BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #284345 przez Dorciaition
Malina ja też w tym roku 26 l skończe i jakoś wyjątkowo to przezywam, bo faktycznie już bliżej 30stki.
Ale Suari ma rację - 18 + 8 ha ha

Emka smaka na kawę robisz ogromną. To Dolce mnie wykończy. Jestem uzależniona. Po ile są kapsułki w Anglii? Kazałam mojej mamie sprawdzić, ale przecieć Ty wiesz najlepiej :)

Suari to jeszcze pewnie troszeczkę poczekasz na tą kawkę :side:

Lenka też piąstki wkłada do buźki. To chyba normalne (mam nadzieję) :)

Kredka jak wróci mąż to niech zostanie z Mikim, a Ty śmigaj lepić bałwana ;P
U nas własnie odwilż. Nie ciekawie.

Emka ja latałam w ciaży, ale też byłam w mega stresie. Jednak lekarz zezwolił. Pytałam trzech :) Najlepiej latać w drugim trymestrze, najgorzej na początku.

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #284348 przez darkdream89
KOlki opanowałam suszarką do włosów, po prostu "suszę" małemu brzuszek :) oczywiście z odpowiedniej odległości i przez ubranka i pieluchę :) Ale jak po takim suszeniu bąk idzie to pół osiedla słyszy. I automatycznie dziecko zasypia :)
Kredka u ans sapka wygląda mniej więcej tak. Wiecznie mu coś tam fiurczy w tym nosku (mimo tego, że nie ma żadnej kozy na "widoku") Kuba potrafił się przyduszać przez to. W ogóle dziecko oddycha jakby miało katar a tego kataru nie ma. Dziwne to to do wytłumaczenia. U nas pomaga ściągania wszystkiego fridą, nawilżanie noska solą fizjologiczną no i obowiązkowo nawilżacz powietrza w domu. Jak skończy się okres grzewczy to i ten problem powinien się skończyć.

A Kuba nie tylko piąstki ale też rękawy wsadza do buźki i je mieli :D Pani doktor powiedziała, że nawet brak takiego odruchu mógłby być niepokojący więc wydaje mi się, że to prawidłowe i normalne :D :)
13 lata 2 miesiąc temu #284351 przez Dorciaition
Dark moja ma właśnie to samo. Wczoraj byłam z tym u lekarza. Lenka charczy, czuć, że oddychać nie może, a smarków nie ma. Robię dokładnie to co Ty. Psikam też w nosek Nose Frida Wczoraj skręciłam kaloryfery i w nocy było o niebo lepiej. Ogólnie ten problem był w nocy, w dzień było ok. Moze dlatego, że więcej przebywa w chłodniejszym pokoju.

13 lata 2 miesiąc temu #284355 przez Aleksandra
My też spaliśmy z Natalka przez dwa miesiące ale nie całą noc tylko np. od 4 rano. Teraz nie chce z nami spac, poza tym nasze łóżko kojarzy jej się z dniem a nie spaniem nocnym.

Odkurzyłam....Jak ja nie lubię odkurzać!!! Jak to dobrze, że w naszym domu są panele i płytki i planuje mało dywaników :lol:

U nas temperatura w pokoju jest 20 stopni, w nocy ciut więcej bo mamy przewiewy.

Natalka też oprócz rączek memła np kocyk albo pieluszkę :)
13 lata 2 miesiąc temu #284363 przez Kredka
moj miki nie da mi zrobic obiadu.. na raczkach na kolanacg lezy i buju buju i spi jak zajac jak chce go odłozyc to ocz :cheer:

fajne zdjecie znalazłam

[url=http://
[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
Załączniki:
13 lata 2 miesiąc temu #284379 przez luska
Suari naj dla Igorka:)
Malinko wszystkiego najlepszcego :kiss: :kiss:

sarna no najlepiej isc do lekarza ale ja widac co lekaz to opinia........no ja bym
powiejdziala , ze na tych policzkach to moze byc alergia tak mi sie wydaje......

moja mala miała czerwone suche place na policzkachy i na nich krostki i od czasu do czasu na całym brzuszku cycuchach i plecech dostaje wysypki ale nam pomaga bepanthen

suri z oczkiem to tez nie wiem co to moze byc i czy sie wchłonie

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kredeczko to zdorwka dla Mikusia :kiss: no ale co to za krosta w tej buzce??

