BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)

13 lata 8 miesiąc temu #100352 przez marmagma
Ja musiałam załatwić sprawę poinformowania mojego pracodawcy przez telefon,że jestem w ciąży, czego Wam nie życzę, bo takie nowiny chce się przeżywać z radością, a ja póki co nie wiem , czy mogę się cieszyć z racji odklejania się trofoblastu...
Madziaska, spróbuj imbir, mi pomagał. Wąchałam świeży korzeń imbiru, piłam z nim herbatę i zdziałał cuda. Jest również fajny wietnamski przepis na napój na ciepło : plasterek limonki, 3 kostki imbiru( pokrójcie w kostki wielkości ok. 0,5cm)i miód do osłodzenia:D Smacznego:D
Temat został zablokowany.
13 lata 8 miesiąc temu #100355 przez marmagma
zapomniałam dodać, aby zalać do gorącą wodą:D to taka wietnamska herbatka:D Mam nadzieję,że Wam pomoże...
13 lata 8 miesiąc temu #100515 przez Batmanik
Witam!!!
ja mialam mdlosci ale witaminki podzialaly biore prenatal complex i on wlasnie zawiera imbir i jest oki
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #100527 przez Dorciaition
Dzięki Marmagma za przepis na herbatkę. wypróbuje :) choć jest mi już trochę lepiej.

Batmanik, a te witaminki to są takie zamiast kwasu foliowego czy razem z nim je bierzesz?

Alanek[*] :(
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #100648 przez madziaska
Dorcia w pracy powiem jak wroce od gin i bede wiedziala, ze wszytsko w porzadku ;) Nie chce mowic kolezankom z pracy, bo wiem ze zaraz wszyscy beda wiedziec, a nie chce takiej sytuacji, gdzie dyrektorka dowiaduje sie od osob trzecich, pracuje w szkole, wiec to dla niej istotne do kiedy bede pracowala.... chce isc na zwolnienie przed wakacjami, bo wtedy bede je ciagnela przez cale wakacje, zeby pozniej po macierzynskim oddali mi urlop. 4 tygodnie dluzej z malenstwem... A ze w szkole w wakacje przypada urlop, wiec wykombinowalam cos takiego ;)Moze byc tak, ze jak wrocilabym przed koncem roku szkolnego, to nie mialabym do czego, bo napewno ktos musi mnie zastapic... Pokrecone to ;)
Dorcia moj apetyt troszke mniejszy... najgorzej jak dopuszcze to glodu, wtedy jest glod+mdlosci i juz sama nie wiem wtedy co robic... Pomaga mi surowa marchewka, jablko lub swiezy ogorek ;)
Imbiru nie znosze, ale jak bedzie juz bardzo zle to napewno sie skusze ;)Marmagma dzieki za przepis na herbatke ;)
13 lata 8 miesiąc temu #100665 przez Dorciaition
Fakt, pogmatfane ;) Ale zrób tak jak uważasz, żeby dla Ciebie wyszło jak najlepiej. Z tym urlopem to masz rację. Ja głupia w pierwszej ciaży zamiast iść od razu na zwolnienie poszłam najpierw na urlop, który miałam, a dopiero po na zwolnienie. :cheer:
Kochana na mdłosci pomaga też guma do żucia.
Tylko mnie dziś nic nie pomaga. Wczoraj i przed wczoraj tak dobrze się czułam, a dzisiaj znowu :huh: No ale nic, dla fasolki trzeba cierpieć :laugh: To dzidzia jest najważniejsza.
Trzymajcie się dziewczynki, no i miłego weekendu.
Aleksandra daj nam koniecznie znać jaką sukienkę kupiłaś :silly:

13 lata 8 miesiąc temu #100850 przez Aleksandra
Uff....udało mi się kupic sukienkę. Na razie pokażę wam zdjęcie na wieszaku, a w całej okazałości jak już będę "wyszkowana". Sukienka jest w kształcie bombki z lejącego materiału, więc podkreśla to co trzeba a to co nie trzeba idealnie tuszuje. Do tego jest białe bolerko

Załączniki:
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #100853 przez Aleksandra
A to moje maleństwo :)
13 lata 8 miesiąc temu #100857 przez Aleksandra
NO niestety nadal mam problem z wklejeniem zdjęcie :(
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #100858 przez Aleksandra
Ha udało się :)

Załączniki:
13 lata 8 miesiąc temu #100895 przez anaconda_she
Hej dziewuszki, jak ja uwielbiam tu zagladac.To moja pierwsza dzidzia i caly czas mimo 8 tygodnia ucze sie sobei radzic ze wszystkim.Wczoraj w pracy mialam pierwszy powazny kryzys.Aha i gume polecam faktycznie dziala. Chociaz lepiej za dlugo nie zuc.
A dzisiaj czuje sie rewelacyjnie.Nawet bylam na spacerku.Boje sie tylko ze to chwilowe.Wiem wiem to wszystko dla malenstwa ale czasem te mdlosci wykanczaja.
A mam pytanko, moze ktoras odczuwa cos takiego jak ja.Boli mnie dol kregoslupa i czasem jakos tak uciska mi na ktoras noge.Najpierw myslalam ze to moze od lezenia w jakiejs dziwnej pozycji ale zaczynam sie zastanawiac czy to nie miednica sie jakos zmienia?Ale czy przy 8 tygodniu tak wczesnie sie cos czuje a moze wogole nic sie nei czuje?:) Teraz to juz nic mnie nie zaskoczy w tej ciazy dlatego wole podpytac:)
Spokojnego weekendu mamusie.
13 lata 8 miesiąc temu #100911 przez Aleksandra
Anaconda możliwe, że to od leżenia w niewłaściwej pozycji. Mi najwygodniej jest leżec i zasypiac na lewym boku (też jestem w 8 tygodniu, ale leżenie na plecach jakoś mi już nie pasuje). Jeśli te objawy są częste to skontaktuj się ze swoim lekarzem i powiedz mu o tym. Może on coś ci podpowie.
13 lata 8 miesiąc temu #100959 przez Dorciaition
Aleksandra śliczna sukienka i cudna dzidzia :laugh: Fajnie, że udało się Tobie wkleić zdjęcie :woohoo:

Anaconda najlepiej przy najbliższej wizycie zapytać gina. Wiem na pewno, że dół kręgosłupa boli od pierwszych tygodni, tak jak by kośc ogonowa, więc nie ma się czym denerwować :)

13 lata 8 miesiąc temu #101071 przez Batmanik
Witam!!!
alekasandra sliczna sukienka i rownie sliczna dzidzia :laugh:
dorciaition ja biore tylko ten prenatal i asmag forte(to przeciwko promieniowaniom od urzadzen elektrycznych) a prenatal zawiera kwas foliowy...
sorry ze potraktowalam was z malej litery ale trzymam smyka na rekach i zaraz bede lysa bo mnie czesze wlasnie :)
milej niedzieli!!!
13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #101082 przez madziaska
Anaconda mnie plecy dolem bolaly na samym poczatku przez jakies 2 tygodnie, teraz przestaly... najlepiej zapytaj lekarza ;)
Aleksandra dzidzia cudna, sukienka tez ;) Swoja dzidzie zobacze za piec dni !!!! :) a na wesele wybieram sie w polowie czerwca, mam nadzieje ze juz brzuszek bedzie troszke widac ;)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia