BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #368343 przez anszka
Bidol- a zanim zaszłam w ciążę, to kompletnie nie rozumiałam, dlaczego wszystkie kobiety o tych tygodniach mówią :laugh: zawsze sobie przeliczałam na miesiące i tyle :) a teraz już wiem, że każda mamuśka ma ulubiony dzień tygodnia :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #368344 przez Anna77
Anszka dzięki, chyba troszkę lepiej. Trzęsę się jeszcze, ale powoli się przyzwyczajam chyba.

Nie ukrywam, że też mnie to rozpakowywanie czerwcówek przystopowało. Mimo wszystko, trochę to jeszcze za wcześnie. Jak mi się nawet sprzątać za bardzo nie chce, to musiało mi to wejść w głowę mocno.

Bidol te piątki to ja też lubię :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #368348 przez saiko
Hejka,

u mnie dzis chlodniej, no i fajnie

ja tez bede miala lampke z Ikea, ale granatową gwiazdkę. Myslalam, ze uda mi sie skoczyc do sklepu, ale jednak zdecydowalam sie przepłacić na Allegro

Dzis to w ogole moga do mnie przyjsc nawet trzy przesylki ;) w tym ta wielka z łóżeczkiem

Jutro koło południa jade do W-wy wiec znow bede miala problem z nadgonieniem za Wami :D W takim tempie to jeszcze do 1000 dobijemy przed końcem lipca ;)

fajnie, ze macie chociaz kąciki dla malenstw - my niestety nie mamy i łóżeczko bedzie strało przy samych drzwiach do naszej sypialni.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #368350 przez bidol
Anszka - :lol: :lol: :lol:

Anna - no proszę :ohmy: a co z ogródkiem :blink: nie zarośnie?? Przypominasz mi z charakteru Mojego Tatę - Jak jest wszystko ok to lata jak opętany- a jak coś się zaczyna sypać, lub się czegoś przestraszy - uuuuuuuuu nie ten człowiek - i też odpoczywać umie :laugh:
piątki :cheer: :cheer:

Saiko
- nie martw się - ja mieszkam w domu i nie będę jak na razie miała pokoiku dla Kamilki - ostatni wolny ma Sebek - i raczej z niunią się nie podzieli :dry:

12 lata 7 miesiąc temu #368351 przez daners
Olga makaron z truskawkami mniaaam tez tak jadam ale ostatnio znajomi do nas wpadli i kolega zaglądnoł do lodówki i stwierdzil co to za dziwaczne rzeczy jem jak mozna to razem łączyc hehe a przeciez to najzwyklejsze polaczenie prawda :) oczywiscie zwalili na ciąze i zachcianki :P

Bidol baldachimu niemam jakos mi sie wydaje że one przeznaczone dla dziewczynek bardziej :)

a lampki z ikei Kamczyka sa rózne rodzaje :) kwiatuszek biedrona ksiezyc gwiazdki mozna by cos bylo wybrac ale u mnie na zielonej scianie jedynie czerwone serce ale serce hmmmmm.... dla faceta :blush:

http://s2.pierwszezabki.pl/050/0502489a0.png?9973

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #368352 przez anszka
Anna - ja też od tygodnia ze sobą walczę z tym sprzątaniem, ale lekarz mi stanowczo zabronił, więc jak przychodzi mi do głowy myśl, żeby coś porobić, to myślę sobie, że są sprawy ważne i ważniejsze i jakoś działa.
Moja mama, gdy była w ciąży, to też za każdym razem o tej porze już miała problemy z szyjką. Pierwszy poród odbył w 34 tyg. mimo że mama kilka tygodni leżała plackiem, więc jestem podwójnie przezorna.
Dobrze, że te negatywne objawy po lekach mijają :)
Daners- ja też uważam, że makaron z truskawkami to nic dziwnego, ale mój mąż też się śmieje, jak widzi, że jem bułkę z truskawkami :)
Saiko - a te koszule już przyszły?

12 lata 7 miesiąc temu #368357 przez bidol
Daners - pytam - b o staram się Sobie wyobrazić co nad tym łóżeczkiem można wykombinować :unsure: to może półeczki i tam zabawki :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #368361 przez chłopek
daners ja w gazecie czytalam nie wiem jakiej ze baldachim i ochraniacze na szczebelki wcale nie sa potrzebne dzidziusiowi
po pierwsze baldachim zbiera duzo kurzu a ochraniacze nie sa potrzebne bo taki malusze nie umie sie sam obracac wiec sie nie uderzy o szczebelki

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #368363 przez daners
Bidol moj tez mówi o pólkach i zeby zabawki jakies tam ustawic hmm tez jest jakis plan ale mnie to jakos ciezko wyobrazic sobie i zdecydowac co chce :)

Chłopek tez slyszalam ze baldachim to tylko sie kurzy, a ochraniacz ja mam ale tylko ze wzgledu że ładnie sie prezentuje z posciela :D

Anszka bułak z truskawkami mogłaby mnie lekko zszokowac:) tzn nie probowalam jeszcze ;p

12 lata 7 miesiąc temu #368372 przez chłopek
daners no ja ochraniacz mam z tego samego wzgledu co ty :)
nie mam kabla od tel bo bym wam pokazala jak mój Ksawcio odkurza

12 lata 7 miesiąc temu #368373 przez agnesssa
Próbuje nadrobić :silly:

M_M dziwne, że takie wizyty robią :unsure: Po za tym, to oczywiste, że jeszcze nie wszystko może być na miejscu, jak pozamawiasz... Ale pewnie przyjdzie, powie, że jest super i tyle ją zobaczycie :woohoo: Dziwne te badania jakieś u Ciebie, ale z drugiej strony rodzą się zdrowe dzieci więc chyba wiedzą co robią. Dziwi mnie tylko, że skoro technika się rozwija to nadal stosują stare metody :huh:
Co za przygodę mieliście, mam nadzieję, że aż tak mono się nie przestraszyłaś. Ale co za gość, nie dość że przywalił, to jeszcze nie poczuł nawet :ohmy: Dobrze, że Wam się nic nie stało :huh:
Co do garnka to słyszałam że ocez z solą, ale nigdy nie próbowałam.

Kamyczka ja też brałam luteinę i właśnie mi się tak robiło, a do tego dostałam strasznego zapalenia po tym :angry: :angry: :angry: Dlatego zaczęłam prać dupka, łykasz i po sprawie, tylko, że drogie badziewie :huh:
To ładnie się trzymasz z tą kawą i gazowanym.

Ja też odkąd wiem, że jestem w ciąży nie piję alkocholu, ale kawę wypiłam z 4 razy i gazowane też mi się zdarza, ale dopiero w drugim trymestrze, bo w pierwszym to na nic patrzeć nie mogłam :huh:

Chłopek dziękówka za placki, ślinka sama leci :woohoo:

Majówka
Maleństwo ta Twoja koleżanka urodziła, fajnie, że już ma ją przy sobie, jeszcze troszkę, a będziecie sesje z wózkami robić :lol: Ten lekarz jakiś dziwny, skoro już u niego byłaś to mógł Ci zrobić USG :ohmy: Ale całe szczęście piątek już jutro :kiss: :kiss: Ale z tą kartą ciąży to dziwne, ja też tylko do jednej ginki chodzę, i mam kartę ciąży, którą ponoć trzeb zawsze mieć ze sobą w razie W.
No właśnie z tymi próbkami to jakis deficyt ostatnio :angry: A mój maż uważa, ze wszytskie te kolory są takie same, więc nie pomoże mi w wyborze :huh: Musze jeszcze pojeździć po marketach budowlanych gdzie będzie większy wybór niż w tym Nomi :)

Dzasta odpoczniesz trochę przynajmniej na tym wolnym :lol:

Saiko podziwiam, że nie oglądasz telewizji, ja to qrczę jak tylko do domu wchodze to włączam bo lubię jak mi coś gada jak obiad szykuje czy w ogóle coś w domku robię, później siadam na kanapie i oglądam głupoty, no a potem mam wyrzuty sumienia, że nie spędziłam tego czasu inaczej :silly: :silly:

Bidolku o jeju, mam nadzieję, że te skurcze się już uspokoiły :ohmy: Leż jak najwięcej :kiss: No jak miała nie zginąć, jak nawet ja ledwo nadrabiam, godzinę już posta piszę, a robota leży :silly: :silly: :silly: Pigment to za dużo zabawy, i też nigdy nie wiadomo co wyjdzie :huh:
Mój ulubiony dzień to też piątek :woohoo: :woohoo:

Olga nie widziałam tego kącika, nie chce jeszcze raz zdjęcia wrzucić :blush: :kiss: Pychota taki makaron z truskawkami :woohoo:

Anszka ja wybrałam w necie, a wczoraj widziałam go na żywo i zupełnie inny kolor :ohmy: Tak to jest z tymi farbami. A się uparłam na dekoral, bo malowaliśmy tymi farbami całe mieszkanie i sa bardzo fajne, tylko raz wystarczyło pomalować i kolory super, ale nie zrobię maluszkowi w pokoju takiego samego koloru jak w całym mieszkaniu, tylko co ja za to mogę, że fiolety i beże mi się najlepiej podobają :silly: :silly:

Chłopek mam nadzieję, ze ból głowy szybko minie :kiss: :kiss: :kiss: No właśnie, ja cięgle z niecierpliwością postów od ciebie wyczekuje, czy to już :woohoo:

Daners na wrześniówkach ostatnio poruszałyśmy temat ochraniaczy, bo w ameryce wielka afera teraz jest z tego powodu, ponoć chcą całkowicie zakzac używania, bo się jakieś dzieciątko zadusiło, ale ja osobiście i tak kupię

Wow skończyłam hehe, ale pęcherz mi zaraz pęknie :lol: Mały się tak wierci, że uśmiecham się do monitora, znajomi z pracy stwierdzą, że jestem walnięta hehe :silly: :silly: :lol: :lol:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #368374 przez saiko
Dziewczynki, wlasnie doszło moje zamowienie :D

łózeczko i materac
pościelka (3 czesci) z żyrafami i przewijak z misiem i ręczniczek z rożkiem
przewijak z misiami
i dwa kocyki - milusie
i termometr, szczoteczki: do wlosow, do zebow, do butelek, butelka
podklad na materac
i jeszcze kilak rożnych rzeczy

tylko zapomnialam calkiem zamiowic przescieradla ;)

anszka - koszulki jeszcze nie przyszły - może jutro dojdą

12 lata 7 miesiąc temu #368375 przez daners
chlopek pewnie niezle musi wygladac jak wymachuje rura ;p a co go tak tknelo że za porzadki sie wziol ;]

12 lata 7 miesiąc temu #368376 przez maksiu
Hejka moje drogie panie:)
Dzis mam humorek wysmienity jak narazie jestem wyspana, i wg chyba dlatego ze od dluzszego czasu zostawilam malego samego na lozku i spalam z m a co mi tam przy okazji zaliczylismy wieczorny nr:P i tak czytam was sobie teraz MM czytajac twoj post wybuchlam smiechem sorki ale mi sie ostatnio kojarzy wszystko tylko z jednym

,,a kazała mi robic pozycje na pieska.czyli tak na czworaka mam przyjąć pozycję i kołysać się na boki rano i wieczorem i podobno ma pomoc.zeby maly sie obrócil'' :laugh: :laugh: a to hyba dlatego ze my nic innego z m nie kobinujemy tylko jak nam sie chce to wlasnie na pieska :laugh: :laugh: :laugh:

Kochane nie wiem juz ktora pisala o kawie , ja na poczatku wcale nie pilam bo mnie odrzucalo wiec bylo tak nie dobrze, potem w 2 trymestrze juz bylo oki przez moje cisnienie 90/50moglam pic jedna lub nawet dwie slabsze, no ale coz teraz znowu nie moge niestety pije rozpuszczalna nescafe

Chlopek jak ty sie czujesz?? a te placki mniam mniam
MM dobrze ze wam sie nic nie stalo i ze dogoniliscie tego dziada i wam auto naprawi

Kurde kochane zescie tyle naskrobaly ze nie pamietam juz co ktorej mialam odpisac, jej wy to chyba calymi dniami przed komputerami, ja bym tak nie mogla, w konu i tak nie ma nic w tym necie, chociaz jak maksa nie bylo to tez siedzialam w necie tylko a teraz jakos nie moge

12 lata 7 miesiąc temu #368379 przez chłopek
daners jemu wystarczy ze powiesz ze bedziemy odurzac to juz jest pierwszy i odkurza, zaraz mu si nudzi a jak chce skonczyc to mi zabiera i znowu on odkurza, specjalnie mu powiedzialam ze odkurzamy bo mi ciagne na kolana wchodzi, i gniecie mnie w brzuch

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka