BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #103358 przez marmagma
To swędzenie to oznaka,że brzunio będzie Ci niedługo rosło:D Ale CI zazdroszczę:D
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #103362 przez Dorciaition
Marmagma, choć mówią, że to za szybko mnie też sie wydaję, że czuję coś w brzuszku. Pewnie to jeszcze nie dzidzia, ale może te bombelki czy cos ;) nie wiem. :)
A ciuchy? Jeszcze sie mieszczę, choć nie powiem, w domu sobie noszę czasami moje stare legginsy ciażowe. Jest mi luźno i wygodnie. Zrezygnowałam już jednak z obcisłych dzinsów, bo nie chcę tak jak mówisz uciskać maluszka. Teraz jest właśnie dużo rzeczy, takie jak tuniki np, które w ciaży też można nosić, więc nie jest tak źle. A wszystkie ciuszki ciążowe co mam, zamawiałam z allegro.
Kochana ja też z Gdańska :)

Alanek[*] :(
13 lata 8 miesiąc temu #103364 przez aska27
oj już mamusie listopadowe :)
brzuszki swędzą bo dzieci rosną :woohoo:

buziaki, spokojenj ciąży :blink:
13 lata 8 miesiąc temu #103371 przez Dorciaition
Aśka dziękujemy :kiss:
Tobie też powodzonka życzymy :) Już nie długo... :laugh:
To Twój bruszek w avatarku? Cuudny

13 lata 8 miesiąc temu #103375 przez Batmanik
ja juz kiedys cos w brzuchu poczulam jak jeszcze nie wiedzialam ze jestem w ciazy i jak wstawalam z lozka to poczulam kuleczke w brzuchu powiedzialam o tym mojemu facetowi to stwierdzil ze to Nadzieja( bo tak chce nazwac coreczkke) - dziwne ale naprawde tak poczulam
no dokladnie na ruchy dzidzi za wczesnie...
ja tam nie mam jako takich zachcianek a kawe pije bardzo slabiutka- a w pierwszej ciazy calkowicie mnie odrzucilo od kawy teraz tylko obrzydzenie nabralam do nabialu...
13 lata 8 miesiąc temu #103379 przez marmagma
Ja konkretnie jestem z Gdyni:) ale do Gdańska nie jest daleko:D moja siostrę swego czasu , jak jeździła do Wawy prosiłam , aby w termosie przywoziła mi białą czekoladę ze Starbucksa:D
Jeśli chodzi o ciuchy to dzisiaj kupiłam sobie na Allegro spodnie i już nie mogę się doczekać, jak do mnie przyjadą:D Z pierwszej ciąży prawie nic nie mam, bo rodziłam w sierpniu i długo nie było widać brzunia. Mam same letnie ubrania, a takich rozmiarów to raczej nie będę jeszcze miała, bo to będzie 4-6 miesiąc... Za to mam wielką frajdę w wyszukiwaniu na Allegro ciuchów i to umila mi moje leżakowanie:)
13 lata 8 miesiąc temu #103387 przez Dorciaition
Blisko, bo ja z Oliwy :) Kurcze, nie wiem co to Starbucks, przynajmniej chyba nigdy tam nie byłam, ale brzmi pysznie. :lol:
Też uwielbiam oglądać te ciuszki :) Ach, nie mogę się już doczekać bruszka :woohoo:

13 lata 8 miesiąc temu #103388 przez marmagma
Mam jedno nieśmiałe pytanie...Jak założyć suwaczek??
13 lata 8 miesiąc temu #103390 przez Batmanik
u gory tam gdzie jest napis str glowna i inne tam klikasz w suwaczki tam sobie projektujesz a pozniej kopiujesz ten link i wklejasz jako podpis w Twoim profilu
13 lata 8 miesiąc temu #103396 przez Batmanik
a podpis znajdziesz klikajac w TWOJ PROFIL-z boku jest napis mije forum i tam klikasz w MOJ PROFIL
mysle ze pomoglam Ci jakos bo ja nie potrafie tlumaczyc ale staralam sie jak molam;)
13 lata 8 miesiąc temu #103408 przez marmagma
dzięki Batmanik:D
13 lata 8 miesiąc temu #103427 przez Batmanik
nie ma za co polecam sie na przyszlosc:)
13 lata 8 miesiąc temu #103450 przez Aleksandra
Mi się tak wydaje, że słyszałam maleństwo :) Ja czasami czuję taką kuleczkę w brzuszku, no i brzuszek mi rośnie - zresztą widziałyście jaki mam :) Jeśli chodzi o ciuchy to chodzę w tych sprzed ciąży. Spodnie jeansowe kiedyś kupiłam ciut za luźne a teraz są akurat. Zrezygnowałam już z paska do nich bo mnie uciskał. Bluzki też mam jeszcze dobre, choć na biuście są już troszkę obcisłe i brzuszek mi się już troszkę odznacza. Po domu chodzę albo w dresie albo w długiej tunice takiej do kolan. Podejrzewam, że już niedługo będę musiała iśc na zakupy ciążowe, bo robi się ciepło a ja mam same obcisłe bluzeczki, krótkie spodenki i sukienki, w które raczej się już nie zmieszczę w te wakacje :lol:

Muszę spróbować tej kawy Anatol :)

Koło mnie (mieszkam pod Warszawą w miejscowości Złotokłos) jakiś czas temu zrobili kawiarenkę. Mają tam pyszną czekoladę na gorąco w wielu smakach (taką gęstą, że jem ją łyżeczką) i pyszną szarlotkę na ciepło z lodami...mmmmm...niebo w gębie :) Jutro po nadaniu mąż mi obiecał, że pójdziemy do pizzy hut bo za każdym razem jak widzę ich reklamę w tv to mam ślinotok :lol:
13 lata 8 miesiąc temu #103455 przez Dorciaition
"W brzuchu ciężarnej kobiety były bliźniaki. Pierwszy zapytał się drugiego:
- Wierzysz w życie po porodzie?
- Jasne. Coś musi tam być. Mnie się wydaje, że my właśnie po to tu jesteśmy, żeby się przygotować na to co będzie potem.
- Głupoty. Żadnego życia po porodzie nie ma. Jak by miało wyglądać?
- No nie wiem, ale będzie więcej światła. Może będziemy biegać, a jeść buzią....
- No to przecież nie ma sensu! Biegać się nie da! A kto widział żeby jeść ustami! Przecież żywi nas pępowina.
- No ja nie wiem, ale zobaczymy mamę a ona się będzie o nas troszczyć.
- Mama? Ty wierzysz w mamę? Kto to według Ciebie w ogóle jest?
- No przecież jest wszędzie wokół nas... Dzięki niej żyjemy. Bez niej by nas nie było.
- Nie wierzę! Żadnej mamy jeszcze nie widziałem czyli jej nie ma...
- No jak to? Przecież jak jesteśmy cicho, możesz posłuchać jak śpiewa, albo poczuć jak głaszcze nasz świat. Wiesz, ja wierzę w życie po porodzie." ....

13 lata 8 miesiąc temu #103460 przez marmagma
Starbucks jest w centrum Manhattan, niedawno go otworzyli. Ja uwielbiam ich napój z białą czekoladą... Mniammmm!!!!!
ostatnio też mam ochotę na Pizza Hut!!! Już 2 razy w tym tygodniu prosiłam męża, aby zamówił Super Supreme z serem na bokach....Oj!!!Pyszności!!!!!
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia