- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #285240 przez iva 20
Witam ale wy tu skrobiecie
a ja dzisiaj troszke nie wyspana bo poszlam pozno spac bo z M baraszkowalismy a nad ranem mala zasnela i spala do 11 a ja nie moglam zasnac
Vestusia super ze Zuza sie spisala poprostu na medal . a Bob niech nie jest taki cwany bo wiedzial co robi ale najlepiej babe obwinic za wszystko
Sarna napisz jak tam po wizycie u lekarza i jak dzieciaczki
a ja dzisiaj bylam z kolezanka na spacerku pozniej przyszlysmy do mnie i siedzialysmy
zaraz musze obiadek zrobic zrobie ryz i takie klopsiki w sosie
Emka ja bym do wrozki poszla tylko po to zeby mi powiedziala co mnie czeka dobrego w zyciu a zlego zeby mi nie mowila.
a ja dzisiaj troszke nie wyspana bo poszlam pozno spac bo z M baraszkowalismy a nad ranem mala zasnela i spala do 11 a ja nie moglam zasnac
Vestusia super ze Zuza sie spisala poprostu na medal . a Bob niech nie jest taki cwany bo wiedzial co robi ale najlepiej babe obwinic za wszystko
Sarna napisz jak tam po wizycie u lekarza i jak dzieciaczki
a ja dzisiaj bylam z kolezanka na spacerku pozniej przyszlysmy do mnie i siedzialysmy
zaraz musze obiadek zrobic zrobie ryz i takie klopsiki w sosie
Emka ja bym do wrozki poszla tylko po to zeby mi powiedziala co mnie czeka dobrego w zyciu a zlego zeby mi nie mowila.
Temat został zablokowany.
- [email protected]
- Wylogowany
- gadatliwa
- MaMut
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #285267 przez [email protected]
chciałam Wam wlasni odpisywac, ale mama na mnie czeka i jedziemy do Niemiec na zakupy
Dorciu-córa będzie Florianna-moja mała Flo :*
już nie mogę się doczekać
Róża-ten aparat to moje trzecie dzicko! potem napisze jakiem mam obiektywy
ale u Was tez widac ze macie oko do zdjęcia i że sprzęcik tez lepszy!
\Darusiowi jednio oko czesto ropieje i lzawi i tez kącik ma mega podrazniony:(
Domisiowa ospa na wykończeniu imoze juz wychodzic na dwór
Daro nie zaszczepiony bo ospa moze jeszcze wyjść wiec czekamy 2 tygodnie:/
co do główki to dąła nam płyn i maść ze sterydem bo mowi ze juz nic innego sobi z tym czołem i główką nie poradzi i zdziwiła się ze jeszcze tydz temu go widziała i tego ni było
mowi ze to skaza białkowa i ze szybko przejdzie
jak w zgorzelcu kupie te rzeczy to wam napisze jak sie nazywa bo nie potrafie rozszyfrowac rcepty:/
ok uciekam
paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Dorciu-córa będzie Florianna-moja mała Flo :*
już nie mogę się doczekać
Róża-ten aparat to moje trzecie dzicko! potem napisze jakiem mam obiektywy
ale u Was tez widac ze macie oko do zdjęcia i że sprzęcik tez lepszy!
\Darusiowi jednio oko czesto ropieje i lzawi i tez kącik ma mega podrazniony:(
Domisiowa ospa na wykończeniu imoze juz wychodzic na dwór
Daro nie zaszczepiony bo ospa moze jeszcze wyjść wiec czekamy 2 tygodnie:/
co do główki to dąła nam płyn i maść ze sterydem bo mowi ze juz nic innego sobi z tym czołem i główką nie poradzi i zdziwiła się ze jeszcze tydz temu go widziała i tego ni było
mowi ze to skaza białkowa i ze szybko przejdzie
jak w zgorzelcu kupie te rzeczy to wam napisze jak sie nazywa bo nie potrafie rozszyfrowac rcepty:/
ok uciekam
paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
- [email protected]
- Wylogowany
- gadatliwa
- MaMut
Mniej Więcej
- anakol
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #285279 przez anakol
Sarna, z tego co wiem to jak jest surowica, to jest duże ryzyko że to się rozniesie i trzeba jakoś szybko działać. Ale może u Ciebie to co innego, może np. ciemieniucha się robi żółta po czymś, czym smarujesz głowę albo sama nie wiem co jeszcze? Daj znać jak coś się dowiesz co to jest.
Vestusia, uwielbiam Twoje posty, moim zdaniem masz talent do pisania bo bardzo obrazowo oddajesz to wszystko. Nie dziwię się że Batmance się śniło Ale podobnie jak Sarna nie wyobrażam sobie, żeby mój M mi powiedział coś takiego. No chyba by mnie szlag trafił. Podobnie jak to, że jest za zmęczony żeby usypiać dziecko - no kurka, ja też jestem zmęczona. Moim zdaniem jak się jest razem w domu, to się dzieli opieką nad dzieckiem, bo jest wspólne, a Twój Bob to sorki ale zachowuje się jakby to tylko Twoje bejbi było. On pracuje, a Ty masz macierzyński, czyli "pracujesz" do 15 będąc z Zuzią A później on musi ogarnąć przynajmniej 50%
Suari, to chyba zależy od tego jak wygląda i funkcjonuje dziecko - moja miała wagę 2400g i nie miała odruchu ssania, trochę miała kłopotów z oddechem przez pierwsze godziny, bardzo dużo spała i nie wybudzała się na jedzenie - czyli zachowywała się jak wcześniak. U Ciebie pewnie było lepiej i dlatego nie macie wpisu w karcie.
Ale kryteria szczepionki są takie, że albo ur poniżej 37 tyg. - tu Ty się łapiesz, albo z wagą poniżej 2500g - tu my się łapiemy.
Sarna, śliczne imię - Florka My też jeszcze chcemy jedno dziecko - oboje z M mamy po dwójkę rodzeństwa i nie wyobrażamy sobie dorastania w pojedynkę Ale na pewno za min 2 lata, bo 2 lata po cesarce nie można rodzić naturalnie a ja bym chciała mieć szansę na poród naturalny. W ogóle zazdroszczę tym z Was, które naturalnie urodziły.
Vestusia, uwielbiam Twoje posty, moim zdaniem masz talent do pisania bo bardzo obrazowo oddajesz to wszystko. Nie dziwię się że Batmance się śniło Ale podobnie jak Sarna nie wyobrażam sobie, żeby mój M mi powiedział coś takiego. No chyba by mnie szlag trafił. Podobnie jak to, że jest za zmęczony żeby usypiać dziecko - no kurka, ja też jestem zmęczona. Moim zdaniem jak się jest razem w domu, to się dzieli opieką nad dzieckiem, bo jest wspólne, a Twój Bob to sorki ale zachowuje się jakby to tylko Twoje bejbi było. On pracuje, a Ty masz macierzyński, czyli "pracujesz" do 15 będąc z Zuzią A później on musi ogarnąć przynajmniej 50%
Suari, to chyba zależy od tego jak wygląda i funkcjonuje dziecko - moja miała wagę 2400g i nie miała odruchu ssania, trochę miała kłopotów z oddechem przez pierwsze godziny, bardzo dużo spała i nie wybudzała się na jedzenie - czyli zachowywała się jak wcześniak. U Ciebie pewnie było lepiej i dlatego nie macie wpisu w karcie.
Ale kryteria szczepionki są takie, że albo ur poniżej 37 tyg. - tu Ty się łapiesz, albo z wagą poniżej 2500g - tu my się łapiemy.
Sarna, śliczne imię - Florka My też jeszcze chcemy jedno dziecko - oboje z M mamy po dwójkę rodzeństwa i nie wyobrażamy sobie dorastania w pojedynkę Ale na pewno za min 2 lata, bo 2 lata po cesarce nie można rodzić naturalnie a ja bym chciała mieć szansę na poród naturalny. W ogóle zazdroszczę tym z Was, które naturalnie urodziły.
- anakol
- Wylogowany
- rozmowna
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #285284 przez anakol
Sarna, teraz doczytałam o tym płynie na główkę - nie przejmuj się, nam po sterydzie w mig znika wszystko, tylko ona ma całe ciało w wysypce i takich dużych powierzchni za bardzo nie można maścią sterydową. Powinno Wam się szybko uspokoić.
Ale zamieć u nas! A mój M z Natalką spaceruje już od godziny, w dodatku folii na wózek nie wzięli - Natalka się hartuje
Ale zamieć u nas! A mój M z Natalką spaceruje już od godziny, w dodatku folii na wózek nie wzięli - Natalka się hartuje
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
- emkapl84
- Wylogowany
- gadatliwa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #285426 przez emkapl84
U mnie cisza w domu...M spi...natalka spi...to juz jej druga drzemka od rana...dzis pobila kolejny swoj rekord i spala w poludnie od 11.30 do 2.30!!!!!!tez zaczyna oststanio jesc coraz wiecej i 90 ml, ktore w zeszlym tyg bylo maksimum dla niej teraz juz nie wystarcza wiec robimy jej tak 120-150 ml...
iva ja wczoraj tez pozno spac poszlam...z tego samego powodu co ty..tak kolo 1 a o 5 pobudka na karmienie maluszka
zaliczylam tez dzis silownie...pobiegalam z pol godzinki i troche pocwiczylam
po silowni poszlismy z M na zakupy i bylam taka glodna ze wsunelam chyba pol kilo suszonych sliwek....co zaowocowalo tym, ze co 5 minut latam do kibelka
ugotowalam tez barszczyk czerwony a jutro lobie gołabki
sarna duuuuuuuuy chlopczyk z twojego "maluszka"...nie ma jak mleko matki.....przegladalam sobie wczoraj twoje fotki na fb i ten zamek, w ktorym mieliscie wesele przesliczny!!!!!
anakol my z natalka tez przesylamy buziaki dla coreczki
iva ja wczoraj tez pozno spac poszlam...z tego samego powodu co ty..tak kolo 1 a o 5 pobudka na karmienie maluszka
zaliczylam tez dzis silownie...pobiegalam z pol godzinki i troche pocwiczylam
po silowni poszlismy z M na zakupy i bylam taka glodna ze wsunelam chyba pol kilo suszonych sliwek....co zaowocowalo tym, ze co 5 minut latam do kibelka
ugotowalam tez barszczyk czerwony a jutro lobie gołabki
sarna duuuuuuuuy chlopczyk z twojego "maluszka"...nie ma jak mleko matki.....przegladalam sobie wczoraj twoje fotki na fb i ten zamek, w ktorym mieliscie wesele przesliczny!!!!!
anakol my z natalka tez przesylamy buziaki dla coreczki
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #285440 przez iva 20
no ja juz mala wykapalam i usypia sobie cyce dwa zjadla iec szybko padnie bo w dzien tez nie spala tyle co na spacerze
a ja padnieta na maxa
Sarna super ze maly tyle wazy i to dosc sporo, taki kolocuszek pacuszek
i z glowka napewno bedzie lepiej jak masz lekarstwo
Anakol to dwa lata szybko zleca i bedziesz brala sie za robote hhi a co bys teraz chciala dziewczynke czy chlopczyka ??
a ja padnieta na maxa
Sarna super ze maly tyle wazy i to dosc sporo, taki kolocuszek pacuszek
i z glowka napewno bedzie lepiej jak masz lekarstwo
Anakol to dwa lata szybko zleca i bedziesz brala sie za robote hhi a co bys teraz chciala dziewczynke czy chlopczyka ??
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #285470 przez Aleksandra
Cześc kochane
NIe było mnie od rana a tu tyle czytania....
Sto lat dla Natalci
Sarna "kawał chłopa" z synka
Ja dzis sprzatałam. Jutro przed południem jadę z rodzicami po meble do łazienki a później nocujemy u nas w domku więc nie miałabym kiedy ogarnąc. Z zostanie z Natlci a to odkurzy i lustra umyje - ale jeszcze o tym nie wie
Natalka juz po kąpieli o swojej porze i śpi w łóżeczku. Bez marudzenia szybciutko usnęła. Założyłam jej pościel w owieczki - tą którą miała jako pierwszą i chyba jej się przypomniała bo tak się w nie wpatrywała i gugała do nich, że boki zrywac
Co ile zmieniacie dzieciaczkom pościel??
Co do fotelika to my mamy maxi cossi ale taki 6-cioletni i intensywnie się zastanawiam nad kupnem nowego - takiego już do większej wagi ale taki jak widziałam to 700zł więc musimy uzbierac...
NIe było mnie od rana a tu tyle czytania....
Sto lat dla Natalci
Sarna "kawał chłopa" z synka
Ja dzis sprzatałam. Jutro przed południem jadę z rodzicami po meble do łazienki a później nocujemy u nas w domku więc nie miałabym kiedy ogarnąc. Z zostanie z Natlci a to odkurzy i lustra umyje - ale jeszcze o tym nie wie
Natalka juz po kąpieli o swojej porze i śpi w łóżeczku. Bez marudzenia szybciutko usnęła. Założyłam jej pościel w owieczki - tą którą miała jako pierwszą i chyba jej się przypomniała bo tak się w nie wpatrywała i gugała do nich, że boki zrywac
Co ile zmieniacie dzieciaczkom pościel??
Co do fotelika to my mamy maxi cossi ale taki 6-cioletni i intensywnie się zastanawiam nad kupnem nowego - takiego już do większej wagi ale taki jak widziałam to 700zł więc musimy uzbierac...
- katka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- W małych rączkach mieści się cała miłość.
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #285497 przez katka
po pierwsze anakol Całuski dla Natalki
Hi Hi to widze ze chyba taka płodna noc była bo u nas też
Moja bida dziś bardzo marudna po szczepieniu normalnie tak potrzebuje bliskości jakby jej sie poczucie bezpieczeństwa zaburzyło i przez sen popłakuje. Dobrze ze chociaż gorączki nie dostala
Hi Hi to widze ze chyba taka płodna noc była bo u nas też
Moja bida dziś bardzo marudna po szczepieniu normalnie tak potrzebuje bliskości jakby jej sie poczucie bezpieczeństwa zaburzyło i przez sen popłakuje. Dobrze ze chociaż gorączki nie dostala
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #285505 przez Aleksandra
Katka a na co była dziś szczepiona? Natalka po pneumokokach była marudna i pragnęła czułości bardziej niż zawsze...
Zupa ugotowana, makaron też....można odetchnąć
Zupa ugotowana, makaron też....można odetchnąć
- katka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #285543 przez Aleksandra
Ja pisałam pracę licencjacką o pneumokokach i już wtedy postanowiłam, że zaszczepię a że mieliśmy za free to bez wahania się zdecydowaliśmy.
- katka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Mniej Więcej
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
12 lata 11 miesiąc temu #285560 przez Aleksandra
Lepiej zaszczepić - moim zdaniem- bo konsekwencje są dramatyczne. Moim zdaniem takie szczepienia jak rota czy pneumo czy meningokoki powinny byc refundowane dla wszystkich dzieci.
Moderatorzy: ilona