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

kochana djesz sobie z zuzia swietnie rade i nie pisz nam tu gupot , ze sobie nie radziesz!!!!

emka ale twoj M pomyslowy :lol:
13 lata 2 miesiąc temu #284401 przez Batmanik
hejka
u nas wsio oki- poza moim hehe bo do niego nie dociera ze co mowie i mysli ze sobie jaja z niego robie z tym ze to juz koniec hehe
bylam wczoraj z mala u dermatologa -dala nam zaswiadczenie o azs i kazala mala smarowac clotrimazolem na glowke i brwi i za jakies 3 miesiace sprobowc dac normalne mleko
bylam tez u pediatry bo mala od zeszlej srody ma problemy z kupka dwa razy jej pomoglam termometrem, raz dalam wiburcol to troche zrobila kupke pozniej pare dnie znow nie mogla wiec znow termometr poszedl w ruch - i pediatra powiedziala ze to moze byc po tym bebilonie wiec zeby dac jej probiotyk- dalam wiec jej dzis do mleka lacidofil - to jak sie osrala po same kolana i plecy :huh:
kurcze teraz to miec kase i dzieci rodzic jak nawet taki rozpoznawacz placzu jest, hustawki samokolyszace- kiedys nasze mamy mogly pomarzyc o czyms takim
a mojego wyslalam Igorowi po butelke - kazalam kupic identyczna
ach wyniki ma bardzo piekne wiec zaczelam mu dawac sama wode niegazowana do picia- moze tym sposobem bedzie mniej pil- o dziwo nie stwaia oporow do wody - jak kiedys
ale jak mu sie odwidzi i nie bedzie chcial wody pic to niestety nie dostanie nic do picia :P moze i wredna jestm ale juz mam dosc jego sikania i picia po 3 butelki na raz :ohmy:
kurcze Anakol na AzS - do szpitala?? nie da sie tego w domu leczyc??
Katka jak ,,doroslo" i powaznie corcia wyglada :kiss:
Suari- naj naj dla Igorka!!!
malina rowniez 100lat!!!!
13 lata 2 miesiąc temu #284415 przez Róża
Witajcie ;)

W imieniu Szymka dziękuje za komplementy ;)
Sarna ja kocham te zmarszczki, jak leży na brzuszku i podnosi główkę to wtedy jest jak taki śmieszny żółwik :P
A aparat mamy Nikona D70S, a fotki robione były obiektywem 50mm F1.8, mojemu marzy się D300 ale musi jeszcze trochę zaczekać na zmianę :)
Sarenko, nie wiem co Ci podpowiedzieć w sparwie tej skóry MAlucha, chętnie sama poczytam co dziewczyny piszą, bo nam się robi delikatna ciemieniucha właśnie,co prawda lekarka tydz temu powiedziała, ze to tylko skóra się łuszczy i żeby nie smarowac w żadnym wypadku oliwka glowy bo jak bede natłuszczac to zrobi sie ciiemieniucha, ale nie miała racji, ja już widze po kąpieli że jest na główce dodatkowa warstwa i zaczyna się od czubka głowy przesuszać i łuszczyć, póki co smaruje oliwka przed kapiela, zakladam czapeczkę na 15 minut i potem wyczesuje, ale chyba kupie jakieś kosmetyki, bo bardzo mi sie to nie podoba.

Katka, faktycznie, możemy stworzyć forumową parkę, a Olinka cudna :):):)

Dorcia, z Lenką na pewno wszystko będzie dobrze, a po takiej wizycie Ty będziesz spokojniejsza, więc się nie martw :)

Vestusia, nie wolno Ci tak myśleć, jesteś the best !!! i Zuzieńka Ci to setki razy jeszcze wynagrodzi :)

Suari mojemu Maluszkowi kilka tygodni temu pękło naczynko w oczku, ale szybko samo zniknęło, bo też się marwtiłam, więc się nie przejmuj. I buziaki dla Igorka :*

Anakol, oby leki szybko pomogły i obyś nie musiała długo zostać w szpitalu z Natalką, nie martw się kochana :(

MAlinko, spełnienia marzeń :):):)
Emkapl, jaki romantyczny gest Twojego męża, ehhh ;)

I nie psizcie już o kawkach i o wieku, bo tutaj padnę ;) !!! Kawy nie piję od niedzieli, przestałam, zeby mieć pewnośc, że dodatkowo nie pobudzam Szkraba, a jestem od niej uzależniona, więc mi bardzo ciężko a w tym roku kończę 28 lat już, więc chyba powinnam się czuć jak zabytek? :laugh:

Ja spałąm dziś do 3.30 znowu przewa do 5 bo mojemu męzowi siadł cos kręgosłup i nie męczyłam go, a tak to on w nocy nosi Szymka i lula,a ja tylko cycuję ;) i od szóstej znowu płacz :( wymasowałam biedakowi brzuszek, pobawiłąm się nóżkami i po kilkunastu minutach posżło co miało pójśc ;) i dziecko szczęśliwe na kilka minut bo potem płacz na cycka, ale teraz oddpukać spi już ponad 2 godzinki :D

Miłego dnia !
13 lata 2 miesiąc temu #284437 przez Suari
Kredka napisał:

moj miki nie da mi zrobic obiadu.. na raczkach na kolanacg lezy i buju buju i spi jak zajac jak chce go odłozyc to ocz :cheer:

Kredka- jak to czytam to mam wrażenie, że piszesz o mnie, dzisiaj mam to samo co ty :)
13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #284469 przez jo_anna20
No dobijcie mnie... ja kończę 30 za 2 miesiące..... :(

Co do brania rączek do buzi to normalne,zaraz zamiast rączek będą brały wszystko co w tych rączkach się znajdzie :) A taka mądra jestem bo czytam:
babyonline.pl/kalendarz_rozwoju_dziecka.html?cac_month=1
i
www.edziecko.pl/pierwszy_rok/0,82517.html
Polecam!

Ja też walczyłam z charczeniem, ale to tylko suche powietrze, teraz już się przyzwyczaił, nie charczy i nawet już rzadko psikam woda morską - jedynie nawilżacz co wieczór pracuje na pełnych obrotach :)
13 lata 2 miesiąc temu #284471 przez Kredka
Suari napisał:

Kredka napisał:

Kredka- jak to czytam to mam wrażenie, że piszesz o mnie, dzisiaj mam to samo co ty :)

hahha Suari ja to juz całe fasolki przatanczylam aby zmeczyc Mikołaja. Kon by sie usmiał jakie pirłety robilismy B) :lol: :lol: . Usnał ale na godzine i oczy jak piec złoty :cheer: , potem cycek i znowu mnie zaczepia lezac sobie w lezaczku. No bo jak, na raczkach lepiej :blink: no a mamusia po cąłym dniu noszenia prawie 6 kilowego szczescia pada na cyce :P

[img]http://[url=http://www.suwaczki.com/][img]http://www.suwaczki.com/tickers/c8ikk1j5nifg5obk.png[/img]
13 lata 2 miesiąc temu #284477 przez jo_anna20
To opowiem Wam jeszcze coś wesołego: wczoraj mówię do męża, żeby wygotował 2 gryzaki - jeden taki jak smoczek tylko z wypustkami a drugi taki z płynem w środku. Skoro pcha piąstki to może to mu pomoże. No i przynosi mi ten smoczek i jakieś rozciągnięte plastikowe zwłoki delfinka.... bo co zrobił? Wpadł na pomysł sterylizacji w mikrofali, bo mamy takie woreczki do sterylizacji butelek w mikrofali! Mówię pierdółce, że miał wyparzyć a on na to, że nie słyszał..... Szkoda, że nie zrobiłam zdjęcia jak ten gryzak wyglądał jak po pęknięciu woda wyleciała :)
13 lata 2 miesiąc temu #284482 przez vestusia
Hello. Teraz Was nie nadrobię, ale wieczorem na pewno.

Przyszła do mnie koleżanka i zabrała Zuzię na spacer. Ja w tym czasie ucięłam sobie drzemkę. Teraz Zuzia już zaczyna koncert, ale jakąś godzinkę się pomęczę, bo ... wychodzę do koleżanki! A Piotrek zostanie z Zuzią sam do wieczora!! Niech sobie z nią posiedzi sam i zobaczy jak to jest. Ja muszę wyjść, bo oszaleję.

Nadrobię Was wieczorkiem, jak wrócę, bo widzę, że naskrobałyście już mnóstwo. Buziolki :*
13 lata 2 miesiąc temu #284505 przez Kredka
vestusia napisał:

Hello. Teraz Was nie nadrobię, ale wieczorem na pewno.

Przyszła do mnie koleżanka i zabrała Zuzię na spacer. Ja w tym czasie ucięłam sobie drzemkę. Teraz Zuzia już zaczyna koncert, ale jakąś godzinkę się pomęczę, bo ... wychodzę do koleżanki! A Piotrek zostanie z Zuzią sam do wieczora!! Niech sobie z nią posiedzi sam i zobaczy jak to jest. Ja muszę wyjść, bo oszaleję.

Nadrobię Was wieczorkiem, jak wrócę, bo widzę, że naskrobałyście już mnóstwo. Buziolki :*

I bardzo dobrze Vertusia niech Bob zobaczy jak fajnie siedzi sie w domu z dzieckiem i nic nie robi :lol: ;) hehe dopiero Zuzolek da mu wycisk :P A Ty baw sie dobrze, odpocznij bo nalezy Ci sie.Zobaczysz jak przyjdziesz to spojrzysz na Zuzolka inaczej, spokojniejsza i szczęśliwsza.

Bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko

Jo_anna to mąż się postarał haha zapewne gryzaki odkazone na maksa. Mojemu tez czesto cos mowie a potem stawia oczy ze on nic nie wie..skubany chyba oni wszyscy sie wyłączają :silly: albo my mowimy na innych falach radiowych co ich słuch nie wyłapuje.

Suari na mojego dopiro teraz podziałało :lol: RMF MAX na cały regulator co dziwne przy innej stacji nie chce spać :unsure:
Będzie Dj Miki :lol: :lol: :lol:

13 lata 2 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #284521 przez Dorciaition
Kredka cudne te zdjecie. Fajny maluszek :)
Chciałabym zobaczyć jak tańcujesz z Twoim Djem :laugh:

Joanna ha ha mój zrobił to samo. Wsadziłl do sterylizatora, ale nie powiem, że mu kazałam :blink:
I tak to wygląda. Był misiek (chyba)

A to mój skulkowany pies, jego pyty. Na zdjęciu już mało widać, bo się roztopiło, ale kule miała tak wielkie, że chodzić nie mogła, a ja byłam posikana ;)

Załączniki:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży