- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- jo_anna20
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #238745 przez jo_anna20
Cześć Dziewczynki!
Przepraszam, że nie zdążyłam Was powiadomić, że jadę rodzić, ale jak w czwartek dostałam skurczy to nawet nie mogłam do komputera usiąść....
Tak więc od wczoraj jestesmy z Filipem w domu, ale jestem po cesarce i siedzenie przy kompie bardzo mnie męczy.... jutro postaram się Wam wrzucić zdjęcie i opowiedzieć trochę o nagłej i szybkiej cesarce, bo było nieciekawie....
Nie wiem czy sie o mnie martwiłyście bo nie jestem w stanie nadgonić tego co tu napisałyście przez weekend
Pozdrawiam i do jutra!
Przepraszam, że nie zdążyłam Was powiadomić, że jadę rodzić, ale jak w czwartek dostałam skurczy to nawet nie mogłam do komputera usiąść....
Tak więc od wczoraj jestesmy z Filipem w domu, ale jestem po cesarce i siedzenie przy kompie bardzo mnie męczy.... jutro postaram się Wam wrzucić zdjęcie i opowiedzieć trochę o nagłej i szybkiej cesarce, bo było nieciekawie....
Nie wiem czy sie o mnie martwiłyście bo nie jestem w stanie nadgonić tego co tu napisałyście przez weekend

Pozdrawiam i do jutra!
Temat został zablokowany.
- Róża
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Szymcio jest już z nami ;)))
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #238757 przez Róża
Cześć dziewuszki, ja już wróciłam ze szpitala,
Naczekalam się, ze ho ho, taki ruch na oddziale, emocje moje w poczekalni szalały i wyobraźnia też jak widziałam przyjeżdżające dziewczyny
Z maluszkiem wszystko ok, miałam usg, wody płodowe w normie, ułożony nadal główkowo, waży ok. 2900-3000 także olbrzymem nie będzie, lekarz powiedział mi, że jeszcze ze 200 g może przybrać, i że już mój brzuszek świadczy o tym, że dzidziuś zbyt duży nie będzie, łożysko ma już trzeci stopień, ale podobno jest jeszcze młode więc nie ma się czym martwić, mam zajrzeć w poniedziałek koło 16 po raz kolejny bo mój gin będzie miał dyżur, to nas obejrzy jeszcze przed czwartkowa wizytą
No i dalej jest chłopczyk, powiedział mi,że ewentualne reklamacje co do płci dopiero na porodówce 
I niby wszystko ok, ale przyszłam do domu, wpisałam w net III stopień dojrzałości łożyska i już naczytałam się głupot i nakładłam sobie do głowy niepotrzebnie, wiem, że powinnam wierzyć lekarzowi, ale i tak się boje czy wszystko będzie do końca funkcjonować tak jak trzeba
Zuzia Vestusi jest prześliczna

Sarna - bidulko - ja tez niby nie mam problemów jak mnie kują, ale to już przesada !!! Chyba powinny mieć trochę większe doświadczenie do jasnej pogody, współczuję Ci, i podziwiam, że czegoś im tam nie zrobiłaś !!! może zrób sobie jakieś okłady na ta obolała rękę ;/
Ania do czwartku jeszcze dwa dni, trzeba wierzyć, ze coś samo się zacznie, nigdy nic nie wiadomo, zobacz Vestusia tez pisała, że nie ma żadnych znaków, ze szybko urodzi a tu masz, Zuzia na świecie
będzie dobrze zobaczysz !
Naczekalam się, ze ho ho, taki ruch na oddziale, emocje moje w poczekalni szalały i wyobraźnia też jak widziałam przyjeżdżające dziewczyny

Z maluszkiem wszystko ok, miałam usg, wody płodowe w normie, ułożony nadal główkowo, waży ok. 2900-3000 także olbrzymem nie będzie, lekarz powiedział mi, że jeszcze ze 200 g może przybrać, i że już mój brzuszek świadczy o tym, że dzidziuś zbyt duży nie będzie, łożysko ma już trzeci stopień, ale podobno jest jeszcze młode więc nie ma się czym martwić, mam zajrzeć w poniedziałek koło 16 po raz kolejny bo mój gin będzie miał dyżur, to nas obejrzy jeszcze przed czwartkowa wizytą

I niby wszystko ok, ale przyszłam do domu, wpisałam w net III stopień dojrzałości łożyska i już naczytałam się głupot i nakładłam sobie do głowy niepotrzebnie, wiem, że powinnam wierzyć lekarzowi, ale i tak się boje czy wszystko będzie do końca funkcjonować tak jak trzeba

Zuzia Vestusi jest prześliczna

Sarna - bidulko - ja tez niby nie mam problemów jak mnie kują, ale to już przesada !!! Chyba powinny mieć trochę większe doświadczenie do jasnej pogody, współczuję Ci, i podziwiam, że czegoś im tam nie zrobiłaś !!! może zrób sobie jakieś okłady na ta obolała rękę ;/
Ania do czwartku jeszcze dwa dni, trzeba wierzyć, ze coś samo się zacznie, nigdy nic nie wiadomo, zobacz Vestusia tez pisała, że nie ma żadnych znaków, ze szybko urodzi a tu masz, Zuzia na świecie

- Róża
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #238767 przez Milla
jo_anna20 napisał:
czekam na fotkę małego przystojniaka
pewnie sporo przeszłaś ale to już za Tobą.Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło
Gratuluję jo_anna! Supe,że jesteście już w domku z FilipkiemCześć Dziewczynki!
Pozdrawiam i do jutra!

- Milla
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
- iva 20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #238780 przez iva 20
Joanna gratulacje Kochana !!!!
Napisz nam pozniej czemu wlasnie cesarka
jak piszecie to wiekoszosc z nas ma cesarke pare dziewczyn mialo jak narazie naturalny porod
Roza super ze wszystko wporzadku widze ze maluszek drobniutki
mi jak pielegniarka powiedziala ze wlasnie bedzie wazyc do 3 kilo max a na porodowce moj pulpecik wazyk 3465:)
wiec niekiedy nie ma co sie sugerowac lekarzem chyba ze naprawde dobry i potrafi wyliczyc

jak piszecie to wiekoszosc z nas ma cesarke pare dziewczyn mialo jak narazie naturalny porod

Roza super ze wszystko wporzadku widze ze maluszek drobniutki

- aniaa_
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #238807 przez aniaa_
Joanna gratulacje
Ale u nas już dużo dzieciaczków
Róża super, że z dzidzią wszytko dobrze, a i nie słuchaj dr google tylko swojego
, mój synek w 37 tygodniu ważył wg usg 2900 a 2 tygodnie pożniej 3400 wiec nie ma co sie sugerować wagą, lekarz jeszcze mówił że różnica może być +/- 15% a tak naprawde to dowiemy sie dopiero jak urodzimy jak duże te nasze dzieciaczki są
Dorcia mi pisała, że miała badanie to lekarz je powiedział, że jutro urodzi
, a jak nie to jak będzie miejsce na porodówce to bede jej jutro wywoływać poród
a jutro jest jej wymarzona data, oby sie poszczęściło 
A właśnie Olu ile może takie mleko odciągnięte leżeć w zamrażarce a ile w lodówce??

Ale u nas już dużo dzieciaczków

Róża super, że z dzidzią wszytko dobrze, a i nie słuchaj dr google tylko swojego

Dorcia mi pisała, że miała badanie to lekarz je powiedział, że jutro urodzi

A właśnie Olu ile może takie mleko odciągnięte leżeć w zamrażarce a ile w lodówce??
- Róża
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu #238810 przez Róża
Milla - ząb lepiej, o niebo lepiej, nie boli, opuchlizna w większości zeszła, jeszcze tylko trochę pod dziąsłem nabrzmiałe, ale już ruszam buzia i jest ok, dobrze, bo zostały tylko 3 tabletki antybiotyku, i jak coś kazali mi jednak płukać szałwia, dentysta mówił mi, że płukanie nie zaszkodzi dziecku, a zawsze trochę wyciągnie i złagodzi stan zapalny
więc w razie czego tak możesz sobie troszkę pomóc, dobrze, że u Ciebie się nic nie rozwinęło 

Iva - właśnie tak sobie myślę, że okaże się tak naprawdę na porodówce, bo nie są w stanie tak dokładnie tego wyliczyć, ale i tak pocieszam się, ze nie jest zbyt wielki, bo może łatwiej się mamie będzie rodzić
A swoją droga po raz kolejny stwierdzam, że coś w szpitalu jednak przekombinowali z ta moja cukrzyca, bo dzieci kobiet z cukrzyca rodzą się duże, ponad 4 kg, no i jest więcej wód płodowych, a u mnie wody w normie a Synek kruszynek

Iva - właśnie tak sobie myślę, że okaże się tak naprawdę na porodówce, bo nie są w stanie tak dokładnie tego wyliczyć, ale i tak pocieszam się, ze nie jest zbyt wielki, bo może łatwiej się mamie będzie rodzić

A swoją droga po raz kolejny stwierdzam, że coś w szpitalu jednak przekombinowali z ta moja cukrzyca, bo dzieci kobiet z cukrzyca rodzą się duże, ponad 4 kg, no i jest więcej wód płodowych, a u mnie wody w normie a Synek kruszynek

- aniaa_
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #238828 przez madziaska
Joanna gratuluje!!!!!
Ja mam ten sam problem co Milla i Roza, ten nieszczesny zab
Jestem wsciekla na dentyste, bo cholera jasna specjalnie przed ciaza chodzila leczyc zeby, zeby pozniej nie miec problemow. Czuje ten leczony kanalowo, a przeciez nie powinnam. Od niego polowa szczeki mnie boli
Po poludniu juz myslalam, ze wezme apap, ale udalo mi sie zasnac, teraz nie boli... Ehhhh skaranie Boskie z tymi zebami 
Aniaa zycze Ci zebys urodzila bez wywolywania, ja tez zaczynam sie martwic, ze bede przeterminowana, dzisiaj tak dobrze sie czulam, oprocz tego zeba...
No i Dorcia bedzie rodzic, fajnie
Sarna szkoda mi Ciebie z tymi zylami, ja tez chodze do takiej pielegniarki, ktora zawsze mi siniaka zrobi
Jutro musze zrobic jeszcze badanie na HIV...
BATMANIK URODZILA

O 14.35, MAŁA WAZY 3750 GRAM I MIERZY 55CM 

Ja mam ten sam problem co Milla i Roza, ten nieszczesny zab

Aniaa zycze Ci zebys urodzila bez wywolywania, ja tez zaczynam sie martwic, ze bede przeterminowana, dzisiaj tak dobrze sie czulam, oprocz tego zeba...
No i Dorcia bedzie rodzic, fajnie

Sarna szkoda mi Ciebie z tymi zylami, ja tez chodze do takiej pielegniarki, ktora zawsze mi siniaka zrobi

BATMANIK URODZILA

Ostatnio zmieniany: 13 lata 5 miesiąc temu przez madziaska.
- aniaa_
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- iva 20
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #238837 przez iva 20
Batmanik gratulacje !!!! Dzieciaczek spory i dorodny pewnie czekamy na zdjecia
Super nastepny dzieciaczek
No prosze nie znamy dnia ani godziny jak malenstwo sie pojawia na swiecie wiec Madzia nie ma sie czym przejmowac i wogole wszytskie co jeszcze maja malenstwa w brzuszku nie ma sie co martwic ja jak chodzilam do pielegniarki to ona mowila ze to tak jest ze wszytsko zamkniete w srodku i szyjka twarda a nagle w godzine sie wszytsko otworzyc moze wiec nie ma sie co mrtwic

No prosze nie znamy dnia ani godziny jak malenstwo sie pojawia na swiecie wiec Madzia nie ma sie czym przejmowac i wogole wszytskie co jeszcze maja malenstwa w brzuszku nie ma sie co martwic ja jak chodzilam do pielegniarki to ona mowila ze to tak jest ze wszytsko zamkniete w srodku i szyjka twarda a nagle w godzine sie wszytsko otworzyc moze wiec nie ma sie co mrtwic

Ostatnio zmieniany: 13 lata 5 miesiąc temu przez iva 20.
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 34
13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #238838 przez madziaska
BATMANIK URODZILA SN, ALE BEZ KROPLOWKI SIE NIE OBESZLO 
Iva masz racje, nie znamy dnia ani godziny
Z reszta lekarz tez mi powiedzila, ze moge nagle dostac skurczy i wszystko sie szybko potoczy...

Iva masz racje, nie znamy dnia ani godziny

Ostatnio zmieniany: 13 lata 5 miesiąc temu przez madziaska.
- emkapl84
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mniej Więcej
- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa