BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 7 miesiąc temu #367752 przez mloda_mamuska
Kamyczka :kiss:

bidol no wlasnie mowilismy poloznej,zeby nam przelozyla wizyte za 3 tgodnie,bo chcemy sie przeprowadzic i umeblowac mieszkanie,a ona powiedziala,ze zobaczy,bo za 3 tygodnie to juz maly moze sie urodzic...
a USG mi nie robią..tutaj kladziesz sie na łóżku i ona tak maca brzuszek i uciska i stąd wie jak jest mały ułożony i wie dokladnie gdzie jest serduszko i przyklada od razu w to miejsce to urzadzenie do odsluchu serduszka. i tak tez po wymacaniu małego mierzy go. dzisiaj miał 35 cm :)

anszka
pokoiku na razie nie musimy miec osobnego.maly moze byc z nami w sypialni.
Tylko musi być mieszkanie z salonem i z sypialnią .
a mieszkanka mamy wybrane do ogladania,ale jeszcze nei jeździliśmy ;)

Dziewczyny a Wy normalna kawe pijecie? ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367755 przez bidol
Anszka - to do 10 chyba nie pośpisz :huh:

Chłopek - zazdroszczę i współczuję - Ja Sebkowi jak włącze jakiś dokument o robalach to mogę odpocząć i posprzątać i tak na prawdę wszystko mogę - bo on jak zachipnotyzowany siedzi :laugh:

Kamyczka - to na bank po luteinie - też tak miałam - z resztą grawitacja itp ;)

M_M
- ale jazda - mierzy przez brzuch i wie że ma 35 cm -?? :ohmy: czyli USG ma w oczach :silly:a jak zwazy Małego??

dobra ja idę do ogródka po sałatę a Wy myślcie co na obiad zrobić mam :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #367757 przez Olga
m m ja od jakis 2 mies.piję rano rozpuszczalna z mlekiem i później jedna czasem dwie normalne.Wcześniej nie piłam,bo mnie odrzucało. :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367761 przez Kamyczka
MM ja odkad wiem,że jestem w ciąży nie piję kawy,alkoholu ani gazowych napojów.A ostatnio tylko wodę niegazowaną :)

12 lata 7 miesiąc temu #367763 przez Anna77
u mnie właśnie zaczęło lać. No i robi się przyjemnie. Byle się wypadało w ciągu godziny, bo muszę po Małego do przedszkola pojechać.

12 lata 7 miesiąc temu #367765 przez chłopek
bidol ja zrobiłam placki ziemniaczane,
ja kawe pije i gazowane tez:)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367766 przez mloda_mamuska
bidol wlasnie nie waży Go :(
dzisiaj jakas mloda byla z nią.chyba studentka. i na mnie tlumaczla tamten mlodej co i jak sie robi i takie tam.i przy okazji ja podsluchalam sobei co nei co ;)
nie wszystko zrozumialam :silly: ale wiekszość tak. mierzyla mi ciśnienie i troche zestresowana bylam tym,ze zaraz pewnie bedzie mi tyle tej krwi pobierała...no i po zmierzeniu cisnienia rozmawiała ze mną czy się czymś denerwuje,stresuję...;p
Ale ogólnie jestem z Niej zadowolona. Ciągle o wszystko pyta, podpowiada,tłumaczy,uśmiecha się i nie robi zadnych fochow . Polecila Nam jedna szkole rodzenia . wiec pojdziemy do dwoch :lol: do tej ktora ona polecila i do tamtej,ktora wczesniej wybralismy. to i tak tylko po dwa spotkania będą. :)
akurat kopal jak sie polozylam i śmiały się strasznie ;)
z Nią będę niedługo wypełniala listę taką do szpitala specjalną. Moje wymagania,oczekiwania co do porodu ;) Jakie chce znieczulenie,gdzie chce rodzic. Myśleliśmy czy nie w domu,bo jest taka możliwość,ale jednak nie... bo nigdy nie nie wiadomo..lepiej byc w szpitalu gdzie maja w razie czego odpowiedni sprzet itp :) I tak 3 godziny po porodzie juz moge wyjsc takze nie bedzie tak źle.mam nadzieje...Tylko martwie sie tym,ze maly jest źle ułożony....no ale jeszcze ma chwile czasu . Oby sie odwrócił;)

a Wczoraj w centrum jakas babka zaproponowała Nam sesje dla Malego jak sie urodzi ;)))
dała namiary na stronke i wszystkie dane ludzi ,ktorzy z nią wspólpracują.sprawdziliśmy i całkiem fajne zdjecia robią ;)

12 lata 7 miesiąc temu #367768 przez anszka
M_M - ja czasem piję, jak mam ochotę, lekarz powiedział, że słabą kawkę mogę pić nawet codziennie, zwłaszcza, że mam niskie ciśnienie.
Bidol - kotlety zrób ;) sałatę z jogurtem lub śmietanką i ziemniaczki. Rozumiem, że cukinii już nie ma?
Kamczyka - ja po luteinie też tak miałam, niestety. A teraz w ciągu dnia muszę używać wkładek, ale na noc już nie.

12 lata 7 miesiąc temu #367770 przez chłopek
m_m mojej kolezance synek tydzien przed porodem sie obrócił, a miała juz cc ustalona tez w anglii rodziła

12 lata 7 miesiąc temu #367774 przez agnesssa
Gorla Bidolek ma rację, bardzooooo cię cieszę i częściej zaglądaj, bo się za dużo martwić muszę, a przecież nam ciężarnym nie wolno :lol: I szybko opowiadaj, co u Twojej kruszynki, jak się czujesz i w ogóle wszystko kcem wiedzieć :lol: :lol: :lol:

Chłopek narobiłaś mi ochoty na placki :silly:

Anszka jak można nawet przez pomyłkę włożyć dziecko do pralki :ohmy: :ohmy: :ohmy: Szok dla mnie :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #367775 przez mloda_mamuska
chlopek to mnie pocieszyłaś ! :kiss: nie chcę cesarki...

a kazała mi robic pozycje na pieska.czyli tak na czworaka mam przyjąć pozycję i kołysać się na boki rano i wieczorem i podobno ma pomoc.zeby maly sie obrócil. Powiedziała,że za dwa tygodnie zobaczy jak jest ułożony i wtedy zdecydujemy co dalej.

:huh:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367776 przez saiko
Kamyczka napisał:

MM ja odkad wiem,że jestem w ciąży nie piję kawy,alkoholu ani gazowych napojów.A ostatnio tylko wodę niegazowaną :)

ojej, ale fajnie, ja nie dałam rady :(

kawe rozpuszczalna pije - od 0 do 2 dziennie (kazda z 1 łyżeczki i dużo mleka)
sporo Coli też piłam w 2 trymestrze
no i czasem piwko bezalkoholowe 0,5%

CHCE PLACKI ZIEMNIACZANE!!!!

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #367780 przez chłopek
m_m napewno mały sie obróci

saiko, agnessa prosze bardzo specjalnie dla was
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #367782 przez Kamyczka
Chłopek-placki ziemniaczane-mogę o nich pomarzyć jedynie :( a uwielbiam je przeokrutnie,no trudno :blink:
MM nie martw się-mały się przekręci :)
ale u nas wiatr :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #367784 przez mloda_mamuska
saiko ja kawy normalnej ne piję. Tylko cappuccino albo 3w1 no i najwiecej to wody ale gazowanej. i soki takie 100% ,mlekoo na zgagę i herbatę kwaśną ze 3 dziennie. czasem miętową misiek mi robi. z liptona jest przepyszna ;)
Dzisiaj kupilam sobe płatki takie z suszonymi owocami .boostatnio skusilam sie na takie cos jak cini minis.ale to sam cukier jest. a teraz wybralam zdrowsze ;)

AAAA dzisiaj rano jak wracaliśmy od lekarza Autobus w Nas uderzył :ohmy: :ohmy: :ohmy:

My staliśmy na światłach a obok z lewej strony jechal autobus i skręcał w lewo i zhaczył nasze auto. na szczęście nic nam sie nie stało.tylko ja troche sie wystraszylam jak uderzyl w auto. My szybko za nim jechaliśmy..a on jeszcze jak na zlosc na żadnym przystanku sie nie zatrzymywał,bo tutaj jak nikt nie wysiada z autobusu i jak nikt nie stoi na przystanku to nie zatrzymuje sie.a jak ktos stoi na przystanku to musi pomachać ręką kierowcy i dopiero wtedy sie zatrzymuje. ..i tak z 5 przystankow za nim jechalismy.nawet nie mielismy jak go wyprzedzić,bo tak pędził ... ale w koncu go dorwaliśmy na czerwonym świetle. Misiek wyskoczył do Niego i Mu mówi,że Nas zahaczył i lusterko nam połamał całe i obdrapał..a on,że 'no way..'' ale na szczęście jakies 3 babki ,ktore z nim jechaly podbiegly do niego i powiedzialy,ze Moj Misiek mwi prawdę,że widziały to jak Nas zahaczył . No i w końcu zjechał na pobocze zrobił zdjęcia szkody, spisal nasze numery rejestr. auta. Nasze dane. Dał Nam Swoje dane ,spisal numer autobusu i dał dane mechanika,ktor naprawi szkode za jego kasę. MASAKRA ! :dry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka