- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- iva 20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #237950 przez iva 20
Czesc z wieczorka 
dzieki za wszystkie rady dziewczyny ja z tego wszystkiego bylam u mojej pielegniarki z tym pepuszkiem
wiec wiesci sa takie ze wszystko wporzadeczku

Tyszanka Olafek sliczny
taki slodziutki 
Anyanka dzieciaczek jaki wtulony w cycusia dobrze mu tam jak bym widziala swoja kozulke
a ja w srode mam wizyte z mala bede wiedziec ile przytyla i takie tam pierdolki
Ola milego spacerku z Natka
w polsce jest juz ciemno co pytam bo na dwor idziesz jak szarowka jest chyba ze jasno bo u mnie ciemno jak nie wiem hihi
moja mala pojadla i spi i usmiecha sie pod noskiem

dzieki za wszystkie rady dziewczyny ja z tego wszystkiego bylam u mojej pielegniarki z tym pepuszkiem

Tyszanka Olafek sliczny

Anyanka dzieciaczek jaki wtulony w cycusia dobrze mu tam jak bym widziala swoja kozulke

a ja w srode mam wizyte z mala bede wiedziec ile przytyla i takie tam pierdolki

Ola milego spacerku z Natka

moja mala pojadla i spi i usmiecha sie pod noskiem

Temat został zablokowany.
- aniaa_
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #237965 przez aniaa_
Luska a co to za sposób z tym olejkiem???? 
Tyszanka super masz chłopaków, przystojniaków cała trójka
ale będziesz miała dużo pomocy od nich w domku.
A widzisz Batmanik nie jest tak źle, a tak sie bałaś że Cie od razu położą do szpitala
i będą chcieli wywoływać.
Anyanka Bartus jaki słodki i wtulony w pierś mamusi, wiadomo dlaczego bo u mamusi najlepiej
Ja dzisiaj znowu cały dzień męcze sie z bólami brzucha jak na @, chociaż wziełam teraz kąpiel i jest super, zobaczymy czego sie jutro dowiem w szpitalu. Niech już sie ruszy bo to strasznie męczące

Tyszanka super masz chłopaków, przystojniaków cała trójka

A widzisz Batmanik nie jest tak źle, a tak sie bałaś że Cie od razu położą do szpitala

Anyanka Bartus jaki słodki i wtulony w pierś mamusi, wiadomo dlaczego bo u mamusi najlepiej

Ja dzisiaj znowu cały dzień męcze sie z bólami brzucha jak na @, chociaż wziełam teraz kąpiel i jest super, zobaczymy czego sie jutro dowiem w szpitalu. Niech już sie ruszy bo to strasznie męczące

- emkapl84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- emkapl84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- aniaa_
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- Batmanik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #238001 przez Batmanik
nie mam sie czym cieszyc bo dzien juz sie konczy a jutro znow szpital:( i chyba juz zostane:( choc dalej mam nadzieje ze jeszcze dadza troche wolnosci:)
Empakl- cudne fotki a corcia sama slodycz:)
a u nas watek cos zamiera hehe coraz ciszej w eterze:))
ach dowiedzialam sie dzis od znajomej ze u mnie w szpitalu jak chce szwy rozpuszczalne to musze zaplacic i przy przyjeciu daja jakies papierki do wypelnienia i tam pytaja jakie chce miec szwy, czy wole byc nacieta , jak chce miec na sali itp..... ciekawe jutro jak mi cos takiego dadza i ciekawe ile spelnia moich zyczen heh:)
Empakl- cudne fotki a corcia sama slodycz:)
trzymamy kciuki zeby sie ruszylo wkoncu:))Ja dzisiaj znowu cały dzień męcze sie z bólami brzucha jak na @, chociaż wziełam teraz kąpiel i jest super, zobaczymy czego sie jutro dowiem w szpitalu. Niech już sie ruszy bo to strasznie męczące
a u nas watek cos zamiera hehe coraz ciszej w eterze:))
ach dowiedzialam sie dzis od znajomej ze u mnie w szpitalu jak chce szwy rozpuszczalne to musze zaplacic i przy przyjeciu daja jakies papierki do wypelnienia i tam pytaja jakie chce miec szwy, czy wole byc nacieta , jak chce miec na sali itp..... ciekawe jutro jak mi cos takiego dadza i ciekawe ile spelnia moich zyczen heh:)
- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #238020 przez Milla
Witam wieczorkiem 
Ja wróciłam już do domku. Wizytę miałam rano na 10:10 ale oczywiście był godzinny poślizg.
U malej ok, waży już 2600g. Gin stwierdził, że dla niego ciąża jest już donoszona, mala ma odpowiednią wagę, przepływy ok. Poza tym mam miękką szyjkę i jak on to powiedział: na pewno urodzę przed terminem.Ale pocieszenie
Następna wizyta 5 grudnia. Do szpitala nie będzie mnie kładł. Pewnie liczy na to że samo się zacznie
Ale na ktg i tak mam chodzić.
Batmanik, a czemu jutro znowu masz iść skoro dziś Cię puścili? Przez ten test oksytocynowy? Trzymam kciuki by wszystko ułożyło się po Twojej myśli.
Tyszanka-piękny widok-brat karmiący brata
Słodkie chłopaki 
Anyanka i Empa-Wasze skarby również chwytają za serducho

Ja wróciłam już do domku. Wizytę miałam rano na 10:10 ale oczywiście był godzinny poślizg.
U malej ok, waży już 2600g. Gin stwierdził, że dla niego ciąża jest już donoszona, mala ma odpowiednią wagę, przepływy ok. Poza tym mam miękką szyjkę i jak on to powiedział: na pewno urodzę przed terminem.Ale pocieszenie

Batmanik, a czemu jutro znowu masz iść skoro dziś Cię puścili? Przez ten test oksytocynowy? Trzymam kciuki by wszystko ułożyło się po Twojej myśli.
Tyszanka-piękny widok-brat karmiący brata

Anyanka i Empa-Wasze skarby również chwytają za serducho

- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #238032 przez Aleksandra
Ja już po wizycie
Wszystko ładnie wróciło mi do normy, macica jest na swoim miejscu z szyjką też wszystko ok i nie ma żadnych zapaleń itp. Cwiczyc mogę zacząc za miesiąc
Co do wkładki - lekarka powiedziała mi, że jest ona lepsza dla kobiet które rodziły niż hormony (szczególnie, że ja przez 9 lat brałam hormony). Są hormony dla matek karmiących, ale ja po hormonach zawsze troszkę tyłam, no i libido mi spadało. Jest ona zakładana na 5 lat (można ją oczywiście wyjąc wcześniej jeśli bym chciała). Miała mi dzisiaj założyc, ale nie miała małego rozmiaru więc mam się zgłosic za dwa tygodnie
Do tego czasu mam powtórzyc morfologię. Koszt razem z założeniem - 400 zł. W przeliczeniu na tabletki kupowane co miesiąc - opłaca się
Powiedziała również, że mogę współżyc ale w zabezpieczeniu bo jestem płodna jak królik
Pytałam się też o okres. Powiedziała, że dopóki karmię to nie dostanę 
Emka świetne zdjęcia. Mała polubi z czasem kąpiele. Moja Nacia też przy pierwszej płakała a teraz jest zadowolona
Milla córa rośnie i to sie chwali
Batmanik może jutro też wrócisz do domku

Emka świetne zdjęcia. Mała polubi z czasem kąpiele. Moja Nacia też przy pierwszej płakała a teraz jest zadowolona

Milla córa rośnie i to sie chwali

Batmanik może jutro też wrócisz do domku

- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #238047 przez Milla
Olu,ja właśnie też myślę o wkładce. Kiedyś brałam tabletki JASMIN (gin zapisywał je w ciemno bez żadnych badań- na szczęście już do niego nie chodzę)ale po nich libido nie było 
Ja tylko boję się że od tego może się jakieś raczysko przypałętać. Pewnie wyolbrzymiam ale jakoś tak mi się wkładka kojarzy
Ja dziś odebrałam wyniki.Paciorka nie ma
uff.

Ja tylko boję się że od tego może się jakieś raczysko przypałętać. Pewnie wyolbrzymiam ale jakoś tak mi się wkładka kojarzy

Ja dziś odebrałam wyniki.Paciorka nie ma

- Batmanik
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #238054 przez Batmanik
takze mam nadzieje ze moze mnie jeszcze puszcza do domciu...
Milla to super ze wyniki oki

a wkladka to cos innego niz spirala czy to to samo?
chcieli mnie zostawic choc ktg nic nie wykazalo ale powiedzialam ze moge codziennie na ktg przychodzic i ze pierwsza ciaze przenosilam 2 tyg....wiec lekarz zrezygnowal - wzial mnie na badanie i powiedzial ze oki ale jutro mam sie zglosic spakowana- zrobia test i zobacza jak to sie wszysko ulozy...zagadywalam o cc ale kazal czekac na jutrzejszy bieg wydarzenBatmanik, a czemu jutro znowu masz iść skoro dziś Cię puścili? Przez ten test oksytocynowy? Trzymam kciuki by wszystko ułożyło się po Twojej myśli.
takze mam nadzieje ze moze mnie jeszcze puszcza do domciu...
Milla to super ze wyniki oki

a wkladka to cos innego niz spirala czy to to samo?

- [email protected]
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- MaMut
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #238063 przez [email protected]
Więc ja po wizycie
Z synka wychodzi mała chudzinka waży 2900 ale ze to chłopiec to jak to mówi mój Dereń na płeć można dodać 150g-ale nie koniecznie. Więc waży między 2900-3050 i będzie przybierał po 200g tygodniowo. Wody mi nieodchodzą, PH w normie. Czopu kompletne brak ale rozwarcia nawet na czubeczek palca nie mam. 17.11 mam isc na KTG a 24.11 zgłosić się na wywołanie
Ogólnie Lekarz się wystraszył że sterduszko bije mu na dolnej granicy normy i od razu wysłałą mnie na KTG. Srasznie się wystraszyłam! Ale na KTG wyszło że wszystko jest w poządku. UUUUf
Oluś mam nadzieje ze spacerek się udał. Fajnie ze natka już sobie reguluje tryb dnia i karmienia-juz moze byc coraz łatwiej:)
Lusia-sorki za pomylke:P co do prądu to powiem Ci ze jak staram się większosc rzeczy w tańszym robić to rachunek 70zl mniejszy dostalam! A na noc tez diody wyłączamy-tak jak mowisz one żra niesamowicie! Eh moj Domiś śpi już coraz mniej, jeszcze 3 tyg temu spał mi codziennie po 2-3 godziny, casem dluzej. A teraz kurcze spi półtora! Ciekawe jak to bedzie jak sie drugi urodzi?
Róża-teraz piękne foremki sa w homeAndYou, w ogole wszedzie jest ich pełno, ja co roku jakies kupuje! Ale na www.skladrzeczy.pl mają boskie!
A co do usg-to ja nie rozumiem dlaczego Ci tak nie robią? Ylko państwowo chodzisz, czy lekarz taki zarobiony?
Aniaa-no to chyba będziesz nastepna-zycze Ci tego
Emka-hihi super kruszynka wygląda na rękach taty:)
Batmaniku-biedny Batmaniku, zyczy aby wyszlotak jak Ty chcesz. Bo juz nie wiem coinnego napisac:)
Kurcze to dziwne ze tak musisz sie od razu okreslis-ciekaw ile boroą za te szwy i czy liczą sobie za ich ilość:/ ciekawe czy bedziesz mogla towszystko pierw obgadac z lekarzem, co jest dla ciebie lepsze itp
Milla-to super ze juz donoszona ciąża...ale da dobra małejlepiej jeszcz epoczekac:P w sumie mi lekarz tez powiedział ze urodze przed terminem-mam czas do soboty-ZOBACZYMY haha
A paciorkowy wymaz niose jutro rano. Musze jeszcze zrobic antyHBS bo mi pindy ostatnio sie pomylily oi zrobily zwykly HBS i znowu musze placic! No isiuski, bo ostatnio mialam kiepskie, wzielam lek i sprawdze jak jest teraz.
Olcia-ja cigle myslalam ze ty mowisz o tej wkladce hotmonalnej-wiesz takie kółeczko. Takiej wkłdki ja bym nie chciała, tej o ktorej mowisz-nie wiem jakoś mi to „psychicznie” nie odpowiada-tzn bo mówiąc wkładka mówisz o spirali prawda?. Super ze juz Ci wszystko wrociło do normy i namiejsce. A co do okresu to Ci powiem Że ja karmiłąm 13 miesięcy i czasemmiesiączkowałam, zaczełam jak młody miał jakoś 5-6 miesięcy i wiekszosc znajomych tez tak miało.
Z synka wychodzi mała chudzinka waży 2900 ale ze to chłopiec to jak to mówi mój Dereń na płeć można dodać 150g-ale nie koniecznie. Więc waży między 2900-3050 i będzie przybierał po 200g tygodniowo. Wody mi nieodchodzą, PH w normie. Czopu kompletne brak ale rozwarcia nawet na czubeczek palca nie mam. 17.11 mam isc na KTG a 24.11 zgłosić się na wywołanie
Ogólnie Lekarz się wystraszył że sterduszko bije mu na dolnej granicy normy i od razu wysłałą mnie na KTG. Srasznie się wystraszyłam! Ale na KTG wyszło że wszystko jest w poządku. UUUUf
Oluś mam nadzieje ze spacerek się udał. Fajnie ze natka już sobie reguluje tryb dnia i karmienia-juz moze byc coraz łatwiej:)
Lusia-sorki za pomylke:P co do prądu to powiem Ci ze jak staram się większosc rzeczy w tańszym robić to rachunek 70zl mniejszy dostalam! A na noc tez diody wyłączamy-tak jak mowisz one żra niesamowicie! Eh moj Domiś śpi już coraz mniej, jeszcze 3 tyg temu spał mi codziennie po 2-3 godziny, casem dluzej. A teraz kurcze spi półtora! Ciekawe jak to bedzie jak sie drugi urodzi?
Róża-teraz piękne foremki sa w homeAndYou, w ogole wszedzie jest ich pełno, ja co roku jakies kupuje! Ale na www.skladrzeczy.pl mają boskie!
A co do usg-to ja nie rozumiem dlaczego Ci tak nie robią? Ylko państwowo chodzisz, czy lekarz taki zarobiony?
Aniaa-no to chyba będziesz nastepna-zycze Ci tego

Emka-hihi super kruszynka wygląda na rękach taty:)
Batmaniku-biedny Batmaniku, zyczy aby wyszlotak jak Ty chcesz. Bo juz nie wiem coinnego napisac:)
Kurcze to dziwne ze tak musisz sie od razu okreslis-ciekaw ile boroą za te szwy i czy liczą sobie za ich ilość:/ ciekawe czy bedziesz mogla towszystko pierw obgadac z lekarzem, co jest dla ciebie lepsze itp
Milla-to super ze juz donoszona ciąża...ale da dobra małejlepiej jeszcz epoczekac:P w sumie mi lekarz tez powiedział ze urodze przed terminem-mam czas do soboty-ZOBACZYMY haha
A paciorkowy wymaz niose jutro rano. Musze jeszcze zrobic antyHBS bo mi pindy ostatnio sie pomylily oi zrobily zwykly HBS i znowu musze placic! No isiuski, bo ostatnio mialam kiepskie, wzielam lek i sprawdze jak jest teraz.
Olcia-ja cigle myslalam ze ty mowisz o tej wkladce hotmonalnej-wiesz takie kółeczko. Takiej wkłdki ja bym nie chciała, tej o ktorej mowisz-nie wiem jakoś mi to „psychicznie” nie odpowiada-tzn bo mówiąc wkładka mówisz o spirali prawda?. Super ze juz Ci wszystko wrociło do normy i namiejsce. A co do okresu to Ci powiem Że ja karmiłąm 13 miesięcy i czasemmiesiączkowałam, zaczełam jak młody miał jakoś 5-6 miesięcy i wiekszosc znajomych tez tak miało.
- Aleksandra
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #238088 przez Aleksandra
Chodzi właśnie o spiralę. Milla od tego na pewno nie dostaje się raka
Ale mi też sie tak kiedyś kojarzyło
Ja przez 7 lat brałam Cilest, ale okazało się, że krew zaczęła mi gęstnieć i lekarz obawiał się zakrzepów i przepisał mi plastry Evra. Niestety libido miałam bardzo małe. Za to jak odstawiłam to mogłabym baraszkowac cały czas 
Sarna cieszę się, że wszystko w porządku z malutkim. Czyli jednak urodzisz 24-tego?
Mi lekarka powiedziała, że mogę miesiączkę dostać za pół roku albo za rok. Wszystko w sumie zleży od organizmu.

Sarna cieszę się, że wszystko w porządku z malutkim. Czyli jednak urodzisz 24-tego?

- iva 20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #238110 przez iva 20
Ola super ze na badankach wszystko wporzadku 
Emka kapiel malej nie pasowal ale teraz czysciutka dziewczynka
a ja przebralam niunie a tam co pepuszek odlecial
wiec za niedlugo kapiel pierwsza malej 

pospala z dwie godzinki to teraz wcina moja mala
Ola ja o cwiczonkach mysle zaczac za 3 tyg tylko mam do zrobienia umiesnic brzuszek
bo tak wygladam jak z przed ciazy wskakuje w rozmiar 25 spodni
wiec do do ubran to smigam we wszystkim
dzisiaj kolezanke spotkalam to mowi ze gdzie mam brzuch po ciazy ze nie widac nic

Batmanik i Sarna czekacie na rozpakowanie pewnie le juz niedlugo
zycze wogole wszystkim nierozpakowanym lekkiego porodu

Emka kapiel malej nie pasowal ale teraz czysciutka dziewczynka

a ja przebralam niunie a tam co pepuszek odlecial

pospala z dwie godzinki to teraz wcina moja mala

Ola ja o cwiczonkach mysle zaczac za 3 tyg tylko mam do zrobienia umiesnic brzuszek

Batmanik i Sarna czekacie na rozpakowanie pewnie le juz niedlugo

- [email protected]
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- MaMut
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #238111 przez [email protected]
ja brałam yasmin przez jakieś 3 lata-moze troche mniej.
Teraz mysle o tym krążu...ale zobaczymy jak to będzie, za 5 lat chce kolejnego(ostatniego) dziecka wiec raczej wtedy dopiero brałabym spirale-o ile sie zdecyduje.
hehe też sie dzisiaj smialam jak lekarz powiedział ze 24 wywołanie, akurat dzisiaj tak sobie to wywróżyłam:P
Teraz mysle o tym krążu...ale zobaczymy jak to będzie, za 5 lat chce kolejnego(ostatniego) dziecka wiec raczej wtedy dopiero brałabym spirale-o ile sie zdecyduje.
hehe też sie dzisiaj smialam jak lekarz powiedział ze 24 wywołanie, akurat dzisiaj tak sobie to wywróżyłam:P
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 27
13 lata 5 miesiąc temu #238151 przez luska
Aniu to olejek rycynowy , ponoć niektórym pomaga i wywołuje skurcze a na pewno czyści 
Emka super, ze już kąpiel macie za sobą, ja do dziś dnia się zastanawiam jak to logistycznie wykonać, bo będę miała na wieczór dwójkę do wykapania , nakarmienia i uśpienia
Iva no czyli nie ma co panikować z pępuszkiem:)Lada dzień pewnie odpadnie
Rozyczko ja to bym się na gina wkurzyła , jak się nastawie na coś a nie pyknie hehe to ciężka sprawa
Mila czyli co razem nie poleżymy , chyba , że się wcześniej rozkręci u ciebie
No to już nie taka kruszynka w twoim brzuszku.Ciekawe czy ja wytrwam do następnej wizyty 
Batmanka pierwsze słyszę , ze za to trzeba płacić
I do tego jeszcze coś wypisywać B)Ciekawe co jutro ci powiedzą i co po tym teście wywnioskują ale 3 mam kciuki , żeby było po twojej myśli 
Sarna najważniejsze , ze z małym wszytko oki i te serduszko to tylko jakiś fałszywy alarm był.a jak posiedzi troszkę w brzuszku to i masy nabierze
A co do spania to sobie wyobraź , że Olo do roku czasu spał 2razy po 1.5h to było dobrze .A teraz coś mu się odwidziało i często go budzę
śpi od 2 do 4h.Dzis np 3,5h.Obudził się wcześniej z płaczem ale nie leciałam na gore i zasnął.Dopiero za jakąś godzinę wstał sam ,zlazł na dol i powiedział mi , ze się teraz wyspał 
A co do miesiączko to ja dostałam miesiąc po zakończeniu karmienia.
a czemu mówicie , ze spirala taka blee, ja tez o niej myślałam .Co prawda jeszcze nie zasięgałam nigdzie dokładnych info na ten temat bo mam na razie czas a dwa to raczej miałam z ginem pogadać co on by mi polecił
A macie pozdrowienia od Doci i Vestusi.U nich cisza jak na razie prawdopodobnie zostaną do konca już w szpitalu ,ale u żadnej nie zapowiada się na to , że coś doktorki przyspiesza

Emka super, ze już kąpiel macie za sobą, ja do dziś dnia się zastanawiam jak to logistycznie wykonać, bo będę miała na wieczór dwójkę do wykapania , nakarmienia i uśpienia

Iva no czyli nie ma co panikować z pępuszkiem:)Lada dzień pewnie odpadnie

Rozyczko ja to bym się na gina wkurzyła , jak się nastawie na coś a nie pyknie hehe to ciężka sprawa

Mila czyli co razem nie poleżymy , chyba , że się wcześniej rozkręci u ciebie

Batmanka pierwsze słyszę , ze za to trzeba płacić

Sarna najważniejsze , ze z małym wszytko oki i te serduszko to tylko jakiś fałszywy alarm był.a jak posiedzi troszkę w brzuszku to i masy nabierze

A co do spania to sobie wyobraź , że Olo do roku czasu spał 2razy po 1.5h to było dobrze .A teraz coś mu się odwidziało i często go budzę

A co do miesiączko to ja dostałam miesiąc po zakończeniu karmienia.
a czemu mówicie , ze spirala taka blee, ja tez o niej myślałam .Co prawda jeszcze nie zasięgałam nigdzie dokładnych info na ten temat bo mam na razie czas a dwa to raczej miałam z ginem pogadać co on by mi polecił
A macie pozdrowienia od Doci i Vestusi.U nich cisza jak na razie prawdopodobnie zostaną do konca już w szpitalu ,ale u żadnej nie zapowiada się na to , że coś doktorki przyspiesza

Moderatorzy: ilona