatywnych doświadczeń nie mam, ale trochę się w życiu nasłuchałam i naoglądałam.
Anna77- odpocznij troszkę, bo już niedługo nie poleniuchujesz
Miłego dnia!
PS Ja też nie mam założeń dot. karmienia, mam tylko nadzieję, że się uda
- Anna77
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteśmy już w "piątkę"
Uwielbiam też tarty ze szpinakiem (świeżym czy mrożonym - tylko nie z papki, tylko z liści). Fajnie jest kupić w kulkach, bo możesz wyjąć z zamrażarki ile chcesz. Przepisów masę w sieci - szpinak z fetą, z łososiem z boczkiem i rokpolem what ever. Do tego masa jajeczno-śmietankowa. To wbrew pozorom bardzo sycące - na obiadek i na zimną przekąskę na wieczór ze znajomymi.
Uniwersalne ciasto na tartę - gotuj.skutecznie.tv/2011/04/tarta-czyli-...lne-ciasto-na-tarte/
No i to, co któraś z dziewczyn już pisała - szpinak kocha czosnek No i gałkę muszkatołową.
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
M-M, mniej zawsze mozna kupic. Dlatego kupujemy na raty, zeby zobaczyc ile tego wejdzie. Bede dzisiaj kombinowac jak to wszystko ustawic
Ja dzisiaj mam znowu sesje zdjeciowa Tym razem z kolezankami. Ciekawe jak wyjda fotki
U nas upalnie moze pojade z miskiem na plaze I sie troche opale!
Anszka, udanych zakupow! Pochwal sie pozniej!
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja
Chlopek m sie nie przejmuj moj tak potrafi wkurzyc ze mam dosc i potem sama robi
mhh mialam cos jeszcze napisac i nie wiem co kurde nie wiem co sie dzieje z kamyczka od czwartku nie pisze
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja wczoraj tyle posiedzialam,do 3 w nocy z kolezanka pisalam o ciąży i w ogóle i tak zleciało.
a dzisiaj pospałam za to
bidol no to tego do ogrzewania chusteczek nie bede kupowała.
a co do puszczania kobiet w ciąży.. ludzie naprawde są perfidni.. przeciez już widać u każdej z Nas.. a oni udają,że nie widzą... przykre,ze tak sie zachowują.
anszka mówisz,że damy radę,okey to jak przezyje to napiszę do Was
Anna a pierogi ze szpinakiem jakie pych są i serem białym.
uwielbiam je . !
Majowka ja co Ci zazdroszcze i tej pogody i plaży ! Jak mieszkałam w Polsce to mialam 18km do Ustki- plaży. i teraz to doceniam,ze tak często sobie jeździłam tam.
U Nas dalej zimno ..ii chyba juz tak będzie. Moze w czerwcu zrobi sie cieplej.
ide zrobic sobie cappucccino
- agnesssa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Olga chciałam dać kasiorę, ale moja dziewczynka chciała rower więc kupiłam rower i taki piękny obrazek z aniołkiem stróżem zamiast kartki (na odwrocie jest piękna dedykacja i życzenia
Pochwalę się, a co tam Jestem zadowolona, mam nadzieję, ze młoda też będzie
allegro.pl/laguna-vs-4-kola-26-kosz-grat...owa-i2270450973.html ten różowo czarny
allegro.pl/sb-aniol-stroz-z-imieniem-pam...nii-i2260359380.html
Coś bez humoru sie obudziłam Normalnie gryzę od rana, nie wiem czy to przez pogodę, czy przez to, że mnie głowa od rana boli wrrr.
Majówka coś wykombinujesz z pokoikiem Mój pokoik też jest malutki(7,5m), a nawet dużo mniejszy i też muszę wszystko pomieścić Ale już sobie wszytsko zaplanowałam i powinno wszytsko wejść, zobaczywy jak w rzeczywistości to wyjdzie
Co do karmienia, to faktycznie indywidualna sprawa, ale mi się nie podoba jak dzieciaczki same podchodzą i sobie cycka wyciągają A to grozi jak maluszek jest już starszy. Ja mam tylko nadzieję, że będę mogla karmić przynajmniej do roku, ze będę miała pokarm i ze mały będzie ciągnął. Bo moja kumpela karmiła tylko 6 tygodni, moja mama tylko 2 miesiące, a to już jest zdecydowanie za krótko
- necik
- Wylogowany
- gaworzenie
Jeśli o mnie chodzi to boję się trochę pielęgnacji tego kikutka... mam nadzieję, że szybko odpadnie i nie będzie problemów. Ja niestety prawie wcale nie miałam kontaktu z takimi maluchami więc trochę przeraża mnie pielęgnacja małego, ale mam nadzieję, że instynkt macierzyński pomoże ;D
M_m - jeśli chodzi o ten podgrzewacz do chusteczek to też myślę, że szkoda na to pieniędzy, tym bardziej, że będzie lato i raczej będą ciepłe... a jaka to pyszną zapiekankę robiłaś na obiadek? ja właśnie zapytałam męża co robimy na obiad i oczywiście zero pomysłów więc jak możesz to poratuj jakąś nowością
Daria23 - ja też się boję strasznie burzy ale postanowiłam sobie, że muszę przestać tak się zachowywać bo przejdzie to na małego a tego bardzo bym nie chciała. Mnie bardzo straszono jako małą dziewczynkę - burzą - i w dorosłym życiu tak mi zostało teraz jak jest burza staram się małemu tłumaczyć, że to aniołki w niebie mają imprezę i robią zdjęcia a grzmoty to pewnie w beczkach wino turlają ;D może to i głupie ale mówienie do małego mnie uspokaja tak jak i mój mąż który ciągle mi tłumaczy, że nie ma się czego bać... więc póki co - jestem dzielna ;D