BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #368244 przez Kamyczka
Witajcie mamusie!U nas słonko świeci,ale wiatr jest silny.
Chłopek to kolejna czerwcówka urodziła,mam nadzieję,że dziecko zdrowe :)
Daners,Olga a fajne te lampki w Ikei są?Bo też muszę kupić małą lampeczkę :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #368250 przez Olga
Kamyczka ja tą lampeczkę dostałam od znajomej,nie kupowałam jej,ale widziałam,że są na allegro.Ja mam taką biedronkę,na ścianę ją przyczepiłam,coś jak kinkiet.
allegro.pl/ikea-smila-dzien-dziecka-wypr...cja-i2351536280.html

Taką mam,może nie cudo,ale jak dostałam,to szkoda nie wykorzystać,może później ją zmienię.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #368263 przez Majowka
Czesc dziewczyny,

Agnessa, tak jak bym siebie widziala kilka tygodni temu :laugh: :laugh: :laugh:

Popros w sklepie o probki farby. Ja tylko tak moglam sie wkoncu zdecydowac...tzn. ostateczna decyzje i tak podjal misiek....nie bylam w stanie wybrac z 5 pomalowanych kwadratow jednego :laugh: :laugh: :laugh:

Olga, wiem jaka to lampka, sliczna jest! My mamy od nich podwieszana na suficie w chmurki.

12 lata 7 miesiąc temu #368295 przez Anna77
Cześć Dziewczyny. U nas dzisiaj ładnie. Słoneczko jest pięknie, ale na szczęście już nie jest upalnie no i wietrzyk nam hula troszkę.

Dzisiaj o 14 mam Dzień Mamy i Taty w przedszkolu. Nic mi się nie chce. Zrobiłam tylko i powiesiłam pranko. Przydałoby się wyciągnąć odkurzacz, umyć podłogi, ale przez te opowieści o tych wczesnych porodach nie mam zamiaru ryzykować.

12 lata 7 miesiąc temu #368298 przez anszka
Witam się i ja :)
U mnie bardzo ładna pogoda, wietrzyk wieje, słonko się uśmiecha na bezchmurnym niebie i temperatura nie przeraża :)
Po południu mamusia do mnie przyjedzie i zostanie do soboty :)
Widzę, że temat pokoiku dziecięcego się przewija, milutko, my na razie nie robimy, bo Wojtuś będzie spał z nami w sypialni, a jego pokoik ma wystrój dziecięcy po poprzedniej lokatorce :)Odremontujemy go w przyszłym roku, jak uznamy, że mały może już być u siebie.
Na razie jednak pokój wygląda jak magazyn w hurtowni dziecięcej ;)
Chłopek - szybko się rozapkowujecie na czerwcówkach, ja mam nadzieję wytrwać jeszcze 7 tyg.
Agnesssa - a ten kolor wybierałaś w necie czy na żywo? Pomysł Majówki, by wziąć próbki kolorów jest chyba najlepszy, bo wiele też zależy od oświetlenia w pomieszczeniu.

12 lata 7 miesiąc temu #368319 przez chłopek
hej mnie dzisiaj strasznie głowa boli:(
ja pewnie sie prędko nie rozpakuję, mały sie spieszył a poczatku a teraz bedzie sobie w brzuszku grzecznie siedział

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #368323 przez Anna77
Słuchajcie, a tak odnośnie przygotowań. Czy już przygotowujecie łóżeczko? To znaczy prześcieradło na materac itd... U mnie na razie w łóżeczku jest materac przykryty kocem, a na nim trzymam fotelik i leżaczek.

Chłopek jak Maluszkowi tam dobrze, to niech się wyleguje w Twoim brzuszku jak najdłużej :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #368326 przez bidol
doberek - :kiss: :kiss: :kiss:

ja sobie pospałam do 10.30 - mój rekord :laugh: ale to dlatego że noce kiepsko przesypiam :dry:

M_M
- no tak mi się wydawało że źle Nam wredy napisałaś - dlatego w tamtym poście zacytowałam Ciebie. Spokojnie - przekręci się jeszcze :)
Wczoraj w porodówce jednak porodu w wodzie nie było :dry: ale była kobieta co 5 synka rodziła i krzyczała że strasznie ją boli :( myślałam że po tylu dzieciach to już człowiek wie czego ma się spodziewać :(

Olga -Ty dzisiaj wywiadówki masz??? to może dobrze że taka śpiąca jesteś :) to te składki ciścienia Ci za bardzo nie podniosą :laugh:

Anszka - zazdroszczę wizyty mamy :kiss: :kiss: :kiss:

Chłopek
- to majówki rozpakować się nie mogą, a czerwcówkom idzie jak z płatka ;) cieszę się że dzidzia zdrowa - ale strachu mama miała :( :kiss: :kiss: :kiss:

Anna
- my mamy dzień Rodziców 30.05. Ja mam już łóżeczko gotowe - wietrzę pościel co kilka dni

Daners - a baldachim nad łóżeczkiem masz?? :laugh:

Agnesssa - a może kup białą farbę i jakiś pigmęt i soś pokombinuj z tamtą farbą?? Co do nadrabiania - to Gorla poszła Nasz wczoraj nadrabiać i zagineła przy lektórze :silly:

12 lata 7 miesiąc temu #368331 przez chłopek
bidol no własnie szybko sie czerwcówki rospakowują

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #368334 przez bidol
chłopek napisał:

bidol no własnie szybko sie czerwcówki rospakowują

:ohmy: :ohmy: może robią miejsce lipcówkom :ohmy: :ohmy:

Anszka - Majówka - Wasze sówaczki :kiss: :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #368335 przez anszka
Anna - ja skręcę dopiero łóżeczko w czerwcu, a pościel ubiorę tuż przed porodem, bo nie chcę, żeby się kurzyła, ale mam znajomą, która ubrała wcześniej i przykryła dużym prześcieradłem.
Jak się czujesz? Łapki się trzęsą?
Bidol - ładnie pospałaś :) ja się trochę boję, że mnie ta bezsenność w nocy dopadnie
A może Gorla czyta od początku ;)
Chłopek - czy my się w końcu dowiemy, jak Twój synuś będzie miał na imię czy negocjacje jeszcze trwają? :)
Ja nie ukrywam, że jestem przerażona tymi wczesnymi porodami czerwcówek. Dobrze, że wszystkie maluszki i mamy dobrze się czują.
Majówka - zaczynasz 7. miesiąc :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #368336 przez chłopek
lipcówki niech sie jeszcze nie spieszą

anszka no możliwe ze sie dowiecie dopiero jak urodze bo my nadal sie nie mozemy zdecydowac

12 lata 7 miesiąc temu #368338 przez anszka
Bidol - wiem, wiem, czekam na te czwartki jak głupia :laugh: każdy tydzień cenny :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #368340 przez Olga
Lecę dziewczynki do mamy,bo mi kupiła truskawki,chyba dzisiaj makaron z truskawkami zrobię.Za jakąś godzinkę będę pa pa :laugh:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #368341 przez bidol
anszka napisał:

Bidol - wiem, wiem, czekam na te czwartki jak głupia :laugh: każdy tydzień cenny :laugh:

pamiętam - bo ja czekam na piątki :silly:

Gorlica - gdzie przepadłaś - my nie tolerujemy nieobecności :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka