BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367863 przez anszka
Majówka - szczerze mówiąc to filmik był trochę nie na temat, bo mówili o publikowaniu zdjęć dzieci na portalach społecznościowych, a to jest zapis z kamery przemysłowej. Myślę, że dziecko przeżyło, ale jaki to szok musiał być.
Ciuszki na pewno prześliczne i czekamy na wieści od lekarza :)
Chłopek - to dobrze, będziesz miała chwilkę, by odpocząć.
Już wiem, że ten bunc to rodzaj twarogu z mleka owczego, ale pewnie długo nie poznam tego smaku ;)
M_M - ja mam kablówkę, więc nie doradzę.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367865 przez chłopek
no nie nazekam ale czasem tydzien przed terminem zapłaty do mnie pisza i nie to wkurza, i moglam zostac przy tym tanszym ale maż chcial sportowe kanaly i jeszcze pare innych a teraz sie tego nie oglada.
anszka juz byś musiala spróbować bo później nie bedzie długo okazji

12 lata 7 miesiąc temu #367867 przez Majowka
M-M, tak, ta sama! Niedawno jeszcze sesje mialysmy, a tu juz jej coreczka z nami! Miala cesarke. Skurcze byly, ale rozwarcie nie postepowalo... :( No ale wszystko dobrze sie skonczylo! :)

Z tym autobusem co opowiadalas, to straszne :ohmy: Dobrze ze nic sie Wam nie stalo!

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367870 przez mloda_mamuska
Majowka o kurdę... no to jeszcze zdążyła na sesję się załapać .a ktory tydzien to byl??? i jak Malutka duza sie urodzila:)?

dobrze,za malutka cała i zdrowa :) slowo cesarka mnie przeraża... kojarzy mi się z ogromną raną,bólem,szwami i w ogóle jakos bardzo negatywnie.

Jeju jeszcze kilka tygodni i Nasze Maluszki bedą z Nami :kiss: :kiss: :kiss:

Jak mi ta polożna powiedziala ,ze od 37 tygodnia juz Maluszkowi może zachcieć się przyjśc na świat...to się wystraszyłam.
Całe szczęście,że te położne tutaj d razu po porodzie na następny dzien przychodza i spokojnie tłumaczą jak się zajmować maluszkiem ..i doradzają...i tak przez 2 tygodnie codziennie są ,więc taki plus ;)

12 lata 7 miesiąc temu #367871 przez Majowka
M-M, to byl 38 tydzien, porod indukowany bo ginka stwierdzila, ze juz gotowa, a malutka urodzila sie 50cm, z waga 3010 :)

Rana po cesarce, nie jest taka zla, ale fakt, boli przez jakis czas.... Ja sie przygotowuje na obie ewentualnisci, nigdy nic nie wiadomo :)

Faktycznie, juz tak malo brakuje! :kiss: Szczegolnie u Ciebie! :kiss: Ciekawe ktora z Was bedzie pierwsza! Chlopek, przeciez!!! :laugh: :laugh: :laugh:

12 lata 7 miesiąc temu #367873 przez chłopek
tak majówka ja napewno :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367874 przez mloda_mamuska
Majowka pewnie chłopek . a nastepna chyba ja :huh: :huh: :huh: kurdę...
ale z jednej strony to się cieszę,bo jak bym miała rodzić ostatnia..to juz bym sie nasłuchała o Waszych porodach i bym sie bardziej bala i stresowała no ibyłabym zazdrosna,ze macie juz Swoje maluszki koło siebie i możecie tulić a ja nie ! :kiss: :kiss: :kiss:

a ta znajoma nie miala duzego brzuszka jak na 38 tydzien ;)))

zauwazylam,ze te moje małe rozstępy,ktore ostatnio wyskoczyly na udach z rana są prawie nieidocznie..dopiero wieczorem je widac... nie wiem dlaczego..

idę robic obiadzik . ;)

12 lata 7 miesiąc temu #367876 przez Dżasta
Witam drogie mamusie :)
Niestetynie dam rady nadrobic tych 20 stron, wiem mam nadzieje ze u was wszystko dobrze i ze kazda jeszcze w dwupaku :P
U mnie wszystko dobrze, malutka jest bardzo aktywna, alei brzuch czesto jest twardy, ale naszczescie bez zadnych boli. Ale jestem bardzo zadowolona i teraz w koncu sie troche zrelaksuje bo od poniedzialku juz jestem na urlopie macierzynskim :D Ja rozpoczelam ten urlop juz dwa miesiace przed porodem. Teraz juz zostala mi jeszcze szkola dwa razy w tygodniu, ale to juz nie takie straszne :lol:
Od jutra biore sie za pranie ubranek Mai :D

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52504 [/url]

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=52499 [/url]

12 lata 7 miesiąc temu #367891 przez mloda_mamuska
Dziewczyny macie jakies domowe sposoby jak uratowac przypalony garnek ? ;P

Wczoraj Misiek przypalił jak jablka prażył...i nie wiemy czy da sie uratować czy będzie trzeba odkupić znajomemu. :(

minusy gotowania facetów ;P

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367896 przez Olga
Byłam w biedronce po te proszki i jestem w szoku,bo było już tylko parę sztuk.Kupiłam też krem na odparzenia z Hipp,nie wiem czemu,bo przecież mam sudocrem,ale nie mogłam się oprzeć,trochę rzeczy dla dzidziusia było. :)

Ta moja znajoma po terminie była własnie na wizycie i w sobotę ma się zgłosić na oddział i będą wywoływać poród-ciekawe,czy uda jej się urodzić w swoje święto :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu #367898 przez mloda_mamuska
Olga a u mnie ni ebylo tego proszku podobno.mama byla .. :(

12 lata 7 miesiąc temu #367907 przez chłopek
m_m spróbuj solą wyczyśćić
ja nie byłam w biedroce ale mnie tez kusił ten krem na odparzenia z Hipp :) a mam sudocrem

12 lata 7 miesiąc temu #367908 przez bidol
ojjj dziewczyny odwaliłam obiad żeby polska nie zgineła i mam spokój :silly: tzn - zrobiłam byle co na szybko :laugh:

Chłopek
- uwielbiam placki ziemniaczane :S

Anszka -cukinie wciągnęłam nosem :silly: mniam

M_M - oooo to niezły dzień mieliście :ohmy: Ja też mam przykre doświadczenie z autobusem - już wysiadałam -( taki stary trampek -typowy PKS) tylnymi drzwiami i on ruszył trzymałam się takiej poręczy a on mnie wlukł za sobą :( jeszcze troche i wpadła bym mu pod koło. Puściłam się a on uciekł - karetkę ludzie wzywali :angry:
co do telewizji - to ja też mam Polsat Cyfrowy za 39,90 i jestem zadowolona. Jest Fox TLC Discowery itp.

Dżasta - nie nie nie - od jutra to bierzesz się za ubranka i za Nas - :laugh: co Ty na to :unsure: :lol:
M_M -
1- będzie - chłopek
2- będzie Anna
3- Mam nadzieję że Ja
4 - może będziesz Ty :laugh:
.
.
.
a to dlatego że kobiety rodzące po raz 2 lub kolejny rzadko donoszą dzieci do terminu, a tak zwane pierworódki raczej przenoszą - skrajne przypadki gdy rodzą przed terminem - więc masz jeszcze troszkę czasu :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #367910 przez mloda_mamuska
chlopek dzieki sprobuje ;))

bidol a no tak. to nie bede taka pierwsza.. :))
Mam nadzieje,ze zadna z Nas nie bedzie sie bardzo męczyła ! :))

no i mam nadzieje,ze nie przenoszę za długo ;PPP

jakie macie planyn na wieczor?
ja oczywiscie na wspolnej, w11, you can dance i nudyyyyy

12 lata 7 miesiąc temu #367916 przez saiko
mloda_mamuska napisał:

jakie macie planyn na wieczor?
ja oczywiscie na wspolnej, w11, you can dance i nudyyyyy

plany:
pisanie pracy na zaliczenie - to jedyna rzecz na ta sesję, która musze zrobic
czytanie ksiazek o dzidkach
granie

co do TV to ja nie ogladam. Jest tu chyba Polsat Cyfrowy ale siadam przed telewizorem nie czesciej niz raz w tytgodniu zeby chwile pogapic sie na Discovery

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka