- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- anaconda_she
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- "...jeszcze cię nie znam a już cię kocham..."
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #99284 przez anaconda_she
Czuje sie tak troche srednio.Dobrze ze chodze do pracy to mam jakas motywacje do tego zeby sie ubrac umalowac i ogarnac....ale ogolnie to stracilam troche energii:) Mam nadzieje ze to tylko chwilowe bo zawsze bylam raczej ruchliwa:)Towarzysza mi niestety mdlosci i to nie tylko rano ale jakos probuje z nimi powalczyc.No a termin to chyba mam do wyboru:)... na pierwszej wizycie byl 5.11 a teraz lekarz mowil ze 10.11. Co ciekawe w karcie ciazy mam wpisany 15.11 wiec chyba moge sobie wybrac
Temat został zablokowany.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
Mniej Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
13 lata 8 miesiąc temu #99292 przez Dorciaition
Witaj Anaconda
Super, że do nas dołączyłaś. Jest nas coraz więcej. Ja tez mam mdłości. Podobno pomaga szklanka mleka rano, banan i migdały. Aa, i też guma do żucia. Wiec spróbuj, a może będzie troszkę lepiej.
Haha, to masz ciekawe terminy porodu Pewnie za jakiś czas konkretny Tobie wyznaczą.
To Twoja pierwsza dzidzia?
Załóż suwaczek, to będziemy podglądać jak maleństwo rośnie.
Super, że do nas dołączyłaś. Jest nas coraz więcej. Ja tez mam mdłości. Podobno pomaga szklanka mleka rano, banan i migdały. Aa, i też guma do żucia. Wiec spróbuj, a może będzie troszkę lepiej.
Haha, to masz ciekawe terminy porodu Pewnie za jakiś czas konkretny Tobie wyznaczą.
To Twoja pierwsza dzidzia?
Załóż suwaczek, to będziemy podglądać jak maleństwo rośnie.
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #99309 przez Aleksandra
Mi na poranne nudności pomaga mięta z sucharkami. Na szczęście nie są jakoś bardzo uciążliwe, więc funkcjonuję normalnie
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #99458 przez Dorciaition
Dziewczyny, a nie wiecie czy możemy zajadać taki normalny magnez w tabletkach? Drętwieją mi nogi, mąż mi podrzuca ciągle ten magnez, ale nie jem go, bo nie wiem czy można.
- paulina2209
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monika moje szczęście KAF'ka
- marmagma
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #99464 przez marmagma
Hej dziewczyny:)
Dołączam do Was:) Jestem już mamą od 5 lat. Mam synka Filipka, który już nie może doczekać się kruszynki. Sam mnie z resztą namówił , bo tak bardzo chciał mieć rodzeństwo.
5 lat przerwy to trochę długo i trochę obawiam się tego powrotu do pieluch, ale kiedyś trzeba podjąć tę decyzję... Maleństwo zostało poczęte 14 lutego:D trochę więcej wina przy romantycznej kolacji i proszę, taki owoc naszej miłości z mężem:D
Moja kruszynka mierzy 2,2 cm i wszystko było ok, aż do tego wtorku, gdy poszłam do endokrynologa -ginekologa na sprawdzenie wyników tarczycy, gdyż mam podejrzenie o niedoczynność... Zrobiła mi lekarka USG i wyszło,że trofoblast się odkleja, czyli przyszłe łożysko... Dziura jest wielkości dziecka. Muszę leżeć na razie 2 tyg. W środę 13.04. mam wizytę u mojego lekarza prowadzącego, więc mam nadzieję ,że do tego czasu nastąpi jakaś poprawa. Oprócz tego biorę luteinę... Na wizycie byłam z Filipkiem. Tak bardzo chciał zobaczyć dzidzię w brzuchu,że nie mogłam mu odmówić. Młody się cieszył, jak dzwoneczek i teraz przynosi mi swoje komiksy i kładzie na brzuch,żeby maleństwo mogło sobie pooglądać Śmieszne są te sytuacje, ale widzę, że Filip bardzo się cieszy. Mam nadzieję, ze uda mi się donosić tę ciążę, bo nie wiem , jak miałabym wytłumaczyć 5-latkowi,że dzidzi już w brzuszku nie ma...
Dołączam do Was:) Jestem już mamą od 5 lat. Mam synka Filipka, który już nie może doczekać się kruszynki. Sam mnie z resztą namówił , bo tak bardzo chciał mieć rodzeństwo.
5 lat przerwy to trochę długo i trochę obawiam się tego powrotu do pieluch, ale kiedyś trzeba podjąć tę decyzję... Maleństwo zostało poczęte 14 lutego:D trochę więcej wina przy romantycznej kolacji i proszę, taki owoc naszej miłości z mężem:D
Moja kruszynka mierzy 2,2 cm i wszystko było ok, aż do tego wtorku, gdy poszłam do endokrynologa -ginekologa na sprawdzenie wyników tarczycy, gdyż mam podejrzenie o niedoczynność... Zrobiła mi lekarka USG i wyszło,że trofoblast się odkleja, czyli przyszłe łożysko... Dziura jest wielkości dziecka. Muszę leżeć na razie 2 tyg. W środę 13.04. mam wizytę u mojego lekarza prowadzącego, więc mam nadzieję ,że do tego czasu nastąpi jakaś poprawa. Oprócz tego biorę luteinę... Na wizycie byłam z Filipkiem. Tak bardzo chciał zobaczyć dzidzię w brzuchu,że nie mogłam mu odmówić. Młody się cieszył, jak dzwoneczek i teraz przynosi mi swoje komiksy i kładzie na brzuch,żeby maleństwo mogło sobie pooglądać Śmieszne są te sytuacje, ale widzę, że Filip bardzo się cieszy. Mam nadzieję, ze uda mi się donosić tę ciążę, bo nie wiem , jak miałabym wytłumaczyć 5-latkowi,że dzidzi już w brzuszku nie ma...
- marmagma
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #99470 przez marmagma
Chmmm, ja przy pierwszej ciąży brałam magnez, ale przepisał mi lekarz... Może wyślij męża do apteki , aby zapytał się, czy możesz coś brać może akurat będą mieli. no i koniecznie niech powie,że jesteś w ciąży. A bierzesz już suplementy diety dla kobiet w ciąży? Ja ze względu na delikatną anemię biorę Prenaleten.
- paulina2209
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monika moje szczęście KAF'ka
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #99498 przez Dorciaition
Witaj Marmagma Super, że do nas dołączyłaś
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Trzeba wierzyć, że tak będzie, a będzie Odpoczywaj dużo.
Opowiadaj nam jeszcze jak Twój synek coś wymyśli w związku z dzidzą Musi być cudny
Ja też biorę Luteinę, no a oprócz tego kwas foliowy. Inne witaminki od 12 tyg. po kwasie. A na kiedy masz termin? Pamiętaj o suwaczku
Z tym magnezem wstrzymam się do poniedziałkowej wizyty. Z gorzką czekoladą może być gorzej, no nie lubię
Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze. Trzeba wierzyć, że tak będzie, a będzie Odpoczywaj dużo.
Opowiadaj nam jeszcze jak Twój synek coś wymyśli w związku z dzidzą Musi być cudny
Ja też biorę Luteinę, no a oprócz tego kwas foliowy. Inne witaminki od 12 tyg. po kwasie. A na kiedy masz termin? Pamiętaj o suwaczku
Z tym magnezem wstrzymam się do poniedziałkowej wizyty. Z gorzką czekoladą może być gorzej, no nie lubię
- Batmanik
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ,,Rączki malutkie a chwycą Cię za serce na zawsze"
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #99502 przez Batmanik
Witaj Marmagma eee to powinnysmy miec podobny termin bo ja zaszalam 13tego dzien przed spodziewana miesiaczka i jak sie okazalo to byl trafny strzal;) ale gorzej z obliczeniem terminu jest- bo ostatnia @ mialam 14 stycznia i z ostatniej @ mam inny termin i z usg niby idzie 9 tydz ale obliczylam ze od 13tego minelo mniej niz 9 tyg????
a na kiedy Tobie wychodzi termin to bede sie trzymala Twojego;)
a na kiedy Tobie wychodzi termin to bede sie trzymala Twojego;)
- Aleksandra
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Natalia 04.10.2011 Nasza kochana kruszynka :)
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #99560 przez Aleksandra
Grono nam się powiększa Bardzo się cieszę. Trzymam za Ciebie kciuki Margmama i za Twoje maleństwo. A twój synek jest niesamowity z tymi komiksami
- Hania
- Wylogowany
- rozmowna
- Szczęśliwa mama;d
Mniej Więcej
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #99578 przez Dorciaition
Dziewczynki a smarujecie się czymś już?
Ja mam kilka maści jeszcze z poprzedniej ciąży, ale smaruje się oliwką. Poprzednie też najczęściej się nią smarowałam i rozstępów brak
Ja mam kilka maści jeszcze z poprzedniej ciąży, ale smaruje się oliwką. Poprzednie też najczęściej się nią smarowałam i rozstępów brak
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #99580 przez Dorciaition
Cześć Hania.
Powodzenia! Już masz bliżej niż dalej. Nie długo Filipek będzie na świecie cudnie.
Powodzenia! Już masz bliżej niż dalej. Nie długo Filipek będzie na świecie cudnie.
- marmagma
- Wylogowany
- gaworzenie
Mniej Więcej
13 lata 8 miesiąc temu #99637 przez marmagma
Hej Batmanik:)
Według ostatniego USG u endokrynolog-gin. wyszło ,że jestem w 9 tygodniu ciąży, ale lekarka mi powiedziała,że według ich szkoły to jest początek 10... Miała w swoim gabinecie takie tam kółeczko... Zapytała kiedy była ostatnia miesiączka(28.01), pokręciła nim i powiedziała ,że to tydz.10, więc jej wieżę. Termin mam ponoć na 4 listopada- wg. USG, ale wg. ostatniej miesiączki o 2 tygodnie później,więc sama nie wiem...
Filipowi powiedziałam,żeby przystawił ucho do mojego brzucha i wiecie ,że powiedział,iż słyszy jakby tam ktoś pływał? Nie mogłam uwierzyć, więc poprosiłam Tomka- mojego męża, aby też posłuchał...i rzeczywiście... mam małego płetwonurka:P
A z tym suwaczkiem to trochę zielona jestem... macie jakąś instrukcję obsługi??
Sama już nie wiem, , który termin jest właściwy.
Według ostatniego USG u endokrynolog-gin. wyszło ,że jestem w 9 tygodniu ciąży, ale lekarka mi powiedziała,że według ich szkoły to jest początek 10... Miała w swoim gabinecie takie tam kółeczko... Zapytała kiedy była ostatnia miesiączka(28.01), pokręciła nim i powiedziała ,że to tydz.10, więc jej wieżę. Termin mam ponoć na 4 listopada- wg. USG, ale wg. ostatniej miesiączki o 2 tygodnie później,więc sama nie wiem...
Filipowi powiedziałam,żeby przystawił ucho do mojego brzucha i wiecie ,że powiedział,iż słyszy jakby tam ktoś pływał? Nie mogłam uwierzyć, więc poprosiłam Tomka- mojego męża, aby też posłuchał...i rzeczywiście... mam małego płetwonurka:P
A z tym suwaczkiem to trochę zielona jestem... macie jakąś instrukcję obsługi??
Sama już nie wiem, , który termin jest właściwy.
Moderatorzy: ilona