BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #367405 przez Daria23
Hej Lalunie ja dzisiaj pierwsza:)głowa rodziny mnie obudziła wychodzac do pracy i juz zasnac nie moglam ta goraczka dzisiaj w nocy dala mi sie weznaki normalnie nie mogłam spac przez ta duchote...ale lubie taka pogode w dzien:):)
Bidolku - masz piękna córeczke:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #367406 przez chłopek
Daria pierwsza bylam ja :)

12 lata 7 miesiąc temu #367407 przez Daria23
A poprawiam sie Chłopek była pierwsza:)
a właśnie Chłopek chciałam ci bardzo podziękować za emaila

12 lata 7 miesiąc temu #367408 przez chłopek
nie ma problemu :)
ja juz od 6.30 nie spię, Ksawcio już na polu był

12 lata 7 miesiąc temu #367409 przez Daria23
Skąd on bierze tyle energi co?:)
a ty jak tam Chłopek sie czujesz?masz juz taki śliczny suwaczek:)

12 lata 7 miesiąc temu #367410 przez chłopek
Daria nie wiem skąd on ma tyle energii, cały dzien by nic nie jadał, a goni non stop
Dobrze sie czuje jak siedze w domu bo za gorąco jest jak jestem na polu i mały sie strasznie napina w brzuchu

12 lata 7 miesiąc temu #367415 przez agnesssa
Maksiu gratuluję synka, najważniejsze że zdrowy i ładnie rośnie :woohoo:

Anna faktycznie dobrze, że ten skurcz chwycił podczas badania, teraz odpoczywaj dużo i uważaj na siebie. A to kołotanie to jakaś masakra :huh:

Kejtin powodzenia na wizycie :woohoo:

Bidolku
Super, że Kamilka się ładnie ułożyła, tylko teraz się nie forsuj, co by za wcześnie nie urodzić :kiss: :kiss: A zdjęcie jest po prostu mega :lol:

Daria u nas w nocy się przyjemnie zrobiło, ale za to od rana już nie jest tak ciepło :dry:

Chłopek
jak Ty na to pole będziesz biegać z Ksawciem jak Ci się maluszek urodzi :huh: Nie zazdroszczę, ale pewnie sobie poradzisz :woohoo: :kiss:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367416 przez bidol
a ja już spać nie mogę ;)

Maksiu - zapomniałam wczoraj o Tobie - Błażej - to super choć wiem że po cichu liczyłaś na Kingę - ważne że zdrowy i duży chłopak :lol: :kiss: :kiss: :kiss:

Chłopek - oooo - to spora niunia jak na 36 tc :lol: bardzo się cieszę że zdrowa :lol: - masz już pewnie stresa :unsure:

Kamyczka - a masz szyjkę zamkniętą i twardą?? bo ja mam otwartą i miękką :dry: ale jakoś już dociągnę :lol:

Anna - wstydliwy :blink: a i super że po wizycie dobre wieści tj - szyjka i Mateuszek - jedynie te leki i skórcze :( :(

Kejtin - wiem - upały- dlatego ja uwinęłam się z wszystkim przed upałami :lol:

Majówka
- :kiss: :kiss: a jak się miewa Twoja koleżanka??

Olga - :kiss: :kiss: no już ostatnia prosta :lol:

Daria - :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu #367420 przez daners
hej kobitki oooo prosze jakie ranne ptaszki z Was no no:)

u mnie tez cieplo a ja spie w długiej pizamie hehe ;p ale cóz choroba tego wymaga;/

Bidol córcia słodziutkaa.

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 7 miesiąc temu #367425 przez Anna77
Cześć Kochane, dzisiaj paskudna nocka za mną. Nie dość że i tak często się budzę na siusiu, to dzisiaj budziłam się, bo bałam się że przegapiłam budzik. O 5 tableteczka i od wstania trzęsą mi się ręce jakbym była na głodzie jakimś :lol: Na szczęście trzymam się tego, co napisała mi Daria - że to minie.

A mój Maluszek przez 2 tygodnie urósł jakieś 200g, więc to niby nie dużo, choć w normie niby. W ogóle dowiedziałam się, że i tak duży nie będzie bo łożysko niby "drożne" - przepływy wszystkie ok - ale pojawiają się maleńkie zwapnienia. Żadne z moich dzieci wielkie nie było - 3150 i 3230. Więc jakoś się nie martwię. Byle wytrwać chociaż do końca 36 tygodnia - 8.06. Chociaż wiadomo - im później, tym lepiej.

chłopek super że urodziła i jest wszystko dobrze :) Krótko zwięźle i na temat. Ciekawe dlaczego po odejściu wód, jednak cesarka. Też tak miałam w pierwszej ciąży, bo nie było postępu porodu - ani skurczy, ani postępu rozwarcia - chyba na 3cm się zatrzymało.

Strasznie gorąco znowu, zwariuję dzisiaj.

12 lata 7 miesiąc temu #367428 przez bidol
Agnesssa - dzięki :kiss: :kiss: zdjęcie też bardzo mi się podoba :lol: zwłaszcza te bombelki :lol:

Daners - dzięki - współczuję choroby :kiss: ja od początku ciąży mam katar i to taki nie byle jaki :( co dzień rano nos i gardło zapakowane, a o nocy to już nie wspomnę :dry:

Anna - współczuję samopoczucia - nie ma nic gorszego jak brak kontroli nad własnym ciałem :dry: Dasz radę- wytrzymasz do końca 36 tc - ale już więcej odpoczywaj :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #367432 przez daners
Bidol tez sobie wspolczuje choroby ;] ale dzis troszke lepiej glowa chwilowo niepeka i nawet mam siłe by trzymac kubek i pic wode ;) haha

a pogoda no hooooot i to niezły bedzie.... wywiesiłam juz pranie i grrr normalnie mam sasiadke taka walnieta że jak podlewa kwiatki to wiadrami leje i wiecznie mi stuka o daszek brrr az sie zagotowałam ;p

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 7 miesiąc temu #367440 przez Anna77
Bidol, Agnessa no właśnie to odpoczywanie. Mi i tak się wydaje, że dużo leżę.

Tylko tym razem po prostu nie czuję się na siłach żeby coś zrobić.

Bidol pamiętam, jak wieki temu pisałaś że uwielbiasz gorące kąpiele w wannie i za każdym razem jak zanurzam się w wodzie mi się to przypomina. Zawsze dziwiłam się mojej Mamie że potrafi tyle siedzieć w wannie i czytać. Zrozumiałam to po urodzeniu Kuby. Przy trzech facetach w domu, to jest jedyne miejsce gdzie mam święty spokój. A wczoraj tylko weszłam, umyłam się i wyszłam. Brakuje mi prysznica :(

12 lata 7 miesiąc temu #367484 przez bidol
Daners - współczuję sąsiadki - moim sąsiadem przez ścianę jest brat (bo mieszkamy w bliźniaku) i też potrafi mnie doprowadzić do furii :angry: ale ogólnie jest ok :) ale sąsiad z drugiej strony to jakaś porażka - ma oczko wodne i 2 żaby :angry: :angry: wszystko potrafię przełknąć - szczekanie psów po nocach darcie się kotów, ale te żaby - w dodatku one nie wydają takich normalnych dźwięków - żadne rechotanie czy kumkanie :angry: tylko jakieś darcie się na całego - nie wiem może jakiś okres godowy przechodzą :angry: :angry: :angry:

Anna - uwielbiam te kompiele - przysznica nienawidzę - mamy wannę ze szklanym parawanem i deszczownią - bo mąż upierał się że będzie brał prysznice - i przez 2 lata może ze 2 prysznice wziął. A w wannie też godzinami mogę się wylegiwać :lol:
Swoją drogą - masz dobrą pamięć :lol:

Ja przed chwilą zjadłam miseczkę pokrojonego arbuza i melona :S mniam - aż się boję jak ja bez owocków wytrzymam w lipcu :(

Anna, Olga - z tego co pamiętam to Wy nie stosowałyście diet przy karmienu. Jak to w realu wygląda. Od pierwszego dnia malutkimi posiłkami jadłyście - prawie - wszystko??

wczoraj oglądałam ostatni odcinek ostatniego sezonu dr Housa :( ciężko będzie bez tego serialu :(

12 lata 7 miesiąc temu #367486 przez Olga
Hej dziewczynki.Strasznie gorąco dzisiaj,miałam iść do miasta,ale na razie odpuszczę sobie.W dd tvn teraz mówili,że od jutra ochłodzenie ma być i dobrze,bo ja jutro mam dwie wywiadówki i będę biegła z jednej szkoły do drugiej ha ha. :)

Wiecie co.mojej Olgi telefon się znalazl,wyładował jej się i jakoś spadł za biurko,a tam pełno kabli od kompa,niby patrzyła tam,ale jak to dziecko.Bardzo się cieszę,bo szkoda by go było. :laugh:

Rano dostałam smutnego sms od mojej mamy,mojego ukochanego szwagra tata zmarł rano,mlody facet trochę po 60.Wstał rano i się przewrócił i zgon na miejscu.A w sobotę miał 18 wnuka :(

bidol Ty czasem nie masz alergicznego tego kataru,jak Cię tak długo trzyma?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka