BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 5 miesiąc temu #238745 przez jo_anna20
Cześć Dziewczynki!

Przepraszam, że nie zdążyłam Was powiadomić, że jadę rodzić, ale jak w czwartek dostałam skurczy to nawet nie mogłam do komputera usiąść....

Tak więc od wczoraj jestesmy z Filipem w domu, ale jestem po cesarce i siedzenie przy kompie bardzo mnie męczy.... jutro postaram się Wam wrzucić zdjęcie i opowiedzieć trochę o nagłej i szybkiej cesarce, bo było nieciekawie....

Nie wiem czy sie o mnie martwiłyście bo nie jestem w stanie nadgonić tego co tu napisałyście przez weekend :)

Pozdrawiam i do jutra!
Temat został zablokowany.
13 lata 5 miesiąc temu #238757 przez Róża
Cześć dziewuszki, ja już wróciłam ze szpitala,

Naczekalam się, ze ho ho, taki ruch na oddziale, emocje moje w poczekalni szalały i wyobraźnia też jak widziałam przyjeżdżające dziewczyny :)

Z maluszkiem wszystko ok, miałam usg, wody płodowe w normie, ułożony nadal główkowo, waży ok. 2900-3000 także olbrzymem nie będzie, lekarz powiedział mi, że jeszcze ze 200 g może przybrać, i że już mój brzuszek świadczy o tym, że dzidziuś zbyt duży nie będzie, łożysko ma już trzeci stopień, ale podobno jest jeszcze młode więc nie ma się czym martwić, mam zajrzeć w poniedziałek koło 16 po raz kolejny bo mój gin będzie miał dyżur, to nas obejrzy jeszcze przed czwartkowa wizytą :) No i dalej jest chłopczyk, powiedział mi,że ewentualne reklamacje co do płci dopiero na porodówce :)

I niby wszystko ok, ale przyszłam do domu, wpisałam w net III stopień dojrzałości łożyska i już naczytałam się głupot i nakładłam sobie do głowy niepotrzebnie, wiem, że powinnam wierzyć lekarzowi, ale i tak się boje czy wszystko będzie do końca funkcjonować tak jak trzeba :(

Zuzia Vestusi jest prześliczna :):):)

Sarna - bidulko - ja tez niby nie mam problemów jak mnie kują, ale to już przesada !!! Chyba powinny mieć trochę większe doświadczenie do jasnej pogody, współczuję Ci, i podziwiam, że czegoś im tam nie zrobiłaś !!! może zrób sobie jakieś okłady na ta obolała rękę ;/

Ania do czwartku jeszcze dwa dni, trzeba wierzyć, ze coś samo się zacznie, nigdy nic nie wiadomo, zobacz Vestusia tez pisała, że nie ma żadnych znaków, ze szybko urodzi a tu masz, Zuzia na świecie :) będzie dobrze zobaczysz !
13 lata 5 miesiąc temu #238758 przez Róża
Ooo :) następny dzieciaczek na świecie :) jak fajnie :)

Gratulacje Joanna i czekamy na zdjęcie Filipka :laugh:
13 lata 5 miesiąc temu #238767 przez Milla
jo_anna20 napisał:

Cześć Dziewczynki!

Przepraszam, że nie zdążyłam Was powiadomić, że jadę rodzić, ale jak w czwartek dostałam skurczy to nawet nie mogłam do komputera usiąść....

Tak więc od wczoraj jestesmy z Filipem w domu, ale jestem po cesarce i siedzenie przy kompie bardzo mnie męczy.... jutro postaram się Wam wrzucić zdjęcie i opowiedzieć trochę o nagłej i szybkiej cesarce, bo było nieciekawie....

Nie wiem czy sie o mnie martwiłyście bo nie jestem w stanie nadgonić tego co tu napisałyście przez weekend :)

Pozdrawiam i do jutra!

Gratuluję jo_anna! Supe,że jesteście już w domku z Filipkiem :) czekam na fotkę małego przystojniaka :) pewnie sporo przeszłaś ale to już za Tobą.Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło :)
13 lata 5 miesiąc temu #238771 przez Milla
Róża a jak ząbek? Boli nadal? U mnie lepiej, dziąsło nie boli, a ząb tylko wtedy jak zacisnę zęby :laugh: obyło się bez tabletekprzeciwbólowych.
13 lata 5 miesiąc temu #238780 przez iva 20
Joanna gratulacje Kochana !!!! :woohoo: :woohoo: Napisz nam pozniej czemu wlasnie cesarka
jak piszecie to wiekoszosc z nas ma cesarke pare dziewczyn mialo jak narazie naturalny porod :)
Roza super ze wszystko wporzadku widze ze maluszek drobniutki :silly: mi jak pielegniarka powiedziala ze wlasnie bedzie wazyc do 3 kilo max a na porodowce moj pulpecik wazyk 3465:):) wiec niekiedy nie ma co sie sugerowac lekarzem chyba ze naprawde dobry i potrafi wyliczyc :)
13 lata 5 miesiąc temu #238807 przez aniaa_
Joanna gratulacje :)

Ale u nas już dużo dzieciaczków :)

Róża super, że z dzidzią wszytko dobrze, a i nie słuchaj dr google tylko swojego :), mój synek w 37 tygodniu ważył wg usg 2900 a 2 tygodnie pożniej 3400 wiec nie ma co sie sugerować wagą, lekarz jeszcze mówił że różnica może być +/- 15% a tak naprawde to dowiemy sie dopiero jak urodzimy jak duże te nasze dzieciaczki są

Dorcia mi pisała, że miała badanie to lekarz je powiedział, że jutro urodzi :), a jak nie to jak będzie miejsce na porodówce to bede jej jutro wywoływać poród :) a jutro jest jej wymarzona data, oby sie poszczęściło :)

A właśnie Olu ile może takie mleko odciągnięte leżeć w zamrażarce a ile w lodówce??
13 lata 5 miesiąc temu #238810 przez Róża
Milla - ząb lepiej, o niebo lepiej, nie boli, opuchlizna w większości zeszła, jeszcze tylko trochę pod dziąsłem nabrzmiałe, ale już ruszam buzia i jest ok, dobrze, bo zostały tylko 3 tabletki antybiotyku, i jak coś kazali mi jednak płukać szałwia, dentysta mówił mi, że płukanie nie zaszkodzi dziecku, a zawsze trochę wyciągnie i złagodzi stan zapalny :) więc w razie czego tak możesz sobie troszkę pomóc, dobrze, że u Ciebie się nic nie rozwinęło :):):)

Iva - właśnie tak sobie myślę, że okaże się tak naprawdę na porodówce, bo nie są w stanie tak dokładnie tego wyliczyć, ale i tak pocieszam się, ze nie jest zbyt wielki, bo może łatwiej się mamie będzie rodzić :)

A swoją droga po raz kolejny stwierdzam, że coś w szpitalu jednak przekombinowali z ta moja cukrzyca, bo dzieci kobiet z cukrzyca rodzą się duże, ponad 4 kg, no i jest więcej wód płodowych, a u mnie wody w normie a Synek kruszynek :)
13 lata 5 miesiąc temu #238826 przez aniaa_
A ciekawe jak tam Batmanik, czy ją zostawili w szpitalu?
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #238828 przez madziaska
Joanna gratuluje!!!!!

Ja mam ten sam problem co Milla i Roza, ten nieszczesny zab :ohmy: Jestem wsciekla na dentyste, bo cholera jasna specjalnie przed ciaza chodzila leczyc zeby, zeby pozniej nie miec problemow. Czuje ten leczony kanalowo, a przeciez nie powinnam. Od niego polowa szczeki mnie boli :( Po poludniu juz myslalam, ze wezme apap, ale udalo mi sie zasnac, teraz nie boli... Ehhhh skaranie Boskie z tymi zebami :(

Aniaa zycze Ci zebys urodzila bez wywolywania, ja tez zaczynam sie martwic, ze bede przeterminowana, dzisiaj tak dobrze sie czulam, oprocz tego zeba...

No i Dorcia bedzie rodzic, fajnie :)

Sarna szkoda mi Ciebie z tymi zylami, ja tez chodze do takiej pielegniarki, ktora zawsze mi siniaka zrobi :angry: Jutro musze zrobic jeszcze badanie na HIV...

BATMANIK URODZILA :):):) O 14.35, MAŁA WAZY 3750 GRAM I MIERZY 55CM :):):)
13 lata 5 miesiąc temu #238833 przez aniaa_
AAAAAA-ch cudownie BATMANIK GARTULACJEEE
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #238837 przez iva 20
Batmanik gratulacje !!!! Dzieciaczek spory i dorodny pewnie czekamy na zdjecia :lol: Super nastepny dzieciaczek :)
No prosze nie znamy dnia ani godziny jak malenstwo sie pojawia na swiecie wiec Madzia nie ma sie czym przejmowac i wogole wszytskie co jeszcze maja malenstwa w brzuszku nie ma sie co martwic ja jak chodzilam do pielegniarki to ona mowila ze to tak jest ze wszytsko zamkniete w srodku i szyjka twarda a nagle w godzine sie wszytsko otworzyc moze wiec nie ma sie co mrtwic :)
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #238838 przez madziaska
BATMANIK URODZILA SN, ALE BEZ KROPLOWKI SIE NIE OBESZLO ;)

Iva masz racje, nie znamy dnia ani godziny ;) Z reszta lekarz tez mi powiedzila, ze moge nagle dostac skurczy i wszystko sie szybko potoczy...
13 lata 5 miesiąc temu #238841 przez emkapl84
bATMANIK GRATULUJEMY RAZEM Z NATALKA :laugh: :laugh: BUZIAKI DLA WAS :kiss: :kiss: :kiss: TRZYMAJCIE SIE CIEPLUTKO
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #238846 przez madziaska
Macie pozdrowienia od Dorci :)

Kurcze szybko nam to idzie. Mamy juz 11 bobasow i 8 nierozpakowanych ;) Nie wiecie co z DOTI sie dzieje????
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia