BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 2 miesiąc temu #283844 przez katka
Uciekam miłej nocki wam zycze
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu #283858 przez vestusia
U mnie w domu w końcu nastał spokój. Miałam dzisiaj dwugodzinną ciszę na spacerze i potem dwie drzemki po 20 minut. A tak, to cały czas wrzask...

Zuzi podałam wczoraj mleko w butelce Lovi i od razu wzięła. Więc dzisiaj też dostawała w tej butelce i żadnego protestu nie było. Wcześniej jej nie pasowała, bo za szybko mleczko leciało i aż się krztusiła...

Poskładałam sobie sama komodę i wysprzątałam kuchnię. Padam na cycki.

Nie rozumiem tylko dlaczego Zuzia wieczorem jest jak Aniołek. Wykąpiemy ją, zje mleczko i grzecznie usypia. Nawet sama w łóżeczku.
A od rana wrzask, wrzask i jeszcze raz wrzask...

Nie mam siły już nawet nic pisać. Przepraszam. Idę spać, bo padam na cycki. Jak co dzień zresztą.

A, Olinka fajniusia. I jakie ma włoski :D Fajoskie :D
13 lata 2 miesiąc temu #283863 przez vestusia
chłopek napisał:

allegro.pl/whycry-mini-tlumacz-placzu-dz...acz-i2026044401.html

tu masz cene

Jak już będę tak zdesperowana, to chyba to zamówię. Potem zęby w ścianę, ale może zrozumiem, o co Zuzi chodzi. Gorzej, jak to urządzenie zinterpretuje jej płacz, a ja nadal będę w kropce i nie będę wiedziała, jak mam ją w końcu uciszyć... :(
13 lata 2 miesiąc temu #283879 przez Malina86
katka sliczna ta Twoja Olinka!

dorcia w koncu dalas znak, ze zyjesz :) Trzymam kciuki, zeby o neurologa bylo wszystko dobrze.

Moje dziecko juz spi, a my czekamy na pizze. Caly dzien za mna chodzila :)

Dobrej nocki!
13 lata 2 miesiąc temu #283908 przez Aleksandra
Katka ślicznotka, a usteczka ma jakby pomalowane takie różowiutkie :)

Natalka odpukac zasypia w łóżeczku. Ciekawe jaka nocka będzie....
13 lata 2 miesiąc temu #283917 przez chłopek
juz 21 a mój nie spi :( dzisiaj przez cały dzien spał 30min,
13 lata 2 miesiąc temu #283926 przez Dorciaition
Vestuśka wypoczywaj Kochana. Poskładałaś komodę??? Wow!

Ale Olusia ma piękne oczka, no i włoski :) Dopiero teraz zobaczyłam drugie zdjecie.

Malinka smacznego :)
Ja dziś jadłam twistera z kfc. Kuźwa, a dupa mi rośnie.
Lence też wszystko smakuje. Ostatnio sos czosnkowy nawet jej nie przeszkodził. Trochę szkoda, bo przynajmniej bym jakąś dietę trzymała :/

Moje dziecię już śpi.

Miłych i przespanych nocy.

Alanek[*] :(
13 lata 2 miesiąc temu #283940 przez Aleksandra
Natalcia usnęła :)

Idę troszkę poćwiczyć bo muszę zakwasy rozruszać :woohoo: Miłej nocki kochane :kiss:
13 lata 2 miesiąc temu #283964 przez [email protected]
Iva-no tak to jest, ile ludzi tyle opinii, u mnie tez kazdykto przyjdzie to mowize Domis do mnie podobny, ale czesciej mowią ze do Adama. Ale jak zobaczyłam Wasze zdjecia ze swiąt to Nadia wydała mi się do taty podobna-a na zywo moze byc zupelni inaczej.moja znajoma miała uszyjak radary! Takie odstające i zoperowała sobie a teraz ma coreczke i i ta mała na identyczne uszy-normalni jakby hochelki sobie do głowy przykleiła:P

Vestusia-a Tobie to ktos musi pożądnie dupsko sklepać za takie tety o samej sobie. Czego Ty od siebie chcesz? Wyglądasz bardzo ładnie! Fryzjer moze i poprawi Ci humor ale włoski też masz niczego sobie, nie pamiętam Cie z blądem ale ten kolor uwazam że Ci pasuje. A Córunia swietna! Słodka dziewczonka-ze az sie nie chce wierzyc jak piszesz ze tak ciągle płącze:)

Katka-no rob rob zdjęcie! Swietna zawsze to pamiątka! Ja bardzo zaluje ze moje jst zrobione komorką bo jakość ciulowa:( a sentencja o maluszku piękna! Wlasnie doczytalam jak mężowi zrobiłaś ze sprzątniaem haha mdal powinnas dostać!!! Ja Domisia szczepilam skojazonymi i Dara tez takimi zaszczepie-nie czytaj tych info bo zwykłe szczepionki maja identyczne skutki a to jakas chora nagonka jest. I cudn dzieciątko-ti chyba jst sposób-wykozystam meza do zdjecia:) i mojego oczy wreszczcie Wam pokaze hehe

Batmanik-nie wiem jak jest między Wami-czy Wy się tak kłócicie tylk przez tesciową? Bo jesli tak to mam nadzieje ze Wasz związek uda się uratować...ale jesli się scieracie na wzajem bo „to nie to”, to bardzo mi przykro i mam nadzieje że prędko poukładacie sobie jak nalezy i jak najlepiej dla obu stron.

Ola-no szwagier dał popis...niczym moja tesciowa co to nie potrafi zupy ugotowac kiedy jest u niej Domiś phihihih

Malinka-no kurcze oby nowa roboa szybko mu w ręce wpadła-trzymam za to kciuki. Tobie mama winko dowiozła a mój najmilejszy od trzech lat wina produkuje:/ co sezon...robi je jakoś z poł roku do 9 miesięcy...a potem pije i kuźwa pije, i szuka okazji...mój tata zaczął razem z nim i sie smiejemy ze razem podłączają się pod butel kroplóweczką i biesiadóją...szlag mnie trafia wtedy okropnie bo nienawidze picia-a jak już jest to wino to byle gówniana okazja jest dobra zeby się napić...z kazdym kto do domu wejdzie!!! Grrrrrrrrrrrrrrr
No...jeszcze tylko dwie strony postów i skończe heheh

Suari-śliczne dzieciątko :*:*:* i bardzo się ciesze ze kropelki mu pomagają
Suari a co do tego sprzatania przez chlopakow, no tak zwykle w domu bywa kiedy są corki, ale to mysle zalzy od matki. Mnie to k***ica bierze gdy ide do tesciow i widze Adama 15 letnia siostre, ktora potrafi tylko zrobic jajecznice i podgrzac jedzenie wmikrofali-no paranoja. I sluchaj nie sciemniam w tym momencie ale ta dziewczyna raz w zyciu umyła ganek i kompletnie nic wiecej! teSciowa nawet pokoj jej sprzata i wynosi bielizne do prania-no paranoja-kaleke se wychowała! I nie widzi w tym nic złego!!!

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kredka-no Mikołajek jaki słodki i widać ze to kawał chłopa hehe-jaki masz aparat?

Chłopek-zycze w wytrwałości w oduczaniu ksawcia! I gon mza do roboty hehe chłopekdawno juz to widziałam i moje dwie znajome to mają i mowią ze to działa idealnie!

Anakol-zycze powodzenia w uczniu maleństwa zasypiania!

Wlasnie wrocilamdopisania-od rana niemialam jak-i co? Kolejne 3 strony dzizas!!!

Batmanik-zupa musiała wyglądać extra hheh al fajnie ze była smaczna:) co do smoczka-ja cholera zrobiłam błąd ze Domiś ma 7 smoczków w 3rodzajach i kocha kazdy:/ teraz już do zasypiania dostaje jeden ale takpięnie prosi o 3 no ale jestem twarda i nie daje, bo on miał jeden w buzi a 2 w rekach i jezdził nimipo nosie i po oczach i tak usypiał

Roza jaki masz aparat i jakie obiektywy? Tak pytam bo mam prawdziwe zboczenie na tym punkcie:)i snuś cudny i te jego zmarszczki na czolehaha jest taki uroczy

Dorcia no jak on nie spi to choler nie mam kiedy bo to Domiś a to cos,,,z eszta on prawie zawesz spi hehe tzn nie spi od 9 do 15 a potem juz do rana lulu...a o czym te prace piszesz-ciekawa jestem:D
Dorciu w szitalu mowili mi ze asymetria u dzieciaczkow jest normalna i czesto sie zdaza ale jak się niepokoi to warto u neurologa sprawdzic wiec sprawdzisz i bedziesz miala spokoj.

to tyle co Wam odpisać chciała a teraz napisze co u mnie-tylko młodego nacycuję:)
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #284017 przez Suari
Dorcia- dokładnie Mariolka wzięła się z kabaretu :) a poza tym to z twoja LEnką będzie wsyzstko dobrze. Pamiętasz jak w ciąży powtarzałysmy, że "będzie dobrze i tyle, nie ma innej opcji" :)

Aleksandra- dzięki za artykuł, widziałąm go kiedyś i tak mi się dzisiaj przypomniało o tym wcześniactwie, zapytam lekarza, bo może łapiemy się na to darmowe szczepienie na pneumokoki.

U mnie wieczór bez większych atrakcji tzn płaczu :) kwękał trochę w kąpieli, ale był zmęczony i usnął zaraz po kąpieli ok. 20 :)
13 lata 2 miesiąc temu #284023 przez [email protected]
a teraz czas na moje problemy i zmartwienia...

wic cholernie martwi mnie buzia mojego maleństwa
pisąłam Wam od początku ze ma brzydką skórę na czole no i faktycznie miał ciemienuch na główce i na brwiach i na czole tez więc wyczesywałam i wyczesywałam aż nam wyłysiał na czubku głowy bo mu wyczesałam prawie wszystkie. potem to zniknęło z buzi i z główki. ale wrociło jasny gwint tylko ze na czole wyglądało zupełnie inaczej jak liszaj jakiś. lekarka kazała smarować oliatumem soft wiec smarowałam, najpierw pomogło a jak bylismy w sziptalu to się zaogniło(ciągle pisze o czole) szpitalna lekarka powiedziała zeby nie smarowac bo to alergia przestałam i niby się polepszyło ale zrobiła się skorupka. inny doktór przyniósłł parafin i kazał na ciemieniuche na czole i na głowie stosowac tylko parafine bo oliwki uczulają.

no i teraz tak

zobaczyłam ze na główce on nie ma ciemienuchy tylko ropne strupki! takie zółte! i pojawiały się jak jeden dzien go nie kąpaliśmy-zdazylo nam sie tak 2 razy wiec stwirdziłam ze to ma wpływ-wczoraj nie uzylam na glowe parafiny tylko ją wyczesałam i umyłam i dzisiaj znowu te strupy-dzisiaj mu juz ani nie czesałam ani parafiny nie dałam tylko umyłam główkę w oliatumie. zobaczymy jak główka będzie wyglądała rano bo zawsze po kąpieli jest ładnie.
Dzisiaj główka była dodakowo czerwona więc nie wiem co się dzieje
w piątek idziemy do lekarza więc jutro go nie wykąpie zeby lekarka mogła zobaczyć te strupki okropne.

no i 3 dni temu pojawiły mu się czerone plamy na policzkach takie suche w srodku i czerwone na krawędziach. dwa dni temu wyszła mu jeszcze taka na brodzie-masakra. mama poradziłą mi zebym posmarowała tylko jeden policzek oliatumem zeby sprawdzic reakce no i pomoglo troszke wiec muzie smaruje mu tym kremem ale czoło zrobiło się okropne-cholera juz nie wiem co sie dzieje, tak mi strasznie go szkoda i tak brzydko ta buziulka wygląda:(

poradzcie mi cos bo jestem tym załamana:(
13 lata 2 miesiąc temu #284027 przez Suari
Sarna- mój też miał czerwone, suche plamki i smaruję "kremem specjalnym" z emolium, chyba juz pisałam, że mój też ma ciemieniuchę, niedużą, ale lekarz powiedział, że ciemieniucha i plamki są ze sobą powiązane imogę mieć podłoże alergiczne. Ja używam całej serii z Emolium- szmpon nawilżający, żel zmiękczający na ciemieniuchę (ale dopiero jeden raz go użyłam), krem specjalny i emulsję do ciałą. Po kremie buzia wygląda super, smaruję 3 x dziennie.
A co do parafiny- to krem dexeryl jest na parafinie, podobno dobry, sama nie stosowałam u mojego dzidka.
13 lata 2 miesiąc temu #284029 przez Suari
A ja mam pytanie do was- dzisiaj zauważyłam u mojego małego, że ma czerwone białko- wygląda to tak jakby mu naczynko pękło, tak w zewnętrznym kąciku oka, czy któraś z was miała coś takiego ? nie wiem czy to się samo wchłonie czy nie :huh:
13 lata 2 miesiąc temu #284030 przez anakol
Aleksandra napisał:

Anakol kładź Natalkę w dzień u was na łóżku na drzemkę lub zabawę albo gdzieś poza łóżeczkiem. Ja tak robię już od miesiąca i Natalcia ładnie w nocy śpi u siebie i już ie chce z nami spać.

Dzięki za radę, spróbuję tak. Może faktycznie teraz łóżeczko jej się kojarzy z zabawą a nie ze spaniem? A Wasza Natalka wcześniej zasypiała przy cycku, czy bez?

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ola, Suari, dzięki za info o tych szczepionkach! Natalka urodziła się w 37 tyg. ale miała niską wagę urodzeniową (2400g) i ma w karcie wpisane wcześniactwo. A pediatra nic nam nie powiedziała, to znaczy przepraszam, powiedziała cenę za szczepionkę :dry: Kur.. , wszystkiego trzeba pilnować samemu :dry:

Róża, jak pięknie Szymuś się podnosi na rączkach! A jaki słodziak, zwłaszcza na zdjeciu z Mamą :)

13 lata 2 miesiąc temu #284031 przez anakol
Sarna, moja Natalka miała takie czerwone liszajowate suche plamy na nóżkach i pomogło nam coś co się nazywa Diprobase - to jest wazelina z parafiną bez żadnych dodatków. Kosztuje w aptece ok 16 zł, no i jest bez recepty. Aha, tylko Diprobase maść a nie krem, bo maść jest bardziej natłuszczająca.

Suari, nie miałam na razie czegoś takiego z oczkiem więc nie wiem co Ci poradzić. Ale chciałam zapytać o ten żel z emolium na ciemieniuchę, czy działa - bo Natalka tą ciemieniuchę też ma dużą.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia