BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu #237367 przez kima
Hej LAseczki, zaraz idziemy kąpać Kubunia:)

Ola mi Kubuś też się tak napręża, ale nie przy karmieniu tylko wogóle albo jak śpi, od wczoraj pije też koperek włoski i wydaje mi się, że jest troche lepiej, ale też troche popłakuje przy tych napięciach. Ehh zaczęło się kolki, kupki, pępuszki...

Ja karmie bez kapturków, narazie Kubuś mnie jeszcze nie pogryzł, praktycznie nie dokarmiam, a jeśli już to tylko swoim odciągniętym, ale zobaczymy na wizycie jak będzie wyglądał wagowo, bo jeśli nie za bardzo, to trzeba będzie mu wciskać butle.

Miłej nocki dziewuszki, ja lece kąpu kąpu :)
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #237368 przez chłopek
Kima chyba nie prędko cie pogryzie :) do do póki nie ma ząbków to nie ma szans, moze tylko ciągnąć mocno sutka i wtedy strasznie bolą. życze żebyś nie musiała go dokarmiać butlą
13 lata 5 miesiąc temu #237378 przez Aleksandra
Ja używam kapturków bo właśnie tak mocno ciągnie, że miałam łzy w oczach a dzięki kapturkom mnie tak nie boli :)
13 lata 5 miesiąc temu #237380 przez Milla
Batmanik, kochana ja czuję to samo co Ty. Hubi też jest bardziej za mną. Ciągle tylko mamunia, mamunia. Odkąd jestem na zwolnieniu strasznie się zżyliśmy (wcześniej zajmowała się nim moja mama gdy pracowałam).Od września chodzi do przedszkola ale to i tak nie zmienia faktu, że jak mnie nie ma to strasznie tęskni. Mam nadzieję, że jakoś przeżyjemy tą rozłąkę :(
Iva,ludzie są wredni. Zawsze interesuje ich życie innych byle nie swoje. Olej babsko paskudne. To Ty jesteś matką i sama dobrze wiesz co najlepsze dla córci :)
Ola a może malutka niecierpliwi się przy piersi bo musi się więcej namęczyć by się najeść? Butla zaburza proces ssania, kapturki też.Wczoraj na necie oglądałam filmik o karmieniu:
www.blog.przedporodem.pl/karmienie-plask...mi-czy-jest-mozliwe/
może Ci pomoże :)
Za czasów Hubiego (ponad 3lata temu) pępek przemywaliśmy spirytusem a jak odpadł to już niczym.
Lecę kąpać młodego bo znów rano nie zwlecze się do przedszkola :)
13 lata 5 miesiąc temu #237383 przez [email protected]
Oluś to faktycznie wygląda jakby jej sie nie podobalo ze za wolno leci-zobaczyla ze z butli leci wiecej i szybciej wiec przy cycu sie denerwuje.

ALE DZIEWCZYNY JESLI KTORAS Z WAS POTRZEBUJE SAB SIMPLEX ALBO COS INNEGO ANTY-KOLKOWEGO Z NIEMIEC TO JA WAM MOGE WYSŁAĆ!!!
13 lata 5 miesiąc temu #237388 przez chłopek
ja Ksawciowi fioletem przemywałam pępek,
13 lata 5 miesiąc temu #237392 przez Kredka
Hello :) weekend powoli dobiega konca. Jak czytam Was mamusie listopadowe to zazdroszcze Wam tych kupek, pepuszkow i usmiechow maluszków. Czekam kiedy mnie dostapi to szczescie.. Nie przejmujcie sie tym co mowia ludzie, trzeba zdac sie na swoją intuicję :)

Sarna ja nie wiem, skad Ty na to wszystko bierzesz siłę? ja jestem w szoku :cheer:

Dorcia czekamy :*

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
13 lata 5 miesiąc temu #237398 przez Aleksandra
Ola a może malutka niecierpliwi się przy piersi bo musi się więcej namęczyć by się najeść? Butla zaburza proces ssania, kapturki też.Wczoraj na necie oglądałam filmik o karmieniu:

Tak, tylko że dopiero tak się zachowuje od wczoraj więc to nie przez to. Jest przyzwyczajona do cyca, bo nawet butelkę mamy ze specjalnym smokiem który przypomina brodawkę i dopiero mleko poleci jak ona zacznie ssac tak jak cyca (firma Medela - polecam :))

Zgadzam się z kredką. To są nasze dzieci i to my je wychowujemy i pielęgnujemy. Czasami rady "starszych" się przydają, ale ostateczna decyzja należy do nas :)

Sarna faktycznie to czapa jest, a nie szalik...a okulary leżą na półce i się śmieją :lol:
13 lata 5 miesiąc temu #237409 przez luska
A no zaczęło się wam już :P
Olu no ja tez słyszałam czytałam , że kapturki nie sa dobrym rozwiązaniem , ale czasem ratują karmienie piersią i znam lasek co karmiła całe 8 miesięcy przez kapturki :)

Sarn ja sobie właśnie pomyślałam o tobie czy w razie w. mogła bym cie o to molestować :silly:Bo niestety nie mam za bardzo nikogo takiego w Niemczech co by mi mógł je załatwić , ale na razie wierze , ze obejdzie się bez :)

A z pępuszkiem to sama a rodziła co 2 latat temu i kazali spirytusem i teraz tez się zaopatrzyłam w te gaziki nasączone już i będziemy je stosować
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #237422 przez Batmanik

Natalka jak płacze przy jedzeniu to się prostuje, jest wtedy strasznie napięta. Kupiłam jej profilaktycznie krople DELICOL

Olu te delicol tez sa dobre ja tez je stosowalam profilaktycznie jakis czas( tzn dopoki nie skonczyly nam sie podawalam do karmienia bodajze) nie pamietam ile kropelek ale pomogly nam tez... i BIO GAIA tez stosowalismy przez jakis czas i bylo oki...
Sarna dzieki za chec pomocy- choc z czech moge miec sab simplex bo mam blisko ale jakos mu nie ufam jak niemieckiemu:) takze mam nadzieje ze nie bedzie nam potrzebny ale W razie W- skorzystam z Twojej pomocy z checia :silly:

Batmanik, kochana ja czuję to samo co Ty. Hubi też jest bardziej za mną. Ciągle tylko mamunia, mamunia. Odkąd jestem na zwolnieniu strasznie się zżyliśmy (wcześniej zajmowała się nim moja mama gdy pracowałam).Od września chodzi do przedszkola ale to i tak nie zmienia faktu, że jak mnie nie ma to strasznie tęskni. Mam nadzieję, że jakoś przeżyjemy tą rozłąkę

musimy dac rade i pewnie damy choc bedzie ciezko- juz wiem jak beda wygladac odwiedziny moich chlopow a raczej pozegnanie:( i tez dlateggo mam nadzieje ze 3 dni jakos wytrzymam ale jak bede musiala spedzic na wywolaniu tydzien to mnie do psychiatryka wezma:)
Iva tak moj juz zjechal - juz bedzie miesiac jak jest z nami....
a jak to sie stalo ze Dorcia w szpitalu czy jak ?? bo ja juz tak zakrecona jestem ze mi cos chyba ucieklo
lece zupke na jutro gotowac i musze bluzeczke zszyc jeszcze:(

zagladne chyba jeszcze dzis...
trzymajcie kciuki zeby mnie jutro nie zostawili:)
13 lata 5 miesiąc temu #237427 przez [email protected]
Batmaniku-Dorcia poszła na ktg bo słabo czuła ruchy, wszystko wyszło w najlepszym pozadku ale ze względu na OWP zostawili ja na obserwacji i chyba juz tam polezy do rozwiązania-nie wiadomo

Lusia i Batmanik-jak będzie potrzeba kropelek to walcie śmiało INNNE DZIEWCZYNY TEŻ w zgorzelcu jestem srednio 1-2 razy w tygodniu...nie wiem ja to bedzie po porodzie, alle nie taki wielki to kłopot, cała rodzina ciągle jezdzi:)
13 lata 5 miesiąc temu #237428 przez Aleksandra
Batmanik będę trzymała mocno kciuki za Ciebie :kiss:

Uciekam kąpac Natalkę i później samą siebie :)

Do jutra laseczki :kiss:
13 lata 5 miesiąc temu #237436 przez iva 20
Fajnie Batmanik ze twoj jest z toba :)
co do karmienia to ja karmie tez bez kapturkow leci mleko jak szalone to mala wcina :)
Kredka tez sie doczekasz dzidiusia wiem wiem ze tak sie mowi ale najgorzej walsnie czekac ale korzystac trzeba z tego ze jeszcze dzieciaczki sa w brzuchu polecam duzo odpoczynku przed porodem zanim nie ma dzidzi :) moja mala jak zasnela przed 18 to spi do teraz ale ma spanko ciekawe czy bedzie spac w nocy jak sie teraz wyspi mam nadzieje ze bedzie spac bo ja wykonczona jestem spala tylko godzinke dzisiaj po poludniu :( jestem dobrej mysli a jak bedzie zobaczymy hehe moze zaraz wstanie bo pampersa ma juz tak zasranego tylko bylo slychac jak kupki szczelala :P
niekiedy to jak nie mam jej na rekach i spi to wrecz sie nie moge doczekac az wstanie zeby ja przytulic i zeby jadla cycucha wtedy takie ciepelko od nas idzie hihi juz wam tutaj marudze troche ale dlatego ze jestem szczesliwa :)
13 lata 5 miesiąc temu #237443 przez Róża
Witam z wieczorka :)

Może będę miała w końcu jutro usg, dzwoniłam do lekarza, ma zadzwonić rano (obiecał, że będzie pamiętał ;) ), bo nie wie jeszcze jaki ma plan operacji na jutro, także rano będę czekała na telefon ... no i nagimnastykowałam się w wannie na wszelki wypadek, niby tylko usg, ale nie da sie wszystkiego przewidzieć, jak to się człowiek musi namęczyć, jej :)

Sarna - stanowczo mam ochote na Twoje pierniczki! Dziela sztuki, czym je malowałaś, to sa jakies lukry kolorowe? Mega naparwde :)
Ja tez zyczę Ci żebys mogła profesjonalnie zająć się fotografowaniem, trzeba wierzyć, ze się uda :)

Luska - właśnie jak tak wyłam sobie w nocy dwa dni temu, to przeszło mi przez mysl, co by bylo, gdybym zaczela rodzic, no i nie wyobrazam sobie tego ;) podobnie jak tego jak zareaguje na ból porodowy, skoro tylko placzu jest przy zebie ... taka już jestem trochę "miekka dupa" :dry:

BAtmanik - bedziemy trzymać kciuki mocno !!!

Iva - aż się miło robi jak piszesz :D tez już chcę !!!

Milego wieczorka i spokojnej nocy mamusie :)
13 lata 5 miesiąc temu #237455 przez [email protected]
Róża-ozdabiałam gotową polewą białą Oetkera. ale mam milion barwników spozywczych w żelu torymi barwie wszystko co sie da:) w tym wypadku uzylam gotowej masytylko ją podbarwiłam i wlałam do "wyciskacza". dziekuje za zyczeniabardzo-to jest akurat moze marzenie zzeby zarabiac w ten sposob. co do porodu to mysle ze mniej bedziesz panikowac przy bolu-bo ten bol bedzie miał cel-i to jaki!! a bol zęba to kurde po co nam? no i rodzisz pare godzin, a jak dziecko wyjdzie to jest takie-BUM i juz nie boli! a ząb...sie ciąąągnie, i męęczy i nie wiadomopo co :P

Iva-ty zakochany wariacie, swietnie sie Ciebie czyta:)
a baby obce olej gęstym moczem. powiedz jej
FI FAN! SLUTTA LARWA DEJ !!!
hehe ne wiem jak to sie pisze ale ja zawsze tak mowilam:P
powinno pomoc:P
to Twoje dziecko i nie jestes jakąś zacofaną babuleńka żeby dziecko w milion betow zawijac i ptzymać na kaloryferze-z reszta jak Szedzi chowaja dzieci-mróz zima, nie ma zlituj! na dwór i kniec!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia