BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu #237295 przez Róża
Ola - przypomniałam sobie, że jeszcze podobno można robić takie masaże, że dzidzie kaldzie się na brzuszku na swoich udach, tak, że ma brzuszek na jednej nodze, a główkę na drugiej, jedną ręką się przytrzymuje, a drugą masuje się plecki i że to dzecku pomaga włąśnie na kolke a dodatkowo je uspokaja, w jakims programie widzialam.
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #237299 przez Aleksandra
Dziękuję dziewczyny za pomoc. Będę dziś w aptece to się spytam i coś kupie. O tej pieluszce mówiła mi szwagierka. Teraz nie było tak źle przy karmieniu. Troszkę popłakała, ale przeważnie jadła bez grymasu tylko obserwowała kolorowe obrazki za fotelem :) Ale na wieczór i na noc muszę się zaopatrzyć we wszelkie sposoby :)

Róża strasznie ci współczuję tego bólu, ale jak już coś zaczyna się dziać ku dobremu to nie długo ci przejdzie :)
13 lata 5 miesiąc temu #237316 przez Batmanik
Milla napisał:

Oluś, Hubiemu kilka razy zdarzyło się mieć kolkę. Najpierw dawaliśmy mu espumisan (zanim skończył mc), a potem dorwałam od znajomych Sab Simplex (w Polsce go chyba nie dostaniesz).Też ma ten sam składnik tylko chyba w innym stężeniu. Młody potrafił płakać przez 2 godziny. Nic nie pomagało. A może spróbuj położyć na brzuszku cieplutką pieluszkę, słyszałam o suszarce do wlosów. Znam uczucie tej bezsilności, człowiek chce pomóc dziecku a nie wie jak albo nic nie pomaga.

jak Igor skonczyl 2 tyg dawalam mu herbatke plantex na kolki ale zamiast 50ml rozpuszczalam w 100ml... sab simplex tez mialam mozna go kupic w niemczech i czechach...a teraz podpasowal nam bobotic...ach i jak maly mial 2 tyg to dawalam pol czopka viburcol...
13 lata 5 miesiąc temu #237318 przez [email protected]
U VESTUSI ZERO POSTEPÓW
u DORCI- ZERO POSTĘPÓW...ma troche dola bo dziewczyna z sali urodziła 2 tyg przed terminem a ona leży i leży. Dorcia teskni za nami i BARDZO SERDECZNIE POZDRAWIA WSZYSTKIE!!

Aniaa-dziekuje :*, a co do czopa-to widzisz mi wyleciał, a lekarz powiedział ze porod to kwestia dni, na pewno nie 2 tygodnie...minelo 10 dni a ja dalej nic:(
Roża-to super jesli uda sie mezowi polaczyc te prace. Ja tez sie łudze, ale mnie tu strasznie hamuja-ale, bede probować! Te co wczoraj wrzucilam to komorka robilam, wiec efekty marne, bojakbym aparatem moim robila o za dlugo trzeba je zmniejszac zeby na forum wstawic-nie chce mi sie bawic:P
No i oby ten ząb szybko Ci minął-bo widze ze juz cos sie tam wyklowa.
Chłopek-u Vestusi cisza, nic z porodem sie nie rozkręca, biedna siedzi i czeka wciąż
Lusia-my tezwiekszosc pstrykamy zeby tylko miec pamiątke, bo te pozowane to wiadomo, raz na jakis czas-trzeba pierw miec pomysl, checi i modele musząbyć whumorze hehe
Emka-super ze juz po pępku, mozecie sie juz bez uwagi specjalnej kąpać i piescic:)
Batmanik-mam nadzieje ze włosy przezyly:P rudne są chwile rozsania z dzieckiem, zwlaszcza jak sie z nim przebywa na codzien bez pracy i przedszkola czy innych pomagaczy.
Olcia-wspolczuje tej kolki, kolezanka zachwalala sobie espumisan dla dzieci na kolki, inne mamy u nas w niemczech kupuja bo jest duzy wybor i ponoc skuteczniejsze. Moze i u Was gdzies handluja tymi niemieckimi?co do czapusi to dziekuje-ale to drugie to nie szalik hahaha tylko czpka krasnoludka:P
Co do pępka-to nam kazali lac spirytusem 95% i woda utleniona. Domisiowi odpadl w 11dobie. Ale teraz do szitala nie kazali nic na pępek brac wiec nie wiem co wymyślą.

mój dzisiejszy dzien, jak zawsze duzo ruchu, ale dzisiaj wolniej i wiecej w domu. pomalowalam pierniczki, i już sie nimi chwale:)
Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu #237319 przez [email protected]
drugie
13 lata 5 miesiąc temu #237320 przez [email protected]
drugie
Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu #237321 przez [email protected]
trzecie
Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu #237322 przez [email protected]
czwarte
Załączniki:
13 lata 5 miesiąc temu #237325 przez iva 20
Witam dziewczyny :kiss:
ja dzisiaj mialan noc koszmarna bo mala zasnela i pozniej wstala na karmienie to sie meczylam z nia dosc dlugo miala taki brzuszek nie foremny wygladal jak balonik i sie przestraszylam :ohmy: :ohmy: ale masowalam jej brzuszek i od razu walnela wielka kupe hihih za to spala bardzo dlugo spalysmy do 10 rano :lol:
Madziaska brzuszek przesliczny :lol: :lol: przypominam sobie siebie od razu :) fajnie miec taki brzuszek :lol:
Sarna ale ty zdolniacha jestes :D poczestowalabys jednym :) hehe balwanki sa fajne :lol:
nie pamietam co reszta pisala wybaczcie mi :)
Vestusia trzymam kciuki za Ciebie ze wszytsko skonczy sie dobrze i lekko :kiss:
Moja mala sobie lula wlasnie pojadla to co ma robic :lol:
Bylylismy dzisiaj na spacerku poszlismy do sklepu i spowrotem bylo fajnie :)
jedna polka byla n balkonie i mowito ty juz na dworze z dzidzia a ja ze tak :lol: :lol: i mowie ze nie pierwszy raz tylko drugi hihi pewnie sobie pomyslala ale przeciez dziecko to nie zanczy ze na dwor nie mozna wyjsc :S
13 lata 5 miesiąc temu #237331 przez luska
hej laseczki

Madzi nowy avatarek :laugh:

Mila nie byłan na izbie, ale bardzo fajna akurat babeczka była , ciekawe czy wszystkie takie sa.A spytaj gina ciekawe co ci powie :unsure:

Batmanko pogadaj jutro o tym cieciu i juz, może coś zdziałasz :)

Kura no ciekawe jak to sue u Vestusi skończy B) Bo listopadowe dzieciaczki jak na razie wola carskie przyjście na świat ;)

Olu a może na przykład za szybko mleczko jej leci i się wkurza albo na odwrót za wolno...........a pręży ci się przy tym jak tak krzyczy??Bo kolki to chyba nie sa...........tez słyszałam właśnie o tym sab simpleks, że bardzo dobry ale chyba u nas nie dostępny

Rozyczko namęczysz się z tym zębem, oby do porodu ci przeszło bo kurcze rodzic z bólem zęba to hardcor :P

Sarna super te pierniczki stojące , ale masz wenę kochana , mi to już totalnie nic sie nie chce :silly:

Iva no ale i tak masz dobrze z tym spaniem :laugh: A ta babka sie nie przejmuj u nas to wiesz......tendencja do przegrzewania straszna.Jak ja słyszę , że z 3 miesięcznym bobasem nie chodzą jeszcze na regularne spacery to jestem w szoku ale dla większości to ja jestem dziwna bo mój młody chodzi codziennie , zbytnio na pogoda się nie oglądamy.Ale wiesz zła matka jestem bo chce , żeby dziecko zapalenia płuc dostało ;) Ale mały ma 2 lata i raptem z 3 razy był na antybiotyku(w tym jeden 3 dniowy na krtań która nie dała sobie rady ze zmiana klimatu)Także się nie przejmuj i jak macie możliwość to śmigajcie na spacery :lol:
13 lata 5 miesiąc temu #237335 przez Batmanik

u DORCI- ZERO POSTĘPÓW...ma troche dola bo dziewczyna z sali urodziła 2 tyg przed terminem a ona leży i leży. Dorcia teskni za nami i BARDZO SERDECZNIE POZDRAWIA WSZYSTKIE!!

\chyba mnie cos ominelo Dorcia w szpitalu??
to jak ja czytam WAS?? :S
matko ja juz lzy mam w oczach - jak patzrze jak igor bawi sie , smieje sie ach tyle mnie ominie:(
13 lata 5 miesiąc temu #237348 przez chłopek
ja z moim Ksawciem dopiero na dwór wychodziłam jak mu kikut pępowinowy odpad, a wcześniej tylko przy otwartym oknie oczywiscie ubrany leżał sobie w wózku
13 lata 5 miesiąc temu #237351 przez iva 20
Luska wlasnie kazdy potrafi oceniac innych a nie patrza na siebie :unsure:
ja jestem tego zdania kazdy niech sobie robi co chce¨:)
widze dziewczyny ze sie doczekac nie mozecie dzieciaczkow bardzo was rozumiem bo tez sie nie moglam doczekac :)
Batmanik pewnie zmeczona jestes tym czekaniem a mam pytanko do ciebie twoj mezczyzna przyjechal do Ciebie ze Szwecji ???
ja wlasnie niedawno wstalam bo zrobilam sobie drzemke z moja dziewczynka :lol: :lol:
wlasnie zjadla i chyba dalej bedzie spac :lol: :lol:
ciekawa jestem jak ta noc minie czy spokojnie czy bedzie trzeba sie pomeczyc i nie spac :silly:
13 lata 5 miesiąc temu #237365 przez Aleksandra
Już wróciłam z zakupów. Kupiłam sobie spodnie jeansowe, bo ile można w dresach chodzic na spacery (chociaż póki nie ma śniegu to można :)) . Mam w końcu co na tyłek załozyc :) Oglądałam też buty zimowe w CCC i mam upatrzone 3 pary :) Było tyle ludzi, że mi się odechciało, ale Zbyszek powiedział że w tygodniu podjedziemy, albo ja sama.

Natalka jak płacze przy jedzeniu to się prostuje, jest wtedy strasznie napięta. Kupiłam jej profilaktycznie krople DELICOL. Mówiła mi o nich nasza pediatra, że mogę je profilaktycznie stosowac. Teraz przy karmieniu już mniej płakała, zobaczymy jak będzie w nocy... Dam jej krople to może nie będzie tak płakać, jeśli tak to przyczyna musi być inna. Co do przepływu mleka to karmię w kapturkach. Przepływ jest taki sam, a Nacia płacze czasami zanim porządnie się przyssie. Najpierw jak ma cyca w buzi i nie ssie to rusza szybko główką na boki i wtedy się denerwuje zanim się przyssie. Czasami jak sobie poje kilka minut to płacze. Może te krople jej pomogą, a jak nie to będę kombinowac dalej.

Ja z Natalką wyszłam na dwór jak wyszłyśmy z CZD chyba trzy dni później bo gdzieś jechaliśmy a na spacer w wózku tydzień temu. Tak to wychodziliśmy na pół godziny a ją owijaliśmy w becik i koc.
13 lata 5 miesiąc temu #237366 przez chłopek
aleksandra moja siostra miala tak samo ze swoją mała jak jej cyca dawała, a jak dawała butle to było wszysto ok, poprostu z cyca za wolno leciało a ona musiała mieć juz jedzenie
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia