BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #360101 przez mloda_mamuska
Olga hehehe no to nieźle ;D
juz slyszalam,ze zawsze wiecej sie wydaje bedac z dziećmi na zakupach ;)

to smacznego ;)

ja też jem loda,ale rożka,obok w kolejce czeka jogurt i popcorn toffe. :lol:

a później sie dziwic,ze poszło w tylek :lol:

a w telewizji bedzie cos ciekawe wieczorkiem ? ;))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #360191 przez bidol
hejka

M_M
- no miałam Ci pisać o tym pilniczku, bo też tak miałam :)

Olga - Ja na zakupy zawsze robię liste - i wydatki są dużo mniejsze - ale często bywa tak że do domu wracamy bez ciastka i różnych przekąsek - bo ja zawsze tylko najpotrzebniejsze rzeczy pisze :)

ale się zajadacie - ja za liodami tak średnio przepadam - za słodkie dla mnie ;)
co do telewizji - to pojęcia nie mam - z Sebkiem wolliego oglądamy :)

a to wczoraj na spacerku :)
Załączniki:

12 lata 10 miesiąc temu #360217 przez mloda_mamuska
bidol ale słodziak :kiss:

ja ogladalam x factor a teraz nie wiem co bede ogladala..nie mogę leżeć,bo jak tylko się położę to od razu robi mi się niedobrze i czuje jak wszystko z żołądka mi sie cofa i szybko sie podnosze..i jestem zmuszona ciągle siedzieć :dry: :dry: :dry: :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #360226 przez bidol
M_M - a ja z nudów czytam kwietniówki - jak się rozpakowywały i co teraz przeżywają :) ciekawa lektura - zaraz biorę się za majówki :) A wiesz że później już tylko czerwcówki i MY :laugh:

12 lata 10 miesiąc temu #360230 przez Olga
bidol ładniutki ten Twój synuś,a do kogo jest podobny,bo jestem ciekawa?
U nas to bardzo dużo na jedzenie idzie,ja na tym to nie umię oszczędzać,a bardzo bym chciała.Widzę jak znajome oszczędnie kupują,ja zresztą ogólnie jestem rozrzutna. :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #360236 przez mloda_mamuska
bidol a zdjecia wstawiały maluchów?
Jezu...jak przeczytłam to co napisałaś,to zaczęłam sie denerwować,ze jeszcze chwila i My.......KURDE jak to zleciało... mam nadzieje,ze zdąże kupić cała wyprawkę i jakos psychicznie sie do tego przygotować.... ale sie boje ;P !!!!

chyba też zajrzę do Innych i podczytam je ;D

Olga ja tez chciałabym oszczędzić a jestem rozrzutna,ale zawsze robie listę rzeczy najpotrzebniejszych no i w sklepie ''korzystamy'' z ''promocji'' które pewnie promocjami nie są ,ale kuszą :lol:
No i jak Misiek wejdzie na dział słodyczy to już wiem,ze nei obejdzie się bez 10 produktów więcej :blink: ... zawsze staram się go od tego działu odciągnąć ukradkiem,ale przeważnie jak na chwilę się gdzieś zagapię to Jego już za mną nie ma ..i wiem gdzie Go szukac :lol:

12 lata 10 miesiąc temu #360244 przez bidol
Olga - ciężko powiedzieć - mieszany taki ten Nasz Sebek :lol: ale kocham go nad życie i napatrzeć się na Niego nie mogę- a taka paskuda była z Niego jak się urodził :silly:

M_M - a no aż dreszcz mnie przeszedł- dziewczyny tam już przeżywają i doradzają Sobie - warto poczytać.
Tu Macie link do Majówek - bo ciężko znaleźć www.zapytajpolozna.pl/100-przyszle-mamy-...j-2012/Page-365.html

co do zakupów - to ja też rozrzutna jestem, ale na jedzenie staram się mniej wydawać, bo szkoda mi jakoś :silly: Niestety zgubą u Mnie jest Sebastian - jemu sporo ciuchów kupiję no i teraz Kamilka jeszcze :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #360246 przez chłopek
hej dziewczynki wróciłam od mamy nie ma jak w swoim domku
wydałam dzisiaj masę kasy :( kupiłam pampersy te w realu, sobie dwie tuniczki i leginsy, Ksawciowi spodenki i majtusie bo go bede oduczać sikania w pampersa
u nas strasznie zimno i pada, jutro jedziemy rano do mamy no i pewnie na obiadek zostaniemy
siostra mi dzisiaj powiedziała że mi się brzuch obniżył

12 lata 10 miesiąc temu #360251 przez bidol
chłopek - a co tam u Was na czerwcówkach?? dzieje się coś??? to fajnie że zakupy udane, ale znam te wyrzuty sumienia :silly:

12 lata 10 miesiąc temu #360253 przez chłopek
bidol nie wiem czy coos na czerwcówkach sie dzieje bo jak tam jestem to zednej dziewczyny nie ma:( miałam własnie sprawdzac co tam pisza

12 lata 10 miesiąc temu #360254 przez mloda_mamuska
chlopek to super,za zakupy udane ;)
a jak się czujesz?? oszczędzasz sięę ?

Dziewczyny
czy można jak malenstwo sie urodzi ściągać wieczorem pokarm ,zeby tato malenstwo karmil w nocy,zeby podgrzal mleko i sam nakarmil,czy lepiej samej wstawac i karmic z cyca??

dziewczny ile kupujecie sztuk pampersów numer 1 ?? bo u nas są w promocji dwa opakowania po 60sztuk.. i nie wiem ile ich kupic .i ile Dwójek ;))

bidol jak czytam o tym wstawaniu co godzine to coś czuję,że będę wyglądała jak zombi po tygodniu ;pppp

12 lata 10 miesiąc temu #360261 przez bidol
M_M -ja 1 kupiłam 42 szt i 72 chyba, ale ja rodzę dziewczynkę, a one raczej są mniejsze od chłopców, więc nie wiem co Ci doradzić ;) z resztą te pieluszki nie są tak za małe że nieda się ich założyć :) a ja wolę żeby przylegały a nie odstawały :) co do pokarmu to chyba się tak da, ale pojęcia nie mam jak go przechować ;)
A co do wstawania - to też już drżę :silly: tym bardziej że Sebek był ardzo grzeczny i boję się że teraz to ja dopiero dostanę w kość :silly:

Chłopek -
a co tam tak mało piszą dziewczyny??

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #360262 przez chłopek
m_m nogi mnie strasznie bolą od chodzenia a tak ok, caly czas po woli chodziłam
ja kupiłam dzisiaj 43 szt nr.1 i 80 szt nr 2
lepiej samej karmić w nocy

bidol nie wiem tam od samego poczatku mało pisały:)
mama kupiła mi body dla chłopaków w biedronce:) tylko zapomniałam je wziąśc od niej

12 lata 10 miesiąc temu #360266 przez mloda_mamuska
chłopek a dlaczego lepiej samej karmić? ma to wpływ na dziecko ??

bidol no właśnie nie wiem...musialabym poczytac jak je przechowywać ;p

12 lata 10 miesiąc temu #360271 przez chłopek
m_m wydaje mi sie ze lepiej od razu cyca wyciagniesz i pokarmisz a tak trzeba iść podgrzać,
moja siostra karmiła piersią, ale jak musiała załątwiać sprawy ze ślubem to mała jadła butlę i sie tak wycwaniła że później cyca nie chciała bo z butli szybciej leciało i nie trzeba było ciągnąć

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka