BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

12 lata 11 miesiąc temu #284526 przez Dorciaition
Vestusia zgadzam się z Kredką, dobrze, że sobie wychodzisz, trochę się odstresujesz. A Bob niech zobaczy jak to jest.

Alanek[*] :(
Temat został zablokowany.
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #284539 przez Malina86
Czesc Mamcie!

Dziekuje bardzo za zyczonka urodzinowe :)

Vestusia trzymam kciuki, zeby Zuzia dala wszystko co w jej mocy dzisiaj :) Bo jak sie okaze, ze z Bobem byla grzeczna to sie chyba wsciekniesz... Takze Zuzolek licze na Ciebie :)

Hehe to juz wiem, zeby gryzakow nie sterylizowac, a wlasnie zamierzam je odpakowac, choc watpie, ze Miśka zdola je w rekach utrzymac.

Dorcia, ale Daisy oblepiona sniegiem! Pewnie jej zimno w lapki bylo. U nas deszcz leje i sniegu ani grama takze spaceru dzis niestety nie bylo. Aaa i zmien sobie to glitery.pl :)

Kurcze dobrze, ze moja Mala nie jest taka, ze tylko na raczkach- ona sobie lezy w lezaczku, albo na macie i sie smieje- od paru dni w glos. Na rece biore ja w zasadzie tylko do odbicia i wieczorem lazimy po mieszkaniu, zeby nie spala. Dzisiaj glowe mylam, suszylam, odkurzalam, podlogi mylam i gary, robilam obiad, prasowalam, a Misia sobie siedziala grzecznie :)
12 lata 11 miesiąc temu #284561 przez [email protected]
Dorcia-jutro ide do lekarza ale od 4 dni to się pogarsza dlatego się tak zmartwiłam. Dorcia-a Ty glitery reklamujesz? Hehehe specjalnie dla Ciebie czatowałam dzis na chwile spokoju zeby zrobic małemu zdjcie jak nie spi-zaraz powklejam jak pozmniejszam:)
Suari-dzięki za rade, jak lekarka mi cos poradzi to zapytam o tę maść o której piszesz.
Suari mój Daro miał wylew w oku jak miał parę dni ale wchłonął mu sie po jakimś czasie, ale trwało to 2-3 tygodnie. Ostatnio w Doktor G myła jakaś taka przykra sprawa i mówili że jak dziecko ma popękane w oczach naczynka to znaczy ze dziecko mogło gdzieś przycisnąć buźką do materaca ablo poduszki i się poddusiło, no i że wylewy to też z wysiłku
Anakol-moj niunioma tylko na buzce i na głowie gdzie ciemieniucha ale wlasnie w necie przeczytalam cos takiego co idealnie pasuje do Darusia:

wyprysk atopowy wczesnego dzieciństwa - chorują przeważnie dzieci do 2 roku życia. U nich pierwsze zmiany skórne pojawiają się już do 3 miesiąca życia głównie na twarzy. Mają charakter wykwitów rumieniowych, łuszczą się i sączą. Okresami dolegliwości mogą ulegać złagodzeniom lub przeciwnie zaostrzeniom co często doprowadza do zakażeń drobnoustrojami. Wystąpienie pierwszych objawów chorobowych u dziecka w przypadku, gdy chorują (lub chorowali w dzieciństwie) na AZS jego rodzice jest pierwszym sygnałem świadczącym o skłonności do nadwrażliwości.

Kredzia-to co ma mój Daro to plamy jak liszaje a nie krostki ale widze ze AZS ma rozne objawy:( co do diety to ja jem głównie drób i wieprzowine czasami ale zadko, a nabiału prawie wcale! Jogurtow nie lubie, mleka nie pije. Za to ser zolty bardzo kocham ale ostatnio sera prawie nie jem tylko drobiowe szyneczki-sie odchudzam haha ale tylko ser zolty ograniczylam – więc co to moze uczulac? I hihih chciałabym te wasze piruety zobaqczyc...moj jest mega spokojny jak właczam chorwacką muszykę:) Adam załamany a ja ja uwielniam!!! :P

Emka-no mąż romantyk jak cholera-moj mi kiedys wiersze o mnie pisał-ale to przed slubem...po slubie się to skończyło buuuuu
Szerokich lotów dla mamuski zycze!!!

Anakol- u nas w szpitalu to i w weekndy działają ostro i prężnie. Ale skoro pisałaś ze ten szpital ma złeopinie to moze faktycznie sobie poczekaj. A co Twojemu maleństwu bo nie doczytałam a nie moge tego znalesc?
Malinka-Sto Lat Sto Lat!!!! Duzo zdrówka i pochiechy z córuni!
Ja 26 kończe 21 marca:P.... z Dorcią przezywacie ze 26 i blizej 30 a ja tak sie ostatnio zastanawiałam ze ja 26 a dalej tak samo głupiutka i beztroska jak 20:/ to dopiero masakra. I jak sie ze swoimi dzieciaczkami bawie to bardziej jak siostra anie jak mama:/;

Roza-ja mam Nikona D700 i 50mm 1,4f najczesciej uzywam. Powiem Ci ze ta skora mnie okropnie zmartwiła, jak juz pisałam kredce no nabiału prawienie jem wołowiny juz w ogole wic alrgia pewnie na kosmetyki-czort wie-jutro sie dowiem i zdam relacje.

Vestusia-chwila dla siebie to podstawa! Napisz potem co Bob na Twoje słowa powiedział.

Wszystkiego najlepszego dla Igorka :*:*:8

mój pcha piąstki od początku czasem nawet uda mu się zassać dwa paluszki i tak sobie ssie cmoktając na cały dom:D
nie wytrzymałam i nasmarowałam Darusiowi główke parafiną i po 15 minutach wyczsałam-zawsze tak robiłam noi ta główka lepiej wygląda przynajmniej tych strupów nie ma buzka po oilatumie tez lepiej. Zobaczymy co jutro powie doktórka moja
ja tez z dziecmi chodze do tej co mniejako dziecko leczyła:)

tak wiec jutro ospowa kontrola z Domisiem i skóra Dara i moze szczepienie

a teraz zmykam na obiadek:) dziś łosoś na szpinaku i surówka z marchewki z jabłkiem MNIAAAM:)
12 lata 11 miesiąc temu #284563 przez Aleksandra
Jo_anna ale sie uśmiałam, aż się popłakałam :lol: :lol: :lol:

My czekamy na księdza...miał byc dwie godziny temu :huh:
12 lata 11 miesiąc temu #284575 przez [email protected]
eh byłabym zapomniała!!!

dzieciaczki w południe smacznie spały więc ja wrzuciłam się do wanny odmoknąć trochę bo ostatnio tylko prysznic i prysznic. I Domiś obudził się w trakcie mojej kąpieli i mowie zeby włączył sobi bajki a ja zaraz wyjde. (Domis umie sam włączyć tv i dekoder i przełączyć na 93! nie wiem kto go nauczył i w cale nie pochwalam!)

wic polezałam sobie jeszcz troche ale słucham słucham i coś tam mi za cicho
wichodze a w salonie....

6 PACZEKPAMPERSÓW ROZPAKOWANE I WALAJĄ SIĘ PO CALUSIEŃKIEJ PODŁODZE I DO TEGO 8 OPAKOWAŃ DOLCE GUSTO!!!!

Domiś robił z pamprsów "mośt" i jezdził pod nimi "sośami" jak to on mowi
sosy szybko posortowaliśmy ale pampkami zawaliłam cały pawlacz:/
ehhh dziciaczki heheh
12 lata 11 miesiąc temu #284592 przez iva 20
Witam z wieczora :) az nie moge uwierzyc ze teraz do was pisze hihi
ja dzisiaj spedzilam dzionek milo bylam z moja kumpela na spacerku z dzieciaczkami :) pogadalysmy sobie a pozniej do domu na herbatke :lol: siedzialysmy do 15 i gadalysmy jak przyszlam do domku to mezus przyszedl za 10 min :P wkoncu odebral paszporcik dla malej wiec smialo moge ruszac do polski hihi :silly: tak sie ciesze :P
zanim pojechalismy do sklepu to M musial umyc lodowke bo powiedzialam ze jak bedzie taka brudna to nic do niej nie kupie i nigdzie nie pojedziemy wiec umyl ja w tym czasie gary umylam a Nadia lezala na macie i sie bawila gugajac do swoich zabawek :blink:
my juz po kapieli i nunia spi :) a ja tu pisze do was :)
Vestusia bardzo dobrze zrobilas jesli chodzi o Boba ze dalas mu Zuzolka niech wie co to dziecko ja tak zrobilam z moim mezem zostawilam mu pare razy mala i z nia siedzial wiec teraz wie ze nie jest latwo :blink:

Emka ale masz mezusia bardzo Cie kocha widac :) no a niespodzianka napewno przydatna :)
Sarna widze ze dzieciaki niezla zabawe sobie wymyslily no ale nie ma co narzekac to tylko dzieci i ich duza wyobraznia :)
jesli mowiac o tych zdjeciach to masz racje sarna ze jest podobna do M a w rzeczywistosci juz tak srednio zobaczymy jak urosnie malutka co to bedzie z niej za ziolko :P

a co do piastek to moja je wklada juz od bardzo dawna i tak jej sie podobaja ze moglaby je zjesc ale wiecie co zauwazylam :ohmy: slini sie tak ostro ze 5 min a body cale mokre :ohmy: i widze ze ja dziaselka swedza bo jak jej daje smoczka to tak mocno go sciska i szura na boki ....
Malina wszystkiego dobrego kochana :* :kiss:

Vestusia napisz koniecznie jak tam po spotkaniu z kolezanka i jak sytuacja w domku :kiss:
12 lata 11 miesiąc temu #284596 przez Malina86
Sarna, ale aparat z Domisia :) Dzieci to maja fantazje, nie wiem skad biora takie pomysly :) Dziekuje za zyczonka :)

Moj pojechal do sklepu, bo bedzie mi kolacje urodzinowa szykowal :) I on dzisiaj do Malej wstaje. Jak fajnie miec urodziny :)

Aleksandra, ale masz ksiedza spoznialskiego. Plusem jest przynajmniej to, ze wiesz, ze bedzie dzisiaj i nie zastanie Ci w pizamie jak mnie. Nie napisalam Wam chyba, ze go nie wpuscilam :) Znaczy Malz go nie wpuscil, bo ja nosa nawet nie wychylilam :) Ja tam nie wiem kto wogole to kolede wymyslil i czemu to ma sluzyc. Chyba temu, zeby ksiadz mial biezace rozeznanie kto jaki telewizor ma :)
12 lata 11 miesiąc temu #284601 przez darkdream89
Witam wieczorową porą :)
Kubuś sobie właśnie ucina godzinkę drzemki, Małż tak samo więc mogę coś naskrobać :)
Jutro się widzimy z Pania doktor i mam taka listę do niej, że jak ją zobaczy to ucieknie :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Sarna fajny pomysł miał Dominiś :P Ale potwierdza się stwierdzenie, że lepiej jak u dziecka jest za głośno niż jak jest za cicho :P
Trzymałam sie tego stweirdzenia z moim byłym. I w większości przypadków miałam rację :P I właśnie dlatego już jest byłym... ale to dłuuuga historia :P
Co do kolędy... ostatnio jak u nas była to wpuściłam księdza owsze, ale nie miałam świeczek więc ministranci zaproponowali, żebym zapaliła zapachowe z Ikei :P Ksiądz jak wszedł dziwnie popatrzał, ale nic nie powiedział :P Tylko spytał czy wiedziałam, że będzie kolęda (o czym niestety nie wiedziałam) i kazał "za karę" przyjść do kościoła :D Taki dość przyjemny był ten ksiądz :)
Iva i Malina poczekajcie na swoje 5 minut :) Kubuś też był niesamowicie grzecznym dzieckiem :P Ale jakoś od zeszłego tygodnia ma etap obrazy na wszystko :Pi nic tylko rączki mamusi :P Ale ponoć ma to przejść z czasem. Mam nadzieję, że za niedługo bo czasami to mi pęcherz pęka :P A i musiałam zainwestować w przeciwbólowe plastry na krzyż. Polecam te solutions.3mpoland.pl/wps/portal/3M/pl_P...ssetId=1273680529854 :D Małż stwierdził, że jakby Kuba był taki jak byłam w szpitalu to by się rzucił z balkonu :P
12 lata 11 miesiąc temu #284610 przez iva 20
Malina no to maz ci kollacje zrobi mala sie zajmie to zyc nie umierac :silly:
a ty Darkdream nawet nie strasz ze tak bedzie :lol: ale ja wiem jak to jest caly czas raczki bo moja ma niekiedy takie dni np wczoraj caly czas raczki i sama nie zasnie :) ale dzisiaj wszystko w normie :)
12 lata 11 miesiąc temu #284617 przez katka
No wreszcie nadrobiłam ale i tak nie wiem co miałam wam odpisac.
Vestusia mam nadzieje że Zuzolek dzis przejdzie sama siebie i da koncert na całego
A tak a propo wieku i mamutów to ja sie nie przyznam ile mam lat ale wy wszystkie to młodzinki jestescie :P
Sarna ale domiś pomysłowy ;)
Malinka Sto lat
i dale j nie wiem co pisac
A odebrałam wynik Olinki i prawie wszystko na minus czyli chyba anemia
12 lata 11 miesiąc temu #284624 przez Aleksandra
No i nie przylazł...Wkurza mnie cos takiego. Najpierw się zapowiada, później nie przychodzi a jak przychodzi innego dnia to nikogo nie ma i później gada. Specjalnie czekałam z kąpielą Natalki, żeby mu ją pokazac bo chcieliśmy o chrzcinach pogadac a tu d.... Teraz nakarmiłam Natalcię i przysnęła a ja chcę ją wykąpac....A jak terz Ksiądz przyjdzie to niech nie oczekuję że zejdę bo Natalci już na dól nie wezmę a sama padam na cyce. Ech.........

Sarna no to masz twórczego synka nie powiem :lol:

Malina zazdroszczę ci takiego prezentu....Ja mam urodziny w przyszłym miesiącu ale nie spodziewam się aż takich atrakcji :silly:
12 lata 11 miesiąc temu #284640 przez emkapl84
odwiozlam mame na lotnisko...wrocilam do domu i sie poryczalam!!!!tak mi sie smutno zrobilo, ze pojechala...naprawde odkad pogadalysmy sobie szczerze o tym co mnie wkurza itp to bylo super i brakuje mi jej teraz...przespalam sie godzinke...M mnie wlasnie obudzil i wyszedl do pracy...ale umowilismy sie ze o 21 do niego zadzwonie, ze dzidzie choruje i sie zwolni :lol: :lol: bo nie chcialam dzis byc sama w domu wiec go poprosilam, zeby troche nasciemnial w pracy i do nas wrocil :)
moja mala ma ostatnio okres jakis okropnych histerii...w jednej chwili potrafi byc super szczesliwym bobasem a w drugiej tak sie wydrze jakby ja ze skory obdzierali...pokazuje humorki...
Malina zyczymy ci z natka smacznej kolacji...koniecznie sie pochwal co tam dobrego mialas...ja do urodzin musze czekac do 22 grudnia ale M obiecal, ze posiedzi dzis z mala jak wroci z pracy..
Sarna po pierwsze zazdroszcze wanny..my mamy taka mala lazienke ze ledwo prysznic sie miesci :dry: a po drugie-pomyslowego masz synka :lol:
Vestusiasuper, ze wreszcie z domu sie wyrwałas!!!!!
olcia dolce gusto kosztuja u nas jakies 3.80 funta wiec jesli teraz funt stoi ponad 5 zl to wychodzi to niecale 20 zl za opakowanie :)
12 lata 11 miesiąc temu #284680 przez Aleksandra
Zbyszek wpadł na chwilkę wanienkę przynieść i poszedł - tyle się go naoglądałam. Natalka marudzi w łóżeczku bo jej się spać nie chce bo się rozregulowała przez tego Batmana (patrz księdza). Natalka z reguły o 19.30 jest już w łóżeczku a o 20 śpi jak susełek.

Emka plan rewelacyjny :) Dobrze, że spędzicie wieczór razem, tobie będzie raźniej po odlocie mamy.
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #284739 przez Malina86
My juz po kolacji, Mezus przygotowal mi ryz w sosie slodko- kwasnym i panierowane cycki z kury :) Bylo pyszne :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aleksandra, ale jaja z tym ksiedzem. Tez bym sie wkurzyla.

emka fajnie, ze sobie z mama od serca pogadalas. Ja bym chyba nie dala rady mieszkac z dala od bliskich. Kiedys mieszkalam w innym miescie- 650 km od Szczecina i wylam przy kazdej rozmowie telefoniczznej z mama lub z siostra.
Niezly plan uknuliscie z Mezem, o Wy Witusie Sprytusie :)

Vestusia
jak tam u Ciebie? Jak Zuzolek? Dala tacie popalic?

Dziekuje za zyczonka tym, ktorym jeszcze nie podziekowalam :)

Spadam, bo teraz musze Malzowi za kolacje "podziekowac" ;)
12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #284751 przez [email protected]
no Malinka! dziękuj dziękuj:P
i mam nadzieje ze i mąż Ci drugi prezent sprawi :P

a tu fociaczek mojej spiacej krolewny:)
Załączniki:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby